Meng het grof zeezout met de peper, de suiker en de gehakte dille. Wrijf
de zalm royaal in met het mengsel, overgiet met de witte wijn en laat
de vis 2 uur marineren in de koelkast.
Haal de blaadjes van het preigroen, was ze en laat ze 10 minuten stomen
(of 6 minuten koken). Spoel ze meteen af in ijskoud water of onder de
koudwaterkraan. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Schil de rammenas, snijd ze in fijne staafjes en leg ze in ijskoud
water.
Haal de zalm uit de marinade, versnijd hem in 12 grotedobbelstenen en
wikkel een preiblaadje rondom elk blokje vis.
Maak een vinaigrette met behulp van een mixer of keuken-robot: mix eerst
de mosterd met de mierikswortelpasta, de azijn, peper en zout. Giet er
dan, scheutje bij scheutje, de olie en de groentebouillon bij terwijl u
blijft mixen. Pel de tomaat, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en
snijd het vruchtvlees in reepjes.
Meng de staafjes rammenas met de prei-en rode-bietscheutjes. Leg een
hoopje van dit mengsel op het midden van het bord en leg er drie
preipakjes omheen. Lepel vinaigrette tussen de pakjes en garneer met
reepjes tomaat en peterselie.
Smakelijk