Dokter vervolgt restaurant nadat hij hele artisjok opeet
Of het heuglijk dan wel verontrustend nieuws is laten we in het
midden, maar: je hoeft niet slim te zijn om dokter te worden. Dat bewees
arts Arturo Carvajal, die in een restaurant in Miami een volledige
artisjok naar binnen schrokte en vervolgens de zaak vervolgde omdat hij
zich niet lekker voelde.
Carvajal bestelde een gegrilde artisjok ("Een groente waar ik nog nooit
van gehoord had, Edelachtbare", gaf hij in de rechtzaal te kennen) en
werkte het ding vervolgens in zijn geheel naar binnen, in plaats van
gewoon de eetbare delen van de blaadjes af te schrapen.
De
gevolgen van de eigenzinnige tafelmanieren lieten zich raden: de klant
werd met hevige buikpijn geconfronteerd, en artsen vonden
artisjokblaadjes die zijn inwendige huishouding blokkeerden.
"Hij komt uit Cuba"
Nu
dient de misnoegde restaurantbezoeker klacht in wegens de geleden
pijnen. Hij meent dat de ober onzorgvuldig is geweest door niet uit te
leggen hoe een artisjok geconsumeerd dient te worden. "Mijn cliënt is
afkomstig uit Cuba, waar het gebruikelijk is dat je de zaken eet zoals
ze op je bord komen", zegt zijn advocaat.
Het restaurant ziet
het enigszins anders: "Wat is het volgende? Moeten we straks
waarschuwingen op ons menu plaatsen om uit te leggen dat mensen de
beenderen van de barbecueribbetjes niet mogen opeten?" (hlnsydney/tw)
|