bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
  • Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie
  • Ook jouw gegevens liggen mogelijk voor het rapen: hacker kraakt verlopen domeinnamen van (overheids)instanties
  • Onbeperkt Jommeke en Kiekeboes lezen voor 6,99 euro per maand? Standaard Uitgeverij komt met stripabonnement
  • ? Zijn er grenzen aan de groei van AI? Onze techexpert woont Google-presentatie bij: “We zullen veranderingen al heel snel beginnen te zien”
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip,dragon en tomaat








    kip met dragon en tomaat,
    dit heb je nodig voor 2 personen,
    1filet per persoon,
    1 tomaat,
    een paar takjes verse dragon,
    peper, zout,
    olijfolie.

    neem de kipfilet en maak er 3 insnijdingen in,
    steek in iedere insnijding een schijfje tomaat
    en een beetje dragon,
    leg in een ovenschaal,
    kruid met peper en zout,
    giet er wat olijfolie overheen,en zet in verwarmde oven,
    voor ongeveer 40 min.
    lekker met gebakken aardappel (in olijfolie)
    en een mosterd sausje.


    bon appétit.



    .










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerse bbq.











    zomerse bbq,
    dit heb je nodig, veeeeel zon !
    ik hab deze keer worst,spare ribs en lamskotelet,
    een slaatje,aardappel,en vers gebakken broodjes,
    de spare ribs hab ik laten marineren in olijfolie met kipkruiden,
    de koteletjes in olijfolie,provencaalse kruiden en verse look,
    de kriel aardappel gebakken in olijfolie,
    met verse rosemarijn en een paar geplette teentjes look,
    en lookboter voor er bij,
    gezouten boter,look geperst,gehakte peterselie,peper,
    nootmuskaat en een paar druppels citroensap.
    een fris slaatje met tomaat en een vinaigrette
    met hazelnootolie.
    en ik moet zeggen het was lekker,niks dan lachende
    gezichten aan de tafel !



    bon appétit.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade pudding






    chocolade pudding,
    dit heb je nodig, (6 potjes)
    3/4 l halfvolle melk,
    75 gr fijne suiker,of zoetstof
    75 gr zwarte chocolade,
    1 zakje puddingpoeder.

    los de puddingpoeder op in 1 tas melk,
    breng de melk aan de kook samen met de suiker
    en de chocolade,juist voor het koken de puddingpoeder
    toevoegen,even laten doorkoken.
    verdeel over de potjes.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelf pizza maken.






     




    Pizza deeg,
    dit heb je nodig,voor 4 pizzas,
    45O gr witte bloem,
    2,5 dl lauw water,
    1 eetlepel fijne suiker,
    2 theelepels gedroogde gist,of 15 gr verse gist,
    1/2 theelepel zout,
    3 eetlepels olijfolie.

    meng de bloem met de suiker en het zout,
    maak een kuiltje doe er het water en de gist in,
    voeg de olijfolie toe en meng en kneed tot een mooie
    deegbol.dek de kom af en laat anderhalf uur rijzen,
    verdeel het deeg in 4 porties,en maak 4 mooie bollen,
    laat nog minstens een uur rijzen.
    duw de bol plat,maak het tot een rondje van ong 30cm,
    je kan de deegrol ook gebruiken.

    voor de garnering,
    tomaten coulli,olijfolie,
    anjovis,artichok,chamignons,
    hesp,salami,olijven,gemalen mozarelle
    en wat oregano en of basilicum
    de garnering kan naar ieders smaak.
    eerst wat tomaten coulli op de pizza bodem uitstrijken,
    dan de garnering aan brengen ,als laats de kaas,
    dan nog wat oregano een scheutje olijfolie en,
    dan de warme oven in 200°, voor ongeveer 12 min.


    Bon appétito !








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (3)
    11-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilde braambessen gelei






     





    wilde braambessen gelei,
    dit heb je nodig,
    1kg fruit,
    1 pakje suiker voor confituur,
    maak het fruit schoon,staartjes verwijderen,
    doe het in een ketel en laat zachtjes opwarmen,druk de
    bessen wat plat met de puree pletter,
    duw het door een puntzeef,vang het sap op.
    weeg het sap af,van 500 gr heb je 1 lekkere pot gelei.
    breng het sap met de confituursuiker aan de kook,
    ong 3 min laten koken en dadelijk in potjes doen.

    ik heb er een mooi doekje voor gemaakt.








     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    19-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijst met curry,






     


    gepanneerd varkenslapje met rijst en curry,
    dit heb je nodig,
    varkenslapjes,
    1 ei,
    paneermeel,peper,zout,
    2 zakjes rijst,
    1/2 l melk,
    boter,bloem,
    curry poeder.

    paneer de lapjes,losgeklopt ei,paneermeel,
    kook de rijst,
    smelt een eetlepel boter,voeg 1 eetlepel bloem toe,
    voeg al roerend de melk toe,laat zachtjes koken,
    voeg melk toe tot gewenste dikte van de saus,
    kruid met peper en zout en 1 eetlepel
    curry poeder.
    bak het vlees in een weinig boter of olijfolie.


    bon appétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoofvlees met bruin bier !









    stoofvlees met leffe bruin

    dit heb je nodig,
    rundsstoofvlees,
    sjalot,
    peper,zout,
    leffe bruin,of ander bruin bier.
    suiker,azijn


    doe wat boter in een ketel en bak het vlees,
    mooi bruin,voeg de sjalot toe en laat nog even bakken,
    kruid met peper en zout,
    het mag lichtjes aanplakken maar niet verbranden,dan voeg je
    25cl leffe toe, de rest drink je uit
    goed roeren,
    deksel op de pot en zachtjes laten verder stoven
    tot het vlees goed gaar is,
    3 suiker klontjes en 1 eetlepel azijn toevoegen.
    nog even laten inkoken.
    heerlijk met fritjes en bruine leffe.

    bon apétit.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    06-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse salade.









    salade Liègoise,
    dit heb je nodig voor 4 personen,
    8 plakjes gezouten spek,
    vastkokende nieuwe aardappelen,
    2 dikke sjalotten,
    veldsla,
    4cl witte azijn,
    een koffielepel dijonmosterd,
    zout en peper uit de molen.

    maak de veldsla schoon,
    kook de aardapellen,
    snij het spek in blokjes,bak goed aan in een beetje boter.
    snij de sjalot in stukjes en voeg toe,
    laat even bakken,
    kruid met peper,geen zout (spek is al zout)
    voeg de azijn en de mosterdtoe,laat even inkoken.
    je kan nu de veldsla,aardappel,spek mengen of
    alles mooi apart op het bord dresseren.
    je kan de veldsla vervangen door princesboontjes,
    of snij andijvie.

    bon appétit.
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    01-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buiten keuken.




    gestoomde aardappelen,in papilliot,



      







    dit heb je nodig,
    aardappelen,
    look,thijm,
    peper,grof zeezout,
    échalot,
    boter,olijfolie,
    aluminiumfolie.

    schil de aardappelen en snij in kleine stukken,
    vouw de aluminiumfolie dubbel,
    doe er de aardappelen in,
    strooi er wat zeezout en peper op.
    voeg de thijm,sjalot en look toe,
    leg er een klontje boter op en giet er wat
    olijfolie over,maak nu een mooi pakje.
    je kan dit nu op de bbq leggen,na 30 min,
    zijn de aardappelen lekker gestoomd en
    hebben ze een lekker zuiders aroma.
    lekker met een gegrilde steak en een groen slaatje.







    neem een glazen pot,doe er grof zeezout in,gemalen peper,
    gedroogde rozemarijn,thym,oregano,goed mengen,
    je kan dit gearomatiseerd zout gbruiken voor marinades,voor
    gepofte aardappelen ...............



    bon appétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biefstuk béarnaise.





    eerst maken we een gastrique,de basis van de béarnaise.
    dit heb je nodig,
    1dl witte wijn
    1dl azijn,liefst estragon azijn
    1dl water
    100gr estragon
    2 sjalotten
    1 kruidentuiltje (peterselie,thym,laurier)
    1teentje look
    doe alles te samen in een ketel en laat tot 1/3 inkoken.giet door een zeef en
    laat afkoelen,als je gastrique over hebt kun je die een tijdje in een
    afgesloten fles in de frigo bewaren.

    dit heb je nodig voor de saus,
    500gr boter,
    4eigeel,
    10cl gastrique,
    een handvol fijngesneden estragon en peterselie.

    laat de boter smelten
    klop de eieren te samen met de gastrique,voeg de gesmolten
    boter toe,roer goed,laat vooral niet koken,
    doe er de fijn gesneden kruiden bij,breng op smaak met peper en zout.

    lekker met steak en frietjes.
    bon apetit.

    estragon azijn kun je gemakkelijk zelf maken,
    vul een fles met goede azijn en doe er een paar takken estragon bij,
    laat enkele weken trekken en klaar voor gebruik.









    bon appétit







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi.




                                                    



                                                    




    gegrilde scampi,kan op de bbq,
    dit heb je nodig,
    scampi,olijfolie,
    kruiden voor de marinade,
    look,provencaalse kruiden......
    ik maak er een soort tartaar bij,
    2/3 mayonaise,1/3 room,echalot fijn gesneden,
    een weinig look geperst,enkele augurken in kleine stukjes,
    peterselie,peper,zout,dragonazijn.
    serveer met citroen en een stuk brood.

    bon apétit.






                                  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken aardappeltjes.






    gebruik hier voor bvb krielaardappeltjes,
    doe de aardappelen samen met wat look teentjes
    en rozemarijn in een kom.
    kruid met vers gemalen peper en vermeng
    met 4 el olijfolie.
    doe in een ovenschaal en zet 30 a 45 min,
    in de oven op 200°.tot de aardappelen mooi
    goudbruin zijn.schep ze af en toe eens om tijdens
    het bakken.bestrooi ze net voor het serveren
    met zeezout.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade-rum mousse.




    dit heb je nodig voor 6 stuks,
    225gr pure chocolade,
    4 eieren (gesplits)
    65gr fijne suiker
    4 eetlepels donkere  rum,
    4 eetlepels slagroom.

    smelt de chocolade au bain-marie,
    laat het wat afkoelen.
    klop de eierdooiers samen met de suiker
    luchtig en schuimig.
    doe er de gesmolten chocolade bij,
    spatel de rum en de slagroom erdoor.
    klop de eiwitten stijf,
    spatel de eiwitten door het chocolade
    mengsel.verdeel over 6 glaasjes,
    zet minstens 2 uur in koelkast.
    garneer met wat slagroom en een chocolaatje.


    mmmmmmmmmmmmh.     bon apétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebraad.



     




    varkens gebraad,is een stuk vlees dat je op veel
    manieren kan klaar maken.
    hier heb ik het gewoon goed aangebakken,
    in wat boter,gekruid met peper en zout.
    als het aan iedere kant goed bruin is,
    voeg ik er wat kleine sjaloten bij,
    even laten bakken,
    1/4l vleesbouillon toevoegen,
    alles op een zacht vuurlaten koken.
    voor 1kg tel ik ongeveer 1 uur.
    dan neem je het vlees uit de saus,
    en laat je de saus wat indikken,
    lekker met kroketten,en een wiloof-tomaat slaatje.


    ik koop meestal een wat dikker gebraad,het is s'anderdaags nog zo lekker tussen een broodje met wat tuinkers een beetje tartaar saus.en als er nog saus over is,dan gebruik ik die als basis voor een bruine saus voor bij gehaktballen ik voeg er dan wat suiker en azijn bij en ik heb een lekkere bijna
    konijnensaus.



    bon appétit



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.penne all'arrabbiata.




                                               



                                              




    penne all'arrabiata,suppereenvoudige pikante klassieker,
    hier komt geen vlees in.
    dit heb je nodig voor vier.
    1fijngehakte teen knoflook,
    4eetlepels olijfolie,
    500gr gepelde tomaten met sap,
    1 kleine rode peper,
    2 takken verse basilicum,
    penne.

    fruit de look in de olijfolie,voeg de in stukken
    gesneden tomaten met hun sap toe,
    laat op een zacht vuur inkoken.
    snij zaad en zaadlijsten uit de spaanse peper,
    snij het vruchtvlees fijn.
    doe bij de tomatensaus,kruid met peper en zout,
    laat nog 15 min sudderen.
    voeg op het einde fijngesneden basilicum toe.
    kook de penne all dente in licht gezouten water.
    serveer met een beetje parmezaan.
    lekker met een stevig rood wijntje.


    bon apétit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knoflook gambas!
                                  







      
                                    





    dit heb je nodig voor 4 personen,
    20 grote gamba's,
    60 ml olijfolie,
    80 gr boter,
    1/2 rode peper,fijngehakt,
    10 teentjes knoflook,geperst,
    60 ml droge witte wijn,
    3 eetlepels gehakte peterselie.

    Pel de gamba's,verwijder het darmkanaal,
    maar laat de staart zitten,
    doe de olijfolie en de boter in een pan,
    bak er de peper en de helft van de knoflook
    even in.voeg nu de gamba's toe en de rest van de knoflook,
    bak tot de gamba's roze zijn.
    keer ze,schenk er de wijn bij,kook ze nog
    ongeveer 4 min,voeg de peterselie toe,
    kruid met peper en zout.
    serveer met brood citroen,
    en een tartaar sausje.


    bon apétit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque italia!




       


    wie eet er niet eens een croque monsieur,
    dan moet je dit eens proberen,
    een beetje olijfolie op het brood,
    hesp of pancetta,
    tomaat en of gedroogde tomaat,
    mozarella gemalen of in schijfjes,
    een beetje peper,zout,oregano.
    lekker met een fris slaatje.


        


    bon apétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    19-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdronken koffie!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    als je graag een lekker kopje koffie
    drinkt,moet je dit zeker eens proberen,
    1 tas espresso,doe er een bolletje mokka,
    vanille of stratiatella ijs in,hmmmm.......lekker,
    een beetje slagroom kan ook nog.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamskotelet of kroontje met basilicumkorst





    dit heb je nodig voor 2 personen,
    1 lamskroon met 6 koteletjes of 6 koteletjes,
    3 sneden vers wit brood,
    2 eetlepels grofgehakte basilicum,
    2 eetlepels grofgehakte peterselie,
    1 lookteentje geperst,
    3 eetlepels olijfolie.

    verwarm de oven op 200°,
    meng het broodkruin met de kruiden,
    knooflook en 2 lepels olijfolie,
    kruid met peper en zout.
    besprenkel het lamsvlees met water,
    druk het broodkruin in een dikke laag op
    het lamsvlees.
    leg in een braadslede met olijfolie en een
    weinig boter,bak 20-25 min tot het vlees ,
    rosé en sappig is,dek af met aluminiumfolie
    en laat 5 min rusten.

    ik had er deze warme tomaat bij geserveerd,
    snij de tomaat in twee,haal het vruchtvlees er voor de
    helft uit,leg er nu een stuk zongedroogde tomaat in,
    1 olijf in stukjes gesneden,
    een beetje kappers,
    kruid met wat peper,zout,oregano,
    zet in een ovenschaal besprenkel met
    wat olijfolie zet ongeveer 30 min in oven
    samen met het vlees.

    houd u van goed gebakken lamsvlees,
             laat het dan 10 min langer bakken.

    bon apètit.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gratin dauphinois-aardappelgratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    dit heb je nodig voor 2-3 personen,
    1 kg geschilden vastkokende aardappelen,
    1 ajuin,
    1 teen knoflook,
    2,5 dl room,
    peper,zout,nootmuskaat,
    geraspte gruyère kaas.

    neem een ondiepe ovenschaal,
    wrijf in met boter,
    bedek de bodem met fijn schijfjes ajuin,
    snij de aardappelen in fijne schijfjes en leg
    in laagjes in de kom,
    verwarm de room kruid met peper,
    zout ,nootmuskaat,geperste look,
    giet over de aardappelen en strooi er de kaas over,
    zet in een voorverwarmde oven 180° ongeveer 50 min,


    als je gruyère kaas gebruikt is het een gratin savoyard,
    vervang de gruyère door beaufort voor een authentieke gratin.
    maar ook met comté of italiaanse fontina is het zeer lekker.

    bon apètit.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tlisseweghenaertje
    blog.seniorennet.be/tlissew
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!