Het duurste kerstmaal ter wereld: 154.000 euro
De duurste kerstmaaltijd ter wereld gaat wordt vanaf vandaag in Londen geveild, je moet er wel 154.000 euro voor over hebben.
Voor dat bedrag krijg je een fles champagne 45.794 euro die voor de
Eerste Wereldoorlog werd gebotteld, kaviaar van 6.189 euro en de duurste
watermeloen ter wereld van 3.218 euro. Daarnaast werkt de chef Ben
Spalding met witte truffel en een zeldzame soort kalkoen met en filet
van Wagyurund, die omhuld wordt met een blad van eetbaar goud,
besprenkeld met peperdure pistachenoten.
Er is slechts één
maaltijd verkrijgbaar, waar vier mensen van kunnen genieten. Deze
maaltijd wordt thuis bereid op kerstdag. De chefkok kookt in het
Londense restaurant John Salt en werkte in het verleden al voor ronkende
namen als Gordon Ramsay en Heston Blumenthal. De website VeryFirstTo
biedt dit culinair hoogstandje aan. "Dit menu is enkel voor rijke
smaakpapillen, maar het zal een buitengewone verwennerij zijn."
|