Hallo bezoeker,
welkom op het blog van de Mailgroep Huisdieren, een hechte groep Dierenvrienden-SeniorenNetters, die er zijn voor, door en met elkaar.
Op dit blog kunnen jullie kennismaken met onze dieren, tips vinden over de verzorging en de gezondheid van de dieren, dierengedichten en dierenartikels lezen, werkjes in verband met dieren bekijken, enz.
Veel kijk- en leesplezier!
10-10-2009
Balinees
BALINEES Sterke punten Minder luidruchtig dan de Siamees Levendig Aanhankelijk Lief voor kinderen Zwakke punten Kan slecht alleen zijn Vereist een dagelijkse verzorging Een Balinees is een uitstekende gezinskat, die graag spelletjes doet en dol is op mensen. Het is in wezen een langharige Siamees, waarvan hij de sierlijke schoonheid heeft, maar de Balinees is minder luidruchtig. Het is nog steeds een zeldzaam ras, dat echter door zijn aimabele persoonlijkheid toch steeds populairder wordt.
Uiterlijke verzorging De Balinees is gemakkelijk te onderhouden. De vacht is vrij lang, maar zijdeachtig en klit niet. Toch moet zijn vacht elke dag verzorgen ter verwijdering van dood haar en om deze in een goede conditie te houden.
Oorsprong en geschiedenis De Balinees is een spontane mutatie van de Siamees, met een gen voor lang haar. In de Verenigde Staten verschenen voor het eerst een paar langharige kittens in een nest Siamezen. Enkele fokkers zagen er mogelijkheden voor een nieuw fraai ras in en begonnen er selectief mee te fokken. In 1970 was het ras in geheel Noord-Amerika erkend. Pas kort geleden werden er exemplaren in Europa ingevoerd, waar het ras nog geen erkenning heeft gevonden. De Balinees heeft niets met het eiland Bali te maken; vermoedelijk kreeg hij deze naam omdat de katten zich even sierlijk bewegen als Balinese danseressen.
Fokken Af en toe verschijnen er langharige kittens in Siamese nesten. Wanneer men er twee aan elkaar paart, fokken ze zuiver door en brengen volledig Balinese kittens voort. Kruising met Siamezen is nu en dan nodig om het type te verbeteren. Een nestje Balinezen bevat gewoonlijk 5-6 kittens.
Kittens De kittens zijn bij de geboorte wit. De kleur van de points verschijnt gedurende de eerste weken.
RASSTANDAARD De Balinees is een middelgrote, slanke, sierlijke kat, met een lenig, gespierd lichaam, een lange, toelopende, Siamese lichaamslijn en een lange, zijdeachtige vacht. Vacht Hermelijnachtig, zacht, zijdeachtig en golvend, met haren van 5 cm langer ('s zomers echter soms korter). Geen donzige ondervacht en geen kraag. Lichaam Middelgroot, lang en slank. Fijn van bot maar flink gespierd. Katers soms groter dan poezen. Poten lang en slank, achterpoten langer dan voorpoten. Voeten sierlijk, klein en ovaal.
Staart Lang, dun en spits toelopend, maar volbepluimd. Ogen Geen uitstekende wenkbrauwbogen. Hals lang en slank. Oren breed aan de basis, groot en spits. Ogen mogen niet minder van elkaar staan dan een oog breed is. Ogen. Middelgroot, amandelvormig en schuin naar de neus toe ingezet. Loensen niet toegestaan.
CAMBRIDGE - Een verlamde hond kan weer lopen dankzij baanbrekend werk van wetenschappers aan de universiteit van Cambridge.
Zij hopen dat de nieuwe techniek ook mensen met rugletsel kan helpen.
De teckel Henry raakte een jaar geleden verlamd na een breuk van enkele ruggenwervels. Nu kan hij weer stappen en met zijn staart kwispelen nadat specialisten van de faculteit Dierengeneeskunde van Cambridge cellen van zijn neus in de staart van Henry hebben geïnjecteerd.
Baasje Sarah Beech (34) uit Birmingham is in de wolken. "Mijn dierenarts zei me dat we Henry moesten laten inslapen. Toen ik vernam dat ze in Cambridge een nieuwe techniek aan het ontwikkelen waren, heb ik mijn hond ingeschreven voor het experiment. Het resultaat is wonderbaarlijk".
(Novum) - Brood voeren aan eendjes is voortaan niet meer de bedoeling in Amsterdam . De GGD begint een campagne om mensen erop te wijzen dat brood niet de juiste voedingsstoffen bevat.
Voeren mag nog wel, maar anders en minder. Eenden moeten niet te vaak gevoerd worden, want dan worden ze lui en dik. Brood is niet geschikt. Veel beter is groente, zoals sla of andijvie. Duiven wat friet toewerpen is ook niet meer de bedoeling. Zaden en granen zijn beter voor de 'vliegende ratten', zoals ze in de volksmond ook wel heten.
Er is nog een andere reden waarom eenden en andere dieren minder gevoerd moeten krijgen: ze kunnen niet alles op en de restanten trekken ongedierte aan.
De Amsterdamse GGD deelt de komende tijd folders uit om mensen erop te wijzen dat ze eenden geen brood meer moeten voeren. Ook is er lesmateriaal voor scholen.