Hallo bezoeker,
welkom op het blog van de Mailgroep Huisdieren, een hechte groep Dierenvrienden-SeniorenNetters, die er zijn voor, door en met elkaar.
Op dit blog kunnen jullie kennismaken met onze dieren, tips vinden over de verzorging en de gezondheid van de dieren, dierengedichten en dierenartikels lezen, werkjes in verband met dieren bekijken, enz.
Veel kijk- en leesplezier!
10-10-2009
Verlamde hond kan weer lopen
Verlamde hond kan weer lopen
Henry in de Daily mail.
CAMBRIDGE - Een verlamde hond kan weer lopen dankzij baanbrekend werk van wetenschappers aan de universiteit van Cambridge.
Zij hopen dat de nieuwe techniek ook mensen met rugletsel kan helpen.
De teckel Henry raakte een jaar geleden verlamd na een breuk van enkele ruggenwervels. Nu kan hij weer stappen en met zijn staart kwispelen nadat specialisten van de faculteit Dierengeneeskunde van Cambridge cellen van zijn neus in de staart van Henry hebben geïnjecteerd.
Baasje Sarah Beech (34) uit Birmingham is in de wolken. "Mijn dierenarts zei me dat we Henry moesten laten inslapen. Toen ik vernam dat ze in Cambridge een nieuwe techniek aan het ontwikkelen waren, heb ik mijn hond ingeschreven voor het experiment. Het resultaat is wonderbaarlijk".
(Novum) - Brood voeren aan eendjes is voortaan niet meer de bedoeling in Amsterdam . De GGD begint een campagne om mensen erop te wijzen dat brood niet de juiste voedingsstoffen bevat.
Voeren mag nog wel, maar anders en minder. Eenden moeten niet te vaak gevoerd worden, want dan worden ze lui en dik. Brood is niet geschikt. Veel beter is groente, zoals sla of andijvie. Duiven wat friet toewerpen is ook niet meer de bedoeling. Zaden en granen zijn beter voor de 'vliegende ratten', zoals ze in de volksmond ook wel heten.
Er is nog een andere reden waarom eenden en andere dieren minder gevoerd moeten krijgen: ze kunnen niet alles op en de restanten trekken ongedierte aan.
De Amsterdamse GGD deelt de komende tijd folders uit om mensen erop te wijzen dat ze eenden geen brood meer moeten voeren. Ook is er lesmateriaal voor scholen.
NVT- Wat als je hond het fraai aangelegde perkje van de buren even herschikt? 'In principe is schade aangericht door je huisdier opgenomen in je verzekering burgerlijke aansprakelijkheid', zegt de Beroepsvereniging der Verzekeringsondernemingen. 'Maar kijk vooral eens goed je polis na.'
Over het algemeen zit elke schade die je huisdier aanricht aan derden opgenomen in de verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid, de 'familiale'.
Maar dat is niet bij elke maatschappij zo voor schade die dieren aanbrengen aan andere dieren. Als de parkiet van de buren bijvoorbeeld ontsnapt en jouw kat ziet daarin een heerlijk tussendoortje, kan het best zijn dat je daarvoor niet bent verzekerd.
'Hoe triest dit ook is voor de eigenaars van de parkiet, een nieuw vogeltje kopen voor je buren is nog niet zo duur', zegt dierendokter Rob Lückerath. 'Maar kosten kunnen heel hoog oplopen. Dat hebben we hier op de praktijk al meermaals meegemaakt.'
Zoals de jongedame die met haar kleine yorkshireterriër aan de lijn over de straat wandelde. Voor de garage van zijn woning zat een man met een grote bordeauxdog. Om een onverklaarbare reden is de dog uitgebroken. Hij heeft het kleine hondje letterlijk aan flarden gebeten. 'Omstanders hebben nog geprobeerd om de hond te stoppen', zegt de dierendokter. 'Na verloop van tijd is de dog het kleine yorkje beu en laat hij hem liggen. De eigenares van de york werd ook gebeten. Het kleine diertje is nog op de praktijk gebracht voor een spoedoperatie maar uiteindelijk is het beestje na vier dagen gestorven.'
De eigenaar van de bordeauxdog was niet verzekerd voor wat zijn hond had aangericht en moest alle kosten betalen. Een nieuwe york met stamboom kost algauw tussen de 1.200 en de 1.500 euro en de kosten van de dierenarts moest hij ook nog eens betalen. Een dure grap dus.
'Het is altijd goed om je polis eens uit te pluizen en eventueel te veranderen van maatschappij als je een huisdier hebt', raadt het BVVO aan. 'De meest gevoelige huisdieren, honden en katten, zijn doorgaans in de polis opgenomen.'
Maar wat met hoge dokterskosten als je hond een ongeluk heeft gehad of ziek is? Slechts één verzekeringsmaatschappij heeft voor zulke gevallen een aparte 'hondenverzekering'. Corona Direct dekt de kosten voor het röntgenfoto's, scans, darmonderzoeken en operaties. Je kunt er zelfs een reisannulatie laten terugbetalen tot 2.000 euro als je hond ziek wordt en je niet op reis kan vertrekken.
Tekst voor hieronder: "We sluiten een akkoordje. Ik maak jou niet nat en jij maakt mij niet nat." "In orde." ........ en de rest spreekt voor zich: een heerlijke gratis honden-schud-douche