Honden blijven onze passie, maar koken volgt al snel op een tweede plaats. Een combinatie van beide kon niet langer uitblijven. En zo sloeg de ZapDog redactie aan het weekend kokerellen. Een vijftal hondjes (alle rassen, leeftijden en karakters) werd omgedoopt tot een gewillige proef-honden jury. Het eerste koekje - de I Koe U (halfzacht koekje met rundshart) - bleek meteen een schot in de roos. Week(end) no. 2 leverde Lik en Lever (knapperig volkoren koekje met vaarzenlever). Mmmmmmm, lekker! En op zondag zagen de eerste KukelleKoekkie (hard maismeel koekje met kippenlever) het levenslicht.
Met vreugdedansjes, het onophoudend gekwijl en verwoede pogingen om ons een testhapje te ontfutselen uit onze broekzak laat het proefpubliek ons weten: Méér van dat!. Dus gaan we onverwijld door. We noteren minutieus alle recepten en zullen ze aan het einde van de rit graag met jullie delen via een heus ZapDog Honden Koekjes Boek. Hier volgt alvast een voorsmaakje.
Recept voor KukelleKoekkie
750 gr volkorenbloem
200 gr maismeel (polenta)
200 ml lauw water waarin 1/2 kippenbouillonblokje werd opgelost
500 gr kippenlever (verkrijgbaar bij de poelier)
peterselie (smaak)
bakpapier
pizzasnijder of mes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pureer de kippenlevers tot een vloeibare pasta. Meng in een grote kom met 500 gr bloem.
Voeg de polenta toe. Meng met de bouillon en de peterselie.
Voeg de resterende bloem toe en kneed het deeg tot een stevige massa.
Verdeel in twee gelijke porties.
Leg de mix op een bakplaat met bakpapier dat werd bestrooid met wat maismeelkorrel.
Gebruik een deegrol om het met bloem bestrooide mengsel gelijkmatig uit te rollen tot een dikte van 3/4 cm.
Met de pizzasnijder snij je rijen en kolommen om zo de koekjes voor te vormen.
Bak 45′ tot 1 uur. De koekjes moeten droog zijn.
Laat afkoelen in de oven.
De koekjes kunnen tot 1 week in de koelkast bewaard worden in een afsluitbare doos. Je kan de koekjes ook invriezen nadat ze volledig afgekoeld zijn.
Ze ontdooien in minder dan een kwartiertje.
Smakelijk!