WERKMAN OF
BANKIER IEDEREEN
IS WELKOM HIER



Klik op de dame
om  blog Love Boy
te bekijken











bestblogs cowboyke

Klik en stem
DANK U


 
Foto
Foto
Een vriend is iemand
Eerlijk en oprecht
Die als het erop aankomt
Voor je bidt en voor je vecht
Pas als je iemand hebt
Die met je lacht en met je grient
Dan pas kun je zeggen...
''Ik heb een vriend''



Foto
Foto



Foto
Foto
Foto



.
Foto
Foto
Foto
Foto



.
Foto
Foto
Foto



Foto
Foto
Foto



Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • In deze kroeg betaal je per minuut, niet per consumptie
  • Cafeïneverslaving officieel erkend als mentale stoornis
  • De waterketel die op Hitler lijkt
  • Eerste editie 'Harry Potter' verkocht voor 150.000 pond
  • Praagse metro krijgt 'flirtwagons'
    Foto



    Foto
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto
    Foto


    .
    Foto



    .
    Al de bezoekers op deze site zijn welkom en tot de volgende keer.BEDANKT



    .



    .
    Foto
    Foto

    Foto





    Vrolijk Paasfeest


    <aImage and video hosting by TinyPic

    11-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizarre urinoirgames in Japanse metro

    Bizarre urinoirgames in Japanse metro


    Wie beweerde ook weer dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen? In vier metrostations in Tokio kunnen ze voortaan een videospelletje spelen terwijl ze 'hun patatten afgieten'. Gamesfabrikant Sega heeft de urinoirs namelijk uitgerust met sensoren en een schermpje.

    De 'Toylet' bevat vier games: 'Manneken Pis' meet hoeveel je precies plast, terwijl 'Graffiti Eraser' de 'speler' uitdaagt met een krachtige straal graffiti van een muur te spuiten.

    Rokje
    Typisch Japans is dan weer de game waarin je urine als een windvlaag de rok van een meisje omhoog doet waaien, terwijl het vierde spel je uitdaagt krachtiger te plassen dan je voorganger. Het heet 'Milk From Nose', en toont twee sumoworstelaars die elkaar uit de ring proberen te krijgen met een straal melk die uit hun neus komt. Origineel is het spel dus alleszins.

    Reclame
    De producent toont reclamefilmpjes tussen de games, en hoopt zo een flinke duit te verdienen. Oh ja: zeikers die trots zijn op hun prestatie, kunnen hun score downloaden op een USB-stick, meldt Wired. (sam)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiventil Hasselaar verkocht voor 1,4 miljoen euro

    Duiventil Hasselaar verkocht voor 1,4 miljoen euro

    duiventil hasselaar verkocht voor 1 4 miljoen euro 2

    In totaal gingen afgelopen weekend 218 duiven van wijlen Pros Roosen uit Kermt (Hasselt) onder de hamer voor 1.367.000 euro, een absoluut record in de mondiale duivenwereld.

    De veiling, georganiseerd door het Belgische veilinghuis pipa, werd bijgewoond door duivenliefhebbers uit de hele wereld. De vogels van Roosen zijn dan ook een ware hype geworden. De ijzersterke prestaties van de afgelopen vier decennia vertaalden zich al snel op het veilingscherm.

    Mister Great Wall

    Gemiddeld gingen de duiven voor 6.200 euro van de hand. ‘Blauwe Prins’ (foto) was zonder twijfel de uitschieter: op enkele ogenblikken werd de inzetprijs van 70.000 euro gebracht naar de verkoopsprijs van 156.000 euro (inclusief 20% verhoging). De zevenjarige mannetjesduif mag binnenkort vertoeven in de collectie van de Chinese dokter Guo Weicheng, in het duivenwereldje gekend als Mister Great Wall.

    “Het merendeel van de Roosenduiven verhuisd naar het Verre Oosten, maar toch is zo’n 20% in Europa gebleven”, weet Nikolaas Gyselbrecht van Pigeon Paradise. De familie van de overleden duivenmelker was uiteraard tevreden met de opbrengst van de verkoop.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sjamaan vergiftigt 'heksen' in India

    Sjamaan vergiftigt 'heksen' in India


    Een Indiase sjamaan is door de politie opgepakt omdat hij bijna dertig vrouwen had vergiftigd. De vrouwen moesten een giftig drankje opdrinken om te bewijzen dat ze geen heks zijn. Ook werden zes dorpelingen opgepakt. Dat meldt de BBC.

    Dertig vrouwen ziek
    Sjamaan Bhagwan Deen was actief in het dorpje Shivni in de centrale deelstaat Chhattisgarh. Zijn hulp werd ingeroepen omdat een 18-jarige bewoonster van het dorp ziek was. Volgens de dorpelingen was het meisje behekst. De sjamaan riep daarop alle vrouwen naar het dorpsplein en liet ze een kruidenmengsel drinken. Bijna dertig vrouwen werden ziek en moesten naar het ziekenhuis.
     
    Verdenkingen van hekserij komen veel voor in India. Sjamanen proberen via rituelen te achterhalen welke heks problemen veroorzaakt. Af en toe leiden die rituelen tot excessen waarbij mensen sterven. (anp/eb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verbergt dode vader vijf jaar in kleerkast

    Man verbergt dode vader vijf jaar in kleerkast



    In Japan ondervraagt de politie een man die er van verdacht wordt zijn dode vader gedurende vijf jaar in een kleerkast te hebben verborgen. Al die tijd streek de zoon het pensioen van zijn vader op. Dat meldt The Mainichi Daily News.

    Kwalijke geur
    De 55-jarige Mitsuo Sonoda zou al bekentenissen hebben afgelegd. "Op een winteravond, vijf jaar geleden, kwam ik thuis. Mijn vader lag in bed en hij bewoog niet meer", verklaarde Sonoda aan de speurders. "Ik liet hem zo een week liggen. Mijn pa bleek dood. Toen hij een kwalijke geur begon te verspreiden, stopte ik het lijk in een kleerkast".

    Al die tijd streek Sonoda het pensioen van zijn vader op. De twee deelden hetzelfde appartement.

    Bezoek ex-schoondochter
    Het lijk werd een week geleden ontdekt toen de ex-vrouw van Sonoda haar voormalige schoonvader wilde bezoeken. Ze kon de bejaarde man - hij zou nu 92 geweest zijn - nergens vinden. De vrouw belde de politie. Een agent werd de kwalijke geur in de flat gewaar en stootte op het grotendeels ontbonden lijk in een kleerkast. (eb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkongeval: inspecteur getraumatiseerd door naaktfoto

    Werkongeval: inspecteur getraumatiseerd door naaktfoto

    werkongeval inspecteur getraumatiseerd door naaktfoto

    Een Duitse politie-inspecteur heeft na het bekijken van een pornografische afbeelding een trauma opgelopen. Het incident is geklasseerd als een arbeidsongeval.

    De feiten dateren van september 2005, maar raakten nu pas bekend. Een 39-jarige inspecteur uit Düsseldorf ontving op vrijdag een e-mail van de hoofdcommissaris met een PowerPoint-presentatie als bijlage.

    De presentatie begon met een rondborstige en schaars geklede jongedame naast een Ferrari. "Stel je voor dat je een date had met deze vrouw", stond er te lezen. Na enkele muisklikken kreeg de inspecteur de intieme delen van de dame te zien. Deze waren echter volledig aangetast door een geslachtsziekte.

    De man werd naar eigen zeggen getraumatiseerd door het beeld. Hij raakte zwaar depressief en moest medicatie nemen. De inspecteur kon zelfs geen seksuele betrekkingen met zijn echtgenote aan waardoor het duo uiteindelijk scheidde.

    Het incident werd geklasseerd als een werkongeval. De deelstaat Nordrhein-Westfalen moest opdraaien voor alle kosten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over 50 jaar rookt geen Westerling nog"

    "Over 50 jaar rookt geen Westerling nog"

    "Over 50 jaar zullen nauwelijks nog rokers te vinden zijn in de Westerse wereld." Dat zegt de bank Citigroup. De voorwaarde is wel dat het percentage volwassen rokers blijft afnemen, zoals gebeurt sinds de jaren '60. Toch adviseert Citigroup haar klanten om de aandelen in de tabaksindustrie voorlopig te houden.

    In Australië zal er over pakweg zeventien jaar geen rokersmarkt meer zal zijn. Voor België, met twintig procent volwassen rokers, heeft de tabaksindustrie nog veertig jaar respijt.
     
    Gelijkaardige voorspellingen zijn er ook voor Nederland. Duitsland en Frankrijk ontspringen de dans, voor Frankrijk wordt roken vanaf 2118 een zeldzaamheid en voor Duitsland vanaf 2280.
     
    Verbod & gezondheid
    Dat het percentage rokers in de westerse wereld in rechte lijn blijft dalen ligt volgens de analisten aan een rookverbod, een stijgend bewustzijn van de gezondheidsrisico's, verhoogde taksen en de verplichte aanpassing van verpakkingen.
     
    Gevolgen
    Citigroup berekende wat de gevolgen van het afnemend roken in de westerse wereld betekent voor de takaksindustrie. Die zal in de toekomst vooral haar pijlen op ontwikkelingslanden moeten richten, al worden er tot 2020 nog steeds stijgende winstcijfers in het Westen verwacht. Citigroup verlaagde haar beleggersadvies wel van "buy" naar "hold". (belga/edp)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiventil verkocht voor 1,367 miljoen euro

    Duiventil verkocht voor 1,367 miljoen euro



    De veiling van een kolonie superduiven van een overleden duivenmelker uit Limburg heeft een recordbedrag van 1,367 miljoen euro opgebracht. Dat meldt de Concentragroep.

    In totaal gingen 218 duiven onder de hamer afgelopen weekend voor 1,367 miljoen euro, een absoluut record in de mondiale duivenwereld. "Voor ons ging het niet zozeer om het record scherp te stellen, maar pappie zou wel enorm trots zijn dat zijn duiven dit hebben verwezenlijkt", zegt zoon Stefan Roosen emotievol. De verzameling duiven werd afgelopen zaterdag en zondag geveild door het Belgische veilinghuis pipa.be.
     
    De vogels van Roosen zijn een ware hype geworden. De ijzersterke prestaties van de afgelopen vier decennia vertaalden zich al snel op het veilingscherm. De klepper van de avond was de Blauwe Prins die voor 156.000 euro verhuisde van Kermt naar China. (belga/odbs)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen Sri Lanka worden groenteboer

    Militairen Sri Lanka worden groenteboer

    De regering van Sri Lanka doet een beroep op het leger in de strijd tegen de stijgende voedselprijzen. Militairen gaan groenten opkopen bij boeren en aanbieden tegen vaste prijzen die lager liggen dan in gewone winkels. Dat berichtte de Britse omroep BBC.

    De aanpak is bedoeld om louche tussenhandelaren buitenspel te zetten. Zowel producenten als consumenten zullen daar volgens de autoriteiten van kunnen profiteren. Sri Lanka kampte de afgelopen herfst met uitzonderlijk zware regenval, waardoor veel oogsten zijn mislukt. Het land moet daarom veel voedsel importeren.

    Sri Lanka heeft een grote krijgsmacht. Die heeft evenwel betrekkelijk weinig meer omhanden sinds vorig jaar een einde kwam aan een dertig jaar durende burgeroorlog tegen de Tamilrebellen in het noorden en oosten van het Zuid-Aziatische land. (anp/kve)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taiwanees betaalt 300.000 euro voor croissant die hij nooit zag

    Taiwanees betaalt 300.000 euro voor croissant die hij nooit zag

    In Taiwan heeft een man 300.000 euro (12 miljoen Taiwanese dollars) betaald voor een croissant die hij uiteindelijk nooit kon opeten. Een internetpromotie over "Frans brood dat zo overheerlijk is dat je ervan moet huilen" bleek het werk van oplichters.

    De bedrijfsleider in kwestie liet zich overtuigen door de advertentie, die een knapperige croissant aanbood in ruil voor 99 cent (2,25 euro). Het geld maakte hij via een geldautomaat over aan de "bakkerij", maar al snel volgde een telefoontje met de melding dat hij een fout had gemaakt en de transactie moest herhalen.
     
    De man volgde de instructies blindelings, maar telkens opnieuw volgden nieuwe telefoontjes. Zo kreeg hij onder meer te maken met een "bankdirecteur", net als met iemand die zich uitgaf voor een werknemer van de Monetaire Toezichtscommissie. Die laatste loog hem voor dat hij een nieuwe overschrijving moest doen, anders riskeerde hij een aanklacht wegens witwaspraktijken.
     
    In totaal schreef de goedgelovige Thomas in zeven transacties 12 miljoen Taiwanese dollars over, vooraleer zijn frank viel. Eventuele tranen waren alvast niet het gevolg van de overheerlijke croissant, want die kreeg hij nooit te zien. (belga/odbs)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen krijgt haak in oog na glijpartij op school

    Jongen krijgt haak in oog na glijpartij op school


    In China heeft een dertienjarige jongen een oog verloren nadat hij op een ijzeren haak viel. Het had erger kunnen aflopen, want volgens de artsen heeft de haak zijn hersenen op amper 2 millimeter gemist.


    Het ongeluk gebeurde op school. Door een lek in de verwarming was er 's nachts water gedruppeld op de grond dat daarna was bevroren. De 13-jarige Xiao Lin gleed uit en viel met zijn oog op een haak in de muur. De conciërge heeft de haak afgezaagd, zodat de jongen naar de eerste hulp kon worden gebracht.

    Veel geluk
    In het ziekenhuis verklaarde de chirurg dat de knaap veel geluk heeft gehad. "De haak doorboorde de schedel, maar draaide naar de zijkant door de impact." Hierdoor werden de hersenen op amper 2 millimeter gemist. "De patiënt is zijn rechteroog kwijt, maar hij mag van geluk spreken dat hij het kan navertellen", aldus nog de chirurg. (eb)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge lost eeuwenoude schuld af met koppel zwanen

    Brugge lost eeuwenoude schuld af met koppel zwanen


    Het stadsbestuur van Brugge heeft een koppel witte zwanen in bruikleen gegeven aan de stad Oudenburg. Jarenlang zwommen zwanen op het Vaardeken in Oudenburg, maar ze werden er verjaagd of stierven. Brugge heeft vandaag twee zwanen in bruikleen gegeven in het kader van haar kweekprogramma.

    Meteen wordt daarmee een eeuwenoude schuld afgelost, want Oudenburg werd nooit eerder vergoed voor de stenen van het Romeinse castellum waarmee de Bruggelingen gingen lopen.
     
    Kweekprogramma
    Brugge zet een intensief kweekprogramma op voor zwanen. In dat kader werden al zwanen uitgezet op verschillende plaatsen in de stad zelf, in Zuienkerke en Damme. Nu wordt ook Oudenburg aan het lijstje toegevoegd. Als het jonge koppel een nageslacht krijgt, moeten de jongen volgens de afspraken aan Brugge worden geschonken.
    Brugge heeft een eeuwenlange traditie met zwanen op haar Reien.
     
    Legende
    De aanleiding is een legende. De Oostenrijkse aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk zou de stad hebben gestraft om eeuwig zwanen te houden op haar Reien omdat ze zijn vertrouwensman Pieter Lanchals vermoordden toen die voor de aartshertog in de stad nieuwe belastingen kwam innen. (belga/sam)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man wordt geit

    Man wordt geit



    De 80-jarige Chinees Huang Yuanfan wordt door zijn buren 'geitenman' genoemd. De bejaarde kreeg die bijnaam omdat hij er een hoorn uit zijn hoofd groeit.

    De hoorn op Huangs hoofd stak twee jaar geleden de kop op, om het zo te zeggen. "In het begin deed het een beetje pijn, maar inmiddels is hij tien centimeter lang en de hoorn blijft maar groeien", zegt de man. Over de oorzaak van de merkwaardige aanwas tast Huang in het duister. "Ik heb niks speciaals gegeten", zegt hij.

    Geen geld voor dokter
    Huang is niet naar een dokter geweest omdat hij die toch niet kan betalen. Hij voegt nog toe: "Ik heb er niet echt last van, behalve dan dat de mensen mij soms raar aankijken", aldus nog de tachtiger. (eb)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dikke Peter' van Keulen is zijn klepel kwijt

    'Dikke Peter' van Keulen is zijn klepel kwijt

    De grootste klok van de Dom in Keulen, ook wel Dikke Peter genoemd, heeft zijn klepel verloren. Volgens het aartsbisdom ontstond het probleem tijdens het luiden van de bellen voor Driekoningen.

    De klepel is volgens diaken Raimund Witte in twee delen gebroken. Voor de reparatie moet een smid in de arm worden genomen. Experts zullen vrijdag onderzoeken hoe groot de schade precies is.

    Grootste ter wereld

    De kerkklok in de Dom is de grootste ter wereld met vliegende klepel. De kerkklok weegt 24.000 kilo, de klepel 700 kilo. De grootste klok van de Dom luidt alleen nog op kerkelijke feestdagen, als een paus of de aartsbisschop van Keulen sterft of als een oorlog wordt beëindigd.

    Symbool van eenheid
    De St. Petersglocke, zoals de klok officieel heet, werd in 1923 gegoten op instigatie van de toenmalige burgemeester van Keulen en latere eerste bondskanselier van West-Duitsland, Konrad Adenauer. De klok is een symbool van de eenheid van Duitsland en het Duitse volk en van de verzoening tussen de volkeren, aldus kardinaal Karl Joseph Schulte bij de inhuldiging in 1924. De klok werd dan ook geluid bij de vereniging van West- en Oost-Duitsland op 3 oktober 1990.

    De Dom van Keulen geldt al sinds de 19e eeuw als symbool van de eenheid van Duitsland. De bouw van de gotische kathedraal, die in 1248 was begonnen, werd toen als gezamenlijke inspanning van tal van Duitse staten voltooid. De Dom van Keulen is de meest bezochte toeristische trekpleister van Duitsland. (anp/odbs)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een autootje zo groot als een winkelkar

    Een autootje zo groot als een winkelkar



    Een autootje van 1,37 meter lang, amper groter dan een winkelkar, met alleen maar plaats voor de bestuurder: de Londense bouwondernemer Garry Hillman (46) ziet er brood in.
    De Brit grijpt terug naar de Britse Peel P50 van 1962, die als kleinste seriewagen met drie wielen een vermelding kreeg in het Guinness recordboek. In het oermodel zat een DKW-brommermotor, nu wordt er een elektrische motor in gestopt. De oorspronkelijke Peel was geen succes want er werden slechts een vijftig exemplaren gebouwd.

    De elektro-Peel zal niet sneller rijden dan 16 km/u maar mag in het Verenigd Koninkrijk wel op het voetpad. Hillman wil vijftig wagentjes bouwen. Goedkoop is de nieuwe Peel niet: hij zal 17.500 euro kosten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledig gezin van geslacht veranderd

    Volledig gezin van geslacht veranderd

    volledig gezin van geslacht veranderd

    In Tsjechië leeft een gezin dat bestaat uit transseksuelen. Zowel de vader, de stiefmoeder als de dochter lieten zich ombouwen.

    Dominik, de man (?) des huizes, was vroeger een vrouw. Zijn partner Andrea ging dan weer als een man door het leven. Zoon Radim is druk bezig meisje te worden.

    Ilona Tomeckova liet 15 jaar geleden man en zoon achter om in Praag van geslacht te veranderen. Ze werd Dominik. Twee jaar geleden kwam hij Andrea tegen, een vrouw die ooit een stevige bodybuilder met de naam Tomas was.

    Dominik zocht nadien weer contact met zijn voormalige gezin. Blijkt dat zoontje Radim goed op weg is om Viktoria te worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstcollectie Dennis Hopper wordt geveild

    Kunstcollectie Dennis Hopper wordt geveild



    Bij het bekende veilinghuis Christie's worden volgende week de parels uit de kunstcollectie van de overleden acteur Dennis Hopper geveild.

    Het gaat onder meer om het wereldberoemde portret van de Chinese leider Mao Zedong, van Andy Warhol. Hopper heeft het doek in de jaren 70 wel twee keer beschoten, wat Warhol een prachtig initiatief vond. "Hij omcirkelde de kogelgaten en schreef er 'waarschuwingsschot' en 'kogelgat' bij", aldus een vriend over "het gezamenlijke kunstwerk". Vermoedelijk zal het werkje tussen de twintig- en de dertigduizend dollar opbrengen.

    Onder de 300 aangeboden items bevindt zich ook 'Picnic on the Grass' van Bruce Conner. Ook dit schilderij zou tot dertigduizend dollar in het laatje kunnen brengen.

    Ook posters van de films waar de acteur in speelden, die in de woning van de betreurde Hopper hingen, worden geveild. Het gaat onder meer om die van 'Apocalypse Now', 'Blue Velvet' en 'Speed'. Ook een script van Easy Rider, vol handgeschreven aantekeningen, zou veel waard kunnen zijn.

    Hopper overleed in mei aan de gevolgen van kanker.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gemanipuleerde biggetje dat niet stinkt: 'Frankenswine'

    Het gemanipuleerde biggetje dat niet stinkt: 'Frankenswine'

    De 'Frankenswines' worden ze genoemd, de nieuwe varkens die er helemaal uitzien als de oude, maar een pak minder stinken. Deze genetisch gemanipuleerde Yorkshire-biggetjes moeten ook goedkoper en groener zijn dan hun voorgangers.

    Vandaar de tweede bijnaam van de kersverse soort: de 'enviropig', of in het Nederlands iets als 'milieuzwijn' of 'ecobig'. Hun mest bevat minder fosfor en is daarom minder gevaarlijk voor rivieren, beken en stromen. Dat is tenminste het promopraatje van de scheppers der Frankenswines, die na meer dan tien jaar onderzoek met de ecozwijnen op de proppen komen. Zij menen bovendien dat het milieuvarken als eerste genetisch gemanipuleerde dierensoort ooit zal worden toegelaten in de voedselketen en ons zo over een paar jaar worstjes, spek en varkensvlees zal opleveren.

    Maar er zijn ook tegenstanders. Die beweren dan weer dat de nieuwe dieren alles behalve milieuvriendelijk zijn en zouden kunnen leiden tot intensievere varkenskwekerijen. "Het kweken van deze zwijnen kan nooit duurzaam zijn", zegt Vikcy Hird van Friends of the Earth aan de Daily Mail. "Ze hebben enorm veel soja nodig, dat verbouwd wordt door het kappen van bossen, wat leidt tot het vrijkomen van méér broeikasgassen."

    Technische verschillen
    Wat is nu precies het technische verschil tussen het klassieke zwijn en de GG-tegenhanger? Alle levende wezens hebben fosfor nodig voor de ontwikkeling van hun beenderen, tanden en celwanden. Varkens krijgen plantaardig fosfor echter moeilijk verteerd en daarom hebben zij ook een specifiek enzyme nodig: fytase. En dát kan de ecovariant zélf aanmaken in tegenstelling tot de traditionele soort, die het enzyme bijgevoederd moet krijgen.

    Fytase breekt de fosfor echter niet af en daardoor is de uitstoot van het stinkende fosfor bij de slijkploeteraars zo enorm. De varkensmest, met het mogelijk toxische fosfor, kan dan in het water terechtkomen, waar het heel vervuilend en schadelijk kan zijn.

    En de 'groene biggetjes' dan? Die kunnen het plantaardige fosfor met hun zelf aangemaakte fytase veel beter afbreken. Gevolg: minder mest en minder schadelijke vervuiling. Maar dus wel méér broeikasgassen...

    Een andere kwestie is of de consument wel zal willen weten van genetisch gemanipuleerd (varkens)vlees.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur: "Stop met roken aan ons pand, of zoek andere job"

    Directeur: "Stop met roken aan ons pand, of zoek andere job"


    De rokende medewerkers van een callcenter in het Nederlandse Almere moeten stoppen met roken voor het pand of een andere baan zoeken. Dat schrijft de directeur in een brief aan zijn personeel, zo meldt De Telegraaf.

    De baas is de peuken die rondom het gebouw liggen zat en baalt ervan dat de werknemers zich niets aantrekken van de huisregels. "Ben je het er niet mee eens, dan zou ik zeggen: zoek een andere baan en wel zo snel mogelijk", luidt het harde devies.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedi's bestempelen vale gier als spion van Mossad

    Saoedi's bestempelen vale gier als spion van Mossad


    Deze gier werd in september vrijgelaten in het zuiden van Israël. 

    Wetenschappers van de universiteit van Tel Aviv maken zich deze dagen ernstig zorgen om het lot van een vale gier die volgens bronnen in Saoedi-Arabië zou zijn ontmaskerd als spion van de Israëlische geheime dienst Mossad. Het dier zou zijn 'opgepakt' bij een stad in Saoedi-Arabië, meldt onder meer de Britse omroep BBC.

    De onderzoekers hadden de gier voorzien van een gps-zender, waardoor zijn migratiebewegingen te volgen waren voor een langlopend wetenschappelijk project. Op de zender stonden de woorden Tel Aviv University.

    In Saoedische kranten en op internetfora wemelt het inmiddels van de complottheorieën. De gier, die een spanwijdte van maximaal 2,65 meter heeft en die kan vliegen op hoogten tot 11 kilometer, zou voor de Mossad ideaal zijn bij het verzamelen van informatie. (anp/sam)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Körperwelten-dokter stelt eigen lijk tentoon

    Körperwelten-dokter stelt eigen lijk tentoon


    De Duitse anatoom Günther von Hagens, die met zijn tentoonstellingen van opgezette dode mensen de bijnaam 'Doctor Death' verdiende, wil zijn eigen levenloze lichaam exposeren. Dat meldde de Duitse krant Bild.

    Von Hagens is ongeneeslijk ziek en wil zijn lichaam gebruiken om bezoekers van zijn tentoonstelling te verwelkomen. "Mijn vrouw zal mijn lichaam conserveren. Ik zal in een uitnodigende pose staan zodat ik ook na mijn dood in staat ben mijn gasten te verwelkomen", aldus de anatoom tegen Bild.

    Doctor Death veroorzaakte consternatie, toen hij voor zijn Körperwelten-tentoonstellingen dode mensen van hun vel ontdeed en hen in alledaagse posities tentoonstelde. Zo vilde hij een lichaam tot op de spieren en liet hij het in de expositie naar een voetbal trappen. Met zijn expositie wil Von Hagens de bezoeker een gedetailleerd inzicht geven in de menselijke anatomie. (anp/mvdb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)













    bloguez.com


     






    Lidmaatschapslogo van









    Gastenboek
  • Een fijne Zaterdag vriend
  • Lieve midweekgroetjes blogmaatje
  • Lieve groetjes Nikki
  • Fijne nieuwe week gewenst maatje
  • Wens je een fijne Zondag blogmaatje

    Klik op de muis voor berichtje toe te voegen. ( Je vind mij ook op nr.051 bij de Vrolijke bloggers )








    Klik op 
    Artist_ Lover om blog

    te bekijken.


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. Antwoordje verzekerd








    Foto

    Foto

    Foto





    Foto

    Foto

    Foto





    Foto





    Foto

    Foto

    Foto





    Welkom op mijn blog! en bedankt voor u bezoek
    Foto

    Foto





    .

    Foto

    Foto

    Foto





    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per dag
  • 02-06-2013
  • 30-05-2013
  • 28-05-2013
  • 22-05-2013
  • 18-05-2013
  • 16-05-2013
  • 15-05-2013
  • 13-05-2013
  • 09-05-2013
  • 02-05-2013
  • 26-04-2013
  • 21-04-2013
  • 17-04-2013
  • 15-04-2013
  • 14-04-2013
  • 13-04-2013
  • 12-04-2013
  • 11-04-2013
  • 20-03-2013
  • 16-03-2013
  • 12-03-2013
  • 10-03-2013
  • 07-03-2013
  • 04-03-2013
  • 01-03-2013
  • 28-02-2013
  • 27-02-2013
  • 21-02-2013
  • 19-02-2013
  • 13-02-2013
  • 12-02-2013
  • 06-02-2013
  • 01-02-2013
  • 27-01-2013
  • 20-01-2013
  • 19-01-2013
  • 10-01-2013
  • 09-01-2013
  • 08-01-2013
  • 07-01-2013
  • 04-01-2013
  • 20-12-2012
  • 19-12-2012
  • 18-12-2012
  • 13-12-2012
  • 11-12-2012
  • 10-12-2012
  • 04-12-2012
  • 26-11-2012
  • 23-11-2012
  • 19-11-2012
  • 14-11-2012
  • 13-11-2012
  • 12-11-2012
  • 26-10-2012
  • 22-10-2012
  • 19-10-2012
  • 18-10-2012
  • 15-10-2012
  • 08-10-2012
  • 01-10-2012
  • 27-09-2012
  • 26-09-2012
  • 13-09-2012
  • 27-08-2012
  • 23-08-2012
  • 22-08-2012
  • 21-08-2012
  • 20-08-2012
  • 13-08-2012
  • 08-08-2012
  • 20-07-2012
  • 18-07-2012
  • 17-07-2012
  • 14-07-2012
  • 13-07-2012
  • 11-07-2012
  • 26-06-2012
  • 25-06-2012
  • 12-06-2012
  • 09-06-2012
  • 06-06-2012
  • 05-06-2012
  • 04-06-2012
  • 31-05-2012
  • 24-05-2012
  • 18-05-2012
  • 16-05-2012
  • 12-05-2012
  • 09-05-2012
  • 06-05-2012
  • 02-05-2012
  • 25-04-2012
  • 21-04-2012
  • 15-04-2012
  • 12-04-2012
  • 08-04-2012
  • 07-04-2012
  • 06-04-2012
  • 05-04-2012
  • 03-04-2012
  • 01-04-2012
  • 29-03-2012
  • 28-03-2012
  • 23-03-2012
  • 17-03-2012
  • 14-03-2012
  • 12-03-2012
  • 08-03-2012
  • 07-03-2012
  • 06-03-2012
  • 05-03-2012
  • 03-03-2012
  • 22-02-2012
  • 16-02-2012
  • 09-02-2012
  • 08-02-2012
  • 05-02-2012
  • 04-02-2012
  • 03-02-2012
  • 02-02-2012
  • 01-02-2012
  • 28-01-2012
  • 25-01-2012
  • 22-01-2012
  • 19-01-2012
  • 17-01-2012
  • 16-01-2012
  • 14-01-2012
  • 12-01-2012
  • 11-01-2012
  • 10-01-2012
  • 06-01-2012
  • 05-01-2012
  • 03-01-2012
  • 30-12-2011
  • 28-12-2011
  • 26-12-2011
  • 24-12-2011
  • 20-12-2011
  • 16-12-2011
  • 15-12-2011
  • 14-12-2011
  • 11-12-2011
  • 06-12-2011
  • 02-12-2011
  • 30-11-2011
  • 28-11-2011
  • 27-11-2011
  • 24-11-2011
  • 21-11-2011
  • 20-11-2011
  • 18-11-2011
  • 16-11-2011
  • 15-11-2011
  • 14-11-2011
  • 07-11-2011
  • 04-11-2011
  • 03-11-2011
  • 02-11-2011
  • 31-10-2011
  • 28-10-2011
  • 21-10-2011
  • 18-10-2011
  • 16-10-2011
  • 13-10-2011
  • 12-10-2011
  • 11-10-2011
  • 09-10-2011
  • 08-10-2011
  • 06-10-2011
  • 05-10-2011
  • 04-10-2011
  • 01-10-2011
  • 30-09-2011
  • 29-09-2011
  • 28-09-2011
  • 27-09-2011
  • 26-09-2011
  • 25-09-2011
  • 23-09-2011
  • 19-09-2011
  • 17-09-2011
  • 13-09-2011
  • 10-09-2011
  • 09-09-2011
  • 08-09-2011
  • 07-09-2011
  • 06-09-2011
  • 04-09-2011
  • 02-09-2011
  • 01-09-2011
  • 31-08-2011
  • 30-08-2011
  • 27-08-2011
  • 21-08-2011
  • 20-08-2011
  • 19-08-2011
  • 17-08-2011
  • 16-08-2011
  • 14-08-2011
  • 12-08-2011
  • 11-08-2011
  • 08-08-2011
  • 05-08-2011
  • 04-08-2011
  • 31-07-2011
  • 29-07-2011
  • 28-07-2011
  • 27-07-2011
  • 26-07-2011
  • 24-07-2011
  • 22-07-2011
  • 20-07-2011
  • 18-07-2011
  • 17-07-2011
  • 16-07-2011
  • 14-07-2011
  • 13-07-2011
  • 12-07-2011
  • 11-07-2011
  • 10-07-2011
  • 08-07-2011
  • 07-07-2011
  • 06-07-2011
  • 05-07-2011
  • 04-07-2011
  • 02-07-2011
  • 01-07-2011
  • 29-06-2011
  • 28-06-2011
  • 27-06-2011
  • 25-06-2011
  • 24-06-2011
  • 23-06-2011
  • 22-06-2011
  • 21-06-2011
  • 20-06-2011
  • 18-06-2011
  • 17-06-2011
  • 16-06-2011
  • 15-06-2011
  • 14-06-2011
  • 13-06-2011
  • 06-06-2011
  • 05-06-2011
  • 04-06-2011
  • 03-06-2011
  • 02-06-2011
  • 01-06-2011
  • 31-05-2011
  • 30-05-2011
  • 29-05-2011
  • 28-05-2011
  • 27-05-2011
  • 25-05-2011
  • 24-05-2011
  • 23-05-2011
  • 20-05-2011
  • 19-05-2011
  • 18-05-2011
  • 17-05-2011
  • 16-05-2011
  • 15-05-2011
  • 14-05-2011
  • 13-05-2011
  • 12-05-2011
  • 11-05-2011
  • 10-05-2011
  • 09-05-2011
  • 07-05-2011
  • 06-05-2011
  • 05-05-2011
  • 04-05-2011
  • 03-05-2011
  • 01-05-2011
  • 29-04-2011
  • 28-04-2011
  • 27-04-2011
  • 26-04-2011
  • 25-04-2011
  • 24-04-2011
  • 23-04-2011
  • 22-04-2011
  • 15-04-2011
  • 14-04-2011
  • 13-04-2011
  • 12-04-2011
  • 11-04-2011
  • 10-04-2011
  • 09-04-2011
  • 07-04-2011
  • 05-04-2011
  • 04-04-2011
  • 01-04-2011
  • 31-03-2011
  • 30-03-2011
  • 28-03-2011
  • 26-03-2011
  • 25-03-2011
  • 24-03-2011
  • 23-03-2011
  • 21-03-2011
  • 18-03-2011
  • 17-03-2011
  • 14-03-2011
  • 11-03-2011
  • 10-03-2011
  • 09-03-2011
  • 08-03-2011
  • 07-03-2011
  • 06-03-2011
  • 05-03-2011
  • 04-03-2011
  • 03-03-2011
  • 02-03-2011
  • 01-03-2011
  • 28-02-2011
  • 26-02-2011
  • 25-02-2011
  • 24-02-2011
  • 23-02-2011
  • 22-02-2011
  • 21-02-2011
  • 19-02-2011
  • 18-02-2011
  • 17-02-2011
  • 16-02-2011
  • 15-02-2011
  • 14-02-2011
  • 13-02-2011
  • 12-02-2011
  • 11-02-2011
  • 10-02-2011
  • 09-02-2011
  • 08-02-2011
  • 07-02-2011
  • 06-02-2011
  • 05-02-2011
  • 04-02-2011
  • 03-02-2011
  • 02-02-2011
  • 01-02-2011
  • 31-01-2011
  • 30-01-2011
  • 29-01-2011
  • 27-01-2011
  • 26-01-2011
  • 25-01-2011
  • 24-01-2011
  • 23-01-2011
  • 21-01-2011
  • 20-01-2011
  • 19-01-2011
  • 18-01-2011
  • 17-01-2011
  • 15-01-2011
  • 14-01-2011
  • 13-01-2011
  • 12-01-2011
  • 11-01-2011
  • 10-01-2011
  • 08-01-2011
  • 07-01-2011
  • 06-01-2011
  • 05-01-2011
  • 04-01-2011
  • 03-01-2011
  • 02-01-2011
  • 31-12-2010
  • 30-12-2010
  • 29-12-2010
  • 28-12-2010
  • 27-12-2010
  • 25-12-2010
  • 24-12-2010
  • 23-12-2010
  • 22-12-2010
  • 21-12-2010
  • 20-12-2010
  • 18-12-2010
  • 17-12-2010
  • 16-12-2010
  • 15-12-2010
  • 14-12-2010
  • 13-12-2010
  • 12-12-2010
  • 11-12-2010
  • 10-12-2010
  • 09-12-2010
  • 08-12-2010
  • 07-12-2010
  • 06-12-2010
  • 05-12-2010
  • 04-12-2010
  • 03-12-2010
  • 02-12-2010
  • 01-12-2010
  • 30-11-2010
  • 29-11-2010
  • 28-11-2010
  • 27-11-2010
  • 26-11-2010
  • 25-11-2010
  • 24-11-2010
  • 23-11-2010
  • 22-11-2010
  • 21-11-2010
  • 20-11-2010
  • 19-11-2010
  • 18-11-2010
  • 17-11-2010
  • 16-11-2010
  • 15-11-2010
  • 14-11-2010
  • 13-11-2010
  • 12-11-2010
  • 11-11-2010
  • 10-11-2010
  • 09-11-2010
  • 08-11-2010
  • 07-11-2010
  • 06-11-2010
  • 05-11-2010
  • 04-11-2010
  • 03-11-2010
  • 02-11-2010
  • 01-11-2010
  • 31-10-2010
  • 30-10-2010
  • 29-10-2010
  • 28-10-2010
  • 27-10-2010
  • 26-10-2010
  • 25-10-2010
  • 24-10-2010
  • 23-10-2010
  • 22-10-2010
  • 21-10-2010
  • 20-10-2010
  • 19-10-2010
  • 18-10-2010
  • 17-10-2010
  • 16-10-2010
  • 15-10-2010
  • 14-10-2010
  • 13-10-2010
  • 12-10-2010
  • 11-10-2010
  • 10-10-2010
  • 09-10-2010
  • 08-10-2010
  • 07-10-2010
  • 06-10-2010
  • 05-10-2010
  • 04-10-2010
  • 03-10-2010
  • 02-10-2010
  • 01-10-2010
  • 30-09-2010
  • 29-09-2010
  • 28-09-2010
  • 27-09-2010
  • 26-09-2010
  • 25-09-2010
  • 24-09-2010
  • 23-09-2010
  • 22-09-2010
  • 21-09-2010
  • 20-09-2010
  • 19-09-2010
  • 18-09-2010
  • 17-09-2010
  • 16-09-2010
  • 15-09-2010
  • 14-09-2010
  • 13-09-2010
  • 12-09-2010
  • 11-09-2010
  • 10-09-2010
  • 09-09-2010
  • 08-09-2010
  • 07-09-2010
  • 06-09-2010
  • 05-09-2010
  • 04-09-2010
  • 03-09-2010
  • 02-09-2010
  • 01-09-2010
  • 31-08-2010
  • 30-08-2010
  • 29-08-2010
  • 28-08-2010
  • 27-08-2010
  • 26-08-2010
  • 25-08-2010
  • 24-08-2010
  • 23-08-2010
  • 22-08-2010
  • 21-08-2010
  • 20-08-2010
  • 19-08-2010
  • 18-08-2010
  • 17-08-2010
  • 16-08-2010
  • 15-08-2010
  • 14-08-2010
  • 13-08-2010
  • 12-08-2010
  • 11-08-2010
  • 10-08-2010
  • 09-08-2010
  • 08-08-2010
  • 07-08-2010
  • 06-08-2010
  • 05-08-2010
  • 04-08-2010
  • 03-08-2010
  • 02-08-2010
  • 01-08-2010
  • 31-07-2010
  • 30-07-2010
  • 29-07-2010
  • 28-07-2010
  • 27-07-2010
  • 26-07-2010
  • 25-07-2010
  • 24-07-2010
  • 23-07-2010
  • 22-07-2010
  • 21-07-2010
  • 20-07-2010
  • 19-07-2010
  • 18-07-2010
  • 17-07-2010
  • 16-07-2010
  • 15-07-2010
  • 14-07-2010
  • 13-07-2010
  • 12-07-2010
  • 11-07-2010
  • 10-07-2010
  • 09-07-2010
  • 08-07-2010
  • 07-07-2010
  • 06-07-2010
  • 05-07-2010
  • 04-07-2010
  • 03-07-2010
  • 02-07-2010
  • 01-07-2010
  • 30-06-2010
  • 29-06-2010
  • 28-06-2010
  • 27-06-2010
  • 26-06-2010
  • 25-06-2010
  • 24-06-2010
  • 23-06-2010
  • 22-06-2010
  • 21-06-2010
  • 20-06-2010
  • 19-06-2010
  • 18-06-2010
  • 17-06-2010
  • 16-06-2010
  • 15-06-2010
  • 14-06-2010
  • 13-06-2010
  • 12-06-2010
  • 11-06-2010
  • 10-06-2010
  • 09-06-2010
  • 08-06-2010
  • 07-06-2010
  • 06-06-2010
  • 05-06-2010
  • 04-06-2010
  • 03-06-2010
  • 02-06-2010
  • 01-06-2010
  • 31-05-2010
  • 30-05-2010
  • 29-05-2010
  • 28-05-2010
  • 27-05-2010
  • 26-05-2010
  • 25-05-2010
  • 24-05-2010
  • 23-05-2010
  • 22-05-2010
  • 21-05-2010
  • 20-05-2010
  • 19-05-2010
  • 18-05-2010
  • 17-05-2010
  • 16-05-2010
  • 15-05-2010
  • 14-05-2010
  • 13-05-2010
  • 12-05-2010
  • 11-05-2010
  • 10-05-2010
  • 09-05-2010
  • 08-05-2010
  • 07-05-2010
  • 06-05-2010
  • 05-05-2010
  • 04-05-2010
  • 03-05-2010
  • 02-05-2010
  • 01-05-2010
  • 30-04-2010
  • 29-04-2010
  • 28-04-2010
  • 27-04-2010
  • 26-04-2010
  • 25-04-2010
  • 24-04-2010
  • 23-04-2010
  • 22-04-2010
  • 21-04-2010
  • 20-04-2010
  • 19-04-2010
  • 18-04-2010
  • 17-04-2010
  • 16-04-2010
  • 15-04-2010
  • 14-04-2010
  • 13-04-2010
  • 12-04-2010
  • 11-04-2010
  • 10-04-2010
  • 09-04-2010
  • 08-04-2010
  • 07-04-2010
  • 06-04-2010
  • 05-04-2010
  • 04-04-2010
  • 03-04-2010
  • 02-04-2010
  • 01-04-2010
  • 31-03-2010
  • 30-03-2010
  • 29-03-2010
  • 28-03-2010
  • 27-03-2010
  • 26-03-2010
  • 25-03-2010
  • 24-03-2010
  • 23-03-2010
  • 22-03-2010
  • 21-03-2010
  • 20-03-2010
  • 19-03-2010
  • 18-03-2010
  • 17-03-2010
  • 16-03-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 13-03-2010
  • 12-03-2010
  • 11-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 07-03-2010
  • 06-03-2010
  • 05-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 28-02-2010
  • 27-02-2010
  • 26-02-2010
  • 25-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 21-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 15-02-2010
  • 14-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 10-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 28-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 25-01-2010
  • 24-01-2010
  • 23-01-2010
  • 22-01-2010
  • 21-01-2010
  • 20-01-2010
  • 19-01-2010




    .

    Foto

    Foto




    .

    Foto

    Foto

    Foto




    .

    Foto

    Foto

    Foto




    .

    Foto

    Foto

    Foto




    .




    .



    bloguez.com








    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!