NIEUW: Blog reclamevrij maken?WERKMAN OF
BANKIER IEDEREEN
IS WELKOM HIERKlik op de dame
om  blog Love Boy
te bekijkenbestblogs cowboyke

Klik en stem
DANK U


 
Foto
Foto
Een vriend is iemand
Eerlijk en oprecht
Die als het erop aankomt
Voor je bidt en voor je vecht
Pas als je iemand hebt
Die met je lacht en met je grient
Dan pas kun je zeggen...
''Ik heb een vriend''Foto
FotoFoto
Foto
Foto.
Foto
Foto
Foto
Foto.
Foto
Foto
FotoFoto
Foto
FotoFoto
Zoeken in blog

Inhoud blog
 • In deze kroeg betaal je per minuut, niet per consumptie
 • Cafeïneverslaving officieel erkend als mentale stoornis
 • De waterketel die op Hitler lijkt
 • Eerste editie 'Harry Potter' verkocht voor 150.000 pond
 • Praagse metro krijgt 'flirtwagons'
  Foto  Foto
  Foto
  Foto  .
  Foto
  Foto  .
  Foto
  Foto
  Foto  .
  Foto
  Foto
  Foto  .
  Foto
  Foto
  Foto


  .
  Foto  .
  Al de bezoekers op deze site zijn welkom en tot de volgende keer.BEDANKT  .  .
  Foto
  Foto

  Foto

  Vrolijk Paasfeest


  <aImage and video hosting by TinyPic

  13-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vos schiet jager in been

  Vos schiet jager in been


  Vreemd incident bij een jachtpartij in Wit-Rusland. Een neergeschoten vos nam op een opvallende manier wraak door met een verrassende pootbeweging zijn aanvaller te lijf te gaan en zijn geweer te doen afgaan. De 40-jarige jager werd geraakt in het been.

  De jager had de vos in een woud bij Grodno verwond en wilde het dier met zijn geweerkolf de genadestoot toedienen. Toen de jager zich over de vos boog, zwaaide die in een reflex met zijn poot tegen de trekker van het wapen. De kogel doorboorde het bovenbeen van de man. Terwijl de jager naar het ziekenhuis moest gebracht worden, liep de lichtgewonde vos gewoon weg. (kh)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  12-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw plaatsen voor (steenrijke) ruimtetoeristen

  Opnieuw plaatsen voor (steenrijke) ruimtetoeristen


  Ruimtetoeristen kunnen ten laatste vanaf 2013 opnieuw het heelal in met Russische Sojoezcapsules, meldt de Amerikaanse onderneming Space Adventures. Vanaf dat jaar zullen er jaarlijks vijf in plaats van vier ruimteschepen naar het Internationale Ruimtestation ISS vliegen, en dat betekent dat er elk jaar drie plaatsen vacant zijn voor gewone burgers.


  De commerciële aanbieder ondertekende een contract in die zin met de Russische ruimtevaartautoriteit Roskosmos en raketbouwer Energija. Space Adventures reserveerde reeds tot 2009 toeristenzitjes aan boord van de Sojoezcapsules, vooraleer Rusland het aanbod bevroor wegens plaatsgebrek.
   
  Elke vlucht zou ongeveer tien dagen duren. Wie interesse heeft, moet wel goed bij kas zitten. De voorbije jaren telden zeven hobbyruimtevaarders tot 40 miljoen dollar (toen 30,8 miljoen euro) neer voor hun trip. (belga/sam)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen in plasbak Chinees eethuis vallen niet in de smaak

  Vissen in plasbak Chinees eethuis vallen niet in de smaak


  De vissen in de plasbak worden met gemengde gevoelens onthaald.

  Een restaurant in de Chinese stad Changchun ligt onder vuur omdat er zowat twintig vissen zwemmen in de plasbak van het mannentoilet. "Dit is nefast voor de vissen een getuigt van weinig respect voor de Chinese viscultuur", schrijft de Eastern Asian Economic and Trade Daily.

  Niet voor consumptie
  De baas van het restaurant gaat in het verweer door te stellen dat er constant stromend water door het urinoir loopt. "Het water wordt twee keer per dag ververst en er wordt continu zuurstof aan toegevoegd. Eigenlijk is er weinig verschil met een aquarium", luidt het. "Bovendien zijn de vissen bedoeld als attractie voor de gasten en worden ze niet opgediend", zegt de eigenaar.

  'Gelieve hier te plassen'
  Neemt niet weg dat de gasten wel lichtelijk schrikken als ze zien dat er vissen zwemmen in de pisbak, die bovendien gesierd wordt met het bordje 'Gelieve hier te plassen'. "Mocht dat bordje er niet hangen, zou je denken dat het een aquarium is", zegt een van de klanten.

  Een andere gast vindt het dan wel weer een interessant experiment. "Ik kan niet wachten tot ik weer eens moet", zei hij. (eb)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man wordt in hoofd geschoten en niest de kogel uit

  Man wordt in hoofd geschoten en niest de kogel uit


  Een Italiaanse man zal de nacht van 31 december 2010 op 1 januari 2011 niet snel vergeten. De man werd tijdens de vieringen van de jaarwissel door een kogel in het hoofd geraakt. Hij overleefde wonderwel en is nu aan het herstellen nadat hij de kogel uitgeniesd had.

  De 28-jarige Darco Sangermano was met zijn vriendin oudejaar en Nieuwjaar aan het vieren in Napels toen hij plots geraakt werd door een verdwaalde kogel van het kaliber .22. Napels is gekend om zijn rumoerige vieringen tijdens oudejaar. Niet alleen wordt er vuurwerk afgeschoten, sommige Italianen schieten daar ook met pistolen.

  De kogel drong langs de rechterkant van zijn hoofd binnen, ging langs zijn oogholte en bleef zitten in de neus. Hoewel de man hevig bloedde, leek de schade nogal mee te vallen. Hij werd door een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht en wachtte in de spoed tot de dokters hem zouden komen onderzoeken. Plots moest Sangermano niezen waardoor de kogel langs zijn rechterneusgat naar buiten kwam.

  Sangermano die uit Turijn afkomstig is, mocht intussen het ziekenhuis al verlaten. Volgens dokter Ramieri heeft de kogel het slaapbeen van de man gebroken. Daardoor nam de kogel in snelheid af en kreeg de oogbal slechts een schram. (ka)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  11-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazi's woedend om hond die met Hitler spot

  Nazi's woedend om hond die met Hitler spot

  Documenten die onlangs gepubliceerd werden, tonen aan dat de Duitse regering tijdens het naziregime niet opgezet was met een hond die getraind was om Hitler na te bootsen. Duitsland zette een campagne op tegen de Finse eigenaar van de hond.

  Tor Borg met zijn hond Jackie

  Tor Borg met zijn hond Jackie

  Uit de documenten blijkt dat Berlijn de opdracht had gegeven aan het nazigezinde Finland om zoveel mogelijk bewijsstukken tegen de hond te verzamelen. Er waren zelfs plannen om het bedrijf in pharmaceutische middelen van de eigenaar te vernietigen.

  Tor Borg was de eigenaar van Jackie. Maar zijn vrouw noemde de hond Hitler omdat hij zijn poot hoog in de lucht stak. Volgens Willy Erkelenz, een Duits consul in Helsinki, was er zelfs een getuige die zag en hoorde hoe de hond van Borg zijn poot omhoog stak wanneer er 'Hitler' geroepen werd.

  Poging tot proces
  Borg mocht het hele voorval gaan uitleggen voor de Duitse ambassade. Hij gaf toe dat zijn vrouw Josephine, die tegen de nazi's was, de hond Hitler had genoemd, maar ontkende dat hij betrokken was in zaken die het Duitse Rijk zouden beledigen.

  De ambassade liet Berlijn echter weten dat ze Borg niet op zijn woord geloofde. "Borg vertelt niet de waarheid, ook al zegt hij van wel." Drie maanden lang zocht Berlijn naar een manier om Borg voor de rechtbank te dagen voor het beledigen van Hitler, maar niemand wou getuigen.

  Uiteindelijk liet Berlijn in 1941 de pogingen tot een proces tegen de Fin varen. Klaus Hillenbrand, auteur van verschillende boeken over de nazi's, beschrijft deze gebeurtenis als volkomen geschift. (ka)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legerjas van John Lennon brengt 150.000 euro op

  Legerjas van John Lennon brengt 150.000 euro op

  Een militaire jas die John Lennon in 1966 droeg, is door het modemuseum van Santiago (Chili) op een veiling gekocht voor 200.000 dollar, zo'n 150.000 euro.

  De jas werd begin december geveild door veilinghuis Julien's Auctions in Californië. De aankondiging van de aankoop door het museum komt aan de vooravond van de herdenking van de moord op Lennon op 8 december 1980.
   
  Het modemuseum kocht eerder ook al kledingstukken aan van prinses Diana, Marilyn Monroe en Rita Hayworth. (afp/tw)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizarre urinoirgames in Japanse metro

  Bizarre urinoirgames in Japanse metro


  Wie beweerde ook weer dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen? In vier metrostations in Tokio kunnen ze voortaan een videospelletje spelen terwijl ze 'hun patatten afgieten'. Gamesfabrikant Sega heeft de urinoirs namelijk uitgerust met sensoren en een schermpje.

  De 'Toylet' bevat vier games: 'Manneken Pis' meet hoeveel je precies plast, terwijl 'Graffiti Eraser' de 'speler' uitdaagt met een krachtige straal graffiti van een muur te spuiten.

  Rokje
  Typisch Japans is dan weer de game waarin je urine als een windvlaag de rok van een meisje omhoog doet waaien, terwijl het vierde spel je uitdaagt krachtiger te plassen dan je voorganger. Het heet 'Milk From Nose', en toont twee sumoworstelaars die elkaar uit de ring proberen te krijgen met een straal melk die uit hun neus komt. Origineel is het spel dus alleszins.

  Reclame
  De producent toont reclamefilmpjes tussen de games, en hoopt zo een flinke duit te verdienen. Oh ja: zeikers die trots zijn op hun prestatie, kunnen hun score downloaden op een USB-stick, meldt Wired. (sam)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  10-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiventil Hasselaar verkocht voor 1,4 miljoen euro

  Duiventil Hasselaar verkocht voor 1,4 miljoen euro

  duiventil hasselaar verkocht voor 1 4 miljoen euro 2

  In totaal gingen afgelopen weekend 218 duiven van wijlen Pros Roosen uit Kermt (Hasselt) onder de hamer voor 1.367.000 euro, een absoluut record in de mondiale duivenwereld.

  De veiling, georganiseerd door het Belgische veilinghuis pipa, werd bijgewoond door duivenliefhebbers uit de hele wereld. De vogels van Roosen zijn dan ook een ware hype geworden. De ijzersterke prestaties van de afgelopen vier decennia vertaalden zich al snel op het veilingscherm.

  Mister Great Wall

  Gemiddeld gingen de duiven voor 6.200 euro van de hand. ‘Blauwe Prins’ (foto) was zonder twijfel de uitschieter: op enkele ogenblikken werd de inzetprijs van 70.000 euro gebracht naar de verkoopsprijs van 156.000 euro (inclusief 20% verhoging). De zevenjarige mannetjesduif mag binnenkort vertoeven in de collectie van de Chinese dokter Guo Weicheng, in het duivenwereldje gekend als Mister Great Wall.

  “Het merendeel van de Roosenduiven verhuisd naar het Verre Oosten, maar toch is zo’n 20% in Europa gebleven”, weet Nikolaas Gyselbrecht van Pigeon Paradise. De familie van de overleden duivenmelker was uiteraard tevreden met de opbrengst van de verkoop.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sjamaan vergiftigt 'heksen' in India

  Sjamaan vergiftigt 'heksen' in India


  Een Indiase sjamaan is door de politie opgepakt omdat hij bijna dertig vrouwen had vergiftigd. De vrouwen moesten een giftig drankje opdrinken om te bewijzen dat ze geen heks zijn. Ook werden zes dorpelingen opgepakt. Dat meldt de BBC.

  Dertig vrouwen ziek
  Sjamaan Bhagwan Deen was actief in het dorpje Shivni in de centrale deelstaat Chhattisgarh. Zijn hulp werd ingeroepen omdat een 18-jarige bewoonster van het dorp ziek was. Volgens de dorpelingen was het meisje behekst. De sjamaan riep daarop alle vrouwen naar het dorpsplein en liet ze een kruidenmengsel drinken. Bijna dertig vrouwen werden ziek en moesten naar het ziekenhuis.
   
  Verdenkingen van hekserij komen veel voor in India. Sjamanen proberen via rituelen te achterhalen welke heks problemen veroorzaakt. Af en toe leiden die rituelen tot excessen waarbij mensen sterven. (anp/eb)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verbergt dode vader vijf jaar in kleerkast

  Man verbergt dode vader vijf jaar in kleerkast  In Japan ondervraagt de politie een man die er van verdacht wordt zijn dode vader gedurende vijf jaar in een kleerkast te hebben verborgen. Al die tijd streek de zoon het pensioen van zijn vader op. Dat meldt The Mainichi Daily News.

  Kwalijke geur
  De 55-jarige Mitsuo Sonoda zou al bekentenissen hebben afgelegd. "Op een winteravond, vijf jaar geleden, kwam ik thuis. Mijn vader lag in bed en hij bewoog niet meer", verklaarde Sonoda aan de speurders. "Ik liet hem zo een week liggen. Mijn pa bleek dood. Toen hij een kwalijke geur begon te verspreiden, stopte ik het lijk in een kleerkast".

  Al die tijd streek Sonoda het pensioen van zijn vader op. De twee deelden hetzelfde appartement.

  Bezoek ex-schoondochter
  Het lijk werd een week geleden ontdekt toen de ex-vrouw van Sonoda haar voormalige schoonvader wilde bezoeken. Ze kon de bejaarde man - hij zou nu 92 geweest zijn - nergens vinden. De vrouw belde de politie. Een agent werd de kwalijke geur in de flat gewaar en stootte op het grotendeels ontbonden lijk in een kleerkast. (eb)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkongeval: inspecteur getraumatiseerd door naaktfoto

  Werkongeval: inspecteur getraumatiseerd door naaktfoto

  werkongeval inspecteur getraumatiseerd door naaktfoto

  Een Duitse politie-inspecteur heeft na het bekijken van een pornografische afbeelding een trauma opgelopen. Het incident is geklasseerd als een arbeidsongeval.

  De feiten dateren van september 2005, maar raakten nu pas bekend. Een 39-jarige inspecteur uit Düsseldorf ontving op vrijdag een e-mail van de hoofdcommissaris met een PowerPoint-presentatie als bijlage.

  De presentatie begon met een rondborstige en schaars geklede jongedame naast een Ferrari. "Stel je voor dat je een date had met deze vrouw", stond er te lezen. Na enkele muisklikken kreeg de inspecteur de intieme delen van de dame te zien. Deze waren echter volledig aangetast door een geslachtsziekte.

  De man werd naar eigen zeggen getraumatiseerd door het beeld. Hij raakte zwaar depressief en moest medicatie nemen. De inspecteur kon zelfs geen seksuele betrekkingen met zijn echtgenote aan waardoor het duo uiteindelijk scheidde.

  Het incident werd geklasseerd als een werkongeval. De deelstaat Nordrhein-Westfalen moest opdraaien voor alle kosten.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over 50 jaar rookt geen Westerling nog"

  "Over 50 jaar rookt geen Westerling nog"

  "Over 50 jaar zullen nauwelijks nog rokers te vinden zijn in de Westerse wereld." Dat zegt de bank Citigroup. De voorwaarde is wel dat het percentage volwassen rokers blijft afnemen, zoals gebeurt sinds de jaren '60. Toch adviseert Citigroup haar klanten om de aandelen in de tabaksindustrie voorlopig te houden.

  In Australië zal er over pakweg zeventien jaar geen rokersmarkt meer zal zijn. Voor België, met twintig procent volwassen rokers, heeft de tabaksindustrie nog veertig jaar respijt.
   
  Gelijkaardige voorspellingen zijn er ook voor Nederland. Duitsland en Frankrijk ontspringen de dans, voor Frankrijk wordt roken vanaf 2118 een zeldzaamheid en voor Duitsland vanaf 2280.
   
  Verbod & gezondheid
  Dat het percentage rokers in de westerse wereld in rechte lijn blijft dalen ligt volgens de analisten aan een rookverbod, een stijgend bewustzijn van de gezondheidsrisico's, verhoogde taksen en de verplichte aanpassing van verpakkingen.
   
  Gevolgen
  Citigroup berekende wat de gevolgen van het afnemend roken in de westerse wereld betekent voor de takaksindustrie. Die zal in de toekomst vooral haar pijlen op ontwikkelingslanden moeten richten, al worden er tot 2020 nog steeds stijgende winstcijfers in het Westen verwacht. Citigroup verlaagde haar beleggersadvies wel van "buy" naar "hold". (belga/edp)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiventil verkocht voor 1,367 miljoen euro

  Duiventil verkocht voor 1,367 miljoen euro  De veiling van een kolonie superduiven van een overleden duivenmelker uit Limburg heeft een recordbedrag van 1,367 miljoen euro opgebracht. Dat meldt de Concentragroep.

  In totaal gingen 218 duiven onder de hamer afgelopen weekend voor 1,367 miljoen euro, een absoluut record in de mondiale duivenwereld. "Voor ons ging het niet zozeer om het record scherp te stellen, maar pappie zou wel enorm trots zijn dat zijn duiven dit hebben verwezenlijkt", zegt zoon Stefan Roosen emotievol. De verzameling duiven werd afgelopen zaterdag en zondag geveild door het Belgische veilinghuis pipa.be.
   
  De vogels van Roosen zijn een ware hype geworden. De ijzersterke prestaties van de afgelopen vier decennia vertaalden zich al snel op het veilingscherm. De klepper van de avond was de Blauwe Prins die voor 156.000 euro verhuisde van Kermt naar China. (belga/odbs)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  08-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen Sri Lanka worden groenteboer

  Militairen Sri Lanka worden groenteboer

  De regering van Sri Lanka doet een beroep op het leger in de strijd tegen de stijgende voedselprijzen. Militairen gaan groenten opkopen bij boeren en aanbieden tegen vaste prijzen die lager liggen dan in gewone winkels. Dat berichtte de Britse omroep BBC.

  De aanpak is bedoeld om louche tussenhandelaren buitenspel te zetten. Zowel producenten als consumenten zullen daar volgens de autoriteiten van kunnen profiteren. Sri Lanka kampte de afgelopen herfst met uitzonderlijk zware regenval, waardoor veel oogsten zijn mislukt. Het land moet daarom veel voedsel importeren.

  Sri Lanka heeft een grote krijgsmacht. Die heeft evenwel betrekkelijk weinig meer omhanden sinds vorig jaar een einde kwam aan een dertig jaar durende burgeroorlog tegen de Tamilrebellen in het noorden en oosten van het Zuid-Aziatische land. (anp/kve)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  07-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taiwanees betaalt 300.000 euro voor croissant die hij nooit zag

  Taiwanees betaalt 300.000 euro voor croissant die hij nooit zag

  In Taiwan heeft een man 300.000 euro (12 miljoen Taiwanese dollars) betaald voor een croissant die hij uiteindelijk nooit kon opeten. Een internetpromotie over "Frans brood dat zo overheerlijk is dat je ervan moet huilen" bleek het werk van oplichters.

  De bedrijfsleider in kwestie liet zich overtuigen door de advertentie, die een knapperige croissant aanbood in ruil voor 99 cent (2,25 euro). Het geld maakte hij via een geldautomaat over aan de "bakkerij", maar al snel volgde een telefoontje met de melding dat hij een fout had gemaakt en de transactie moest herhalen.
   
  De man volgde de instructies blindelings, maar telkens opnieuw volgden nieuwe telefoontjes. Zo kreeg hij onder meer te maken met een "bankdirecteur", net als met iemand die zich uitgaf voor een werknemer van de Monetaire Toezichtscommissie. Die laatste loog hem voor dat hij een nieuwe overschrijving moest doen, anders riskeerde hij een aanklacht wegens witwaspraktijken.
   
  In totaal schreef de goedgelovige Thomas in zeven transacties 12 miljoen Taiwanese dollars over, vooraleer zijn frank viel. Eventuele tranen waren alvast niet het gevolg van de overheerlijke croissant, want die kreeg hij nooit te zien. (belga/odbs)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen krijgt haak in oog na glijpartij op school

  Jongen krijgt haak in oog na glijpartij op school


  In China heeft een dertienjarige jongen een oog verloren nadat hij op een ijzeren haak viel. Het had erger kunnen aflopen, want volgens de artsen heeft de haak zijn hersenen op amper 2 millimeter gemist.


  Het ongeluk gebeurde op school. Door een lek in de verwarming was er 's nachts water gedruppeld op de grond dat daarna was bevroren. De 13-jarige Xiao Lin gleed uit en viel met zijn oog op een haak in de muur. De conciërge heeft de haak afgezaagd, zodat de jongen naar de eerste hulp kon worden gebracht.

  Veel geluk
  In het ziekenhuis verklaarde de chirurg dat de knaap veel geluk heeft gehad. "De haak doorboorde de schedel, maar draaide naar de zijkant door de impact." Hierdoor werden de hersenen op amper 2 millimeter gemist. "De patiënt is zijn rechteroog kwijt, maar hij mag van geluk spreken dat hij het kan navertellen", aldus nog de chirurg. (eb)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge lost eeuwenoude schuld af met koppel zwanen

  Brugge lost eeuwenoude schuld af met koppel zwanen


  Het stadsbestuur van Brugge heeft een koppel witte zwanen in bruikleen gegeven aan de stad Oudenburg. Jarenlang zwommen zwanen op het Vaardeken in Oudenburg, maar ze werden er verjaagd of stierven. Brugge heeft vandaag twee zwanen in bruikleen gegeven in het kader van haar kweekprogramma.

  Meteen wordt daarmee een eeuwenoude schuld afgelost, want Oudenburg werd nooit eerder vergoed voor de stenen van het Romeinse castellum waarmee de Bruggelingen gingen lopen.
   
  Kweekprogramma
  Brugge zet een intensief kweekprogramma op voor zwanen. In dat kader werden al zwanen uitgezet op verschillende plaatsen in de stad zelf, in Zuienkerke en Damme. Nu wordt ook Oudenburg aan het lijstje toegevoegd. Als het jonge koppel een nageslacht krijgt, moeten de jongen volgens de afspraken aan Brugge worden geschonken.
  Brugge heeft een eeuwenlange traditie met zwanen op haar Reien.
   
  Legende
  De aanleiding is een legende. De Oostenrijkse aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk zou de stad hebben gestraft om eeuwig zwanen te houden op haar Reien omdat ze zijn vertrouwensman Pieter Lanchals vermoordden toen die voor de aartshertog in de stad nieuwe belastingen kwam innen. (belga/sam)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man wordt geit

  Man wordt geit  De 80-jarige Chinees Huang Yuanfan wordt door zijn buren 'geitenman' genoemd. De bejaarde kreeg die bijnaam omdat hij er een hoorn uit zijn hoofd groeit.

  De hoorn op Huangs hoofd stak twee jaar geleden de kop op, om het zo te zeggen. "In het begin deed het een beetje pijn, maar inmiddels is hij tien centimeter lang en de hoorn blijft maar groeien", zegt de man. Over de oorzaak van de merkwaardige aanwas tast Huang in het duister. "Ik heb niks speciaals gegeten", zegt hij.

  Geen geld voor dokter
  Huang is niet naar een dokter geweest omdat hij die toch niet kan betalen. Hij voegt nog toe: "Ik heb er niet echt last van, behalve dan dat de mensen mij soms raar aankijken", aldus nog de tachtiger. (eb)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dikke Peter' van Keulen is zijn klepel kwijt

  'Dikke Peter' van Keulen is zijn klepel kwijt

  De grootste klok van de Dom in Keulen, ook wel Dikke Peter genoemd, heeft zijn klepel verloren. Volgens het aartsbisdom ontstond het probleem tijdens het luiden van de bellen voor Driekoningen.

  De klepel is volgens diaken Raimund Witte in twee delen gebroken. Voor de reparatie moet een smid in de arm worden genomen. Experts zullen vrijdag onderzoeken hoe groot de schade precies is.

  Grootste ter wereld

  De kerkklok in de Dom is de grootste ter wereld met vliegende klepel. De kerkklok weegt 24.000 kilo, de klepel 700 kilo. De grootste klok van de Dom luidt alleen nog op kerkelijke feestdagen, als een paus of de aartsbisschop van Keulen sterft of als een oorlog wordt beëindigd.

  Symbool van eenheid
  De St. Petersglocke, zoals de klok officieel heet, werd in 1923 gegoten op instigatie van de toenmalige burgemeester van Keulen en latere eerste bondskanselier van West-Duitsland, Konrad Adenauer. De klok is een symbool van de eenheid van Duitsland en het Duitse volk en van de verzoening tussen de volkeren, aldus kardinaal Karl Joseph Schulte bij de inhuldiging in 1924. De klok werd dan ook geluid bij de vereniging van West- en Oost-Duitsland op 3 oktober 1990.

  De Dom van Keulen geldt al sinds de 19e eeuw als symbool van de eenheid van Duitsland. De bouw van de gotische kathedraal, die in 1248 was begonnen, werd toen als gezamenlijke inspanning van tal van Duitse staten voltooid. De Dom van Keulen is de meest bezochte toeristische trekpleister van Duitsland. (anp/odbs)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  06-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een autootje zo groot als een winkelkar

  Een autootje zo groot als een winkelkar  Een autootje van 1,37 meter lang, amper groter dan een winkelkar, met alleen maar plaats voor de bestuurder: de Londense bouwondernemer Garry Hillman (46) ziet er brood in.
  De Brit grijpt terug naar de Britse Peel P50 van 1962, die als kleinste seriewagen met drie wielen een vermelding kreeg in het Guinness recordboek. In het oermodel zat een DKW-brommermotor, nu wordt er een elektrische motor in gestopt. De oorspronkelijke Peel was geen succes want er werden slechts een vijftig exemplaren gebouwd.

  De elektro-Peel zal niet sneller rijden dan 16 km/u maar mag in het Verenigd Koninkrijk wel op het voetpad. Hillman wil vijftig wagentjes bouwen. Goedkoop is de nieuwe Peel niet: hij zal 17.500 euro kosten.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)

  bloguez.com


   


  Lidmaatschapslogo van

  Gastenboek
 • venta de cialis en colombia
 • 20 comparison price cialis
 • buy viagra greece
 • generic viagra ship overnight
 • only now cialis soft

  Klik op de muis voor berichtje toe te voegen. ( Je vind mij ook op nr.051 bij de Vrolijke bloggers )
  Klik op 
  Artist_ Lover om blog

  te bekijken.


  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. Antwoordje verzekerd
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Welkom op mijn blog! en bedankt voor u bezoek
  Foto

  Foto

  .

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per dag
 • 02-06-2013
 • 30-05-2013
 • 28-05-2013
 • 22-05-2013
 • 18-05-2013
 • 16-05-2013
 • 15-05-2013
 • 13-05-2013
 • 09-05-2013
 • 02-05-2013
 • 26-04-2013
 • 21-04-2013
 • 17-04-2013
 • 15-04-2013
 • 14-04-2013
 • 13-04-2013
 • 12-04-2013
 • 11-04-2013
 • 20-03-2013
 • 16-03-2013
 • 12-03-2013
 • 10-03-2013
 • 07-03-2013
 • 04-03-2013
 • 01-03-2013
 • 28-02-2013
 • 27-02-2013
 • 21-02-2013
 • 19-02-2013
 • 13-02-2013
 • 12-02-2013
 • 06-02-2013
 • 01-02-2013
 • 27-01-2013
 • 20-01-2013
 • 19-01-2013
 • 10-01-2013
 • 09-01-2013
 • 08-01-2013
 • 07-01-2013
 • 04-01-2013
 • 20-12-2012
 • 19-12-2012
 • 18-12-2012
 • 13-12-2012
 • 11-12-2012
 • 10-12-2012
 • 04-12-2012
 • 26-11-2012
 • 23-11-2012
 • 19-11-2012
 • 14-11-2012
 • 13-11-2012
 • 12-11-2012
 • 26-10-2012
 • 22-10-2012
 • 19-10-2012
 • 18-10-2012
 • 15-10-2012
 • 08-10-2012
 • 01-10-2012
 • 27-09-2012
 • 26-09-2012
 • 13-09-2012
 • 27-08-2012
 • 23-08-2012
 • 22-08-2012
 • 21-08-2012
 • 20-08-2012
 • 13-08-2012
 • 08-08-2012
 • 20-07-2012
 • 18-07-2012
 • 17-07-2012
 • 14-07-2012
 • 13-07-2012
 • 11-07-2012
 • 26-06-2012
 • 25-06-2012
 • 12-06-2012
 • 09-06-2012
 • 06-06-2012
 • 05-06-2012
 • 04-06-2012
 • 31-05-2012
 • 24-05-2012
 • 18-05-2012
 • 16-05-2012
 • 12-05-2012
 • 09-05-2012
 • 06-05-2012
 • 02-05-2012
 • 25-04-2012
 • 21-04-2012
 • 15-04-2012
 • 12-04-2012
 • 08-04-2012
 • 07-04-2012
 • 06-04-2012
 • 05-04-2012
 • 03-04-2012
 • 01-04-2012
 • 29-03-2012
 • 28-03-2012
 • 23-03-2012
 • 17-03-2012
 • 14-03-2012
 • 12-03-2012
 • 08-03-2012
 • 07-03-2012
 • 06-03-2012
 • 05-03-2012
 • 03-03-2012
 • 22-02-2012
 • 16-02-2012
 • 09-02-2012
 • 08-02-2012
 • 05-02-2012
 • 04-02-2012
 • 03-02-2012
 • 02-02-2012
 • 01-02-2012
 • 28-01-2012
 • 25-01-2012
 • 22-01-2012
 • 19-01-2012
 • 17-01-2012
 • 16-01-2012
 • 14-01-2012
 • 12-01-2012
 • 11-01-2012
 • 10-01-2012
 • 06-01-2012
 • 05-01-2012
 • 03-01-2012
 • 30-12-2011
 • 28-12-2011
 • 26-12-2011
 • 24-12-2011
 • 20-12-2011
 • 16-12-2011
 • 15-12-2011
 • 14-12-2011
 • 11-12-2011
 • 06-12-2011
 • 02-12-2011
 • 30-11-2011
 • 28-11-2011
 • 27-11-2011
 • 24-11-2011
 • 21-11-2011
 • 20-11-2011
 • 18-11-2011
 • 16-11-2011
 • 15-11-2011
 • 14-11-2011
 • 07-11-2011
 • 04-11-2011
 • 03-11-2011
 • 02-11-2011
 • 31-10-2011
 • 28-10-2011
 • 21-10-2011
 • 18-10-2011
 • 16-10-2011
 • 13-10-2011
 • 12-10-2011
 • 11-10-2011
 • 09-10-2011
 • 08-10-2011
 • 06-10-2011
 • 05-10-2011
 • 04-10-2011
 • 01-10-2011
 • 30-09-2011
 • 29-09-2011
 • 28-09-2011
 • 27-09-2011
 • 26-09-2011
 • 25-09-2011
 • 23-09-2011
 • 19-09-2011
 • 17-09-2011
 • 13-09-2011
 • 10-09-2011
 • 09-09-2011
 • 08-09-2011
 • 07-09-2011
 • 06-09-2011
 • 04-09-2011
 • 02-09-2011
 • 01-09-2011
 • 31-08-2011
 • 30-08-2011
 • 27-08-2011
 • 21-08-2011
 • 20-08-2011
 • 19-08-2011
 • 17-08-2011
 • 16-08-2011
 • 14-08-2011
 • 12-08-2011
 • 11-08-2011
 • 08-08-2011
 • 05-08-2011
 • 04-08-2011
 • 31-07-2011
 • 29-07-2011
 • 28-07-2011
 • 27-07-2011
 • 26-07-2011
 • 24-07-2011
 • 22-07-2011
 • 20-07-2011
 • 18-07-2011
 • 17-07-2011
 • 16-07-2011
 • 14-07-2011
 • 13-07-2011
 • 12-07-2011
 • 11-07-2011
 • 10-07-2011
 • 08-07-2011
 • 07-07-2011
 • 06-07-2011
 • 05-07-2011
 • 04-07-2011
 • 02-07-2011
 • 01-07-2011
 • 29-06-2011
 • 28-06-2011
 • 27-06-2011
 • 25-06-2011
 • 24-06-2011
 • 23-06-2011
 • 22-06-2011
 • 21-06-2011
 • 20-06-2011
 • 18-06-2011
 • 17-06-2011
 • 16-06-2011
 • 15-06-2011
 • 14-06-2011
 • 13-06-2011
 • 06-06-2011
 • 05-06-2011
 • 04-06-2011
 • 03-06-2011
 • 02-06-2011
 • 01-06-2011
 • 31-05-2011
 • 30-05-2011
 • 29-05-2011
 • 28-05-2011
 • 27-05-2011
 • 25-05-2011
 • 24-05-2011
 • 23-05-2011
 • 20-05-2011
 • 19-05-2011
 • 18-05-2011
 • 17-05-2011
 • 16-05-2011
 • 15-05-2011
 • 14-05-2011
 • 13-05-2011
 • 12-05-2011
 • 11-05-2011
 • 10-05-2011
 • 09-05-2011
 • 07-05-2011
 • 06-05-2011
 • 05-05-2011
 • 04-05-2011
 • 03-05-2011
 • 01-05-2011
 • 29-04-2011
 • 28-04-2011
 • 27-04-2011
 • 26-04-2011
 • 25-04-2011
 • 24-04-2011
 • 23-04-2011
 • 22-04-2011
 • 15-04-2011
 • 14-04-2011
 • 13-04-2011
 • 12-04-2011
 • 11-04-2011
 • 10-04-2011
 • 09-04-2011
 • 07-04-2011
 • 05-04-2011
 • 04-04-2011
 • 01-04-2011
 • 31-03-2011
 • 30-03-2011
 • 28-03-2011
 • 26-03-2011
 • 25-03-2011
 • 24-03-2011
 • 23-03-2011
 • 21-03-2011
 • 18-03-2011
 • 17-03-2011
 • 14-03-2011
 • 11-03-2011
 • 10-03-2011
 • 09-03-2011
 • 08-03-2011
 • 07-03-2011
 • 06-03-2011
 • 05-03-2011
 • 04-03-2011
 • 03-03-2011
 • 02-03-2011
 • 01-03-2011
 • 28-02-2011
 • 26-02-2011
 • 25-02-2011
 • 24-02-2011
 • 23-02-2011
 • 22-02-2011
 • 21-02-2011
 • 19-02-2011
 • 18-02-2011
 • 17-02-2011
 • 16-02-2011
 • 15-02-2011
 • 14-02-2011
 • 13-02-2011
 • 12-02-2011
 • 11-02-2011
 • 10-02-2011
 • 09-02-2011
 • 08-02-2011
 • 07-02-2011
 • 06-02-2011
 • 05-02-2011
 • 04-02-2011
 • 03-02-2011
 • 02-02-2011
 • 01-02-2011
 • 31-01-2011
 • 30-01-2011
 • 29-01-2011
 • 27-01-2011
 • 26-01-2011
 • 25-01-2011
 • 24-01-2011
 • 23-01-2011
 • 21-01-2011
 • 20-01-2011
 • 19-01-2011
 • 18-01-2011
 • 17-01-2011
 • 15-01-2011
 • 14-01-2011
 • 13-01-2011
 • 12-01-2011
 • 11-01-2011
 • 10-01-2011
 • 08-01-2011
 • 07-01-2011
 • 06-01-2011
 • 05-01-2011
 • 04-01-2011
 • 03-01-2011
 • 02-01-2011
 • 31-12-2010
 • 30-12-2010
 • 29-12-2010
 • 28-12-2010
 • 27-12-2010
 • 25-12-2010
 • 24-12-2010
 • 23-12-2010
 • 22-12-2010
 • 21-12-2010
 • 20-12-2010
 • 18-12-2010
 • 17-12-2010
 • 16-12-2010
 • 15-12-2010
 • 14-12-2010
 • 13-12-2010
 • 12-12-2010
 • 11-12-2010
 • 10-12-2010
 • 09-12-2010
 • 08-12-2010
 • 07-12-2010
 • 06-12-2010
 • 05-12-2010
 • 04-12-2010
 • 03-12-2010
 • 02-12-2010
 • 01-12-2010
 • 30-11-2010
 • 29-11-2010
 • 28-11-2010
 • 27-11-2010
 • 26-11-2010
 • 25-11-2010
 • 24-11-2010
 • 23-11-2010
 • 22-11-2010
 • 21-11-2010
 • 20-11-2010
 • 19-11-2010
 • 18-11-2010
 • 17-11-2010
 • 16-11-2010
 • 15-11-2010
 • 14-11-2010
 • 13-11-2010
 • 12-11-2010
 • 11-11-2010
 • 10-11-2010
 • 09-11-2010
 • 08-11-2010
 • 07-11-2010
 • 06-11-2010
 • 05-11-2010
 • 04-11-2010
 • 03-11-2010
 • 02-11-2010
 • 01-11-2010
 • 31-10-2010
 • 30-10-2010
 • 29-10-2010
 • 28-10-2010
 • 27-10-2010
 • 26-10-2010
 • 25-10-2010
 • 24-10-2010
 • 23-10-2010
 • 22-10-2010
 • 21-10-2010
 • 20-10-2010
 • 19-10-2010
 • 18-10-2010
 • 17-10-2010
 • 16-10-2010
 • 15-10-2010
 • 14-10-2010
 • 13-10-2010
 • 12-10-2010
 • 11-10-2010
 • 10-10-2010
 • 09-10-2010
 • 08-10-2010
 • 07-10-2010
 • 06-10-2010
 • 05-10-2010
 • 04-10-2010
 • 03-10-2010
 • 02-10-2010
 • 01-10-2010
 • 30-09-2010
 • 29-09-2010
 • 28-09-2010
 • 27-09-2010
 • 26-09-2010
 • 25-09-2010
 • 24-09-2010
 • 23-09-2010
 • 22-09-2010
 • 21-09-2010
 • 20-09-2010
 • 19-09-2010
 • 18-09-2010
 • 17-09-2010
 • 16-09-2010
 • 15-09-2010
 • 14-09-2010
 • 13-09-2010
 • 12-09-2010
 • 11-09-2010
 • 10-09-2010
 • 09-09-2010
 • 08-09-2010
 • 07-09-2010
 • 06-09-2010
 • 05-09-2010
 • 04-09-2010
 • 03-09-2010
 • 02-09-2010
 • 01-09-2010
 • 31-08-2010
 • 30-08-2010
 • 29-08-2010
 • 28-08-2010
 • 27-08-2010
 • 26-08-2010
 • 25-08-2010
 • 24-08-2010
 • 23-08-2010
 • 22-08-2010
 • 21-08-2010
 • 20-08-2010
 • 19-08-2010
 • 18-08-2010
 • 17-08-2010
 • 16-08-2010
 • 15-08-2010
 • 14-08-2010
 • 13-08-2010
 • 12-08-2010
 • 11-08-2010
 • 10-08-2010
 • 09-08-2010
 • 08-08-2010
 • 07-08-2010
 • 06-08-2010
 • 05-08-2010
 • 04-08-2010
 • 03-08-2010
 • 02-08-2010
 • 01-08-2010
 • 31-07-2010
 • 30-07-2010
 • 29-07-2010
 • 28-07-2010
 • 27-07-2010
 • 26-07-2010
 • 25-07-2010
 • 24-07-2010
 • 23-07-2010
 • 22-07-2010
 • 21-07-2010
 • 20-07-2010
 • 19-07-2010
 • 18-07-2010
 • 17-07-2010
 • 16-07-2010
 • 15-07-2010
 • 14-07-2010
 • 13-07-2010
 • 12-07-2010
 • 11-07-2010
 • 10-07-2010
 • 09-07-2010
 • 08-07-2010
 • 07-07-2010
 • 06-07-2010
 • 05-07-2010
 • 04-07-2010
 • 03-07-2010
 • 02-07-2010
 • 01-07-2010
 • 30-06-2010
 • 29-06-2010
 • 28-06-2010
 • 27-06-2010
 • 26-06-2010
 • 25-06-2010
 • 24-06-2010
 • 23-06-2010
 • 22-06-2010
 • 21-06-2010
 • 20-06-2010
 • 19-06-2010
 • 18-06-2010
 • 17-06-2010
 • 16-06-2010
 • 15-06-2010
 • 14-06-2010
 • 13-06-2010
 • 12-06-2010
 • 11-06-2010
 • 10-06-2010
 • 09-06-2010
 • 08-06-2010
 • 07-06-2010
 • 06-06-2010
 • 05-06-2010
 • 04-06-2010
 • 03-06-2010
 • 02-06-2010
 • 01-06-2010
 • 31-05-2010
 • 30-05-2010
 • 29-05-2010
 • 28-05-2010
 • 27-05-2010
 • 26-05-2010
 • 25-05-2010
 • 24-05-2010
 • 23-05-2010
 • 22-05-2010
 • 21-05-2010
 • 20-05-2010
 • 19-05-2010
 • 18-05-2010
 • 17-05-2010
 • 16-05-2010
 • 15-05-2010
 • 14-05-2010
 • 13-05-2010
 • 12-05-2010
 • 11-05-2010
 • 10-05-2010
 • 09-05-2010
 • 08-05-2010
 • 07-05-2010
 • 06-05-2010
 • 05-05-2010
 • 04-05-2010
 • 03-05-2010
 • 02-05-2010
 • 01-05-2010
 • 30-04-2010
 • 29-04-2010
 • 28-04-2010
 • 27-04-2010
 • 26-04-2010
 • 25-04-2010
 • 24-04-2010
 • 23-04-2010
 • 22-04-2010
 • 21-04-2010
 • 20-04-2010
 • 19-04-2010
 • 18-04-2010
 • 17-04-2010
 • 16-04-2010
 • 15-04-2010
 • 14-04-2010
 • 13-04-2010
 • 12-04-2010
 • 11-04-2010
 • 10-04-2010
 • 09-04-2010
 • 08-04-2010
 • 07-04-2010
 • 06-04-2010
 • 05-04-2010
 • 04-04-2010
 • 03-04-2010
 • 02-04-2010
 • 01-04-2010
 • 31-03-2010
 • 30-03-2010
 • 29-03-2010
 • 28-03-2010
 • 27-03-2010
 • 26-03-2010
 • 25-03-2010
 • 24-03-2010
 • 23-03-2010
 • 22-03-2010
 • 21-03-2010
 • 20-03-2010
 • 19-03-2010
 • 18-03-2010
 • 17-03-2010
 • 16-03-2010
 • 15-03-2010
 • 14-03-2010
 • 13-03-2010
 • 12-03-2010
 • 11-03-2010
 • 10-03-2010
 • 09-03-2010
 • 08-03-2010
 • 07-03-2010
 • 06-03-2010
 • 05-03-2010
 • 04-03-2010
 • 03-03-2010
 • 02-03-2010
 • 01-03-2010
 • 28-02-2010
 • 27-02-2010
 • 26-02-2010
 • 25-02-2010
 • 24-02-2010
 • 23-02-2010
 • 22-02-2010
 • 21-02-2010
 • 20-02-2010
 • 19-02-2010
 • 18-02-2010
 • 17-02-2010
 • 16-02-2010
 • 15-02-2010
 • 14-02-2010
 • 13-02-2010
 • 12-02-2010
 • 11-02-2010
 • 10-02-2010
 • 09-02-2010
 • 08-02-2010
 • 07-02-2010
 • 06-02-2010
 • 05-02-2010
 • 04-02-2010
 • 03-02-2010
 • 02-02-2010
 • 01-02-2010
 • 31-01-2010
 • 30-01-2010
 • 29-01-2010
 • 28-01-2010
 • 27-01-2010
 • 26-01-2010
 • 25-01-2010
 • 24-01-2010
 • 23-01-2010
 • 22-01-2010
 • 21-01-2010
 • 20-01-2010
 • 19-01-2010
  .

  Foto

  Foto
  .

  Foto

  Foto

  Foto
  .

  Foto

  Foto

  Foto
  .

  Foto

  Foto

  Foto
  .
  .  bloguez.com
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!