WERKMAN OF
BANKIER IEDEREEN
IS WELKOM HIER



Klik op de dame
om  blog Love Boy
te bekijken











bestblogs cowboyke

Klik en stem
DANK U


 
Foto
Foto
Een vriend is iemand
Eerlijk en oprecht
Die als het erop aankomt
Voor je bidt en voor je vecht
Pas als je iemand hebt
Die met je lacht en met je grient
Dan pas kun je zeggen...
''Ik heb een vriend''



Foto
Foto



Foto
Foto
Foto



.
Foto
Foto
Foto
Foto



.
Foto
Foto
Foto



Foto
Foto
Foto



Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • In deze kroeg betaal je per minuut, niet per consumptie
  • Cafeïneverslaving officieel erkend als mentale stoornis
  • De waterketel die op Hitler lijkt
  • Eerste editie 'Harry Potter' verkocht voor 150.000 pond
  • Praagse metro krijgt 'flirtwagons'
    Foto



    Foto
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto
    Foto


    .
    Foto



    .
    Al de bezoekers op deze site zijn welkom en tot de volgende keer.BEDANKT



    .



    .
    Foto
    Foto

    Foto





    Vrolijk Paasfeest


    <aImage and video hosting by TinyPic

    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sms vervangt postzegel

    Sms vervangt postzegel


    In Denemarken kan je een brief binnenkort frankeren met een sms'je. Je stuurt daarvoor een tekstberichtje naar een speciaal nummer, dat dan een code terugzendt. Die code schrijf je op de brief, en klaar is Kees.

    Het systeem werkt voor brieven en pakketjes tot twee kg, en ook de Zweedse posterijen willen het systeem dit jaar nog invoeren.

    Een woordvoerder van de Zweedse postbesteller Posten AB meent dat het sms-systeem niet fraudegevoeliger is dan traditionele postzegels, meldt de Zweedse nieuwssite The Local. (sam)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japan stelt futuristische kogeltrein voor

    Japan stelt futuristische kogeltrein voor


    Japan heeft afgelopen weekend een nieuwe kogeltrein onthuld. De zogenaamde 'Hayabusa' (valk) rijdt tussen de hoofdstad Tokio en Aomori aan een snelheid van bijna 300 kilometer per uur. De 675 kilometer worden in iets meer dan drie uur overbrugd. 

    Belangstellenden stonden te drummen in het station van Tokio om de futuristische trein te bewonderen. De 'Hayabusa' zal niet alleen sneller zijn dan zijn voorgangers maar ook meer comfort bieden aan de reizigers. (kve)



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit Frédéric Chopin?

    Is dit Frédéric Chopin?



    Een Poolse verzamelaar uit Gdansk heeft donderdag aangekondigd dat hij op een uniek daguerreotype is gebotst. Op de voorloper van de foto is de componist Frédéric Chopin (1810-1849) afgebeeld op zijn sterfbed in 1849.
     
    "Alles wijst erop dat het gaat om een authentiek exemplaar", verklaarde gelukkige vinder Wladyslaw Zuchowski, zelf fotogalerijhouder en verzamelaar van daguerreotypes. Het zou volgens hem gaan om de enige daguerreotype van Chopin die gekend is. Alle andere afbeeldingen van hem zijn reproducties, verzekerde Zuchowski.
     
    Zuchowski vond het object in Schotland en liet het restaureren in Londen. Hij wilde geen details geven over hoe en waar hij de foto op de kop tikte.
     
    Het dagguerotype is 8 centimeter op 7, en is ondertekend door Louis-Auguste Bisson, een Franse fotograaf uit de 19de eeuw
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachbui helpt genezing ontstoken wonden

    Lachbui helpt genezing ontstoken wonden

    lachbui helpt genezing ontstoken wonden

    Een goede lachbui kan helpen langdurig ontstoken wonden op benen en voeten, zoals doorligwonden of wonden opgelopen door diabetes, te helen.

    Dat blijkt uit een Brits onderzoek, waarbij eigenlijk het effect van een ander medicijn werd onderzocht. Dat middeltje bleek niet echt doeltreffend te zijn, maar de onderzoekers ontdekten dat een goede lachbui op zijn tijd wél positieve gevolgen had op de genezing.

    Professor Andrea Nelson, die het onderzoek leidde becommentarieert: "De sleutel tot een succesvolle behandeling voor deze groep patiënten ligt er in het bloed vanuit de benen terug naar het hart te doen vloeien. De beste manier om dat effect te bereiken is via compressie bandages en steunkousen, in combinatie met advies en dieet."

    Maar dat is nog niet alles. "Geloof het of niet, maar een goede slappe lach kan ook helpen. Dat komt doordat lachen helpt de middenrif te bewegen en dat speelt een cruciale rol in het rondpompen van bloed in het lichaam."


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privécollectie foto's Eva Braun online

    Privécollectie foto's Eva Braun online


    privecollectie foto s eva braun online

    De Amerikaanse site LIFE.com heeft recent ontdekte privéfoto's van Hitlers vriendin en vrouw voor een dag Eva Braun online gezet. Op de foto's is de Duitse te zien in haar jonge jaren, op vakanties en poserend voor officiële familiefoto's.

    In 1945 kwam de privécollectie in het bezit van het Amerikaanse leger. Verzamelaar en curator Reinhard Schulz bracht de 31 foto's recent in de openbaarheid en nu staan ze zelfs online

    Klik op online om de foto's te bekijken


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiderman van 12 cent naar 1,1 miljoen dollar

    Spiderman van 12 cent naar 1,1 miljoen dollar


    spiderman van 12 cent naar 1 1 miljoen dollar

    De inmiddels wereldbekende superheld Spider-Man maakte in 1962 zijn debuut in nummer 15 van het Amerikaanse stripblad Amazing Fantasy. Een exemplaar kostte toen 12 cent. Gisteren bracht datzelfde blaadje 1,1 miljoen dollar op.

    De vermogende stripverzamelaar die het boekje kocht wil anoniem blijven, net als de verkoper. Het eerste nummer van Superman bracht echter nog meer op: 1,5 miljoen dollar. Daarmee is dat de duurste strip ooit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljonair vindt bankkaart arme student en bestelt pizza

    Miljonair vindt bankkaart arme student en bestelt pizza


    Onder het motto 'het is crisis voor iedereen': een Amerikaanse welgestelde tandarts liet zich van zijn smalste kant zien toen hij in de parking van een winkelcentrum in Florida de kredietkaart van een student vond. Hij stapte meteen een pizzazaak binnen en bestelde er voor veertig dollar aan pizza. Dat meldt de Orlando Sentinel.

    Toen Harrun Majeed, de onfortuinlijke student, zijn kaart wilde blokkeren, kreeg hij te horen dat er al een betaling mee gebeurd was. De politie werd meteen ingeschakeld en die vond tandarts Richard Ludwig in de pizzazaak. Gevraagd of hij soms financiële problemen had, zou Ludwig naar verluidt schamper gezegd hebben dat hij een persoonlijk fortuin van 3 à 4 miljoen dollar heeft. Op het ogenblik van de feiten had hij zelfs 250 dollar op zak. (sps)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste albatros ter wereld (60) opnieuw moeder

    Oudste albatros ter wereld (60) opnieuw moeder


    De 60-jarige Laysanalbatros Wisdom is opnieuw moeder geworden. De vogel heeft een ei uitgebroed op een atol in de Stille Oceaan, melden Amerikaanse wetenschappers.

    Wisdom (Wijsheid) werd voor het eerst gespot in 1956 door ornitoloog Chandler Robbins van de U.S. Geological Survey (USGS). De albatros was toen ten hoogste vijf jaar en broedde vermoedelijk op haar eerste ei.

    De vogel kwam opnieuw in beeld in 2001. Wisdom is daarmee de oudst bekende wilde vogel in de VS, en de oudst gedocumenteerde vrouwelijke albatros. "Ze verkeert in uitstekende conditie", zegt wetenschapper Bruce Peterjohn. "Dat is misschien te verklaren door al de visolie die ze eet, want Wisdom lijkt helemaal niet oud".

    Albatrossen leggen slechts één ei per jaar. Het broeden en grootbrengen van het kuiken duurt ook zowat een jaar. Het Amerikaans-Canadese onderzoeksproject naar deze soort bestaat 90 jaar. (afp/sam)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming wil het woord 'plezant' redden

    Vlaming wil het woord 'plezant' redden


    Fons Wuyts uit Beerse is in de bres gesprongen voor het woord plezant. De 63-jarige vreest dat de uitdrukking in Vlaanderen wordt verdrongen door het Nederlandse 'leuk'. Hij wil plezant van de ondergang redden, melden verschillende kranten vandaag.

    Volgens Wuyts moeten leerlingen tegenwoordig 'leuk' gebruiken in de klas. 'Plezant' zou worden gezien als niet correct of absoluut te mijden. Wuyts spreekt over een enorme verarming van de Vlaamse taal. Hij kan het zich ook niet voorstellen dat iedereen het "leuk" vindt om voortaan patat te zeggen tegen friet.

    Op het internet is Wuyts een actie begonnen om druk uit te oefenen op de Nederlandse Taalunie en Vlaamse beleidsmakers. Plezant staat overigens nog wel gewoon in het Groene Boekje, de officiële woordenlijst van de Nederlandse taal. (anp/sps)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpad met twee koppen en vijf poten

    Schildpad met twee koppen en vijf poten




    In Slovakije is een landschildpad met twee koppen en vijf benen uit het ei gekropen. Het misvormde vijfde been bengelt tussen de twee volledig ontwikkelde koppen. De twee koppen bewegen onafhankelijk van elkaar, zo heeft de bezitter van het dier, hobbyist Roman Gresak, gezegd nadat hij het dier voorstelde in de Slovaakse stad Zilina.

    Dierkenners laten weten dat het ondertussen zeven weken oude dier geluk gehad heeft dat het niet in de vrije natuur geboren is. Daar zou de tweekoppige schildpad geen overlevingskansen gehad hebben, omdat ze zich bij gevaar niet kan terugtrekken in haar schild en dus een makkelijke prooi zou vormen voor roofdieren.

    Magdalena, zoals de schildpad genoemd is, moet tijdens de komende wereldkampioenschappen ijshockey in Slovakije de winnaars gaan voorspellen. Net zoals octopus Paul dat deed tijdens het WK voetbal. (belga/anp/odbs)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robot leert autistische kindjes om te gaan met emoties

    Robot leert autistische kindjes om te gaan met emoties


    Autistische kinderen hebben het moeilijk om hun emoties te uiten. Vaak reageren ze afwijzend op een knuffel, een handdruk of een andere vorm van affectie. De revolutionaire robot Kaspar helpt de autistische kinderen nu beter om te gaan met hun emoties. Bij het vierjarig autistisch kindje Eden Sawczenko was het resultaat verbluffend, want met haar mechanisch vriendje Kaspar deelt ze wel volop haar emoties. 


    Robots zijn veel geschikter voor autistische kindjes omdat ze minder signalen moeten opvangen. Bovendien zijn ze heel voorspelbaar.  

    Ben Robins

    Dokter Ben Robins en zijn team hebben het unieke project gelanceerd in de universiteit van Hertfordshire in het Engelse Hatfield. Autistische kinderen spelen er een tiental minuten met robot Kaspar, samen met een onderzoeker die de robot bestuurt via een afstandsbediening. Kaspar kan onder meer glimlachen, lachen, knipogen en met zijn armen wuiven. Prijskaartje van de revolutionaire robot: zo'n 1.300 pond (ongever 1.500 euro).

    Expressies
    "Kinderen met autisme reageren niet zoals het hoort op mensen omdat ze de expressies in hun aangezicht niet begrijpen", legt Ben Robins uit. "Robots zijn veel geschikter voor hen omdat ze minder signalen moeten opvangen. Bovendien zijn ze heel voorspelbaar." Er zijn gelijkaardige projecten in Canada, Japan en de VS, maar dit project heeft veruit de grootste vorderingen gemaakt.

    Spectaculaire ommekeer

    Neem het geval van Eden Sawczenko. Het vierjarige autistische meisje trok zich altijd terug in haar schulp als andere meisjes haar handje vasthielden. Als ze een knuffel kreeg, verstijfde ze helemaal van angst. Sinds ze begon te spelen met Kaspar, heeft ze er totaal geen probleem meer mee om mensen te knuffelen. "Ze toont nu veel meer affectie tegenover haar vrienden en vriendinnen. Ze begint nu soms zelf iemand te omarmen", glundert Claire Sawczenko, de moeder van Eden over de spectaculaire ommekeer. (kh)



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweeds bedrijf bevriest je lijk en blaast het op

    Zweeds bedrijf bevriest je lijk en blaast het op


    Mensen die na hun dood begraven noch gecremeerd willen worden, kunnen hun licht eens opsteken bij het Zweedse bedrijf Promessa. Dat belooft het lijk van klanten zo te bewerken dat er minimale hinder is voor het milieu.

    Promessa bevriest het lijk tot -18°C en dompelt het dan onder in vloeibare stikstof. Daardoor wordt het lichaam erg broos, en kan het worden verpulverd met geluidsgolven. Het lijk 'ontploft' zo in miljoenen stukjes poeder, maar weegt nog steeds evenveel. Het poeder wordt vervolgens in een vacuümkamer gezogen, waar alle water - en 70 procent van het gewicht - opgaat in stoom.

    Compost
    Al wat er dan nog overblijft, zijn organische materialen en metalen - vooral operatief ingebrachte dingen zoals pacemakers. De metalen worden verwijderd en het poeder wordt gesteriliseerd. Promessa adviseert vervolgens de overblijfselen te begraven in een kist van maïszetmeel, zodat de resten kunnen vergaan tot compost. "Boven de kist kan een bosje of een boom worden geplant", stelt Promessa op zijn website. (sam)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaanse mieren worden zombies door schimmel

    Braziliaanse mieren worden zombies door schimmel


    Zombies bestaan echt in de dierenwereld. In Brazilië zijn mieren gevonden die onder een invloed van een schimmel de controle over hun hersenen verliezen.

    De schimmel neemt letterlijk het brein van de mieren over. De mieren worden zo naar een plaats gestuurd die ideaal is voor de schimmel om zich voort te planten. Uiteindelijk groeit de schimmel door de kop van de mieren, waarna de beestjes sterven.

    Deze bizarre ontdekking werd door wetenschappers gedaan in het Braziliaanse regenwoud. "Dit betekent dat er mogelijk over de hele wereld zombiemieren leven", zegt de auteur van de studie. (gb)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mensheid zit al aan de drugs sinds de oertijd

    De mensheid zit al aan de drugs sinds de oertijd


    Prostitutie heet het oudste beroep ter wereld te zijn, maar drugs dealen zou ook wel eens in aanmerking kunnen komen. Archeologen hebben opnieuw bewijs gevonden van systematisch drugsgebruik bij prehistorische mensen, dit keer in een grot in Spanje.

    Afgaande op muurschilderingen in de buurt van het Spaanse Villar del Humo blijkt dat de eerste Europeanen zich te goed deden aan Psilocybe hispanica, een paddestoel waar je gaat van hallucineren. De muurschilderingen zijn minstens 6.000 jaar oud. De ontdekking staat in New Scientist.

    Eerder vonden archeologen op een muurschildering in Algerije al bewijs van het gebruik van hallucinerende paddestoelen (de Psilocybe mairei in dit geval) van 9.000 jaar geleden.

    Ook drugs trafficken gaat blijkbaar al een poosje mee. Daarvoor werd bewijs gevonden op het Caribische eiland Carriacou. Daar vonden Britse en Amerikaanse archeologen "gear": kommetjes en slangetjes om drugs te inhaleren, minstens 2.500 jaar oud. Bovendien ontdekten ze dat zowel de restantjes drugs als het materiaal om die te inhaleren afkomstig waren van het Zuid-Amerikaanse vasteland, 600 kilometer verder.

    In het noorden van Mexico is dan weer uit opgravingen gebleken dat de indianen daar 5.000 jaar geleden al drugs fabriceerden uit peyote cactussen en mescalbonen.

    In 1993 ontdekten Duitse wetenschappers al aan de hand van de analyse van haartjes van ondermeer mummies uit Egypte (1070 BC-395 AD) en Peru (200-1500 AD) dat er bij die volkeren cocaïne, marihuana en nicotine werd gebruikt. (mvl)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Ford Focus kan 10.000 (spraak)bevelen uitvoeren

    Nieuwe Ford Focus kan 10.000 (spraak)bevelen uitvoeren

    De nieuwe Ford Focus wordt in 2012 als eerste Europese wagen uitgerust met SYNC-technologie. De auto kan daarmee 10.000 opdrachten herkennen, schrijft The Sunday Times. SYNC is een spraakgestuurd connectiviteits- en infotainmentsysteem dat tegen 2015 in 19 talen beschikbaar is in 2 miljoen wagens gebruikt wordt.

    Spreken met de wagen wordt de toekomst. Met de opmerking dat een hongergevoel opduikt, somt de wagen onmiddellijk de dichtbijgelegen restaurants op. De computer leidt bestuurders ook naar tankstations wanneer de brandstoftank leeg geraakt, en stuurt noodsignalen uit als de bestuurder een verkeersongeval veroorzaakt. Het kan ook antwoorden op vragen van kinderen of de bestemming nog veraf is.
     
    Minder afgeleid
    Door de invoering van spraaktechnologie willen constructeurs dat bestuurders minder afgeleid zijn door de bediening van knoppen of schermen. Met de technologie kan het klimaatbeheersingssysteem worden bediend, de audio- en entertainmentfuncties, het navigatiesysteem en via ingebouwde USB-poorten zijn er aansluitingen voor mp3-spelers, SD-kaarten, RCA voor audio en video, en bluetooth voor handenvrij bellen. Daarnaast kan SYNC van de wagen een mobiele WiFi-hotspot maken voor vijf internetgebruikers tegelijkertijd.
     
    Accenten?
    De SYNC-technologie kan 10.000 opdrachten herkennen in 19 verschillende talen, waaronder het Nederlands. Andere constructeurs zijn ook bezig met een dergelijke technologie, al staan die niet zo ver, merkt de krant op. Het is wel afwachten of het systeem aan de slag kan met accenten van gebruikers. (belga/sam)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste schilderij ooit geveild hangt nu in Londen

    Duurste schilderij ooit geveild hangt nu in Londen


    Het duurste schilderij dat ooit op een veiling is verkocht, wordt vandaag voor het eerst sinds 1961 tentoongesteld. Het is Pablo Picasso's schilderij van zijn maitresse Marie -Thérèse Walter uit 1932. Het doek 'Naakt, groene bladeren en een buste' is vorig jaar voor 106,5 miljoen dollar verkocht bij veilinghuis Christie's in New York.

    Het schilderij is door de nieuwe eigenaar uitgeleend aan de Tate Modern Gallery in Londen. Daar komt het te hangen in een nieuwe Picasso-zaal.

    De Spanjaard Picasso had zijn relatie met het minderjarige model Marie-Thérèse lang geheim gehouden voor zijn vrouw Olga. Maar in het schilderij blijkt hun liefde voor elkaar. Ze kregen later een kind.

    Het kunstwerk was steeds in handen van verzamelaars. Het is tot dusver alleen tentoongesteld ter ere van Picasso's tachtigste verjaardag in 1961. (anp/odbs)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Rocky' geveild voor 32.000 euro na aardbeving Nieuw-Zeeland

    'Rocky' geveild voor 32.000 euro na aardbeving Nieuw-Zeeland

    'Rocky', het rotsblok dat geveild werd door een inwoner van het Nieuw-Zeelandse Christchurch, heeft 60.050 Nieuw-Zeelandse dollar (31.692 euro) opgeleverd. Het rotsblok was door de aardbeving van eind februari losgeraakt en zijn huis binnengerold. In eerdere nieuwsberichten was sprake van 10.050 Nieuw-Zeelandse dollar (5.305 euro).

    Phil Johnson, een inwoner van Heathcote, een voorstad van Christchurch, had het rotsblok op veilingsite Trade Me gezet. Nadat de veiling was afgelopen, zei Trade Me-woordvoerder Paul Ford aanvankelijk dat een bod van 10.050 dollar had gewonnen. Maar Ford moest daar op terugkomen. Een bod van 50.000 Nieuw-Zeelandse dollars (26.410 euro) van NZSki Ltd, dat aanvankelijk verwijderd was omdat het een grap leek, was toch echt.

    Skigebied Mount Hutt

    Ford zei dat een overeenkomst werd bereikt tussen de drie partijen. NZSki, dat skipistes uitbaat, betaalt 50.000 Nieuw-Zeelandse dollar en krijgt het rotsblok. De andere bieder zal toch 10.050 Nieuw-Zeelandse dollar betalen, en krijgt hiervoor een vakantie voor vier personen op het eiland Norfolk, een gift van een "supporter". James Coddington, CEO van NZSki, zei dat 'Rocky' op een parking van het skigebied van Mount Hutt zal geplaatst worden.

    Hulpfonds
    De totale opbrengst gaat naar een hulpfonds van de slachtoffers van de aardbeving. Hoewel er momenteel al 161 dodelijke slachtoffers van de aardbeving zijn geteld, zal de eindbalans vermoedelijk oplopen tot zowat 240. (belga/odbs)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "NASA vindt buitenaards leven op meteoriet"


    Een wetenschapper van de NASA zegt gefossiliseerde vormen van buitenaards leven te hebben aangetroffen in fragmenten van een meteoriet. De wetenschappelijke wereld reageert zowel enthousiast als sceptisch.

    Het artikel van Richard Hoover, vergezeld van met de microscoop genomen foto's van kleine, op wormen of algen lijkende wezens, is eergisteren gepubliceerd in het Journal of Cosmology.
     
    De bacteriën die hij zegt te hebben aangetroffen, noemt Hoover 'autochtone fossielen'. Hij is ervan overtuigd dat zij hun leven niet danken aan een besmetting nadat de meteoriet de Aarde had geraakt. Volgens Hoover zijn ze ontstaan in de ruimte en afkomstig van levende organismen in kometen, meteorieten of andere hemellichamen.

    Geen charlatan
    "De implicaties zijn dat het leven overal is en dat het leven op Aarde mogelijk afkomstig is van andere planeten", schrijft Hoover. Hij is niet de eerste die schrijft over ET-leven in meteorieten. Zoals steeds lokt die claim sceptische vragen uit over hoe die organismen in het heelal kunnen overleven, en over het ontstaan van het universum.

    Hoover is alleszins geen charlatan: hij is een "zeer gerespecteerd wetenschapper en astrobioloog met een uitmuntende staat van dienst bij de NASA", schrijft Rudy Schild, de hoofdredacteur van het Journal of Cosmology en lid van het Centrum voor Astrofysica bij het Harvard-Smithsonian. (belga/sam)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikanen kweken neuronen die geheugenverlies teniet kunnen doen

    Amerikanen kweken neuronen die geheugenverlies teniet kunnen doen

    Amerikaanse wetenschappers hebben de meest kwetsbare hersencellen die aangevallen worden door de ziekte van Alzheimer gekweekt, zo meldt The Telegraph zondag. Daardoor zou op termijn geheugenverlies teniet gedaan worden.

    Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden op basis van stamcellen gesofisticeerde neuronen die essentieel zijn voor het ophalen van herinneringen en die al in een vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer gedood worden.

    Geheugenschade herstellen
    De ontwikkelingen werpen nieuw licht op behandelingen en zouden zelfs geheugenschade kunnen herstellen, aldus de krant. Dat komt omdat bij een vroeg stadium van de ziekte niet de herinneringen zelf verloren gaan, maar wel mogelijkheid om die op te halen. Bovendien beschikken de hersenen maar over een kleine hoeveelheid van die neuronen, waardoor hun verdwijnen een verwoestend effect heeft voor het geheugen.
     
    Transplanteren
    "Na het kweken van de cellen onderzoeken we hoe we kunnen vermijden dat ze afsterven", aldus Dr. Jack Kessler van de Northwest University in Chicago. Die spendeerde zes jaar aan het onderzoek waarvan de resultaten in het wetenschappelijk tijdschrift Stem Cells verscheen. "Het doel is om op de cellen op een dag in de hersenen van Alzheimerpatiënten te transplanteren," klinkt het nog. "Daarnaast kunnen met het kunstmatig kweken van de cellen ook nieuwe medicijnen tegen Alzheimer sneller op hun doeltreffendheid getest worden." 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermageren we straks met chocolade van chillipepers?

    Vermageren we straks met chocolade van chillipepers?

    Op het eerste gezicht lijkt het te mooi om waar te zijn: calorieën verbranden met het eten van chocolade of cake. Maar een Japanse fabrikant claimt een ingrediënt ontdekt te hebben afkomstig van chillipepers, dat toegevoegd kan worden aan elke zoetigheid.

    Het 'mirakelextract', dat bekend staat als dihydrocapsaicine (DHC), doet ons metabolisme versnellen waardoor we meer caloriëën verbranden. In de Verenigde Staten en Japan wordt het al verkocht in de vorm van dieetsupplementen, maar het kan nu in Europa gebruikt worden als aanvullend middel in onze voeding. Het smaakloze ingrediënt is een van de verschillende chemische verbindingen (capsaicines) die in de pepersoort te vinden zijn.

    Veilig
    Het Japanse bedrijf, Ajinomoto, heeft plannen ingediend bij het Engelse Voedselagentschap (FSA), met als doel het ingrediënt toe te voegen bij repen chocolade, desserts en kant en klare maaltijden. Het FSA verklaarde het ingrediënt al als 'veilig' en het is nu aan de Europese Commissie om te beslissen of het ook verkocht kan worden. Als dat het geval is, kunnen producten met DHC relatief snel in de supermarkt terug te vinden zijn.

    Beschuit

    Volgens dieetspecialisten zou het effect van zulke producten echter minimaal zijn. "Ze claimen dat iemand die 95 kilogram weegt en de aanbevolen porties voeding met DHC eet, dagelijks vijftig extra calorieën zou verbranden. Dat is het equivalent van een beschuit." De Japanners willen in elke portie tot drie milligram DHC verwerken, de hoeveelheid DHC die te vinden is in tien Spaanse pepers. Ajinomoto stelt ook dat niemand zomaar kan afvallen door het eten van hun voedsel, maar dat het deel moet uitmaken van een globaal dieet en actieve levensstijl om resultaat te zien. (hlnsydney/odbs)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)













    bloguez.com


     






    Lidmaatschapslogo van









    Gastenboek
  • Een fijne Zaterdag vriend
  • Lieve midweekgroetjes blogmaatje
  • Lieve groetjes Nikki
  • Fijne nieuwe week gewenst maatje
  • Wens je een fijne Zondag blogmaatje

    Klik op de muis voor berichtje toe te voegen. ( Je vind mij ook op nr.051 bij de Vrolijke bloggers )








    Klik op 
    Artist_ Lover om blog

    te bekijken.


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. Antwoordje verzekerd








    Foto

    Foto

    Foto





    Foto

    Foto

    Foto





    Foto





    Foto

    Foto

    Foto





    Welkom op mijn blog! en bedankt voor u bezoek
    Foto

    Foto





    .

    Foto

    Foto

    Foto





    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per dag
  • 02-06-2013
  • 30-05-2013
  • 28-05-2013
  • 22-05-2013
  • 18-05-2013
  • 16-05-2013
  • 15-05-2013
  • 13-05-2013
  • 09-05-2013
  • 02-05-2013
  • 26-04-2013
  • 21-04-2013
  • 17-04-2013
  • 15-04-2013
  • 14-04-2013
  • 13-04-2013
  • 12-04-2013
  • 11-04-2013
  • 20-03-2013
  • 16-03-2013
  • 12-03-2013
  • 10-03-2013
  • 07-03-2013
  • 04-03-2013
  • 01-03-2013
  • 28-02-2013
  • 27-02-2013
  • 21-02-2013
  • 19-02-2013
  • 13-02-2013
  • 12-02-2013
  • 06-02-2013
  • 01-02-2013
  • 27-01-2013
  • 20-01-2013
  • 19-01-2013
  • 10-01-2013
  • 09-01-2013
  • 08-01-2013
  • 07-01-2013
  • 04-01-2013
  • 20-12-2012
  • 19-12-2012
  • 18-12-2012
  • 13-12-2012
  • 11-12-2012
  • 10-12-2012
  • 04-12-2012
  • 26-11-2012
  • 23-11-2012
  • 19-11-2012
  • 14-11-2012
  • 13-11-2012
  • 12-11-2012
  • 26-10-2012
  • 22-10-2012
  • 19-10-2012
  • 18-10-2012
  • 15-10-2012
  • 08-10-2012
  • 01-10-2012
  • 27-09-2012
  • 26-09-2012
  • 13-09-2012
  • 27-08-2012
  • 23-08-2012
  • 22-08-2012
  • 21-08-2012
  • 20-08-2012
  • 13-08-2012
  • 08-08-2012
  • 20-07-2012
  • 18-07-2012
  • 17-07-2012
  • 14-07-2012
  • 13-07-2012
  • 11-07-2012
  • 26-06-2012
  • 25-06-2012
  • 12-06-2012
  • 09-06-2012
  • 06-06-2012
  • 05-06-2012
  • 04-06-2012
  • 31-05-2012
  • 24-05-2012
  • 18-05-2012
  • 16-05-2012
  • 12-05-2012
  • 09-05-2012
  • 06-05-2012
  • 02-05-2012
  • 25-04-2012
  • 21-04-2012
  • 15-04-2012
  • 12-04-2012
  • 08-04-2012
  • 07-04-2012
  • 06-04-2012
  • 05-04-2012
  • 03-04-2012
  • 01-04-2012
  • 29-03-2012
  • 28-03-2012
  • 23-03-2012
  • 17-03-2012
  • 14-03-2012
  • 12-03-2012
  • 08-03-2012
  • 07-03-2012
  • 06-03-2012
  • 05-03-2012
  • 03-03-2012
  • 22-02-2012
  • 16-02-2012
  • 09-02-2012
  • 08-02-2012
  • 05-02-2012
  • 04-02-2012
  • 03-02-2012
  • 02-02-2012
  • 01-02-2012
  • 28-01-2012
  • 25-01-2012
  • 22-01-2012
  • 19-01-2012
  • 17-01-2012
  • 16-01-2012
  • 14-01-2012
  • 12-01-2012
  • 11-01-2012
  • 10-01-2012
  • 06-01-2012
  • 05-01-2012
  • 03-01-2012
  • 30-12-2011
  • 28-12-2011
  • 26-12-2011
  • 24-12-2011
  • 20-12-2011
  • 16-12-2011
  • 15-12-2011
  • 14-12-2011
  • 11-12-2011
  • 06-12-2011
  • 02-12-2011
  • 30-11-2011
  • 28-11-2011
  • 27-11-2011
  • 24-11-2011
  • 21-11-2011
  • 20-11-2011
  • 18-11-2011
  • 16-11-2011
  • 15-11-2011
  • 14-11-2011
  • 07-11-2011
  • 04-11-2011
  • 03-11-2011
  • 02-11-2011
  • 31-10-2011
  • 28-10-2011
  • 21-10-2011
  • 18-10-2011
  • 16-10-2011
  • 13-10-2011
  • 12-10-2011
  • 11-10-2011
  • 09-10-2011
  • 08-10-2011
  • 06-10-2011
  • 05-10-2011
  • 04-10-2011
  • 01-10-2011
  • 30-09-2011
  • 29-09-2011
  • 28-09-2011
  • 27-09-2011
  • 26-09-2011
  • 25-09-2011
  • 23-09-2011
  • 19-09-2011
  • 17-09-2011
  • 13-09-2011
  • 10-09-2011
  • 09-09-2011
  • 08-09-2011
  • 07-09-2011
  • 06-09-2011
  • 04-09-2011
  • 02-09-2011
  • 01-09-2011
  • 31-08-2011
  • 30-08-2011
  • 27-08-2011
  • 21-08-2011
  • 20-08-2011
  • 19-08-2011
  • 17-08-2011
  • 16-08-2011
  • 14-08-2011
  • 12-08-2011
  • 11-08-2011
  • 08-08-2011
  • 05-08-2011
  • 04-08-2011
  • 31-07-2011
  • 29-07-2011
  • 28-07-2011
  • 27-07-2011
  • 26-07-2011
  • 24-07-2011
  • 22-07-2011
  • 20-07-2011
  • 18-07-2011
  • 17-07-2011
  • 16-07-2011
  • 14-07-2011
  • 13-07-2011
  • 12-07-2011
  • 11-07-2011
  • 10-07-2011
  • 08-07-2011
  • 07-07-2011
  • 06-07-2011
  • 05-07-2011
  • 04-07-2011
  • 02-07-2011
  • 01-07-2011
  • 29-06-2011
  • 28-06-2011
  • 27-06-2011
  • 25-06-2011
  • 24-06-2011
  • 23-06-2011
  • 22-06-2011
  • 21-06-2011
  • 20-06-2011
  • 18-06-2011
  • 17-06-2011
  • 16-06-2011
  • 15-06-2011
  • 14-06-2011
  • 13-06-2011
  • 06-06-2011
  • 05-06-2011
  • 04-06-2011
  • 03-06-2011
  • 02-06-2011
  • 01-06-2011
  • 31-05-2011
  • 30-05-2011
  • 29-05-2011
  • 28-05-2011
  • 27-05-2011
  • 25-05-2011
  • 24-05-2011
  • 23-05-2011
  • 20-05-2011
  • 19-05-2011
  • 18-05-2011
  • 17-05-2011
  • 16-05-2011
  • 15-05-2011
  • 14-05-2011
  • 13-05-2011
  • 12-05-2011
  • 11-05-2011
  • 10-05-2011
  • 09-05-2011
  • 07-05-2011
  • 06-05-2011
  • 05-05-2011
  • 04-05-2011
  • 03-05-2011
  • 01-05-2011
  • 29-04-2011
  • 28-04-2011
  • 27-04-2011
  • 26-04-2011
  • 25-04-2011
  • 24-04-2011
  • 23-04-2011
  • 22-04-2011
  • 15-04-2011
  • 14-04-2011
  • 13-04-2011
  • 12-04-2011
  • 11-04-2011
  • 10-04-2011
  • 09-04-2011
  • 07-04-2011
  • 05-04-2011
  • 04-04-2011
  • 01-04-2011
  • 31-03-2011
  • 30-03-2011
  • 28-03-2011
  • 26-03-2011
  • 25-03-2011
  • 24-03-2011
  • 23-03-2011
  • 21-03-2011
  • 18-03-2011
  • 17-03-2011
  • 14-03-2011
  • 11-03-2011
  • 10-03-2011
  • 09-03-2011
  • 08-03-2011
  • 07-03-2011
  • 06-03-2011
  • 05-03-2011
  • 04-03-2011
  • 03-03-2011
  • 02-03-2011
  • 01-03-2011
  • 28-02-2011
  • 26-02-2011
  • 25-02-2011
  • 24-02-2011
  • 23-02-2011
  • 22-02-2011
  • 21-02-2011
  • 19-02-2011
  • 18-02-2011
  • 17-02-2011
  • 16-02-2011
  • 15-02-2011
  • 14-02-2011
  • 13-02-2011
  • 12-02-2011
  • 11-02-2011
  • 10-02-2011
  • 09-02-2011
  • 08-02-2011
  • 07-02-2011
  • 06-02-2011
  • 05-02-2011
  • 04-02-2011
  • 03-02-2011
  • 02-02-2011
  • 01-02-2011
  • 31-01-2011
  • 30-01-2011
  • 29-01-2011
  • 27-01-2011
  • 26-01-2011
  • 25-01-2011
  • 24-01-2011
  • 23-01-2011
  • 21-01-2011
  • 20-01-2011
  • 19-01-2011
  • 18-01-2011
  • 17-01-2011
  • 15-01-2011
  • 14-01-2011
  • 13-01-2011
  • 12-01-2011
  • 11-01-2011
  • 10-01-2011
  • 08-01-2011
  • 07-01-2011
  • 06-01-2011
  • 05-01-2011
  • 04-01-2011
  • 03-01-2011
  • 02-01-2011
  • 31-12-2010
  • 30-12-2010
  • 29-12-2010
  • 28-12-2010
  • 27-12-2010
  • 25-12-2010
  • 24-12-2010
  • 23-12-2010
  • 22-12-2010
  • 21-12-2010
  • 20-12-2010
  • 18-12-2010
  • 17-12-2010
  • 16-12-2010
  • 15-12-2010
  • 14-12-2010
  • 13-12-2010
  • 12-12-2010
  • 11-12-2010
  • 10-12-2010
  • 09-12-2010
  • 08-12-2010
  • 07-12-2010
  • 06-12-2010
  • 05-12-2010
  • 04-12-2010
  • 03-12-2010
  • 02-12-2010
  • 01-12-2010
  • 30-11-2010
  • 29-11-2010
  • 28-11-2010
  • 27-11-2010
  • 26-11-2010
  • 25-11-2010
  • 24-11-2010
  • 23-11-2010
  • 22-11-2010
  • 21-11-2010
  • 20-11-2010
  • 19-11-2010
  • 18-11-2010
  • 17-11-2010
  • 16-11-2010
  • 15-11-2010
  • 14-11-2010
  • 13-11-2010
  • 12-11-2010
  • 11-11-2010
  • 10-11-2010
  • 09-11-2010
  • 08-11-2010
  • 07-11-2010
  • 06-11-2010
  • 05-11-2010
  • 04-11-2010
  • 03-11-2010
  • 02-11-2010
  • 01-11-2010
  • 31-10-2010
  • 30-10-2010
  • 29-10-2010
  • 28-10-2010
  • 27-10-2010
  • 26-10-2010
  • 25-10-2010
  • 24-10-2010
  • 23-10-2010
  • 22-10-2010
  • 21-10-2010
  • 20-10-2010
  • 19-10-2010
  • 18-10-2010
  • 17-10-2010
  • 16-10-2010
  • 15-10-2010
  • 14-10-2010
  • 13-10-2010
  • 12-10-2010
  • 11-10-2010
  • 10-10-2010
  • 09-10-2010
  • 08-10-2010
  • 07-10-2010
  • 06-10-2010
  • 05-10-2010
  • 04-10-2010
  • 03-10-2010
  • 02-10-2010
  • 01-10-2010
  • 30-09-2010
  • 29-09-2010
  • 28-09-2010
  • 27-09-2010
  • 26-09-2010
  • 25-09-2010
  • 24-09-2010
  • 23-09-2010
  • 22-09-2010
  • 21-09-2010
  • 20-09-2010
  • 19-09-2010
  • 18-09-2010
  • 17-09-2010
  • 16-09-2010
  • 15-09-2010
  • 14-09-2010
  • 13-09-2010
  • 12-09-2010
  • 11-09-2010
  • 10-09-2010
  • 09-09-2010
  • 08-09-2010
  • 07-09-2010
  • 06-09-2010
  • 05-09-2010
  • 04-09-2010
  • 03-09-2010
  • 02-09-2010
  • 01-09-2010
  • 31-08-2010
  • 30-08-2010
  • 29-08-2010
  • 28-08-2010
  • 27-08-2010
  • 26-08-2010
  • 25-08-2010
  • 24-08-2010
  • 23-08-2010
  • 22-08-2010
  • 21-08-2010
  • 20-08-2010
  • 19-08-2010
  • 18-08-2010
  • 17-08-2010
  • 16-08-2010
  • 15-08-2010
  • 14-08-2010
  • 13-08-2010
  • 12-08-2010
  • 11-08-2010
  • 10-08-2010
  • 09-08-2010
  • 08-08-2010
  • 07-08-2010
  • 06-08-2010
  • 05-08-2010
  • 04-08-2010
  • 03-08-2010
  • 02-08-2010
  • 01-08-2010
  • 31-07-2010
  • 30-07-2010
  • 29-07-2010
  • 28-07-2010
  • 27-07-2010
  • 26-07-2010
  • 25-07-2010
  • 24-07-2010
  • 23-07-2010
  • 22-07-2010
  • 21-07-2010
  • 20-07-2010
  • 19-07-2010
  • 18-07-2010
  • 17-07-2010
  • 16-07-2010
  • 15-07-2010
  • 14-07-2010
  • 13-07-2010
  • 12-07-2010
  • 11-07-2010
  • 10-07-2010
  • 09-07-2010
  • 08-07-2010
  • 07-07-2010
  • 06-07-2010
  • 05-07-2010
  • 04-07-2010
  • 03-07-2010
  • 02-07-2010
  • 01-07-2010
  • 30-06-2010
  • 29-06-2010
  • 28-06-2010
  • 27-06-2010
  • 26-06-2010
  • 25-06-2010
  • 24-06-2010
  • 23-06-2010
  • 22-06-2010
  • 21-06-2010
  • 20-06-2010
  • 19-06-2010
  • 18-06-2010
  • 17-06-2010
  • 16-06-2010
  • 15-06-2010
  • 14-06-2010
  • 13-06-2010
  • 12-06-2010
  • 11-06-2010
  • 10-06-2010
  • 09-06-2010
  • 08-06-2010
  • 07-06-2010
  • 06-06-2010
  • 05-06-2010
  • 04-06-2010
  • 03-06-2010
  • 02-06-2010
  • 01-06-2010
  • 31-05-2010
  • 30-05-2010
  • 29-05-2010
  • 28-05-2010
  • 27-05-2010
  • 26-05-2010
  • 25-05-2010
  • 24-05-2010
  • 23-05-2010
  • 22-05-2010
  • 21-05-2010
  • 20-05-2010
  • 19-05-2010
  • 18-05-2010
  • 17-05-2010
  • 16-05-2010
  • 15-05-2010
  • 14-05-2010
  • 13-05-2010
  • 12-05-2010
  • 11-05-2010
  • 10-05-2010
  • 09-05-2010
  • 08-05-2010
  • 07-05-2010
  • 06-05-2010
  • 05-05-2010
  • 04-05-2010
  • 03-05-2010
  • 02-05-2010
  • 01-05-2010
  • 30-04-2010
  • 29-04-2010
  • 28-04-2010
  • 27-04-2010
  • 26-04-2010
  • 25-04-2010
  • 24-04-2010
  • 23-04-2010
  • 22-04-2010
  • 21-04-2010
  • 20-04-2010
  • 19-04-2010
  • 18-04-2010
  • 17-04-2010
  • 16-04-2010
  • 15-04-2010
  • 14-04-2010
  • 13-04-2010
  • 12-04-2010
  • 11-04-2010
  • 10-04-2010
  • 09-04-2010
  • 08-04-2010
  • 07-04-2010
  • 06-04-2010
  • 05-04-2010
  • 04-04-2010
  • 03-04-2010
  • 02-04-2010
  • 01-04-2010
  • 31-03-2010
  • 30-03-2010
  • 29-03-2010
  • 28-03-2010
  • 27-03-2010
  • 26-03-2010
  • 25-03-2010
  • 24-03-2010
  • 23-03-2010
  • 22-03-2010
  • 21-03-2010
  • 20-03-2010
  • 19-03-2010
  • 18-03-2010
  • 17-03-2010
  • 16-03-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 13-03-2010
  • 12-03-2010
  • 11-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 07-03-2010
  • 06-03-2010
  • 05-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 28-02-2010
  • 27-02-2010
  • 26-02-2010
  • 25-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 21-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 15-02-2010
  • 14-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 10-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 28-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 25-01-2010
  • 24-01-2010
  • 23-01-2010
  • 22-01-2010
  • 21-01-2010
  • 20-01-2010
  • 19-01-2010




    .

    Foto

    Foto




    .

    Foto

    Foto

    Foto




    .

    Foto

    Foto

    Foto




    .

    Foto

    Foto

    Foto




    .




    .



    bloguez.com








    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!