bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • Amper 99 euro voor iPhone 16 op Black Friday: let op voor deze addertjes
  • EXCLUSIEF. Techjournalist deelt eerste indruk van nieuwe iPhone 16: “Nieuwe knop voelt Apple-onwaardig”
  • Braziliaanse rechter stelt Musk ultimatum om te vermijden dat X in het land wordt geblokkeerd
  • Refurbished laptops: dit zijn de pro's en contra's
  • Microsoft kampt opnieuw met storingen
  • Aandeel Apple omlaag na zorgen over populariteit nieuwe iPhone
  • Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”
  • DIGI belooft straks prijzen die 10% lager liggen: maar waar betaal je nú het minst voor internet, tv en mobiele telefonie?
  • Apple stelt nieuwe iPhone 16 voor: minst dure model kost 969 euro
  • Apple toont nieuwe iPhone 16 bomvol AI aan de wereld, maar daar zal je bij ons voorlopig weinig aan hebben
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verse aspergesoep a la flamande




    dit heb je nodig voor 4 pers.

    1 middel gr ui,
    1 aardappel,
    500gr verse asperges,
    2l warm water,
    peper,zout

    voor de garnering,

    1 hard gekookt ei,
    1 schijf beenham,
    peterselie.


    was en schil de asperges en aardappel, snij in stukken,
    pel de ui en snij in stukken.
    doe een beetje boter in pan en voeg de ui en aardappel toe,
    laat even uitzweten, voeg dan de asperges toe,zet deksel op pan en
    laat heel even stoven, breng op smaak met peper en zout,
    voeg het warme water toe,
    laat ongeveer 40-45 min op zacht vuur koken.

    hak het hardgekookt ei in kleine stukjes,
    snij de been ham in fijne reepjes,
    hak de peterselie fijn.

    mix de soep goed door,
    garneer met ei ,ham,peterselie.


    bon appétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    09-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.griekse brochette,






    griekse brochette,

    varkens,runds,lams,gevogelte...
    alles kan, de brochette wel goed kruiden en
    laten marineren.
    groene sla,tomaat,olijfolie,ajuin fijn gesneden,
    blokjes griekse kaas,"feta"
    peper,zout,provencaalse kruiden.
    en de gekende saus tsatsiki.
    serveer met frietjes.


    voor de saus,
    1 beker griekse yoghurt
    1 komkommer
    knoflook
    zout of zeezout 

    Neem een schaal en een schone theedoek en leg de theedoek over de schaal. doe de beker yoghurt op de theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt. Laat de yoghurt staan in de doek en laat zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt wegsijpelen.

    Ondertussen begin je met de komkommer, schil deze en haal de zaadjes uit 
    Snijd in heel kleine blokjes (een keukenmachine kan hier uitkomst bieden).

    Knijp ook goed het vocht uit de komkommerstukjes, dit is erg belangrijk voor de smaak en structuur van de saus. Als je er geen vocht meer uit kan persen leg dan de stukjes op een platte schaal en strooi er een beetje zout (of zeezout) overheen en laat het zout het laatste vocht uit de komkommer 'opzuigen'.

    Pak de theedoek met de yoghurt, knijp het laatste beetje vocht eruit en doe de yoghurt in een bakje. Knijp met een knoflooktang 1 tot 3 (naar gelang je eigen smaak) teentjes knoflook fijn en doe dit bij de yoghurt.

    Veeg het zout een beetje van de komkommer af en voeg bij het yoghurt/knoflookmengsel.
    zet even in frigo om wat op te stijven.





    bon appétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (8)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.osso bucco .





    osso bucco op mijn manier,

    dit heb je nodig, voor 2-3 pers.
    1 rundsschenkel, (soepvlees)
    1 ui,
    1 doos gepelde tomaat,
    250 ml gezeefde tomaat,
    1 citroen,
    peper, zout, thym,look,
    peterselie
    200 ml lauw water,
    boter, olijfolie.



    verwarm de boter en de olie,
    bestrooi het vlees met een weinig bloem,
    kruid met peper en zout,
    bak het vlees mooi bruin aan beide kanten,
    pel de ui en snij fijn,
    neem het vlees uit de pan,
    voeg de ui,thym, look,peterselie alles fijn gesneden toe,
    snij de citoen in 4 en voeg toe, (citroen goed wassen)
    laat alles even goed aanstoven,
    voeg de tomaten en het water toe,
    breng even aan de kook,
    leg er nu het vlees boven op, en laat minstens
    45 min op een zacht vuurtje verder koken.


    serveer met rijst of pasta,
    de citroen geeft het geheel een frisse smaak.
    werk af met wat peterselie,geraspte citroen zeste.

    bon appétit.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (5)
    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waterkers soep ( cresson )






    waterkers soep,
    dit heb je nodig voor 2 borden soep,
    1 bussel waterkers,
    1 midel gr ui,
    1 kleine aardappel,
    peper en zout,
    500ml water.


    een lekker groen soepje,vol vitaminen en veel ijzer.

    bon appétit.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paas omelet,




    omelet met verse kruiden,
    lekker bij het ontbijt.

    voor 2 pers.
    2 verse scharrel eieren,
    verse kruiden,peterselie, lente ui,
    bieslook,basilicum.......
    peper,zout, je kan er ook een beetje
    geraspte kaas vb parmegiano aan toe voegen.

    bon appétit.









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde Paaseitjes,




     



    gevulde eieren,

    een simpel gerechtje voor de Paasdagen,
    je kan de eierschaal vullen met,
    kleine stukjes gekookte beenhesp en puntjes asperges en
    een hollandaise saus.
    krab,garnaal, met wat fris groen
     en een zelfgemaakte mayonaise.


    bon appétit




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lasagne uit de oven,




     


    lasagne al forno,dit recept heb ik van een mama uit Popoli,


    dit heb je nodig,
    500gr varkens-kalfs gehakt,
    500gr runds gehakt
    3-4 wortelen,
    2 uien,
    2stengels selder,
    4 sneden mager gezouten spek,
    3 teentjes look,
    3 brikjes gezeefde tomaten
    1 doosje tomaten puree,
    peper,zout
    1 doos lasagne bladen.

    béchamel saus,boter,bloem,melk
    gemalen gruyere kaas voor het lekkere korstje.

    zo begin je er aan,doe een flinke scheut olijfolie in een ketel en voeg
    het gehakt toe,laat lichtjes bakken.
    hak al de groenten en het spek fijn,ik gebruik hiervoor de moulinex.
    voeg toe aan het gehakt,kruid met peper en zout,laat even stoven,
    voeg dan de tomaten puree en gezeefde tomaten toe,eventueel een wijnig water,
    of rode wijn.
    dek af en laat ongeveer 1uur zachtjes koken.

    maak de béchamel saus,boter,bloem,1liter melk,zout,peper,nootmuskaat.

    neem een kom,smeer ze goed in met boter,begin met een laag tomatensaus,
    leg er de lasagne bladen op,opnieuw tomatensaus dan béchamel saus,lasagne bladen,
    doe zo verder tot de kom tot 3/4 vol is,eindig met béchamel,
    strooi er wat gemalen kaas op en zet ongeveer 45min in een oven op 180graden.

    heel lekker met een stukje brood en een glaasje wijn !

    bon appétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bonen soep




    dit heb je nodig voor 4 personen,

    3 aardappel,
    3 wortelen,
    3-4 stukken prei, het wit
    3-4 stukken selder
    1 dikke ui,
    1 pot witte bonen,
    1 stuk soepvlees,
    peper, zout, peterselie,laurier,thijm;
    begin met het koken van het vlees, voor de bouillon,
    doe water in pot,voeg vlees en kruidentuiltje toe,
    breng aan de kook, schuim af,voeg zout toe,
    laat ongeveer 1 uur koken,het vlees moet gaar zijn.
    het vlees snij ik in kleine stukjes,om aan soep toe te voegen.

    was en snij de groenten in fijne stukjes,
    doe een beetje boter in ketel en voeg de groenten toe,
    laat even stoven met deksel op de pot,
    voeg de bouillon toe, laat 20 zachtjes koken,
    doe er nu de witte bonen bij,laat 10 min goed
    doorkoken, breng op smaak met peper en zout.
    voeg de stukjes vlees toe.

    serveer met een goed stuk bruin brood,
    ideaal als maaltijdsoep.


    - bon appétit -












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (8)
    21-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmfilet mousseline saus,






    zalmfilet,asperges,mousseline saus.
    dit heb je nodig voor 2 pers,
    2 stukjes zalm,
    voor de saus,
    2 eigeel,
    4 eetlepels boter,
    2 eetlepels room,
    1/2 citroen,
    zout,een weinig cayenne peper,
    deze saus maak je het best "bain marie",
    doe het eigeel samen met 1 eetlepel water in ketel,
    meng goed en laat zachtjes warmen,voeg de boter er stukje,
    bij stukje aan toe,
    breng op smaak met peper, zout en citroen,
    klop de room lichtjes op,
    vermeng met de saus.
    de zalm kun je pocheren of grillen.
    heerlijk met asperges en gekookte aardappel.

    - bon appétit -



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip - pasta - tomaat







    dit heb je nodig voor 4 pers.
    4stukken kipfilet,
    voor de saus,
    2 sjalot,
    2 teentjes look,
    1 doos gepelde tomaat en gezeefde tomaat,
    1eetlepel kappertjes,
    een handvol olijven,
    peper,grof zeezout,rosemarijn,
    olijfolie

    begin met de kip te marineren ,
    olijfolie, kip kruiden,
    bakken in oven 200 ° ong. 40 min

    voor de saus,sjalot stoven in een weinig olijfolie,
    fijn gehakte look toevoegen,
    de olijven in stukjes snijden en aan de sjalot toevoegen,
    voeg de tomaten toe gepeld en gezeefd,
    kruid met peper,zout,rozemarijn,
    doe er nu de kappertjes bij,een glas warm water
    en laat een uurtje op een zacht vuur prutellen,


    bon appétit









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vidé-bouché a la reine






    na een korte afwezigheid wegens ziekte,
    hier een ideetje voor de traditionele vidé,
    je neemt een plakje diepvries bladerdeeg,
    goed laten ontdooien,en in voorverwarmde oven 20 min,
    bakken op 220°,
    je snijd het mooi door het midden open en vul het op.

    vidé vulling
    dit heb je nodig,
    1 soepkip,4 wortelen,3 stengels franse selder,
    3stukken prei,peper zout,kruidnagel,laurier.

    doe de kip in een ketel en voeg water toe tot boven de kip.
    maak de groenten schoon en snij ze in fijne stukjes (julienne)
    laat de kip koken en schuim af,voeg dan pas de groenten toe
    1 blaadje laurier en 4 kruidnagels,peper en zout.
    laat alles koken tot de kip gaar is,dit kan ongeveer een uur duren;
    haal de kip uit de ketel en laat ze afkoelen
    voeg wat fijne pasta (letterkes) aan de bouillon toe en je hebt
    een heerlijke kippen bouillon.

    snij het kippevlees in kleine stukjes,
    snij de champignons,(gekookte) in stukjes,
    doe alles in pan,voeg de gekookte balletjes toe,
    doe er 1 kop van de,bouillon bij en 20cl room
    en 20cl melk,
    breng op smaak met peper,zout,nootmuskaat,
    laat goed inkoken,indien nodig binden met maizena.
    serveer met wat citroen.


    - bon appétit -




















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    06-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippensoep









    dit heb je nodig,
    1 soepkip,
    3 wortelen,
    3stengels franse selder,knolselder kan ook,
    3 stukken prei,het wit.
    kruidnagel,laurier,peper en zout.
    fijne pasta,letterkes

    leg de kip in een ketel,voeg water toe tot de kip
    gans bedekt is,breng aan de kook,schuim af indien nodig.
    voeg 1 blaadje laurier en 5 kruidnagels toe,peper en zout.
    laat zachtjes koken,
    was en snij de groenten fijn,voeg toe aan de kip,
    laat nog minstens 30 min zachtjes koken,
    haal de kip uit de soep,
    voeg nu de vermicelle of lettertjes toe,
    nog even zachtjes laten koken.
    breng op smaak met peper en zout.
    de kip kan je natuurlijk gebruiken om vidé te maken.

    heerlijk op een koude winterdag !

    -bon appétit-













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    25-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamsfilet,







    lamsfilet,aardappel gratin en grot champignons.

    begin met het vlees te marineren,olijfolie,peper,
    zout,knoflook,verse thijm en rozemarijn.

    borstel de champignons,snij in fijne schijfjes,
    doe ze in de pan en laat ze garen,laat zoveel mogelijk
    vocht verdampen. hou opzij.
    bak ze in een weinig boter,kruid met peper en een weinig zout.

    maak de gratin, aardappel schillen in fijne schijfjes snijden,
    vermeng 25 cl room met 100 ml melk,
    kruid met peper, zout, nootmuskaat,1 geperst teentje look.
    neem een vuurvaste kom,
    leg de aardappel in laagjes, kruid tussen de laagjes met
    een weinig grof zeezout.overgiet met de melk-room mengeling,
    doe er wat geraspte kaas bovenop, bak in oven op 180°,
    ong 45 min.

    bak het vlees in wat boter en olijfolie,mooi bruin .

    dresseer op een verwarmd bord,
    gratin, champignons, lamsfilet,
    werk af met een weinig vleessaus.

    -bon appétit-


    grot champignons,heel lekker van smaak,worden in de streek van Kanne,Riemst
    in de mergelgrotten gekweekt.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffie-pudding,

     







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (5)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker gewoon.










    kotelet met wortelen,
    zo maak ik het,

    dit heb je nodig,
    wortelen,
    sjalot of ui,
    een beetje boter,
    aardappel,
    peper, zout,nootmuskaat,
    1 eigeel,
    een weinig melk,
    vlees naar smaak, kotelet, worst.....

    maak de sjalot en de wortelen schoon en snij
    in stukken,doe wat boter in de ketel en laat de sjalot
    er goudgeel in stoven, voeg de wortelen toe,
    kruid met peper en zout, voeg een weinig water toe
    en laat zachtjes koken tot de wortelen goed gaar zijn.
    kook de aardappelen,plet en maak een puree met
    eigeel, een weinig melk, kruid met wat nootmuskaat,
    voeg de helft van de wortelen toe, de andere helft geef je er zo bij.
    bak het vlees maak een mooie bruine saus .











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pikante gehaktballetjes,






         




    gehakt balletjes met tomatensaus,
     

    dit heb je nodig voor 4 pers,
    500gr gemengd gehakt,
    peterselie, ( fijn gehakt )
    3 chilli pepers gedroogd en fijn gehakt,
    1 ei,
    2 sneden brood (geweekt in melk)
    paneermeel,
    bloem,
    peper,zout,

    doe het gehakt in een kom, voeg
    peterselie,chilli,ei,het uitgeknepen brood en paneermeel toe,
    meng goed,
    kruid met peper en zout,
    maak kleine balletjes en rol ze in een beetje bloem.

    verwarm wat olie en boter in ketel, bak de balletjes
    rondom mooi bruin.
    maak een tomaten saus, doe er de balletjes bij.
    lekker met pasta of frietjes.


    bon appétit.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (3)
    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chineese kool,










    heel gewoon,maar zo lekker,
    biefstuk,chinese kool met roomsaus en aardappel,
     Chinese kool bevat veel vitamine C, kalk, ijzer en eiwit wat hem erg gezond maakt.
    ik kook de kool ongeveer 13min af in lichtgezouten water,
    afgieten en goed laten uitlekken,
    de room toevoegen,kruiden met peper,zout,muskaatnoot,
    goed laten indikken,












    -bon appétit-







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (4)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof,hesp en kaassaus.














    witloof ham en kaas,

    dit heb je nodig voor 2 personen,
    4 stuks witloof,
    4 schijven hesp niet te fijn gesneden,
    gemalen gruyère kaas,
    béchamelsaus, (boter,bloem,melk)
    peper,zout,nootmuskaat.

    ik stoof de witloof in een weinig boter,ongeveer 20 min,
    je kan het ook afkoken maar dan verlies je veel van de vitaminen,
    rolletjes maken met witloof en hesp,
    in ovenschaal leggen,overgieten met de kaassaus,
    je maakt een béchamel en voegt er gemalen gruyère aan toe.
    de rest van de kaas strooi je over de schotel en een beetje
    paneermeel, voor het lekkere korstje.
    in voorverwarmde oven zetten voor ongeveer 20 min,
    eventueel de grill even gebruiken voor te gratineren.
    serveer met puree.



    - bon appétit -





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (4)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque a la rafa,







    croque à la "rafa", simpel en lekker,

    dit heb je nodig,
    wit brood,mag gerust een dag of twee oud zijn,
    hesp,mozarella,
    tomaat,heel fijn gesneden,
    verse champignons,fijn gesneden.
    peper,zout,oregano.


    bon appétit.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip op de bbq ,








    brochette van kip,


    dit heb je nodig,
    1 filet per persoon,
    1 dikke ui,
    1 paprika,
    kip kruiden,olijfolie.
    ik snij de filet in stukken,en de ui
    en paprika ook,alles in een kom,
    flink wat kip kruiden,
    overgieten met 4 eetlepels olijfolie,
    goed omroeren,in de koelkast zetten en
    af en toe eens omroeren.
    je kan dat uren op voorhand maken,
    hoe langer het marineerd hoe lekerder.
    gewoon grillen op bbq of elektrische grill.
    wij hebben gisteren nog van het mooiee weer genoten!


    bon appétit.



     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nijlcruise
    blog.seniorennet.be/nijlcru
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!