bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”
  • EXCLUSIEF. Techjournalist deelt eerste indruk van nieuwe iPhone 16: “Nieuwe knop voelt Apple-onwaardig”
  • Braziliaanse rechter stelt Musk ultimatum om te vermijden dat X in het land wordt geblokkeerd
  • Refurbished laptops: dit zijn de pro's en contra's
  • Na jaren met amper wijzigingen aan ontwerp: “Apple werkt aan dunnere én opvouwbare iPhones”
  • Aandeel Apple omlaag na zorgen over populariteit nieuwe iPhone
  • Apple toont nieuwe iPhone 16 bomvol AI aan de wereld, maar daar zal je bij ons voorlopig weinig aan hebben
  • Apple stelt nieuwe iPhone 16 voor: minst dure model kost 969 euro
  • Apple aangeklaagd wegens bespioneren van werknemers
  • Gebruik jij een of meerdere van deze twintig wachtwoorden? Dan verander je die best zo snel mogelijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knoflook gambas!
                                  







      
                                    





    dit heb je nodig voor 4 personen,
    20 grote gamba's,
    60 ml olijfolie,
    80 gr boter,
    1/2 rode peper,fijngehakt,
    10 teentjes knoflook,geperst,
    60 ml droge witte wijn,
    3 eetlepels gehakte peterselie.

    Pel de gamba's,verwijder het darmkanaal,
    maar laat de staart zitten,
    doe de olijfolie en de boter in een pan,
    bak er de peper en de helft van de knoflook
    even in.voeg nu de gamba's toe en de rest van de knoflook,
    bak tot de gamba's roze zijn.
    keer ze,schenk er de wijn bij,kook ze nog
    ongeveer 4 min,voeg de peterselie toe,
    kruid met peper en zout.
    serveer met brood citroen,
    en een tartaar sausje.


    bon apétit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zongedroogde tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



                                                    




                      OP kilometers lange tafels liggen gehalveerde en gezouten
                      tomaten heerlijk,
                      in het zonnetje te drogen,om daarna met water en witte wijn
                      gespoeld te worden,
                      en onder een laagje olijfolie in een pot te verdwijnen.
                      12 kilo tomaten zijn er nodig voor 1 kilo zongedroogde tomaten.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (1)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozarella.





       

    Mozarella,origineel werd deze kaas van buffelmelk
    gemaakt,al jaren grazen de kudden buffels in de streek
    van Campiania Italie,
    maar mozarella is vermoedelijk de meest vervalste
    kaas ter wereld,(de versie met koemelk),
    Mozarella van koeienmelk heeft meestal een
    oppeppertje nodig van andere smaken,
    maar die van buffelmelk is het waard om puur te serveren
    met een beetje goede olijfolie met wat tomaat en basilicum,
    bij verhitting wordt mozarella zeer draderig,
    hij is d meest gebruikte kaas op pizza.
    Er is echter nog hoop voor deze lekkere kaas,
    recent is men begonnen de buffels ook in Frankrijk,
    Nederland en zelfs Belgie te kweken en te melken.


               
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque italia!




       


    wie eet er niet eens een croque monsieur,
    dan moet je dit eens proberen,
    een beetje olijfolie op het brood,
    hesp of pancetta,
    tomaat en of gedroogde tomaat,
    mozarella gemalen of in schijfjes,
    een beetje peper,zout,oregano.
    lekker met een fris slaatje.


        


    bon apétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    19-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdronken koffie!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    als je graag een lekker kopje koffie
    drinkt,moet je dit zeker eens proberen,
    1 tas espresso,doe er een bolletje mokka,
    vanille of stratiatella ijs in,hmmmm.......lekker,
    een beetje slagroom kan ook nog.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.variatie met biscuit deeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    biscuit met marsepein en crème au beurre mokka.
    dit recept van deeg en crème wordt lager vermeld.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamskotelet of kroontje met basilicumkorst





    dit heb je nodig voor 2 personen,
    1 lamskroon met 6 koteletjes of 6 koteletjes,
    3 sneden vers wit brood,
    2 eetlepels grofgehakte basilicum,
    2 eetlepels grofgehakte peterselie,
    1 lookteentje geperst,
    3 eetlepels olijfolie.

    verwarm de oven op 200°,
    meng het broodkruin met de kruiden,
    knooflook en 2 lepels olijfolie,
    kruid met peper en zout.
    besprenkel het lamsvlees met water,
    druk het broodkruin in een dikke laag op
    het lamsvlees.
    leg in een braadslede met olijfolie en een
    weinig boter,bak 20-25 min tot het vlees ,
    rosé en sappig is,dek af met aluminiumfolie
    en laat 5 min rusten.

    ik had er deze warme tomaat bij geserveerd,
    snij de tomaat in twee,haal het vruchtvlees er voor de
    helft uit,leg er nu een stuk zongedroogde tomaat in,
    1 olijf in stukjes gesneden,
    een beetje kappers,
    kruid met wat peper,zout,oregano,
    zet in een ovenschaal besprenkel met
    wat olijfolie zet ongeveer 30 min in oven
    samen met het vlees.

    houd u van goed gebakken lamsvlees,
             laat het dan 10 min langer bakken.

    bon apètit.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gratin dauphinois-aardappelgratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    dit heb je nodig voor 2-3 personen,
    1 kg geschilden vastkokende aardappelen,
    1 ajuin,
    1 teen knoflook,
    2,5 dl room,
    peper,zout,nootmuskaat,
    geraspte gruyère kaas.

    neem een ondiepe ovenschaal,
    wrijf in met boter,
    bedek de bodem met fijn schijfjes ajuin,
    snij de aardappelen in fijne schijfjes en leg
    in laagjes in de kom,
    verwarm de room kruid met peper,
    zout ,nootmuskaat,geperste look,
    giet over de aardappelen en strooi er de kaas over,
    zet in een voorverwarmde oven 180° ongeveer 50 min,


    als je gruyère kaas gebruikt is het een gratin savoyard,
    vervang de gruyère door beaufort voor een authentieke gratin.
    maar ook met comté of italiaanse fontina is het zeer lekker.

    bon apètit.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    08-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie dag te Maastricht.





     





    .


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:fotos

    Reacties (0)
    06-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met oesterzwam.
     


    dit recept kan je maken met kippenbout of fillets
    je kan de oesterzwam vervangen door gewone champignons.

    haal de stukken kip door een beetje bloem,kruid
    met peper en zout.
    doe een weinig boter en olijfolie in een ketel en bak de
    stukken kip mooi bruin,
    haal nu de stukken kip uit de ketel en doe er de
    champignons bij,laat ze even garen.
    doe nu de stukken kip terug in de ketel en voeg
    ongeveer 250 ml bouillon toe. (bouillonblokje)
    laat zachtjes koken tot de kip gaar is,
    haal nu de kip uit de ketel en hou warm,
    voeg een weinig room bij de saus en laat goed
    inkoken.

    voor de puree,maak gewoon puree,
    doe in een ovenvaste kom,
    bestrijk de bovenkant met eiwit,strooi er wat
    paneermeel over en zet even onder de grill.
    en smullen maar!










    bon apétit.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    05-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thee.
    gouden theeregels,

    - kook vers,koud water in een ketel.
    - schenk een beetje kokend water in de theepot om voor te verwarmen,
     anders daalt de begitemperatuur van de thee te snel en dan verliest hij
     van zijn aroma.
    - reken 1 theebuiltje van 2gr voor 2 kopjes,bij losse thee 1 theelepel
     per kopje.
    - laat het builtje even rusten zodat door de damp van de warme theepot
     het aroma vrij komt.
    - voeg heet,geen kokend water toe,voor zwarte thee mag het water
     bijna koken,95°.
    -laat thee ongeveer 3-5 min trekken,niet langer want daarna komen
     bittere smaakstoffen vrij,roer na de trektijd de thee even om.
    - serveer de thee in een laag,wijd kopje met een witte of lichtgekleurde
     binnenkant.zo komen de kleuren en de geuren van de thee het best
     tot hun recht.
    - honing,melk,suiker,citroen-of appelsienschijfje kan,
     maar als je hem zwart drink heb je de pure smaak van thee.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterd.
    Mosterd,het is een bekend produkt waar iedereen wel een
    of meerdere potten van in huis heeft.
    De dagelijkse smaakmaker is een bereiding op basis van
    gemalen mosterdzaad waaraan azijn,water en zout zijn toegevoegd.
    Het aanbod van mosterdoorten is zeer groot en verscheiden,
    van zeer zacht tot bijtend scherp,en van zeer grog gemalen tot
    een zachte pasta.
    enkele soorten,
    Dijon mosterd,
    Mostarda de Cremona,Italiaanse mosterd,lijkt op een chutney
    Moutarde de Meaux is een grove mosterd met een zachte smaak.
    Zaanse mosterd kom je vooral in Nederland tegen.
    Belgie telde begin vorige eeuw nog een honderdtal mosterdmakerijen,
    nu nog 18,een van hen vind je in Gent,Tierenteyn sinds 1818.
    Mosterd wordt veel gebruikt in de keuken,bij vlees,vis,kaas...........
    voor mij geen gehaktbal zonder mosterd
    In dressings is mosterd naast smaakmaker ook een bindmidel.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (2)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.malse vanille wafels.









    dit heb je nodig, 3OOgr boter, 1 snuifje zout, 325gr fijne suiker, 5 eieren, 5 pakjes vanille suiker, 1

    tas water, 500gr zelfrijzend bakmeel. laat de boter smelten,niet koken. voeg zout,suiker en vanille

    suiker toe; klop de eieren zoals voor een omelet, voeg aan het suikermengsel toe. doe er de tas water

    bij en roer goed, voeg nu de bloem toe,alles goed omroeren tot een glad deeg,bakken zonder te

    wachten.

    bon apétit.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)

    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eens een ander kroketje !
                                                je maakt gewoon de puree voor kroketten,
                                                in plaats van ze lang uit te rollen,
                                                maak je nu peertjes,
                                                voor het staartje gebruik je een stukje spagetti,
                                                het is eens iets anders.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (1)
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.worstenbroodje,eens anders !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen iets verder op deze blog staat een recept met bladerdeeg,
    en geitenkaas.
    deze worstenbroodjes zijn op de zelfde manier gemaakt.
    in plaats van kaas doe je er een lepel gehakt in,
    dan ongeveer 20min in de oven en .............smullen maar.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde aardappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gevulde aardappel met hesp en Herve kaas.

    dit heb je nodig,
    1 dikke aardappel per persoon,
    1 herve kaas,
    een beetje hesp,
    peper,zout,nootmuskaat, eventueel peterselie,
    of bieslook.

    kook de aarsappel in de schil,
    hol de aardappel zo goed mogelijk uit,zet opzij,
    plet de aardappel,vermeng met de herve kaas,
    in stukjes gesneden,en de stukjes hesp,
    kruid met peper en een beetje nootmuskaat,
    geen zout de kaas is genoeg gezouten.
    vul de uitgeholde aardappel met de vulling,
    leg er een stukje hesp bovenop,
    zet even in voorverwarmde oven.

    lekker met een fris slaatje en een glaasje wijn !
    je kan hiervoor ook restjes kaas,hesp,spek,zalm,.............gebruiken.

    bon apétit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herve kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Herve kaas wordt al sinds de 15 de eeuw gemaakt,
    op de boerderijen in het groene grasland van het plateau
    van herve,rondom de stad Herve.
    De herve kaas is een zachte kaas met gewassen korst,
    verkregen uit rauwe of gepasteuriseerde koeienmelk.
    De affinage duurt 4 tot 7 weken in de kelder,
    de kaas wordt regelmatig omgedraaid en gespoeld
    met helder water,dit zorgt voor de mooie oranje korst
    en het karakter van de kaas.

    Herve zachte,    4-6 weken gerijpt
              pikante    5-7 weken gerijpt
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (0)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Béchamelsaus.
    de béchamelsaus is een van de twee
    bassissausen van de klassieke keuken,
    die met bloem wordt gebonden.
    Basisrecpt,
    20gr boter
    25gr bloem,
    3 dl melk,
    zout,peper,nootmuskaat.

    boter verhitten,bloem toevoegen
    en het geheel even goed door warmen
    zodat de bloem gaar wordt.
    het mengsel mag niet kleuren,
    dan al roerend de melk toevoegen,
    blijven roeren tot een gladde gebonden saus,
    zonder klontjes,
    op smaak brengen met,
    peper,zout,nootmuskaat.

    een Mornaysaus of kaassaus wordt gemaakt
    door aan de béchamelsaus,4 eetlepels
    geraspte kaas toe te voegen,
    vb,gruyère,ementhal,comté............


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoofvlees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dit heb je nodig,
    500gr rundsstoofvlees,
    3sjalot,
    peper,zout,
    kruidnagel,laurier,
    suiker,azijn.

    bak het vlees bruin aan in boter,
    voeg de sjalot toe,
    kruid met peper en zout,
    2 kruidnagel en een weinig laurier,
    laat even stoven,voeg water toe,
    laat ongeveer 40min stoven,
    het vlees moet goed gaar zijn
    doe er 5 klontjes suiker en 2 eetlepels
    azijn bij,laat nog even goed koken.

    heel lekker met friet.                  bon apétit.


    je kan het water vervangen met bruin bier.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)

    Reacties (2)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biscuit deeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gebak mokka,   voor 10 stuks
    dit heb je nodig voor het deeg,
    4eieren,
    125gr suiker,
    125gr gezeefde bloem
    het recept zie kerstgebak.

    dit heb je nodig voor de créme au beurre,
    250gr boter,
    4-5 soeplepels poedersuiker,
    enkele lepels liqeur,ik gebruik After op basis van koffie,
    enkele druppels mokka extract,
    alles goed vermengen.

    dit heb je nodig voor de afwerking,
    wat chocolade hagelslag,
    praliné,amandelschilfers.

    steek uit het deeg rondjes,
    bestrijk met créme au beurre,
    plak ze tegen elkaar,
    bestrijk de buiten kant met créme en
    rol het in de hagelslag of praliné,
    laat het even opstijven,
    doe de rest van de creme in een spuitzak
    en werk de bovenkant af.

    heerlijk bij een lekkere kop koffie,                 bon aptit.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (3)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kartuizer
    blog.seniorennet.be/kartuiz
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!