Wat gebeurt er met ons rundsvet???
Het rundsvet bleek de laatste tijd onvindbaar te zijn;Wat gebeurt er mee?? Dit was de vraag dat gesteld wordt door de vele keukenchefs en van de huismoeders.De Landbouw en VoedingsCoöperatie geeft hierop het volgend antwoordt,het grootste gedeelte der grondstoffen die nodig zijn tot het vervaardigen van margarine werden ons door het buitenland geleverd,aangezien deze invoer sedert het uitbreken van de oorlog,natuurlijk de grondstoffen bijna tot nul gedaald is,is men wel verplicht deze buitenlandse stoffen te vervangen door de vetstoffen die in ons eigen land beschikbaar zijn.Een dezer vetstoffen,waarover we in België beschikken, al is de hoeveelheid dan nog onvoldoende,is het vet van slachtdieren. Het is dan ook voor het algemeen welzijn van de bevolking,dat het besluit,rantsoenering van 9 Februari 1941 en de toe bedeling van vee,vlees,slachtafvallen en dierlijke vetten.,een bepaling bevat volgens de welke dierlijke vetten niet aan de beenhouwers mogen worden verkocht. Onmiddelijk na de slachting worden de dierlijke vetten uitsluitend geleverd aan de vetsmelters,deze vetsmelterrijen worden nauwkeurig gecontroleerd ,over de hoeveelheden ruw vet ,die ze ontvangen en verwerken tot gesmolten vet. Vervolgens wordt dit vet aan de margarine fabrieken geleverd, naarmate de beschikbare hoeveelheden. _______________________
|