NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

21-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar gepest als kind, maar nu de winnaar van het Songfestival: een portret van Duncan Laurence

Zwaar gepest als kind, maar nu de winnaar van het Songfestival: een portret van Duncan Laurence

https://images1.persgroep.net/rcs/yTnfHc0qIaf6eRSRDpo168NsEg0/diocontent/139982301/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Als ik anders ben dan anderen, dan wil ik ook echt anders zijn. Dit is het levensmotto van Duncan Laurence (25), de oud-student van de Rockacademie in Tilburg die zijn land vannacht voor het eerst in 44 jaar aan de winst op het Songfestival hielp. Het is niet zomaar een spreuk, want de uitspraak verwijst naar de moeizame weg die hij heeft afgelegd om te zijn wie hij echt wil zijn.

Duncan Laurence werd geboren als Duncan de Moor. Duncan betekent ‘de donkere strijder’ en is erg toepasselijk voor het begin van zijn leven. Hij werd te vroeg geboren, lag in een couveuse en het was onzeker dat hij zou overleven. Op de lagere school had hij later nooit vriendjes. Klasgenoten vonden hem vreemd en Duncan werd zwaar gepest. Hij liep schichtig door de schoolgangen en trok zich terug in een veilige fantasiewereld. Het hielp ook niet dat hij een aangeboren motorische afwijking had aan zijn rechterhand en -been. Hij werd zich daar ook erg van bewust toen hij met zijn oma orgel speelde; zijn vingerzetting was afwijkend. Maar het weerhield hem er niet van om piano te gaan spelen en eigen liedjes te schrijven.

Op zijn dertiende trad hij voor het eerst op voor publiek, in het theater in Hellevoetsluis waar hij woonde. Hij stierf bijna van angst, want wat zouden de mensen wel niet van hem denken, maar toen hij zijn nummer zong, voelde hij zich beresterk. Hij kreeg een luid applaus, maar nog belangrijker: hij kreeg het inzicht dat muziek maken hem gelukkig maakt.

Eigen nummers schrijven

Zijn wereld veranderde toen hij naar Tilburg verhuisde om te gaan studeren aan de Rockacademie. Het gebouw was voor hem een doolhof van kunst, met inspiratie in elk hoekje. Hij bevond zich onder gelijkgestemde zielen, maakte echte vrienden en werd geaccepteerd om wie hij is. Dat gaf hem een boost. Elvis Presley, Amy Winehouse, Kurt Cobain... Hij had voorbeelden te over en ontwikkelde zich niet alleen tot een goede muzikant, maar ook tot een goede songwriter. Dat hij bij het pianospelen nooit de juiste vingerzetting vond, daar zat hij niet mee.

In Tilburg bloeide Duncan dan ook helemaal open. Nina June, zijn zangcoach op de Rockacademie, omschrijft hem zelfs als ‘uitbundig’. “Hij zong heel goed en hield van het podium. Hij wilde graag entertainen, was niet zo ingetogen als nu. Tegenwoordig heeft hij meer rust in zijn performance. ‘Laat mensen naar jou komen, in plaats van dat jij naar de mensen gaat’, adviseerde ik hem. Duncan durft het klein te houden nu, minder te doen. Hij heeft een eigen geluid en is zangtechnisch erg goed. Hij switcht gemakkelijk van borststem naar kopstem en heeft veel vocale expressie.”

Ze maakte van dichtbij mee hoe hij ‘Arcade’, het nummer waar hij gisteren mee won, schreef. Duncan maakte het nummer tijdens de opleiding in Tilburg, zo’n drie jaar geleden. In de lessen werd er samen aan gewerkt. Nina June: “Het is een goede, sterke song, dat hoorde ik al toen hij het achter de piano speelde. Het optreden van Duncan is een visitekaartje voor de opleiding.”

The Voice of Holland

Voor hij als soloartiest doorbrak, probeerde Duncan het eerst met zijn band: The Slick. Met zijn muzikale maten speelde hij in het voorprogramma van de Nederlandse zangeres Berget Lewis. Tijdens een van de concerten zat een scout van ‘The Voice of Holland’ in de zaal. Tot vier keer toe kreeg hij het verzoek van Talpa om mee te doen aan de talentenjacht, vier keer zei hij nee. Tot hij op een dag werd gebeld door een onbekend nummer. John de Mol aan de lijn: of hij toch echt niet mee wilde doen? Dat kon hij niet weigeren. Bovendien: optreden op tv zou de bekendheid van zijn band goed doen.

In 2014 draaiden de stoelen toen hij ‘Sing’ van Ed Sheeran zong in de show, maar Duncan strandde later in de halve finale. Het leverde zijn band wel veel optredens op, al besloot Duncan niet veel later om afscheid te nemen van zijn bandgenoten. Hij wilde zich liever richten op het schrijven van songs. Zijn echte achternaam De Moor ruilde hij in voor artiestennaam Laurence, afgeleid van de tweede naam van zijn moeder: Laurentia.

The Voice of Holland mag Duncan dan niet geworden zijn, maar sinds gisterenavond mag hij die titel toch best opeisen. Het gevoelige ‘Arcade’ wist niet alleen de vakjury’s, maar ook de stemmende kijkers te overstemmen. Heel wat mensen zien zijn moeilijke jeugd als een van de zaken die hem gevormd hebben tot de sterke muzikant die hij nu is. Hij beseft ook zelf hoeveel dat pestgedrag zijn stijl beïnvloedt. “Met muziek wil ik de stem zijn van hen wiens ziel door anderen is beschadigd”, liet hij ooit optekenen. “Ik ga hen verhalen vertellen en laten zien dat ze niet alleen zijn.” (br.hln)

21-05-2019 om 11:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Testament Aretha Franklin gevonden tussen kussens op haar bank

Testament Aretha Franklin gevonden tussen kussens op haar bank

https://images1.persgroep.net/rcs/ZcfOECAYaoAT17498XxtzyeMiDc/diocontent/139333011/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Er is een opmerkelijke vondst gedaan in het huis van de overleden soulzangeres Aretha Franklin. Page Six meldt dat er drie handgeschreven testamenten zijn gevonden, bijna een jaar nadat The Queen of Soul overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Franklins advocaat meldt dat een van de drie testamenten gevonden werd tussen de kussens op een bank in haar huis. Dit document dateert uit 2014. De twee andere papieren dateren uit 2010 en waren opgeborgen in een afgesloten kast. Pas toen de sleutel daarvan gevonden werd, kwamen de testamenten bovendrijven.
Volgens David Bennett, de advocaat van Aretha, zijn sommige passages moeilijk te lezen, waardoor het lastig is te achterhalen wat de zangeres exact achterlaat en met name aan wie. Het is nog niet duidelijk of de gevonden documenten rechtsgeldig zijn.

De papieren zijn door Bennett ingeleverd bij de rechtbank van Michigan, nadat haar vier zonen eerst op de hoogte waren gesteld van de vondst. Franklin overleed op 16 augustus 2018. (br.hln)

21-05-2019 om 11:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
17-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamela Anderson heeft haar eerste Vogue-cover beet

Pamela Anderson heeft haar eerste Vogue-cover beet

https://images3.persgroep.net/rcs/gLJeHbPztxmlzqJV6Xku0MDacfg/diocontent/148585790/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Pamela Anderson kan je gerust een icoon noemen. Ze raakte wereldbekend dankzij haar rol in ‘Baywatch’ en prijkte op heel wat covers, onder meer bij Playboy. Maar op de allereerste pagina van modebijbel Vogue staan, is haar nog nooit gelukt. Tot nu, alleszins. 

51 moest Pamela Anderson worden vooraleer ze haar eerste Vogue-cover kon strikken. Een kleine nuance: het gaat niet om de bekende Franse, Italiaanse of Amerikaanse editie. Wel de  Tsjechische versie van de modebijbel. Voor de fotoshoot trok de blonde diva naar het Franse vissersplaatsje Cassis. Ze droeg geen rode badpakken à la Baywatch, wel outfits van Chanel, Saint Laurent, Versace en Savage x Fenty. De fotograaf van dienst was Dan Beleiu.

Terwijl Anderson vroeger bekend stond als sexy stoeipoes, wil ze nu vooral naam maken als dierenrechtenactiviste. Een kleine transformatie die sommige mensen blijkbaar niet kunnen vatten. “Ik doe mijn best om niet te luisteren naar alle kritiek”, vertelt ze in het interview. “Ik besef heus wel dat er een beeld over mij bestaat. Over de jaren heen is dat opgeblazen naar een soort cartoon. Daardoor kunnen sommige mensen niet geloven wie ik écht ben. Blijkbaar is dat moeilijk om te accepteren. Het gevolg: elke dag moet ik een belachelijke strijd leveren - om mensen te overtuigen dat ik wel degelijk iets zinnig te vertellen heb.”

Hoe ze zichzelf dan wel ziet? Als een feminist. “Elke vrouw wil zich sexy voelen. Ik beschouw mezelf als een socialistische feministe. Ik houd van mannen, maar niet van autoriteit.” (br.hln)

17-05-2019 om 12:45 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
16-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Will Tura geeft dit jaar welgeteld één optreden

Will Tura geeft dit jaar welgeteld één optreden

https://images0.persgroep.net/rcs/ol7uRXxjF_JfGRXcdgge0Mtc3Pk/diocontent/137345243/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vlaanderen Feest, Brussel Danst is zo stilaan uitgegroeid tot een traditionele viering die de Vlaamse feestdag op 11 juli flink wat luister bij zet. Hoofdact dit jaar is Will Tura, en dat is om meer dan één reden uitzonderlijk.

Na zestig jaar onafgebroken toeren door Vlaanderen is 2019 voor Will Tura eigenlijk zijn eerste sabbatjaar. Maar voor Vlaanderen Feest, ­Brussel Danst maakt hij een uitzondering. “Ik sta te trappelen om eraan te beginnen”, zegt een enthousiaste Will Tura. “De samenwerking met mijn muzikale rechterhand Steve Willaert, mijn vaste band en 57 muzikanten van het Brussels Philharmonic wordt er eentje om u tegen te zeggen. En dan ook nog eens in de AB, dé rocktempel bij ­uitstek in Brussel. Ik wil het publiek een fantastische avond bezorgen en stelde een setlist samen waarop we met z’n alleen een feestje kunnen bouwen. De Vlaamse feestdag ligt me overigens nauw aan het hart, omdat ik bijzonder trots ben mezelf een Vlaamse zanger pur sang te noemen”, besluit de keizer van het Vlaamse lied.

‘Eindelijk gelukt’

“Will Tura op de Vlaamse feestdag naar Vlaanderen Feest, Brussel Danst halen, stond al enkele jaren heel hoog op ons verlanglijstje”, aldus Roel Leemans, ­algemeen directeur van ­organisator Muntpunt. “Dat we deze Vlaamse vedette ­kunnen samenbrengen met dé Brusselse referentie op ­gebied van symfonische muziek, maakt het plaatje compleet.”

Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur en Brusselse ­Aangelegenheden, noemt het dan weer “de kroon op het werk van vijf mooie ­feesten die ik deze legislatuur samen met de ploeg van Muntpunt heb kunnen organiseren”. (br.hln)

16-05-2019 om 10:58 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
10-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yvonne (95) rijdt al 65 jaar rond met zelfde Peugeot: “Ik voel me erg veilig, niets is van plastiek”

Yvonne (95) rijdt al 65 jaar rond met zelfde Peugeot: “Ik voel me erg veilig, niets is van plastiek”

https://images1.persgroep.net/rcs/3GE5ApC85IgHWQ-633bDECa7KCk/diocontent/147824322/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Autoconstructeurs dromen ervan om particulieren om de vier à vijf jaar een nieuwe wagen aan te smeren, maar bij Yvonne Abgrall pakt dit geen verf. De 95-jarige vrouw uit Normandië rijdt al sinds 1954 met dezelfde wagen rond: een Peugeot 203.

Enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog werd de Peugeot 203 gelanceerd. Van 1948 tot 1960 was de wagen op de markt. In 1954 tikte Yvonne uit het dorpje Norolles nabij Lisieux er eentje op de kop en ze koestert hem nog altijd. Al 65 jaar is de Peugeot 203 haar meest betrouwbare compagnon de route.

Dankzij haar wagen is ze vrij om te gaan en te staan waar ze wil, en dat op hoge leeftijd. Yvonne behaalde haar rijbewijs in 1952 en heeft nooit een verkeersongeval gehad. In haar Peugeot voelt ze zich veilig. “Niets is van plastiek”, zegt ze glimmend van trots.

“Ik gebruik mijn auto om te gaan winkelen en voor uitstapjes met vrienden. Mijn auto is onmisbaar voor mij. Zonder mijn Peugeot zou ik ongelukkig zijn”, legt de kranige dame uit.

En telkens ze een ritje maakt, trekt ze de aandacht ... van de arm der wet. “Wanneer ik rondrijd, word ik gegarandeerd tegengehouden door de gendarmerie. Ze vragen om mijn papieren. Er is altijd wel een agent die aan zijn collega vraagt of hij dit al eerder heeft gezien. Het is echt wel grappig. Trouwens al mijn papieren zijn in orde. En de wagen doorstaat elke technische controle.”

Hoeveel kilometers de Peugeot ondertussen op de teller heeft, is niet bekend. Maar het verhaal van Yvonne toont aan dat een auto veel langer kan meegaan dan de constructeurs ons vaak willen laten geloven. (br.hln)

10-05-2019 om 12:03 geschreven door artist lover


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!