NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

30-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."3.352.253 euro ingezameld voor "Iedereen tegen kanker", bedankt Vlaanderen"

"3.352.253 euro ingezameld voor "Iedereen tegen kanker", bedankt Vlaanderen"

http://oi65.tinypic.com/kd0qp3.jpg

Tijdens de slotshow van de campagne "Iedereen tegen kanker" van Eén en Kom Op Tegen Kanker is 3.352.253 euro ingezameld voor kankeronderzoek. "Wat een bedrag, bedankt Vlaanderen", bedankte Peter Van de Veire het publiek voor de vele giften. Vorig jaar bracht de geldinzamelactie 2.335.354 euro op. De vele acties waren dit jaar goed voor 2.352.253 euro en de Vlaamse overheid deed daar 1 miljoen euro bij.

De slotshow van de campagne "Iedereen tegen kanker" van Eén en Kom Op Tegen Kanker heeft 3.352.253 euro opgebracht. Daarmee heeft de jaarlijkse inzamelactie voor kankeronderzoek meer opgebracht dan vorig jaar, toen er 2.335.354 euro ingezameld werd.

"Elk jaar horen 41.000 Vlamingen dat ze kanker hebben, dat zijn er 112 per dag. Tijdens deze show zouden dus acht mensen het slechte nieuws krijgen. En ze zijn niet alleen, ze hebben partners, vrienden en familie. Iedereen heeft met kanker te maken", stak presentator Peter Van de Veire van wal.

"Maar gelukkig is er nog hoop. De overlevingskans stijgt en is vandaag twee op drie. Ooit komt er een dag dat mensen niet langer sterven aan kanker. Maar daar is onderzoek voor nodig en dat kost geld, veel geld. Daarom zijn we hier vanavond", vulde Julie Van den Steen haar collega-presentator aan.

Danira Boukhriss Terkessidis steelt de show

In de uitzending van de slotshow "Iedereen tegen kanker" zaten heel wat aangrijpende getuigenissen van kankerpatiënten, artsen en onderzoekers die dagelijks strijden tegen de ziekte.

Daarnaast waren er verschillende optredens van artiesten als Lady Linn en Ertebrekers, Clouseau, Coely en Delv!s, Stan Van Samang en Sarah Bettens. Televisiepresentatrice Danira Boukhriss Terkessidis stal de show met haar cover van "You've got a friend in me". Dat nummer bracht ze met onder anderen Bart Peeters.

Een opvallende rol was weggelegd voor Adriaan Van den Hoof. Van den Hoof begeleidde de mensen in het callcenter in het hoofdkwartier van KBC. Naast tientallen vrijwilligers waren ook heel wat BV's present om de gulle giften van de kijkers te registreren.

Aan het einde van het programma overhandigden Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Wetenschap en Innovatie Philippe Muyters elk een cheque van 500.000 euro. Even na 22 uur mocht Adriaan Van den hoof het totaalbedrag bekendmaken: 3.352.253 euro. "Wat een bedrag, bedankt Vlaanderen", aldus Peter Van de Veire.

30-04-2017 om 22:20 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Leeuw: "Regering is gevaar voor sociale welvaart"

De Leeuw: "Regering is gevaar voor sociale welvaart"

http://oi66.tinypic.com/4qo85x.jpg

In Gent heeft ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw zijn toespraak voor 1 mei gehouden. De Leeuw zei dat deze regering niet werkt, en dat ze een gevaar is voor de sociale welvaartstaat. Ook SP.A-voorzitter John Crombez klaagde de afbraak van de sociale bescherming aan, en hij beloofde dat dat met zijn partij niet langer zou gebeuren.

In zijn toespraak haalde de voorzitter van de socialistische vakbond ABVV, Rudy De Leeuw, zwaar uit naar de regering-Michel.

De Leeuw zei dat de regering niet werkt en slechts povere resultaten kan voorleggen, ondanks een economische groei in heel Europa.

En hij noemde de regering een gevaar omdat ze de fundamenten van onze sociale welvaartstaat aantast. De regering doet dat, volgens De Leeuw, door de indexsprong en de loonmatiging, door de onwerkbare flexibiliteit op maat van de bedrijven, door van de sociale zekerheid een melkkoe te maken, en door de pensioenen op meerdere fronten tegelijk aan te vallen. De regering "schaadt letterlijk en figuurlijk de gezondheid van de langdurig zieken door een zeer ondoordacht beleid dat gericht is op sanctioneren, enkel om te besparen", zo zei hij.

De Leeuw eiste een aantal bijsturingen, onder meer door een meerwaardetaks en een financiële transactietaks, door respect voor het sociaal overleg en het recht op loonsverhogingen, echt werkbaar werk, en een andere aanpak van langdurig zieken en gepensioneerden.

Die bijsturingen zullen onder druk moeten gebeuren, en daarom riep De Leeuw de militanten op om massaal deel te nemen aan de Hart tegen Hard-manifestatie en aan de geplande ABVV-manifestatie in Brussel.

"Afbraak sociale bescherming"

SP.A-voorzitter John Crombez klaagde in zijn toespraak eveneens de afbraak van de sociale bescherming aan.

Ook Vlamingen die hard werken en geld verdienen, komen in de problemen, zo zei Crombez. Dat komt volgens hem, door de stille, stapsgewijze afbraak van de sociale bescherming, en dat zowel door de Vlaamse als door de federale regering.

Het gaat dan onder meer om mensen die de werkdruk niet meer aankunnen, alleenstaande moeders, gepensioneerden en armen die de verhoogde energiefacturen niet meer kunnen betalen.

Crombez beloofde dat met zijn partij een aantal zaken niet meer zouden voorkomen. "Alleenstaanden en gepensioneerden die bang moeten zijn van hun water- en elektriciteitsfactuur, nooit met ons", zo zei hij. "Patiënten die hun medicijnen niet langer terugbetaald krijgen, nooit met ons. En uw straf afkopen, gewoon omdat je genoeg geld hebt, nooit met ons."

Crombez beloofde dat zijn partij voor een nieuwe sociale garantie zal zorgen, die weer "zekerheid en toekomst biedt", en die betaalbaar is omdat SP.A van iedereen een eerlijke bijdrage zal vragen.

"Klucht van verandering"

Ook Paul Callewaert, de algemeen secretaris van de socialistische mutualiteiten, hekelde het regeringsbeleid.

"Van de grote voornemens, plannen en beloftes van de huidige regering komt weinig of niets terecht", zei Callewaert. "De staatsschuld is niet gedaald maar gestegen. De lasten werden in grote mate op onze kinderen, op de jonge mensen gelegd. Onze economie zou sneller groeien. We zijn in Europa wat economische performantie betreft van de eerste naar de laatste van de klas getuimeld".

"De begroting blijft zoals voorspeld en dankzij onze rekenwonders op financiën met een magistraal gat zitten. Ondanks de zware offers die aan de bevolking werden gevraagd gaan we achteruit, is de toekomst onzekerder dan ooit", zo zei Callewaert.

"We zijn getuige geweest, niet van de kracht van verandering, maar van de klucht van verandering. Voor velen is het spijtig genoeg een trieste klucht".

30-04-2017 om 22:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Korea dreigt Amerikaanse atoomduikboot tot zinken te brengen

Noord-Korea dreigt Amerikaanse atoomduikboot tot zinken te brengen

http://oi64.tinypic.com/2psm611.jpg

Noord-Korea heeft ermee gedreigd een naar Zuid-Korea ontplooide Amerikaanse atoomduikboot tot zinken te brengen. Dit heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag gemeld. Pyongyang beschuldigt Washington van toenemende militaire intimidatie.

‘Het moment waarop de (kernonderzeeër) USS Michigan maar iets probeert te bewegen, is het (schip) gedoemd het lot tegemoet te moeten komen, zonder dat het nog maar naar de oppervlakte kan komen’, zo citeerde Yonhap het Noord-Koreaanse Iriminzokkiri dat het als een Noord-Koreaanse propagandawebsite omschreef.

De USS Michigan voer op 25 april de Zuid-Koreaanse haven Busan binnen om vier dagen later weer het ruime sop te kiezen. De duikboot zou met verschillende oefeningen bezig zijn.

De VS hebben ook het nucleair aangedreven vliegdekschip USS Carl Vinson naar het gebied gestuurd. Het voert nu gezamenlijke oefeningen met de Zuid-Koreaanse marine.

Pyongyang dreigde ermee ook het vliegdekschip, net als de atoomduikboot, tot een ‘massa schroot’ te herleiden, dankzij zijn ‘onoverwinnelijke militaire kracht, gecentreerd op zijn nucleaire afschrikking als zelfverdediging’.

30-04-2017 om 22:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensenketting van vierduizend mensen omarmt Antwerpen in symbolische actie

Mensenketting van vierduizend mensen omarmt Antwerpen in symbolische actie

http://oi63.tinypic.com/ml370i.jpg

In Antwerpen zijn zondagmiddag heel wat Antwerpenaren samengekomen om een mensenketting rond de stad te maken. De organisatie, de burgerbeweging Plan A, hoopte op zo’n 10.000 deelnemers. Het werden er naar verluidt zo’n 4.000, een resultaat waarmee de organisatie alsnog ‘heel tevreden’ is.

Het was wat lastig aan de kruispunten. Telkens wanneer het voetgangerslicht op rood sprong, moesten de deelnemers weer aan de kant, maar aan enthousiasme om één grote ketting rond het stadscentrum te vormen, ontbrak het de deelnemers niet.

Op 25 startplaatsen, van het MAS, over Park Spoor Oost, Antwerpen-Berchem, het nieuwe gerechtsgebouw tot aan het strand van Sint-Anneke verzamelden telkens tientallen deelnemers. Ze probeerden omstreeks 15.00 uur met de klok mee één mensenketting te vormen tot aan het volgende punt, al vielen er aanzienlijke gaten op te merken.

Maar de organisatie is tevreden. ‘Heel tevreden zelfs. De opkomst wisselde sterk per punt, maar in totaal waren er toch zeker 4.000 mensen’, zegt organisator Ciska Hoet. ‘We zijn vooral blij dat het een heel diverse opkomst is geworden. Alle mensen van Antwerpen, naast ook vele organisaties, waren vertegenwoordigd.’

Het initiatief kwam van Plan A, een nieuwe burgerbeweging met de steun van tientallen middenveldorganisaties. De organisatie spreekt van een symbolische actie. ‘We wilden tonen dat we willen zorgen voor de stad, en dat we een inclusieve stad zijn. We hechten veel belang aan burgerinspraak, niet enkel via verkiezingen. Deze actie was de kers op de taart van ons aftrapweekend. Nu willen we ideeën van mensen verzamelen om over een jaar te komen tot een pact van A.’

#YouExist

Een uur eerder verzamelden nog zo’n 60 mensen aan het Russisch consulaat, na een oproep van de Antwerpse holebiorganisatie Het Roze Huis. Ze protesteerden er tegen de houding van Rusland tegenover homoseksualiteit en ze verwijten het land blind te zijn voor en niets te doen aan de illegale kampen in de deelrepubliek Tsjetsjenië, waar homoseksuelen worden opgesloten en gemarteld.

De organisatie kantte zich fel tegen het geweld en riep op tot een onafhankelijk onderzoek naar de feiten. Tegelijk werd slachtoffers van geweld tegen holebi’s en transgenders gevraagd zich telkens te melden. Een groepsfoto werd gemaakt, om die op de microblogsite Twitter te delen met de vermelding ‘#youexist’, als blijk van steun voor mensen die hun geaardheid niet durven uiten. Open VLD-politici Annemie Turtelboom en Philippe De Backer woonden de actie bij.

30-04-2017 om 22:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. SP.A belooft op vooravond 1 mei een ‘nieuwe sociale garantie’

SP.A belooft op vooravond 1 mei een ‘nieuwe sociale garantie’

http://oi63.tinypic.com/30rsinb.jpg

SP.A wil werk maken van een ‘nieuwe sociale garantie’, die ervoor moet zorgen dat mensen die het moeilijk hebben niet uit de boot vallen. Dat zei SP.A-voorzitter John Crombez in zijn toespraak aan de vooravond van 1 mei, het Feest van de Arbeid. ‘Wij gaan voluit voor een samenleving waar voor elkaar zorgen niet verdacht is’.

Volgens Crombez leven we in een tijd van ‘nieuwe kwetsbaarheid’, waar mensen die doorzetten, kansen grijpen en mee bijdragen’ alsnog dreigen aan de kant van de samenleving te worden gezet. ‘Dit is wat er gebeurt als je keuzes maakt die altijd dezelfde mensen raken. Dit is wat er gebeurt als je de sociale zekerheid steen voor steen afbreekt’.

‘Het lijkt onzichtbaar, haast onschuldig. Je ziet het nauwelijks in statistieken en grafieken. Maar het échte leven, dat zijn geen statistieken en grafieken,’ aldus Crombez. ‘Wie steun, bescherming en zekerheid verdient, krijgt samen met al die facturen alleen ruzie, gekibbel en verwijten. En als ze een beetje geluk hebben, een sorry. Is het dan nog vreemd dat mensen niet langer geloven in de politiek?’

‘Duidelijke en vaste afspraken’

De Vlaamse socialisten willen iedereen in Vlaanderen verenigen rond ‘een nieuwe sociale garantie’. ‘Met duidelijke en vaste afspraken. Niet alleen voor wat van mensen gevraagd wordt,maar ook waar ze recht op hebben en zeker van kunnen zijn. Een nieuwe sociale garantie, die we in steen zullen beitelen daar waar wij verkozen zijn’, zei Crombez in de Gentse Vooruit.

Naast de SP.A-voorzitter sprak ook ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw in Gent. Hij haalde uit naar de regering-Michel, die hij een ‘gevaar’ noemde. ‘Zij schaadt letterlijk en figuurlijk de gezondheid van de langdurig zieken door een zeer ondoordacht beleid dat gericht is op sanctioneren, enkel om te besparen’. Volgens De Leeuw tast de regering ‘de fundamenten van de sociale zekerheid aan’, met indexsprongen, loonmatiging en onwerkbare flexibiliteit op kap van de werknemers. De sociale zekerheid is volgens De Leeuw ‘de melkkoe’ geworden van de regering.

30-04-2017 om 22:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
29-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cate Blanchett werkt samen met Ivo Van Hove

Cate Blanchett werkt samen met Ivo Van Hove

http://oi63.tinypic.com/otn88z.jpg

Onze landgenoot Ivo van Hove is aangesteld als de regisseur van een nieuwe theaterbewerking van de filmklassieker All About Eve uit 1950, zo meldt Toneelgroep Amsterdam, het theatergezelschap waar de Limburger directeur is.

De hoofdrol in All About Eve wordt gespeeld door Hollywood-actrice Cate Blanchett. Zij kruipt in de huid van Margo Channing, een succesvol Broadway-ster die haar plaats in de spotlights langzaam maar zeker kwijtraakt. In het origineel werd de rol gespeeld door Bette Davis.

All About Eve werd genomineerd voor veertien Oscars. Daarvan werden er zes verzilverd, waaronder die van beste film. De theaterbewerking gaat in het voorjaar van 2018 in Londen in première.

29-04-2017 om 00:45 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansmoves van agent op Koningsdag al bijna 2 miljoen keer bekeken

Dansmoves van agent op Koningsdag al bijna 2 miljoen keer bekeken

http://oi68.tinypic.com/ir5a1k.jpg

"Applaus voor deze agent! Delen mag, laat iedereen zien hoe het ook kan zijn!" Met die eenvoudige woorden lanceerde Jaimy-lee Walter gistermiddag op Facebook onverwacht een internethit. Een rake tekst en het bijhorende filmpje van een Nederlandse agent en twee meisjes die samen vrolijk dansen tijdens Koningsdag, deed de rest. De teller staat inmiddels op 1,7 miljoen views. Het zijn dan ook moves om jaloers op te zijn!

"Ineens begon een meisje voor de agent te dansen, en hij danste meteen terug", zei Jaimy-lee Walter aan Omroep Flevoland. Ze zat bij de McDonald's aan het Stadhuisplein in Almere, toen het tafereel zich plots voor haar ogen afspeelde en ze de reflex had om het ook te filmen.

Hoewel de Nederlandse agent nu onvermijdelijk een (inter)nationale beroemdheid is, is zijn naam niet bekend. Omroep Flevoland weet wel dat hij en Jaimy-lee contact met elkaar hebben via Facebook. Het succes van zijn dansbewegingen was de man niet ontgaan.

Een swingende flik, wij vinden dat alvast hartstikke leuk, high five!

29-04-2017 om 00:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse universiteit doceert Dothraki, de taal van 'Game of Thrones'

Amerikaanse universiteit doceert Dothraki, de taal van 'Game of Thrones'

http://oi66.tinypic.com/9788pj.jpg

Aan de prestigieuze universiteit van Berkeley, in Californië, wordt het volgende semester het vak 'The Linguistics of Game of Thrones and the Art of Language Creation' gedoceerd. Docent is niemand minder dan de "uitvinder" van het Dothraki, de taal die in de populaire tv-reeks 'Game of Thrones' wordt gesproken.

Luidens een communiqué van de universiteit beschouwt linguïst David Joshua Peterson de taal van het ruitervolk Dothraki als een mengelmoes die gelijkt op het Spaans en het Arabisch. Peterson is als alumnus van Berkeley vertrouwd met de universitaire omgeving. Zijn studenten zullen de structuur van het Dothraki moeten studeren en leren zelf een taal te ontwikkelen.

Behalve 'Games of Thrones' werkte Peterson mee aan series als 'Defiance', 'Penny Dreadful' en 'Emerald City'.

In de VS wordt op 16 juli het zevende en voorlaatste seizoen aangesneden van de fictiereeks gebaseerd op de boeken van George R. R. Martin.

29-04-2017 om 00:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lien Van de Kelder zorgt meteen voor jaloezie in 'Familie'

Lien Van de Kelder zorgt meteen voor jaloezie in 'Familie'

http://oi64.tinypic.com/6jg3le.jpg

Na maandag een foto van haar en Lars, en woensdag een mysterieus Skypegesprek, is het nu voor echt. Lien Van de Kelder stapt vanavond als Marie Devlieger het fashionbedrijf van de familie Van den Bossche binnen. Na 'Thuis', 'Zone Stad' en 'The Spiral' eindelijk nog eens een grote tv-rol voor haar: "Het lijkt alsof ik nooit ben weggeweest."

Sinds Valentijn staat Lien (34) op de set van'Familie' en misschien betekent dat ook wel iets... "Het klinkt toch alleszins romantisch, hé", triggert ze. Liens personage, Marie Devlieger, stapt vanavond Fashion binnen en begeeft zich opnieuw in het leven van knappe CEO Lars (rol van Kürt Rogiers), met wie ze ooit een stomende nacht beleefde in een hotel in Bilbao - zo doet alles toch vermoeden. "De band tussen Lars en Marie zal zich niet zozeer op zakelijk vlak afspelen, maar wel in de relationele sfeer", verklapt Lien. "Lars is voor Marie vooral een friend with benefits geweest in het verleden."

Marie Devlieger, die in Londen woont en werkt, is van opleiding kinderpsychiater - een diploma waarvoor ze voluit gegaan is omdat ze zelf onvruchtbaar is - maar heeft die job nooit uitgeoefend om een mysterieuze reden. "Ze heeft zich dan maar op de zakenwereld gestort en zo is ze Lars eens tegen het lijf gelopen", verduidelijkt Lien.

De harde en de zachte
Wat de komst van Marie met Lars zal doen, blijft nog een geheim. Zal hij moeten kiezen tussen haar of Veronique, die hem afgewezen heeft maar misschien diep vanbinnen toch nog gevoelens voor hem heeft? Marie en Veronique zijn alleszins twee tegenpolen. "Veronique is een harde tante, terwijl Marie net heel zachtaardig is. Marie is een warme, goedlachse vrouw die heel goed kan praten en empathisch is. Ik kan al wel verklappen dat ik veel scènes moet draaien met Sandrine André, die Veronique speelt", lacht Lien geheimzinnig. "Ja, het gaat superspannend worden!"

29-04-2017 om 00:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Wat een klok van een stem": zenuwachtige Stijn (13) is de revelatie van de avond

"Wat een klok van een stem": zenuwachtige Stijn (13) is de revelatie van de avond

http://oi66.tinypic.com/95pf75.jpg

Vorige week wisten vooral Josje en Laura heel wat toppers weg te kapen. Maar met nog twee blind auditions te gaan, hebben ze nog alle kans om hun droomteam samen te stellen. "Nu is het echt alles of niks", aldus een vastberaden Laura. Ze weet deze week opnieuw een aantal grote aanwinsten te verzamelen, maar uiteindelijk is het Sean die met de verrassing van de avond gaat lopen.

29-04-2017 om 00:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
25-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xandee is weer thuis, "maar of het ooit nog helemaal goedkomt..."

Xandee is weer thuis, "maar of het ooit nog helemaal goedkomt..."

http://oi65.tinypic.com/cxtt.jpg

Na een dikke drie maanden heeft Xandee, oftewel Sandy Boets, het ziekenhuis mogen verlaten. Ze onderging in totaal negen operaties, allemaal onder volledige narcose: driemaal aan haar hart, zesmaal aan haar been. "Ik heb nu overal littekens", klinkt het in Dag Allemaal.

"De eerste keer dat mijn dochters me in 't ziekenhuis kwamen bezoeken, hing ik vol draadjes", vertelt Sandy. "Geen prettige aanblik. Maar bon, er zijn mensen die ergere dingen hebben meegemaakt. Ik moet blij zijn dat ik er nog ben, want het heeft niet veel gescheeld."

Intussen is haar hart weer helemaal in orde. "Sinds ze die kunstklep hebben geplaatst zijn er geen problemen meer. Alleen: die klep maakt een heel irritant tikkend geluid. Iedereen hoort dat. Ik voel me soms de Tikkende Krokodil uit 'Peter Pan'. Een vervelend nevenverschijnsel waarmee ik zal moeten leren leven."

Haar voet, dat is echter een ander verhaal. "Ze weten zelfs niet óf het ooit nog goed komt. Enige verbetering kan, zo zeggen ze, pas ten vroegste over vijf maanden optreden. Er moest een heel stuk spier worden verwijderd. Uitgerekend de spier waarmee je je voet naar omhoog of naar beneden beweegt."

Ze kijkt nu wel anders tegen het leven aan. " Ik was allesbehalve een ochtendmens. Nu kan ik niet vroeg genoeg uit de veren zijn, zelfs als Jorg uit werken is. 'Geniet van je dag' is nu mijn motto. En koester de momenten dat je samen kan zijn, want 't kan snel gedaan zijn."

25-04-2017 om 23:22 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tine Priem uit 'Thuis': "Naakt gaan zoals Marleen Merckx, dat durf ik niet hoor"

Tine Priem uit 'Thuis': "Naakt gaan zoals Marleen Merckx, dat durf ik niet hoor"

http://oi68.tinypic.com/jab7nt.jpg

Actrice Tine Priem speelt nog maar een jaar mee in Thuis, maar haar personage Tamara heeft al enkele liefdesscènes achter de rug. Iets waar Tine best moeite mee heeft. "Ik heb altijd gevonden dat mijn lichaam niet in proportie is", vertelt ze in Dag Allemaal.

Op haar tweede draaidag moest Tine al uit de kleren. Met Bill Barberis dan nog. "Ik was in paniek, want ik was het groentje en kende niemand. Maar achteraf gezien viel het wel mee. Ze stonden voor me klaar met een badjas, en Bill is zo'n lieve gast. Hij stelde me snel op mijn gemak. Jammer dat Bill weg is bij 'Thuis'."

Intussen gaat ze vooral van bil met Bob. Maar die scènes naakt opnemen, zoals Marleen Merckx en Pol Goossen doen, daar is bij haar geen sprake van. "Dat durf ik niet. Ik gebruik een plak-beha. Anders heb je niets van privacy meer. Preuts ben ik niet echt, hoor. Allez, misschien toch een beetje. Nu, als Marleen zichzelf beter kan inleven zónder haar intieme delen te bedekken, alle respect daarvoor."

Ze heeft enkele complexen, vooral over haar cupmaat. "Ik heb altijd gevonden dat mijn lichaam niet in proportie is. Als tiener was ik wat molliger, en dan die kleine boezem daarbij... Weet je, mij zal je nooit in bikini op het strand zien. Ik trek er altijd een T-shirt over aan. Erg, hé. Het wordt tijd dat ik me over die angst zet, maar ja..."

25-04-2017 om 23:18 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn hond werd gedood met uiterst gevaarlijk gif en nu roept Ruben Van Gucht op tot actie

Zijn hond werd gedood met uiterst gevaarlijk gif en nu roept Ruben Van Gucht op tot actie

http://oi68.tinypic.com/2dgtceh.jpg

Sportjournalist Ruben Van Gucht is er het hart van in dat zijn hond Odette vorige week werd vergiftigd. Daarbij werd een product gebruikt dat ook erg gevaarlijk is voor de mens. Op Twitter deelde hij een emotionele oproep aan ministers van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) en Natuur Joke Schauvliege (CD&V) om actie te ondernemen tegen het product: "Tijd om deze misdaad te stoppen."

"Aan alle dierenliefhebbers, tijd om op te staan", schrijft hij. "Exact een week geleden werd onze allerliefste Odette vergiftigd, als gevolg van een worst die ze tijdens de wandeling vond. Een worst die vermengd was met het uiterst giftige en dodelijke Temic. Uiterst dodelijk voor dier, maar ook voor mens. Het gaat hier niet enkel om dierenwelzijn, maar ook om volksgezondheid. Een product dat al jaren niet meer in de handel verkrijgbaar is en al jaren niet meer gebruikt mag worden. Maar toch zijn er blijkbaar nog altijd onverlaten die het over hun hart krijgen om zoiets te doen, om dieren vreselijk te laten afzien en families met veel tranen achter te laten. Hartelozen met andere woorden."

Hij roept ministers Weyts en Schauvliege op om iets te ondernemen. "Tijd om alle illegale gifproducten die nog op zolders of in stallen liggen, te laten inleveren", klinkt het. "Kan niet zo moeilijk zijn. Illegaal is illegaal. Tijd om deze misdaad te stoppen."

25-04-2017 om 23:15 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbert en Jolien: "Saartje blijft maar sms'en sturen"

Herbert en Jolien: "Saartje blijft maar sms'en sturen"

http://oi65.tinypic.com/or4d8l.jpg

Als er één koppel was dat we na Temptation Island ten dode hadden opgeschreven, dan waren het Herbert en Jolien wel. De twee gingen elk over de schreef en vertrokken in volle ruzie. Intussen zijn ze wel opnieuw bij elkaar, al loopt dat niet altijd even vlot. "Het vertrouwen is er nog niet helemaal. En Saartje blijft maar berichten sturen", klinkt het in Dag Allemaal.

Tijdens de laatste aflevering leek het alsof Herbert en Jolien meteen na Temptation hun relatie voortzetten, maar de twee gingen effectief even uit elkaar. "Ik ben even het huis uit getrokken, Jolien is naar haar mama gegaan, maar we bleven wel moeite doen voor elkaar", vertelt Herbert in Story. "Die weken dat we uit elkaar waren, dat was de hel. Ik huilde haast elke dag", vertelt Jolien daarover.

De laatste aflevering werd gefilmd op Valentijn. "Er zijn sinds die dag nog heel wat stormen gepasseerd. Maar 't gaat nu beter, we zijn echt weer aan het bonden", melden de twee. Vergeving is er, maar ze zijn hun avontuur nog lang niet vergeten. "Ik krijg nog regelmatig een steek van haar", aldus Herbert. En ook Jolien geeft toe dat het vertrouwen nog wat zoek is. "We doen allebei ons best, maar dat vertrouwen moet weer opgebouwd worden. Dat vraagt tijd. We zijn al een tijdje terug in Vlaanderen, maar doordat de uitzendingen nu pas op tv waren, werd alles opnieuw opgerakeld. De harde woorden, het overspel, mijn tranen..."

Contact met Saartje
Na Temptation onderhielden Herbert en Saartje, de verleidster waarmee hij de koffer indook, nog even contact. Intussen liet die weten dat ze Herbert niet meer herkent. "Een meedogenloze zak", vond ze. Maar volgens Herbert is dat onzin. "Wat een grap! Saartje heeft me gestalkt toen we terug in België waren. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ik verder wil met Jolien, maar nu zoekt ze allerlei manieren om mijn aandacht te trekken. Tijdens actes de présence staat ze voor mijn neus andere jongens te kussen of op de bar te dansen, enkel om mij uit mijn kot te lokken. In Thailand was ze mijn maatje, maar nu zie ik haar als een vies meisje. Ik wil niets meer met haar te maken hebben", klinkt het in Dag Allemaal.

De Temptation van Jolien bleek uiteindelijk Karim, maar ze blijft volhouden dat ze geen seks met hem had. "Karim en ik hebben alleen gekust. Die kreungeluiden kwamen van de televisie. We waren naar de film 'The Hunger Games' aan het kijken en daarin wordt veel gekreund en gezucht. Weet je, Karim is gewoon een aandachtszoeker.

25-04-2017 om 23:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de tweede finalist van Mijn Pop-uprestaurant: "Nu ga je potverdekke wel winnen ook, hè"

Dit is de tweede finalist van Mijn Pop-uprestaurant: "Nu ga je potverdekke wel winnen ook, hè"

http://oi66.tinypic.com/2vi5eus.jpg

Met tranen aan beide kanten, veel trots en heel veel wederzijds respect moest Meat & Griet vanavond de duimen leggen voor de smokey boys van Tjop's. Een grote teleurstelling voor de twee jonge vrienden Yannick en Leena, die met pijn in het hart maar ook met opgeheven hoofd net voor de finale de deuren van hun pop-up sluiten.

Mitchell en Daniela van Table'O sprongen vorige week een groot gat in de Blankenbergse lucht toen ze zo maar even alle juryleden achter zich schaarden en zo met de felbegeerde ster van 10.000 euro én de eerste finaleplaats aan de haal gingen.

De twee andere duo's bleven verbaasd en met een lichte kater achter. Maar lang treuren konden ze niet. Want Meat & Griet en Tjop's werden daarmee genomineerd voor sluiting en dus was het heel deze aflevering gewoon hard doorwerken en nagelbijten geblazen. "Kut met peren", zo omschrijft Birger van Tjop's de situatie.

"Het pikt wel"

Echt blij met de klinkende overwinning van Table'O zijn de genomineerde duo's niet. "Wij doen alles wat ze vragen en we krijgen nog niet eens een stem. Dat steekt me wat tegen", klaagt Birger. "Echt kut" vult Leena aan. "Ergens pikt dat wel een beetje dat ze alle zes voor Table'O kiezen. Je krijgt het gevoel dat je slecht bezig bent."

Birger kan de nominatie aanvankelijk moeilijk verwerken. Zijn gezicht én gezucht spreken boekdelen. "Ik vind de jury... Nee. Nevermind", slikt Yannick van Meat & Griet dan weer zijn frustratie in om toch maar niets te zeggen waar hij spijt van kan krijgen. "Ik ben niet slechtgezind, ik ben gewoon aan het balen", vat hij het dan maar samen. En dat mondt in een service uit in een spreekwoordelijke beet in de neus van Leena als zij hem wijst op een fout bij een bestelling. "Ik ben geen hond", reageert Leena boos.

Beide duo's proberen evenwel snel de knop om te draaien. "Het is zo en er is niks aan te doen", aldus Leena. En ook bij Tjop's kijken ze ondanks de teleurstelling vooruit. "We gaan sowieso de moed niet opgeven", klinkt het bij Karel. "Het is niet omdat je een etappe verliest, dat je de koers verliest."

Op wolkjes

Bij Table'O lopen ze intussen op wolkjes. "The winner takes it all", zingt Mitchell vrolijk in de keuken. Hun nieuwe favorietenrol moeten ze natuurlijk wel meteen inlossen, want Table'O is nu 'the place to be'. Ook stellingbouwer Michel Van den Brande, bekend van 'The Sky is the Limit', wil wel eens weten wat Daniela en Mitchell zo speciaal maakt. Van Daniela is hij duidelijk fan. "Van uiterlijk en présence en vriendelijkheid spring jij er direct uit", zo klinkt het lovend. En ook het eten gaat vlot binnen. De avond van het koppel verloopt opperbest en dan moet de grote verrassing nog komen.

Daniela en Mitchell mogen met hun hele team zelf eens gezellig gaan eten in sterrenrestaurant 'Cuines,33', terwijl hun pop-up door een ervaren team wordt overgenomen. De chef kok van dit restaurant kwam vorige week nog de foodtrucks beoordelen, nu kan het team van Table'O zijn gerechten ontdekken. Daar dost iedereen zich met veel plezier voor uit.

Een deugddoende massage

Maar ook bij Tjop's en Meat & Griet volgen verrassingen, zij het dan wel niet van de jury. Zowel Leena en Yannick als Karel en Birger willen hun trouwe en hardwerkende personeel bedanken voor alles, nu het grote avontuur mogelijks bijna afgelopen is. Bij Meat & Griet kiezen ze voor een deugddoende massage. Een schot in de roos bij het hele team, dat er maar al te graag even bij gaat liggen na al dat traplopen.

Knallen op konijnen

Geen massage voor team Tjop's. Daar wordt alles uit de kast gehaald zodat het team alle stress kwijt kan en zich eens goed kan afreageren. De groep kiest voor een potje paintball. Tel daar een knalroos konijnenpak voor Karel en Birger bij en je hebt een heerlijke namiddag. "Dat was de afspraak niet", mort een grappende Karel. En het personeel? Die hebben er duidelijk veel plezier in om de twee konijnen de volle laag te geven en de frustraties "er af te knallen". Karel en Birger nemen de blauwe plekken er met de glimlach bij.

Een beetje straf

Na de ontspanning volgt al snel terug de spanning, want voor zowel Tjop's als Meat & Griet kan de avondshift die dan volgt de laatste zijn. En uiteraard wil niemand naar huis, zeker niet zo vlak voor de grote finale. De mama van Leena is speciaal voor het belangrijke moment naar de kust afgezakt, om haar dochter een hart onder de riem te steken.

Birger wil de mogelijke laatste avond nog specialer maken met een barbecue-experiment. Met een smeulende barbecue in de zaal geeft de smokey boy het 'laatste avondmaal' "een extra speciaal effectje". Net iets té speciaal helaas, want het blijkt toch niet zo geslaagd. Het gevolg van Birgers originele inval: hoestende klanten met hoofdpijn die zich afvragen 'wat in godsnaam die stank is'. "Ik had er niet aan gedacht, maar het ruikt inderdaad wel een beetje... straf", geeft Birger zich gewonnen. Bye bye, speciaal smokey effectje. Bij Meat & Griet gaat Yannick er achter de bar even bij neerzitten. "Stel je voor...", klinkt het met een bang hartje.

"Nu ga je potverdekke wel winnen ook, hè man"

En dan is het verzamelen voor de tv's om het verdict te horen. Wie mag openblijven? Wie mag die felbegeerde finale spelen? En voor wie stopt het onverbiddelijk hier? De nodige 'vuistjes' worden nog snel uitgedeeld en dan is het de adem inhouden tot Evi hard besluit: "De pop-up die definitief zijn deuren moet sluiten, is die van... Yannick en Leena".

Het verhaal stopt dus voor Meat & Griet. Karel en Birger van Tjop's spelen de finale tegen Table'O. En dan kan er bij de normaal redelijk stoïcijnse kerels al eens een oerkreet of twee, een hoop dikke knuffels en een stevige krop in de keel van af. "Ik had het wel gedacht, tegen die toppers", besluit een geëmotioneerde maar ook trotse Leena die blij is met wat ze met haar team heeft kunnen realiseren. "Nu ga je potverdekke wel winnen ook, hè man", laat ze nog kordaat verstaan aan Birger nadat ze de mannen van Tjop's gaat feliciteren. Benieuwd of dat ook waarheid wordt. Table'O of Tjop's. Eén van hen wint Mijn Pop-uprestaurant 2017. Wie denken jullie?

25-04-2017 om 23:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
23-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja hoor, onklopbare Valverde wint ook Luik-Bastenaken-Luik

Ja hoor, onklopbare Valverde wint ook Luik-Bastenaken-Luik

http://oi65.tinypic.com/14j9eh1.jpg

Topfavoriet Alejandro Valverde heeft de 103e editie van Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Een kopgroep van acht hield erg lang stand en zorgde zo voor een zenuwslopende aanloop richting de finale. De strijd barstte pas echt los op de voorlaatste helling van de dag maar de laatste twintig kilometer leverde alsnog een straffe finale op. Toch wachtte Valverde tot de laatste (slopende) 500 meter in Ans om uiteindelijk na 258 kilometer Dan Martin te kloppen in de sprint. Het is de vierde keer dat “El Imbatido” of “de onklopbare” wint in Luik, de derde keer dat de 36-jarige Spanjaard van Movistar de dubbel met de Waalse Pijl lukt.

Na een aangrijpende start in Luik met een eerbetoon aan de overleden Michele Scarponi(waarbij veel renners het niet droog hielden) kregen we meteen koers. Thomas De Gendt kon daarbij uiteraard niet ontbreken maar hij werd in een zenuwachtig begin teruggehaald door de groep. Uiteindelijk geraakten acht renners weg: Bart De Clercq van Lotto-Soudal was de enige landgenoot voorin. De overige zeven vluchters waren Fabien Grellier (Direct Energie), Tiago Machado (Katusha), Anthony Perez (Cofidis), Stéphane Rossetto (Cofidis), Aaron Gate (Aqua Blue), Mekseb Debesay (Dimension Data) en Nick van der Lijke (Roompot). Bijtertje Olivier Pardini (WB - Veranclassic) probeerde kilometerslang de sprong naar de koplopers te maken maar moest na meer dan een uur achtervolgen dan toch de handdoek gooien.

Kopgroep krijgt wel érg grote voorsprong...

De samenstelling van de kopgroep was naar de zin van het peloton, waar Movistar in dienst van topfavoriet Alejandro Valverde het tempo bepaalde. Meer zelfs, de Spaanse ploeg stond er lange tijd alleen voor waardoor de voorsprong meteen hoog mocht oplopen naar dertien minuten. Uiteindelijk staken Sky en Quick Step toch een handje toe in de achtervolging maar de vluchters konden na de lange aanloop met een bonus van nog meer dan tien minuten aan de drie nieuwe hellingen beginnen.

Door wegenwerken waren drie historische beklimmingen dit jaar immers weggevallen: de Côte de Wanne, de Stockeu en de Haute Levée werden vervangen door de Côte de Pont, de Côte de Bellevaux en de steile Côte de la Ferme Libert (gemiddeld 12,1%). Voorin viel enkel Debesay weg maar de kopgroep bleef stand houden. Op de smalle wegen van de Oostkantons was het in het peloton vooral opletten voor valpartijen maar grote averij bleef uit. Laurens De Plus kon op de steile stukken zijn benen wel niet stilhouden en zorgde even voor wat nervositeit maar het was nog te vroeg om door te gaan.

Met nog steeds een bonus van een zestal minuten begon de tijd echter te dringen. Op de Col du Rosier voerde Quick Step het tempo verder op, samen met Movistar. De slijtageslag werd vol doorgezet en in een dolle vaart ging het dan via de Col du Maquisard naar de mythische Côte de La Redoute.

De grote voorsprong van de vluchters zorgde toch stilaan voor nervositeit in het peloton. Het was uiteindelijk AG2R met Pierre Latour dat de koers probeerde open te breken. Betancur schoof mee als waakhond van Movistar maar haast alle grote ploegen hadden een mannetje mee met ondermeer De Marchi (BMC) en Brambilla (Quick Step).

Op La Redoute namen Tim Wellens, Laurens De Plus, Michael Mathews, Roman Kreuziger en Alejandro Valverde himself het heft in handen. Het zorgde voor een serieuze schifting in het peloton en Quick Step duwde nu vol door met De Plus en Devenyns als Vlaamse werkpaarden.

Op naar de Côte de La Roche-aux-Faucons dan maar, de voorlaatste helling waar Anthony Perez (Cofidis) nog als koploper aan begon met twee minuten bonus. Hij kreeg plots de steun van ploegmaat Rossetto waardoor we zelfs even een koppeltje kregen aan het front. Maar achter hen barstte de koers (eindelijk) helemaal open met onder meer Roman Kreuziger (Orica) en Tim Wellens voor Lotto-Soudal.

Terwijl Rossetto nog alleen vooruit reed, gooide Wellens zijn kaarten op tafel toen alles weer dreigde samen te komen. Wellens sprong naar de kop van de wedstrijd en stoof in een rotvaart af op de Côte de Saint-Nicolas. De 25-jarige Limburger begon te klimmen met amper vijftien seconden voorgift en dat bleek onvoldoende tegen een losgeslagen groep met favorieten.

Henao (Sky) nam fors over met Albasini (Orica) in het wiel maar Valverde (Movistar), Martin (Quick Step) en Mathews (Sunweb) volgden gezwind maar ook Greg Van Avermaet en Dylan Teuns (BMC) doken plots vooraan op. Formolo (Cannondale) probeerde het op zijn beurt alleen maar op de slopende aankomststrook in Ans was hij kansloos alleen.

Niets tegen te beginnen...

Bij het ingaan van de slotkilometer koos Martin voor de vroege aanval. Hij pakte enkele meters maar Valverde besefte het gevaar en stevende af op de 30-jarige Ier. Er was niets tegen te beginnen en de Spanjaard maakte het af in de sprint: goed voor zijn vierde Luik-Bastenaken-Luik na eerdere triomfen in 2006, 2008 en 2015. Na zijn vijfde Waalse Pijl afgelopen woensdag bovendien zijn derde dubbel in de Ardense klassiekers en meteen ook zijn elfde zege van het seizoen. Recordhouder in Luik is echter nog steeds Eddy Merckx met vijf zeges. “El Imbatido” wordt dinsdag 37 jaar ...

Met zijn vingers naar de hemel gericht reed Valverde over de aankomststreep om zo zijn zege op te dragen aan de overleden Michele Scarponi. Kwiatkowski mocht mee het podium op, olympisch kampioenVan Avermaet werd toch weer beste Belg op de elfde plaats. Op de erelijst van Luik-Bastenaken-Luik volgt Valverde de Nederlander Wout Poels op.

23-04-2017 om 19:15 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische piloot van Eén-serie ‘Flying Doctors’ zwaargewond na vliegtuigcrash

Belgische piloot van Eén-serie ‘Flying Doctors’ zwaargewond na vliegtuigcrash

http://oi63.tinypic.com/oumcuo.jpg

Anthony Caere, bekend van het Eén-programma ‘Flying Doctors’, heeft een zware hoofdwonde opgelopen na een vliegtuigcrash in het nationaal park van het Congolese Virunga. De 35-jarige West-Vlaming werkt in het park onder leiding van prins Emmanuel de Merode: hij houdt vanuit de lucht de bewegingen van de dieren in de gaten om ze te beschermen tegen stropers en andere gevaren.

'Gelieve een bijzonder gebedje te doen voor Anthony Caere. Hij liep een zware hoofdwonde op tijdens een vliegtuigcrash vrijdag. In totaal waren drie mensen aan boord', staat te lezen op de Facebookpagina van The Elite AntiPoaching Units And Combat Trackers. Caere zou echter niet in levensgevaar verkeren. Er waren twee inzittenden aan boord: de ene liep enkele breuken op, de andere kwam er ongedeerd van af. 'Prins Emmanuel de Merode zat niet in het vliegtuig.'

Caere is al een tijdje aan de slag in het park. In het eerste seizoen van het Eén-programma Flying Doctors vloog hij een Cessna-vliegtuigje naar Congo, in het tweede kregen we te zien wat hij daar allemaal deed. 'Ik zit op de mooiste plek in het mooiste park ter wereld', zei de West-Vlaming enkele maanden geleden nog over zijn job. Samen met de Belgische prins Emmanuel de Merode probeert hij ervoor te zorgen dat dat zo blijft. Vanuit de lucht jaagt hij op stropers. 'En dat begint te lukken. Al acht maanden lang is geen enkele olifant gestorven. Dat is nog nooit gebeurd', zei hij vorige zomer nog.

De job is zeker niet zonder gevaar, zo besefte Caere. De bodem van zijn vliegtuigje is bedekt met een dikke laag Kevlar, een kogelvrij materiaal, tegen aanvallen van rebellen of stropers. En vorige zomer had hij al van zeventien collega’s afscheid moeten nemen nadat ze vermoord werden. 'Van een aantal heb ik ook zelf het lichaam terug naar de familie gevlogen. Dat is hard, ja', zei hij toen. 'Maar zelf ben ik niet echt bang. Het is een risico dat erbij hoort. Ik heb tot nu toe altijd al chance gehad. Voor mij staat het park vooral symbool voor positiviteit. Voor idealisme. Ik heb net nog bijgetekend voor de volgende twee jaar.'

23-04-2017 om 19:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke: ‘Islam is wel te verzoenen met westerse waarden’

Beke: ‘Islam is wel te verzoenen met westerse waarden’

http://oi66.tinypic.com/9lk56o.jpg

'De mensen die in ons land de islam willen belijden, kunnen dat, maar enkel als het op een Europese leest geschroeid is, de Europese islam', zo reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke in De Zevende Dag op de uitspraken van zijn partijgenoot Pieter De Crem, die ‘niet gelooft in een Europese islam’.

‘Ik geloof niet in een Europese islam. Het lijkt me nog altijd enorm moeilijk om de islam te laten sporen met westerse waarden.’ Die forse uitspraken in een interview met De Standaard leveren staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een pak kritiek op, vooral van zijn jonge (allochtone) partijgenoten.

Voorzitter Wouter Beke, die als centrale gast in De Zevende Dag mocht komen vertellen of hij nog excuses verwachtte van staatssecretaris Zuhal Demir nadat ze CD&V een moslimpartij had genoemd (‘die bladzijde hebben we omgedraaid’), werd ook gevraagd naar een reactie op de uitspraken van zijn partijgenoot.

‘Als hij zegt dat er nog altijd haatpredikers actief zijn en dat een groot probleem is, dan heeft hij gelijk’, aldus Beke, die verwijst naar de ambities van minister van Justitie Koen Geens om het radicalisme in moskeeën aan te pakken. Maar in tegenstelling tot De Crem gelooft Beke wel in een ‘Europese islam’.

‘Ik ben trots op onze westerse waarden, gebaseerd op een traditie die meer dan 2.000 jaar oud is. Maar de islam is sinds 1974 een erkende godsdienst is in ons land, naast nog enkele andere godsdiensten. De vraag en de uitdaging is hoe die verschillende godsdiensten kunnen worden inbed, of ingebed blijven, in onze samenleving met onze waarden’, aldus Beke.

'Ik zeg al twee jaar dat er geen andere weg is. De mensen die in ons land de islam willen belijden, kunnen dat, maar enkel als het op een Europese leest geschroeid is, de Europese islam, dat is voor mij klaar en duidelijk.'

Meerwaardebelasting

Beke werd ook gevraagd naar de meerwaardebelasting waar zijn partij al lang op aandringt, maar waarvoor coalitiepartner Open VLD deze week de deur heeft gesloten.

‘Ik heb vooral zitten kijken naar het betoog van Patrick Dewael in de kamer. Zijn partij zit als sinds 1999 in de regering, en dan komt hij zeggen dat we het meest belaste land ter wereld zijn, dat vond ik niet meteen een sterk betoog. Ook al omdat Oeso vorige week zei dat de belastingdruk in ons land net gedaald is.’

‘We hebben in de schoot van deze regering afgesproken om voorstellen te doen over de vennootschapsbelasting, over de meerwaardebelasting. Dat hebben wij gedaan, waar blijven de voorstellen van de anderen?’, aldus Beke.

Dat SP.A zijn partij een wisselmeerderheid voorstelt om het wetsvoorstel over de meerwaardebelasting te stemmen in het parlement wuift Beke weg. ‘Ik heb al een paar keer in een regering gezeten met socialisten, en dan vragen ze net om een clausule in te voeren opdat er geen wisselmeerderheid kan worden aangenomen. Met dat spelletje gaan we niet meedoen.'

23-04-2017 om 19:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populariteit Trump zit op dieptepunt

Populariteit Trump zit op dieptepunt

http://oi65.tinypic.com/vqkwg2.jpg

De Amerikaanse president Donald Trump is de minst populaire president ooit. Althans, dat blijkt uit een peiling van de Washington Post en ABC. Maar in de aanloop naar zijn honderdste dag als president, volgende week zaterdag, lijkt hij onverstoord door te gaan.

Volgende week zaterdag zit Donald Trump 100 dagen in het Witte Huis. Maar nooit in de moderne geschiedenis, dat is sinds Dwight D. Eisenhower, was een president van de Verenigde Staten minder populair. Slechts 42 procent van de Amerikanen steunt zijn beleid. Dat blijkt uit een peiling van de krant Washington Post en de tv-zender ABC.

Ter vergelijking: het slechtste ‘disapproval rate’ na ongeveer 100 dagen in functie vóór Trump was volgens de Washington Post voor de Democraat Bill Clinton. Zijn koers werd in april 1993 afgekeurd door 39 procent, Trump komt nu uit op 53 procent. Acht jaar geleden scoorde Barack Obama 69 procent op de populariteitsmeter, bij maar 26 procent viel zijn beleid in slechte aarde.

Achterban blijft hem steunen

Maar bij zijn achterban ligt Trump nog steeds goed. In die groep kan hij bij 94 procent op goedkeuring rekenen voor zijn koers. Bij de Republikeinen ligt dat op 84 procent. Op de vraag of ze spijt hebben van hun keuze voor Trump antwoordde twee procent met ja, 96 procent blijft achter hun stem staan.

Hetzelfde percentage zou Trump ook herverkiezen. Dat is een betere score dan voor zijn Democratische rivale Hillary Clinton. 83 procent van haar kiezers zou zich opnieuw achter haar scharen.

Executive orders

Veel lijkt Trump er zich niet van aan te trekken. Vrijdag zal hij nog verschillende executive orders over energiebeleid ondertekenen, zegt een anonieme medewerker van het Witte Huis.

‘Die zullen voortbouwen op eerdere besluiten die de weg hebben vrijgemaakt voor pijpleidingen die jobs creëren, innovaties in energieproductie en minder lasten voor energieproducenten.’ In maart ondertekende president Trump al verschillende besluiten die de klimaatmaatregelen van Obama moeten terugdraaien.

Woensdag zou de president ook een aantal belastingplannen bekendmaken. Mick Mulvaney, bevoegd voor het budget, zei op tv-zender Fox dat de focus zal liggen op ‘principes, ideeën en tarieven.’

Zelf haalde Trump op Twitter nog eens uit naar Obamacare. Hij waarschuwt de Democraten dat het gezondheidsplan van de vorige president op sterven na dood is zonder financiële steun van de overheid. Daarmee verwijst hij misschien naar de mogelijkheid om de subsidies voor gezondheidszorg bij de lage inkomens te schrappen.

23-04-2017 om 19:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese leiders wachten met een bang hart af

Europese leiders wachten met een bang hart af

http://oi67.tinypic.com/vyuxqs.jpg

Frankrijk weet vanavond welke twee kandidaten het tegen elkaar zullen opnemen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Als de duo’s Le Pen-Mélenchon of Fillon-Mélenchon doorgaan, doemt het spook van een referendum over een Frexit op.

De EU-leiders zullen vanavond om 20.00 uur met ingehouden adem kijken naar de twee gezichten die op het tv-scherm van TF1 geprojecteerd worden. Van de vier presidentskandidaten die een kans maken om door te stoten naar de tweede ronde, zijn er twee die een referendum over een Frexit willen houden: Marine Le Pen en Jean-Luc Mélenchon.

Het boegbeeld van het Front National heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze komaf wil maken met de EU. Maar zo’n belangrijke beslissing wil ze niet in haar eentje nemen. Eerst zal ze proberen om via onderhandelingen Frankrijk zijn soevereiniteit terug te geven over zijn munt, zijn economisch beleid en zijn grenzen.

Volgens de Franse grondwet geniet de president het privilege om een referendum af te kondigen

Als dat niet lukt – en het kan onmogelijk lukken – wil ‘presidente Le Pen’ een referendum over een Frexit houden. Dat is volgens de Franse grondwet een privilege van de president. ‘Ik wil dat de Fransen beslissen. Ik zal geen brutale beslissing nemen zonder de toelating van de Fransen’, zegt ze daarover. Als de Fransen tegen een Frexit stemmen, wil ze zelfs opstappen uit het Elysée.

Jean-Luc Mélénchon eist in zijn programma dat er een einde komt aan de onafhankelijkheid van de Europese Centrale Bank en de ‘absurde regels’ van het stabiliteitspact. Hij belooft de Fransen zoveel lekkers dat hij weet dat Parijs onmogelijk zijn begrotingstekort zal kunnen beperken tot 3%. Ook wil hij een streep trekken door het vrijhandelsakkoord met Canada en een einde maken aan de detachering van werknemers.

Net als Le Pen wil Mélenchon daarover eerst onderhandelen met de andere EU-leiders. Hij maakt zich sterk dat de andere EU-landen gewilliger zullen zijn tegenover het grote Frankrijk dan ze waren tegenover het kleine Griekenland. Daarna moeten de Fransen bij referendum kunnen beslissen of ze in de EU blijven of niet. Dat is zijn plan A. Er is ook een plan B, waarbij Frankrijk niet langer zou bijdragen aan de Europese begroting en opnieuw kapitaal- en grenscontroles zou invoeren.

Onzekerheid

De kans dat het tot een Frexit komt, is minimaal. ‘De Fransen blijven massaal achter het lidmaatschap van de EU en de euro staan: het is nog altijd 85%’, zegt Gilles Finchelstein, directeur-generaal van de Fondation Jean-Jaurès. ‘Een van de redenen waarom Marine Le Pen tegen het glazen plafond blijft botsen, is precies haar pleidooi voor een terugkeer naar de Franse franc.’

Maar alleen al de onzekerheid en de onderhandelingen, boven op de Brexit, zouden zwaar wegen op de werking van de EU en voor jarenlange onrust zorgen.

Het nachtmerriescenario voor de EU zondag is dat het tot een tweede ronde komt tussen Le Pen en Mélenchon. Maar ook een duel tussen Mélenchon en François Fillon zou slecht nieuws zijn voor Brussel, aangezien peilingen in dat geval een overwinning van Mélenchon voorspellen.

De kans is klein dat president Le Pen of president Mélenchon ook een parlementaire meerderheid zou hebben – de parlementsverkiezingen vinden plaats op 11 en 18 juni. Het zou hen vanaf dag 1 opzadelen met een vijandige regering. ‘Een cohabitatie met Le Pen of Mélenchon als president zou Frankrijk in een periode van instabiliteit en politieke crisis doen belanden, met het risico op een verlamming van de EU’, zegt Finchelstein.

23-04-2017 om 18:55 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
21-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clint Eastwood maakt film over mislukte aanslag Thalys

Clint Eastwood maakt film over mislukte aanslag Thalys

http://oi63.tinypic.com/2vnonzk.jpg

Acteur en regisseur Clint Eastwood gaat een film maken over de mislukte aanslag op de Thalys Amsterdam-Parijs in 2015. Dat melden Amerikaanse media. Eastwood hoopt nog dit jaar te beginnen met de opnames.

Het project, dat nog geen titel kreeg, zal gebaseerd zijn op het werk "The 15:17 to Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes", dat in 2016 door het trio - Anthony Sadler, Alek Skarlatos et Spencer Stone- en journalist Jeffrey E. Stern geschreven werd, meldt Deadline Hollywood.

Op 21 augustus 2016 stapte de toen 26-jarige Ayoub El-Khazzani in het station Brussel-Zuid zwaarbewapend op de Thalys naar Parijs. Hij verschool zich in het toilet, waar hij even voorbij de Franse grens met een kalasjnikov in de hand uitkwam. Vier reizigers - drie Amerikanen en een Brit - konden hem evenwel overmeesteren, waardoor er slechts drie mensen gewond raakten.

El-Khazzani zit in een Franse cel in afwachting van zijn proces.

21-04-2017 om 21:02 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio Brussel eert Prince met purper 'Parental Advisory Label'

Studio Brussel eert Prince met purper 'Parental Advisory Label'

http://oi67.tinypic.com/2ufzygz.jpg

Het is vandaag een jaar geleden dat de legendarische zanger Prince overleden is. Hij stond gekend voor zijn flamboyante outfits en expliciete muziekteksten. Wat weinigen weten, is dat hij ooit de reden was voor de Parental Advisory - Explicit Content stickers. Studio Brussel vond het tijd om hem dat label terug te geven. In een purperen jasje, weliswaar.

Prince was en is nog steeds een icoon in de muziekwereld. Hij maakte de weg vrij voor vele andere kunstenaars. Prince veranderde de industrie voor altijd. Zo was hij ooit de reden waarom het Parental Advisory Label (PAL) in het leven werd geroepen. De zwarte vakjes onderaan de albums, die moesten prijken op platen waarvan de kinderen rode oortjes konden krijgen. Als een reactie op zijn expliciete teksten op het nummer "Darling Nikki". 

Purple tribute

Nu, 32 jaar later, kent iedereen het Parental Advisory Label. Maar, weet niemand de oorsprong. In naam van muziekliefhebbers ter wereld wil Studio Brussel daar verandering in brengen. Met een purple tribute, of beter een open brief naar de Recording Industry Association of America® (RIAA). De zender wil ter ere van de zanger het zwarte Parental Advisory label veranderen in een purperen versie. "Zijn muziek heeft de tijd overschreden", klinkt het bij Studio Brussel.

"Zijn karakter heeft de weg gebaand voor grote artiesten als Lenny, Frank Ocean, the Weeknd en Pharrell. Zijn opstandigheid heeft ons schitterend werk gegeven. Dit is voor ons een manier om hem iets teruggeven. Een simpele wijziging dat het ultieme eerbetoon kan betekenen voor een artiest van zo'n grandeur. Vooral omdat zijn genie op die manier blijft voortleven op het album van de volgende generaties dappere artiesten."

Studio Brussel roept iedereen op om deze actie te ondersteunen. Je kan de open brief delen via Facebook en Twitter op www.princepurplelabel.com.

21-04-2017 om 20:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3 neemt ons mee achter de schermen in nieuwe videoclip

K3 neemt ons mee achter de schermen in nieuwe videoclip

http://oi68.tinypic.com/15hczzp.jpg

Goed nieuws voor de fans van K3! Marthe, Klaasje en Hanne hebben deze avond hun nieuwste videoclip gelanceerd voor het nummer 'Aliyee'. In de clip nemen de meisjes ons mee achter de schermen van hun K3-shows.

21-04-2017 om 20:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kobe: "Story of my life. Ik kijk verlangend naar Danira, zij kijkt verlangend naar eten."

Kobe: "Story of my life. Ik kijk verlangend naar Danira, zij kijkt verlangend naar eten."

http://oi65.tinypic.com/4i1uv4.jpg

Presentatoren van 'Over Eten' Danira en Kobe delen een sappige soort humor. Plagen en uitdagen, en om beurten een vuil mopje uit de mouw toveren.

Zijn ze nu een koppel of zijn ze het niet? De vraag houdt heel Vlaanderen in bedwang. Twee mooie mensen die om het hardst kunnen lachen, vooral met elkaar. Ze gaan door het leven als collega's en beste vrienden.
Speciaal voor NINA leggen zij nu elkaar eens op de rooster. 
Van privé tot carrière, van eten tot daten, niets wordt overgeslagen. 

Of de vonk ooit overslaat tussen de twee, lees je morgen in NINA. In deze beelden spatten die vonken er alvast wél af.

21-04-2017 om 20:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belofte maakt schuld: Showbizz Bart, Pichal en Appermont zijn nu ros

Belofte maakt schuld: Showbizz Bart, Pichal en Appermont zijn nu ros

http://oi63.tinypic.com/122nvc0.jpg

"10.000 likes en wij kleuren ons haar ros", beloofden Sven Pichal en Showbizz Bart aan Kom Op Tegen Kanker. En belofte maakt schuld: de twee BV's gaven hun haardos vanmorgen tijdens De Madammen op Radio 2 samen met Luc Appermont een nieuw kleurtje.

Je hebt ze vast wel al zien staan, de vele 'Rospotten' van Kom Op Tegen Kanker. Daarmee wil de organisatie zoveel mogelijk 'rosse muntjes' inzamelen voor de strijd tegen kanker. Sven Pichal en Showbizz Bart deden samen met Radio 2 maar wat graag mee aan de actie, en hingen er een bijzondere belofte aan vast. Als hun Facebookpost 10.000 likes zou halen, kleurden ze hun haren even rood als al die muntjes in de rospotten. Simonneke uit Thuis, die meter is van de actie, keek goedkeurend toe, en Luc Appermont deed gezellig mee. En het resultaat? Dat laten wij u zelf beoordelen.

21-04-2017 om 20:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
16-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topmodel Ashley Graham werd als 10-jarig meisje seksueel geïntimideerd

Topmodel Ashley Graham werd als 10-jarig meisje seksueel geïntimideerd

http://oi68.tinypic.com/69njwo.jpg

Ashley Graham (29) werd op haar 10 jaar seksueel geïntimideerd. Dat onthult het Amerikaanse topmodel in haar aankomend boek 'A New Model : What Confidence, Beauty, And Power Really Looks Like'.

Graham ging als tienjarig meisje met de 18-jarige zoon van de vrienden van haar ouders zwemmen. Toen hij uit het zwembad kwam, kreeg hij een erectie. Hij zei tegen Ashley dat dit haar fout was en ze zijn geslachtsdeel moest aanraken. "Ik was bang en liep weg", schijft Ashley in haar boek. "Ik vroeg me af wat ik verkeerd gedaan had. Ik had zo veel vragen."

Twee jaar later was Graham opnieuw slachtoffer van seksuele intimidatie. Toen wilden twee zeventienjarige jongens met haar in de jacuzzi. Omdat ze haar haren in twee staartjes gedaan had, noemden de jongens haar een pijpbeurt met handvaten.

Openhartig schrijft Ashley dat ze zich daar niet slecht bij voelde. "Het deed er niet toe hoe ongepast, ongevraagd of verwarrend het was, elke vorm van mannelijke aandacht was goede aandacht in mijn ogen", aldus het topmodel.

Gelukkig denkt Ashley daar vandaag anders over. Op haar 22ste trouwde ze met cameraman Justin Ervin, waarmee ze nog steeds samen is.

16-04-2017 om 19:44 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om al in festivalstemming te komen: dit droegen sterren op eerste Coachella weekend

Om al in festivalstemming te komen: dit droegen sterren op eerste Coachella weekend

http://oi68.tinypic.com/27zktbq.jpg

Het eerste weekend van het beroemde Amerikaanse muziekfestival Coachella zit er op, en daar trokken heel wat bekende gezichten voor naar Californië. De afgescheurde jeansshorts en crop tops werden massaal naar boven gehaald, erg vernieuwend was het qua mode dus allemaal niet. Maar het doet ons alvast wel verlangen naar de festivalzomer.

16-04-2017 om 19:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groots nummer! Gilbert wint na de Ronde nu ook zijn vierde Amstel Gold Race

Groots nummer! Gilbert wint na de Ronde nu ook zijn vierde Amstel Gold Race

http://oi68.tinypic.com/1zcenx3.jpg

Na de Ronde van Vlaanderen twee weken geleden is het nu opnieuw prijs voor Philippe Gilbert. De Belgische kampioen heeft in Valkenburg zijn vierde Amstel Gold Race gewonnen. Een select groepje met daarin Gilbert ging ervandoor op de Kruisberg en diepte vandaar stelselmatig de voorsprong uit. Op de Bemelerberg plaatste Gilbert een verschroeiende versnelling en kreeg hij Michal Kwiatkowski in zijn zog. De twee reden samen naar de meet, in een oerspannende sprint à deux bleek Philippe Gilbert de sterkste, Kwiatkowski werd tweede.

261 kilometer dalen, klimmen, slingeren, draaien en keren. Dat is het menu van de Amstel Gold Race elke keer opnieuw. Al van bij het begin van de race voelden een paar renners het kriebelen: Lars Boom (LottoNL-Jumbo) en Jeroen Meijers (Roompot) springen weg, in hun zog krijgen ze Stijn Vandenbergh (AG2R). Weldra dikte de kopgroep aan tot 12 renners. Daarbij naast Vandenbergh nog twee Belgen: Pieter Vanspeybrouck en Kenneth Van Rooy. Ze sprokkelden algauw meer dan zeven minuten bij in, met een maximale voorsprong van 8’15”.

Met nog 100 kilometer op de teller zakte de voorsprong van de 12 leiders tot iets meer dan vier minuten. Steeds meer ploegen mengden zich ook in de achtervolging op de leiders, waaronder Bahrain-Merida van titelverdediger Enrico Gasparotto en een van de favorieten Sonny Colbrelli – woensdag nog de beste in de Brabantse Pijl. Ook BMC, met Greg Van Avermaet en Ben Hermans, stak de neus aan het venster, met nog 74 kilometer te gaan en trok de voorsprong met een ruk naar omlaag. Op de Kruisberg, veertig kilometer van de streep werd de laatste vluchter, Fabien Grellier, gegrepen. Meteen bood dat zicht op vuurwerk: Sergio Henao stoof weg, Tiesj Benoot haakte zijn wieltje aan. Ook Philippe Gilbert was op de afspraak.

Wachten op de Cauberg

Op die manier vormde zich een kopgroep van acht renners: Gilbert, Haas, Rojas, Izagirre, Henao, Albasini, Benoot en Lindeman. Opmerkelijk: BMC miste de boot. Ook Lotto-Soudal zat opnieuw bij de pechvogels, vooraan moest Benoot noodgedwongen de remmen dichtknijpen voor een kettingprobleem, hij was eerder in de wedstrijd ook al onderuitgegaan. Ook Lindeman moest ervantussen. Ze hadden een kleine voorsprong van om en bij de 15 seconden. De nervositeit in het peloton nam ook toe. Titelverdediger Gasparotto ging pijnlijk onderuit met nog 30 kilometer te gaan en greep naar het sleutelbeen. Ook Hermans ging mee tegen de vlakte.

Ondertussen probeerde Tim Wellens tot bij Gilbert en co. te komen. Op de Keutenberg werd Wellens opnieuw bijgehaald door een groepje aangevoerd door Parijs-Roubaix-winnaar Greg Van Avermaet. Michal Kwiatkowski reed weg uit dat groepje en sloot in een mum van tijd vooraan bij de zes leiders aan. Daarachter probeerden Valverde, Felline, Van Avermaet en Wellens de kloof te dichten. Ook Rui Costa, Bob Jungels en Warren Barguil, sloten aan. Bij het opdraaien van de laatste keer Cauberg – vanaf nu op 19 kilometer van de streep – was hun voorsprong uitgegroeid tot 32 seconden. Op de Cauberg was het wachten, wachten en nog eens wachten. Op Godot, want iedereen vooraan vond het te vroeg om nu al ervandoor te muizen. Ondertussen groeide de voorsprong van de zes vooraan steeds uit.

Op de Bemelerberg, de laatste helling van de dag, zat de klad erin vooraan: Kwiatkowski versnelde, Gilbert plakte aan zijn wiel. Haas zette alle zeilen bij en bracht de rest terug. Gilbert vuurde de tweede rakket af, de Belgische kampioen trapte in de boter. De Poolse ex-wereldkampioen volgde met de tanden op elkaar geklemd. De twee vonden elkaar en reden steeds verder weg van de achtervolgers. In de laatste kilometer keken de twee kemphanen elkaar het wit uit de ogen. Kwiatkowski liet zelfs een gat van tien meter vallen om de Belgische kampioen uit zijn kot te lokken. Maar de Pool ving bot en ging dan maar zelf de sprint aan. Hij leek ervandoor te stuiven maar Gilbert bleek over superbenen te beschikken en counterde. Zo wint Gilbert na de Ronde van Vlaanderen ook al voor de vierde (!) keer de Amstel Gold Race (2010, 2011, 2014). Kwiatkowski werd tweede, Albasini was de eerste van de achtervolgers en vervolledigt het podium.

16-04-2017 om 19:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS hoopt dat Noord-Korea bezwijkt onder Chinese druk

VS hoopt dat Noord-Korea bezwijkt onder Chinese druk

http://oi66.tinypic.com/1gkgv9.jpg

De Chinese leiders werken nauw samen met de VS om een oplossing te vinden voor de Noord-Koreaanse kernwapenkwestie. Dat zei generaal H.R. McMaster, raadgever van de Donald Trump.

Volgens de generaal bestaat er een ‘internationale consensus’ dat de ‘toestand niet kan blijven duren’. McMaster hamerde er in een gesprek met de Amerikaanse zender ABC meermaals op dat Peking ‘bezorgd’ is over die toestand. Volgens hem wordt in overleg met de bondgenoten en de Chinezen gestreefd naar het uitwerken van een ‘gamma aan opties’.

‘Het is tijd dat wij alle mogelijke opties bekijken en dan pas tot een militaire benadering van het probleem overgaan’, zei McMaster. Hij hoopt dat Peking hier een flinke duit in het zakje zal doen, want ‘Noord-Korea is zeer gevoelig voor druk uit China’.

Spanningen

Met die boodschap reageert Mc Master op de nieuwe rakettest die Noord-Korea zondagochtend heeft uitgevoerd. Hoewel de test mislukte - de raket ontplofte vlak na de lancering - betekent het militaire spierballengerol van Noord-Korea weinig goeds voor de spanningen met de internationale gemeenschap. De partijen raken het niet eens over het nucleaire programma van Pyongyang.

De test overschaduwde ook het bezoek van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence aan Zuid-Korea. Pence wil er de Amerikaanse solidariteit met Seoel in de verf zetten in de marge van de spanningen met Noord-Korea. Hij is van plan om samen met Amerikaanse soldaten die ontplooid zijn in de bufferzone aan de zwaarbewaakte grens tussen Noord- en Zuid-Korea, Pasen te vieren, en gesprekken te voeren met de Zuid-Koreaanse regering.

16-04-2017 om 19:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan driekwart van Turkse stemmen geteld: ja-kamp aan de winnende hand

Meer dan driekwart van Turkse stemmen geteld: ja-kamp aan de winnende hand

http://oi68.tinypic.com/r920zo.jpg

Nadat meer dan driekwart van de stemmen van het Turkse referendum zijn geteld, blijkt dat 54 procent ‘ja’ stemde om Erdogan meer macht toe te kennen.

Zondag trokken de Turken massaal naar de stembus om zich uit te spreken over de grondwetswijzigingen die president Recep Tayyip Erdogan had voorgesteld. De Turkse president wilde met het referendum de omslag maken van een parlementair naar een presidentieel systeem. In dat laatste systeem krijgt Erdogan meer macht, maar volgens critici en buitenlandse waarnemers is de Turkse democratie daar allerminst bij gebaat.

‘Als God het wil, zal onze natie, hier en in het buitenland, vanaf vanavond een nieuwe stap vooruit zetten door de juiste keuze te maken’, zei de Turkse president, nadat hij zijn stem had uitgebracht. Erdogan benadrukte ook dat het referendum ‘geen ordinaire stembusgang’ was en dat het regeringssysteem echt zal afgestemd worden op de uitslag.

Ja-kamp aan de winnende hand

Amper een uur nadat de stemlokalen gesloten werden, was ongeveer de helft van de stemmen geteld. Verschillende Turkse media meldden dat het ja-kamp op ruime voorsprong lag met bijna 60 procent van de stemmen. Inmiddels is die voorsprong gekrompen, maar met 54 procent blijft het aantal ja-stemmers op kop liggen. 

Ongeveer 84 procent van de stemgerechtigden zou hebben deelgenomen aan het referendum. De definitieve uitkomst van het referendum wordt zondagavond verwacht.

16-04-2017 om 19:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
14-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Kardashian onder vuur om deze post op Instagram

Kim Kardashian onder vuur om deze post op Instagram

http://oi66.tinypic.com/2uho0h1.jpg

Kim Kardashian heeft in een post op Instagram opnieuw de medicijnen aangeprezen waarmee ze twee jaar geleden in de problemen kwam.

De realityster promootte op het sociale medium een middel tegen ochtendziekte tijdens zwangerschap. Dat deed ze in 2015 ook, maar toen werd ze op de vingers getikt door de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA. Ze had namelijk niet zoals verplicht is een lijst met mogelijke bijwerkingen bij de tekst gezet. Daardoor werd de advertentie volgens de instelling misleidend.

In de post van donderdag noemde ze wel een lange lijst bijwerkingen, maar veel volgers namen het haar toch kwalijk een medicijn dat alleen een dokter mag voorschrijven te promoten. Na de post staken ook weer geruchten de kop op dat Kim zwanger zou zijn. In recente afleveringen van Keeping Up With The Kardashians besprak ze haar wens een derde kind te krijgen, en liet ze weten dat ze een ingreep aan haar baarmoeder heeft ondergaan om dat mogelijk te maken.

14-04-2017 om 12:21 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mitchell zint op wraak en zijn overwinning smaakt zoet in Mijn Pop-uprestaurant

Mitchell zint op wraak en zijn overwinning smaakt zoet in Mijn Pop-uprestaurant

http://oi63.tinypic.com/o6dvgn.jpg

De pop-ups hebben nog maar net hun eerste - en erg hectische - dag in hun nieuwe restaurants in Blankenberge verteerd of ze staan al voor een nieuwe uitdaging. In drie verschillende duels moeten ze het tegen elkaar opnemen, de jury deelt aan de winnaar een ster en 10.000 euro uit, die dan ook al zeker van een plaatsje in de finale is. Een spannende aflevering - met verschillende ongelukjes - waarin Mitchell de wraak kan nemen waar hij al even op zint.

Aanpassen

De aanpassing van de pop-ups naar hun nieuwe locatie verloopt niet vlekkeloos. De indeling aan de kust is anders dan in Kortrijk of Antwerpen, de restaurants hebben een tweede verdieping én zicht op zee, waardoor het zaalpersoneel vaak op en neer moet lopen. Yannick heeft een man extra ingehuurd om te helpen in de zaal van Meat en Griet. Bij Table'O lossen ze het probleem anders op. Mitchell heeft voor de lunch de mise-en-place tot in de puntjes op voorhand voorbereid en de communicatie op punt gezet. En dat blijkt een groot succes. Tjop's heeft zijn concept wat verruimd omwille van de nieuwe locatie en vis toegevoegd aan de kaart. De middagservice loopt bij Birger en Karel niet van een leien dakje. Tafels worden vergeten en sommige gasten moeten erg lang wachten omdat er fouten met de bons gebeuren.

Duels

Maar erg veel tijd om van hun verhuis van Kortrijk of Antwerpen naar Blankenberge te bekomen krijgen de duo's niet. Presentatrice Evi heeft een verrassing in petto. De komende dagen zullen de pop-ups het in duels tegen elkaar moeten opnemen. In drie uitdagingen zal de jury het beste team uitkiezen, zij mogen de ster in ontvangst nemen. Daarbovenop krijgen ze 10.000 euro en een plaatsje in de finale. In die uitdagingen moeten de pop-ups hun concept behouden, maar ze brengen ze het telkens onder een andere vorm. De eerste opdracht is er meteen eentje van formaat: twee restaurants zullen een ijsverkoop moeten organiseren. Een eenvoudige loterij beslist: Table'O neemt het als eerste op tegen Meat en Griet. En dat ziet Mitchell helemaal zitten, hij wil 'revenge' omdat hij in een vorige opdracht tegen hen het onderspit moest delven. Bij het horen van ijs, breekt Leena echter meteen het angstzweet uit. De dag voor de uitdaging loopt ze rond als een kieken zonder kop en slaat ze voor het minste in paniek.

Tsjop's is vrijgesteld van de opdracht, en dat komt goed uit. Karel en Birger hebben hun eigen katjes te geselen. Het duo heeft het moeilijk om zich aan de nieuwe setting aan te passen. Ook tijdens de avondservice moeten de gasten heel lang op hun eten wachten. Birger is in de keuken duidelijk aan het einde van zijn Latijn, en ook Karel loopt erg gespannen rond, zeker wanneer hij Birger niet kan vinden en moet bijspringen in de keuken.

Naar de spoedafdeling

Bij Table'O en Meat en Griet werken ze tot een stuk in de nacht voor het ijsduel. Maar dan slaat het noodlot toe Mitchell slaat zijn enkel om en moet naar de spoedafdeling. Gevolg: hij kan zijn ijs zelf niet gaan draaien in een ijsbar iets verderop. Daniela heeft het moeilijker dan verwacht om zijn plaats in te nemen aan de ijskar, het ding overleeft haast het ritje niet. "Dit is vies moeilijk", zegt ze nadat ze met de fiets de lucht ingaat. Het ijsdraaien gaat haar gelukkig iets beter af. Leena en haar concurrente krijgen een spoedcursus. De gespannen chef-kok ontdooit eens ze met het ijs aan de slag kan.

Mitchell is net op tijd terug van het ziekenhuis zodat hij samen met Daniela nog achter de kar kan staan. Beide duo halen alles uit de kast om klanten te lokken: ze richten een gezellig hoekje in en Daniela lokt de kleintjes met bellenblazers. Jurylid van de dag is expert Peter Pattyn, één van de beste ijsmakers van de Belgische kust. In zijn ijsbar René in De Haan experimenteert hij met bijzondere smaken.  

Lovend

De ijsjes van Daniela en Mitchell slaan meteen aan bij het publiek. De smaken van Leena zijn niet slecht, maar haar ijs is een beetje te zoet naar Peters smaak. En wanneer hij haar naar de kostprijs vraagt, staat ze met haar mond vol tanden. Dat Mitchell zelf geniet van deze uitdaging, laat zich duidelijk merken. Peter is bovendien helemaal weg van zijn concept en de ijsjes van Table'O. De expert is lovend over de smaak en textuur en het gezellige sfeertje aan hun kar zorgt ervoor dat Daniela en Mitchell een streepje voor hebben.

De eerste overwinning is voor Table'O en deze pop-up staat nu dus een beetje dichter bij de finale. En zo wordt de droom van Mitchell werkelijkheid: hij heeft zijn wraak gekregen. Maar dan speelt de pijnlijke voet hem weer parten: de kok moet gaan zitten en kan niet in de keuken staan. Toch blijft hij positief: de pijn was het hem zeker waard. "Oké, we zijn er als laatste bijgekomen. Maar we hebben nu bewezen dat we verdienen om te staan waar we nu staan."

Buurland

Een mooie afsluiter van de dag: Tsjop's krijgt bezoek van de leden van Buurland, de kersverse winnaars van talentenjacht 'The Band' mogen er hun voetjes onder tafel schuiven. Veel tijd om te bekomen van het eerste duel krijgen de pop-ups trouwens niet, morgen staat hen een nieuwe uitdaging te wachten. Dan moeten twee duo's aan de slag in een foodtruck. De jongens van Tjop's zien het al helemaal zitten.

14-04-2017 om 12:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zal Jude Law openlijk homoseksuele Perkamentus spelen?

Zal Jude Law openlijk homoseksuele Perkamentus spelen?

http://oi63.tinypic.com/k3wx2f.jpg

Eerder deze week raakte bekend dat Jude Law de jonge Albus Perkamentus zal vertolken in de tweede film van de 'Harry Potter'-spin-off 'Fantastic Beasts and Where To Find Them'. Het nieuws is meteen voer voor speculatie over de vraag of het personage openlijk homoseksueel zal zijn. Tien jaar geleden maakte Harry Potter-schrijfster JK Rowling immers al bekend dat het bekend schoolhoofd van Zweinstein homo was.

Fans speculeerden al jaren over de geaardheid van het personage: het enige wat over hem geweten was, was dat hij een mysterieus, woelig verleden had.

Rowling deed in 2007 uiteindelijk zelf de waarheid uit de doeken tijdens een vragenuurtje met fans. Ze maakte bekend dat Perkamentus op jonge leeftijd smoorverliefd was op zijn rivaal Gellert Grindelwald, die hij versloeg in een duel. Perkamentus was "op een vreselijke, afschuwelijke manier in de steek gelaten", zei ze en zijn liefde voor Grindelwald was zijn "grote tragedie".

In de nieuwe film zal Johnny Depp de rol van Grindelwald voor zijn rekening nemen en veel liefhebbers van de boeken en de films hopen dan ook dat er een romance tussen beide personages te zien zal zijn op het witte doek.

Verantwoordelijkheid van de schrijfster

Sommige fans waren teleurgesteld dat Rowling in haar boek nergens vermeldde dat Perkamentus homo was en dat het nieuws pas achteraf bekend werd gemaakt.

In een blogpost op de Harry Potter-fansite Mugglenet.com schrijft een zekere Elayna Mae Darcy dat ze hoopt dat dit met de nieuwe film wordt rechtgezet: "We moeten hopen dat ze deze gelegenheid zal gebruiken om ons de kant van Perkamentus te tonen die we nooit konden zien toen hij een veel oudere man was die lang geleden op tragische wijze in de werd steek gelaten door de man van wie hij hield".

"We hebben de kans om een levendige, jonge Perkamentus te zien die, hopelijk, zowel zijn geaardheid erkent als ons de kans biedt om een volwaardig homoseksueel personage te zien in een grote kaskraker", gaat ze verder.

Volgens Darcy heeft Rowling de verantwoordelijkheid om de relatie tussen beide personages te tonen: "Representatie kan de levens van mensen veranderen en hen het gevoel geven dat ze gezien worden... Kinderen die nu opgroeien hebben de kans om te ervaren dat een van de belangrijkste personages uit de hele reeks iemand is die vertrouwen heeft in wie hij is."

Het bericht krijgt veel bijval van andere fans die eveneens willen dat de geaardheid van Perkamentus in de kijker wordt gezet.

Vormingsjaren

Vorig jaar vertelde JK Rowling al dat we Albus Perkamentus in de tweede 'Fantastic Beasts'-film te zien zullen krijgen als een jongere en "vrij verwarde man". "We zullen hem zien tijdens zijn vormingsjaren. Wat zijn seksualiteit betreft: kijk naar deze periode," zei ze.

De schrijfster wees er echter op dat het nog maar om de tweede film uit de reeks gaat. "Ik wil erop wijzen dat dit een vijfdelig verhaal is: er valt nog veel uit de doeken te doen over die relatie."

Mogelijk zullen fans dus nog wat langer moeten wachten om te ontdekken hoe het liefdesverhaal tussen Perkamentus en Grindelwald zich ontwikkelt.

14-04-2017 om 12:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pommeline uit de kleren voor reclamecampagne

Pommeline uit de kleren voor reclamecampagne

http://oi64.tinypic.com/15riem0.jpg

Het ijzer smeden als het heet is, zo luidt het motto van Pommeline. Nu de laatste aflevering van Temptation Island erop zit, blijft ze niet bij de pakken zitten. De blondine haalde een modellenjob voor de online banners van StarCasino binnen.

Verleidster Pommeline trok met haar 400cc aan humor naar Thailand om het kot af te breken, maar ze hield er heel wat aan over. Eerst en vooral een relatie met de Nederlandse Merijn, maar ze verdient ook een aardig centje bij door feestjes met andere Temptation-sterren af te schuimen. Nu heeft ze ook een modellenjob voor haar eerste reclamecampagne gescoord, in een rode bikini siert ze de banners van StarCasino.

Dat StarCasino een voorkeur voor rondborstige blondines heeft is duidelijk. Lesley-Ann Poppe ging Pommeline namelijk voor.

14-04-2017 om 12:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-jarige Afghaan zorgt voor kippenvel in 'The Voice Kids': "Liedje uit 'Titanic', speciaal voor alle vluchtelingen"

13-jarige Afghaan zorgt voor kippenvel in 'The Voice Kids': "Liedje uit 'Titanic', speciaal voor alle vluchtelingen"

http://oi67.tinypic.com/6z1mjt.jpg

Vier jaar geleden moest hij nog schuilen voor de bommen in Kaboel, vanavond zingt hij de sterren van de hemel in 'The Voice Kids'. De 13-jarige Abobaker Rahman, Abu voor de vrienden, haalt moeiteloos elke hoge toon van Céline Dions tranentrekker 'My Heart Will Go On'. "Voor iedereen die in een gammel bootje naar Europa komt."

Zap vanavond niet te gauw weg tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'The Voice Kids', de zangwedstrijd voor kinderen. Dat je 't beste tot het laatste moet bewaren, weten ze bij VTM namelijk maar al te goed.

De 13-jarige Abobaker Rahman probeert in de blind auditions coaches Sean Dhondt, Josje Huisman en Laura Tesoro te overtuigen om af te drukken. Achter hun rug kiest de stoere kleine man enigszins verrassend voor 'My Heart Will Go On', de weemoedige ballade van Céline Dion. Of hij het er goed vanaf brengt, ziet u vanavond, maar we raden u alvast aan om een zakdoek bij de hand te houden.

Hoewel de klassieker van Dion voor eeuwig en altijd met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet verbonden is, moet Abobaker - roepnaam Abu - toegeven dat hij de film 'Titanic' nog nooit zag. "Ik heb het liedje pas vorig jaar leren kennen", vertelt de jongeman, die nog maar vier jaar in België woont." Ik heb het voor het eerst gezongen toen we met de school op zeeklas waren. Bijna al mijn klasgenoten zaten te wenen. Maar niet omdat ze het zo slecht vonden, hoor. (lacht)"

Toen hij zich inschreef voor 'The Voice Kids' moest hij niet lang nadenken over welk nummer hij zou brengen. "Omdat iedereen bij 'My Heart Will Go On' meteen aan de zinkende Titanic denkt, wilde ik dat zingen speciaal voor alle vluchtelingen die in gammele bootjes de oversteek naar Europa gemaakt hebben en nog altijd maken. Ook voor zij die het niet overleefd hebben."

14-04-2017 om 11:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
11-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivanka Trump ziet verkoop kledinglijn stevig toenemen

Ivanka Trump ziet verkoop kledinglijn stevig toenemen

http://oi67.tinypic.com/vnh502.jpg

Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft de verkoop van haar merk vorig jaar zien stijgen met 61 procent. Dat blijkt uit cijfers van G-III Apparel Group, het bedrijf achter de kledinglijn. Die is nochtans niet onbesproken. Ondanks een boycot van de Amerikaanse winkelketens Nordstrom en Neiman Marcus brengt het presidentschap van haar vader dus flink wat geld in het laatje, zo meldt het Franse persagentschap AFP.

Er was 2 maand geleden nog heel wat te doen rond de dure kledinglijn van Ivanka Trump, die na een online petitie bij twee Amerikaanse retailers van de schappen verdween. Een polemiek die flink wat media-aandacht kreeg, onder meer door een onverhulde reclameboodschap uit het Witte Huis waar Trump-adviseur Kellyanne Conway zich later voor moest verontschuldigen.

De kledinglijn is tussen februari 2016 en 31 januari 2017 razend populair geworden. De groothandelverkoop van Ivanka Trump-producten steeg in die periode van 29,4 miljoen dollar (27,7 miljoen euro) tot 47,3 miljoen dollar (44,6 miljoen euro), zo meldt G-III Apparel Group aan beurswaakhond SEC.

11-04-2017 om 15:29 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnares van John Bryan blijkt nu toch niet dood te zijn

Minnares van John Bryan blijkt nu toch niet dood te zijn

http://oi67.tinypic.com/s2yvzr.jpg

Een nieuwe dag, een nieuwe aflevering in het vreemde leven van John Bryan, alias 'den John'. Hij eist nog steeds miljoenen van zijn ex-vrouw Astrid in een rechtzaak, en nu blijkt zijn overleden maîtresse toch nog in leven te zijn.

Toen het huwelijk tussen John Bryan en Astrid op de klippen liep, bleek al snel waarom: hij had een affaire met een Filipijnse vrouw, een zeker Ancy Dieto. Zij probeerde hem in 2011 af te persen, maar ving toen bot. In 2013 stuurde ze dan een mail met alle details van haar relatie met John naar Astrid zelf, wat het einde van zijn huwelijk betekende. "Ze schreef dat John haar beloofd had om met haar te trouwen", vertelde Astrid erover. "Ik kon het eerst niet geloven. Maar al snel kreeg ik bewijzen in handen."

Later stapte Ancy naar de politie en beschuldigde Den John van verkrachting. Op het moment dat ze hun affaire begonnen, was ze naar eigen zeggen nog minderjarig. Volgens haar advocaat had ze een ijzersterke zaak, maar toen werd het ineens heel stil rond de Filipijnse. Na de doortocht van tyfoon Haiyan werd er niets meer van haar gehoord, en er werd aangenomen dat ze overleden was.

Afpersing
Niets blijkt echter minder waar. "Na een lange zoektocht via lokale autoriteiten en familieleden konden we uiteindelijk bevestiging krijgen dat Ancy inderdaad nog in leven is", klinkt het in Dag Allemaal. Volgens een van haar vriendinnen heeft ze een spreekverbod van den John gekregen, en wist hij dus heel goed dat ze nog leefde. "Mocht John weten dat Ancy spreekt, dan beginnen alle problemen opnieuw. Dan dient hij een nieuwe klacht in, en kan Ancy in de gevangenis belanden. Althans, zo is dat haar verteld."

"Puur omdat zij arm was, geloofden alle mensen meteen Johns versie van het verhaal", licht de vriendin nog toe. "Maar Ancy is écht geen gold digger, zij was wel degelijk het slachtoffer in dit verhaal. Rijke mensen komen nu eenmaal met alles weg, zeker? Terwijl John - eerlijk waar - niets anders heeft gedaan dan leugens vertellen over Ancy."

11-04-2017 om 15:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathias Vergels: "Ik heb géén alcoholprobleem"

Mathias Vergels: "Ik heb géén alcoholprobleem"

http://oi68.tinypic.com/2cn6nfs.jpg

Mathias Vergels (24) voelt zich opnieuw goed in zijn vel. De acteur/zanger heeft een zware periode achter de rug, maar zijn verloofde Julie kwam net op tijd in zijn leven, vertelt hij in Story.

De talrijke fans van Mathias Vergels waren erg blij toen de acteur onlangs opnieuw zijn opwachting maakte in Thuis. Een jaar geleden verdween hij tijdelijk uit de populaire reeks om zich te concentreren op andere projecten. De acteur heeft ook een turbulente periode achter de rug, zo moest hij zijn rijbewijs 12 maanden afgeven omdat hij al voor de derde keer veroordeeld werd voor rijden onder invloed.

"Mijn eerste veroordeling voor rijden onder invloed dateert van twee jaar geleden. Toen had ik voor mezelf uitgemaakt dat ik mijn leven opnieuw in eigen handen moest nemen. Dat was me ook gelukt, maar toen las ik ergens speculaties over het feit dat ik een alcoholprobleem zou hebben. Dat voelde als een serieuze klap in mijn gezicht en ik werd in één keer weer de dieperik in geduwd", vertelt de acteur in Story. "Ik ga niet ontkennen dat ik een paar keer dronken achter mijn stuur ben gekropen. Dat was fout, en het zal dan ook nooit meer gebeuren. Maar ik heb geen alcoholprobleem, of andere psychologische problemen. Vroeger had ik wel last van stemmingswisselingen, ik kon het ene moment heel blij zijn en het volgende doodongelukkig."

Goede invloed
Mathias had het ook moeilijk met zijn plotse bekendheid. "Plots werd ik voortdurend aangesproken, en iets simpels als naar de bakker gaan werd echt een opgave voor mij. Ik sloot me meer en meer op in mijn eigen huis. Maar dankzij mijn verloofde Julie heb ik dat allemaal een plek kunnen geven. Ze heeft een ongelooflijk goede invloed op mij. Julie was mijn drijfveer om recht te krabbelen na alle miserie. Ze heeft me doen inzien dat ik mijn leven weer in eigen handen moest nemen. Niet dat ze mij iets moest opdringen, het gebeurde gewoon automatisch. Dankzij Julie ben ik opnieuw op het juiste pad beland. Ze heeft een erg rustgevende invloed op mij. Ik ben veel kalmer dan vroeger, ook in mijn hoofd. Ik heb nu iemand in mijn leven die alles de moeite waard maakt, zij is de motor die me vooruit duwt."

11-04-2017 om 15:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Boeckx: "Over twee jaar zoek ik Harry en Olga weer op"

Peter Boeckx: "Over twee jaar zoek ik Harry en Olga weer op"

http://oi65.tinypic.com/ztyupz.jpg

Vaarwel Deefje, Azimi's en Michel. Vanavond mag het bonte gezelschap nog één keer het geld laten rollen in de laatste aflevering van 'The Sky is the Limit'. Maar een definitief afscheid wordt het niet. "Er volgt niet meteen een vijfde reeks, maar over twee jaar zou ik nog één keer hun levens willen binnenstappen", aldus tv-maker Peter Boeckx.

Goed en slecht nieuws voor de fans van 'The Sky is the Limit'. Straks mogen de gesmaakte figuren uit de populaire reeks nog één keer alles uit de kast halen in de slotaflevering van seizoen 4. Daarna verdwijnen Peter Boeckx en zijn team uit hun leven. De nieuwe reeks die volgend voorjaar gepland stond, komt er niet. "Dat is een weloverwogen beslissing", aldus bedenker Peter Boeckx. "We hebben de voorbije jaren mooie en vaak spraakmakende televisie gemaakt, maar het voelt juist aan om er nu even mee te stoppen. Dit is het goede moment. Bovendien heb ik zin om me terug in enkele andere projecten vast te bijten. Dingen die meer in de lijn van 'Haemers' liggen. Ik werk momenteel aan twee onderwerpen en het is de bedoeling dat één daarvan volgend voorjaar in de plaats van 'The Sky is the Limit' op televisie komt."

Risico's van het vak
Al houdt de reportagemaker de deur wel op een kier voor zijn vrienden bij de 'rich and famous'. "Ik denk dat het heel leuk zou zijn om over pakweg twee of drie jaar nog eens langs te gaan bij de belangrijkste personages uit de eerste vier seizoenen. Hoe zou het nog zijn met Harry en Olga? Welk parcours heeft Michel Van den Brande intussen afgewerkt? Dat zou nog verrassende en interessante televisie kunnen opleveren, denk ik." Interessant en spraakmakend was de vierde reeks ook al. Al had dat ook wat te maken met de strapatsen van zijn protagonisten.

Zo werd Dave Wauwermans ontmaskerd als oplichter en fraudeur. "Daar was ik op z'n zachtst gezegd not amused over", aldus Boeckx. "Voor we beginnen filmen, heb ik altijd een lang gesprek met die mensen. Ik vraag hen dan om alles te vertellen. Die informatie wordt niet altijd gebruikt, maar er moet wederzijds vertrouwen zijn. Wanneer ik dan in de krant dingen moet lezen die me niet verteld zijn, vind ik dat allesbehalve prettig. Ik was dan ook ontgoocheld. Anderzijds weet je dat je bij een dergelijke levensstijl altijd voor verrassingen kan komen te staan. Dat zijn de risico's van het vak."µ

Geen BV's
Met BV's neemt Boeckx voortaan geen risico's meer. 'The Show Must Go On', zijn andere programma, is definitief ten grave gedragen. "Bij die reeks heb ik gezondigd tegen één van mijn grootste pricipes: 'werk nooit met bekenden'. BV's zijn mijn ding niet en hun leven is mijn wereld niet. Ik kijk zelf ook niet graag naar programma's met bekende mensen. Dus moet ik zo'n dingen niet meer maken. Al kennen we door die reeks wel De Parasol. En dat was dan weer helemaal mijn ding."

11-04-2017 om 15:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jefferson: "Mijn mama vond mij een watje op Temptation"

Jefferson: "Mijn mama vond mij een watje op Temptation"

http://oi66.tinypic.com/so46fl.jpg

Welke koppels Temptation overleefd hebben, dat moet nog blijken uit de aflevering van morgen. Maar dat Jefferson en Lize nog samen zijn, dat betwijfelen wij sterk. Het laatste kampvuur draaide immers allerminst goed uit voor de twee. "We hebben allebei fouten gemaakt. Zij niet meer dan ik", vertelt Jefferson in Dag Allemaal.

"Lize heeft mij diep gekwetst", vertelt Jefferson. "Maar ik haat haar niet. Dat kan ik niet, zo werd ik niet opgevoed. Meer nog: ik wens haar alle geluk toe. En ik hoop dat ze na dit avontuur ook wat heeft geleerd over zichzelf, haar kleine kantjes ontdekt en daaraan werkt."

Erg grootmoedig van hem, maar zo is hij nu eenmaal opgevoed, klinkt het. "Bij ons thuis hechten we veel belang aan familie en eerlijkheid." En zijn mama liet zo eerlijk blijken dat ze niet helemaal blij was met zijn deelname aan Temptation. "Ze vroeg zich af of dat écht nodig was. Toen ik thuiskwam, zei ze: 'Wel, nu heb je de antwoorden wat Lize betreft.' In 't begin keek m'n moeder zelfs mee naar 'Temptation'."

Tranen en tattoo's
Daar is ze echter snel mee gestopt, en niet om de reden dat je zou denken. "Vanwege het kampvuur, waar ik tranen in m'n ogen kreeg. Dat ik publiekelijk een traan liet om Lize, maakte haar kwaad. Ze vond dat ik me als een watje had gedragen. In onze familie zeggen ze altijd dat je je verdriet nooit mag tonen. En normaal hou ik mijn tranen ook enkel voor m'n familie."

Hij heeft wel goede vrienden overgehouden aan Temptation. "Met Herbert en Merijn heb ik een band voor het leven, denk ik. Pommeline zette bij ons alle drie dezelfde tattoo: een doodskop met 'n kroontje op en het onderschrift 'Tempa Brothers'. De doodskop staat voor 'afzien', het kroontje voor onze sterkte. Herbert kwam met die symboliek af. (lachje) Ik heb er lang over nagedacht, toch een dag of drie. En dan hebben we hem laten zetten."

11-04-2017 om 14:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
10-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens zingt I Love The '90's plat

Nathalie Meskens zingt I Love The '90's plat

http://oi66.tinypic.com/k1t89c.jpgZaterdagavond vonden opnieuw 20.000 'children of the nineties' vlotjes de weg naar de Ethias Arena in Hasselt, voor de 10de editie van I love the 90's. Voor dit jubileum waren de grote kanonnen bovengehaald.

Naast Steps en Vengaboys werd Pat Krimson herenigd met Leopold 3-collega Erik Goossens én z'n eerste platenbaas Maurice Engelen. De grootste verrassing van de avond was Nathalie Meskens - zelf een tiener in de jaren 90. Met een hitmedley kreeg ze de hele zaal moeiteloos op haar hand. Achteraf werd Meskens nog feestend gespot in het publiek met haar nieuwe vriend Nadim.

"This was crazy", kirde de Britse popband Steps na afloop van hun allereerste comeback optreden op het Europese vasteland.

Een datum is er nog niet, maar dat er een 11de editie komt, staat zo goed als vast.

10-04-2017 om 16:27 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Josje: "Geef mij maar een hond in plaats van een kind"

Josje: "Geef mij maar een hond in plaats van een kind"

http://oi63.tinypic.com/35aj32r.jpg

Dat vanavond het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek van start gaat, wist u waarschijnlijk al. Daarin zal onder meer Josje het beste van zichzelf geven; vanavond covert ze bijvoorbeeld Glamorous van Natalia, en vertelt ze waarom ze liever een hond zou hebben dan een kind.

"Ik zou écht heel graag een hond willen, al heel lang", ­verduidelijkt ze in Het Nieuwsblad. "Onlangs stond ik op het punt om er een in huis te halen, maar het moet voor zo'n hond even leuk zijn als voor mij. Ik ben nog veel te vaak weg en leid een veel te onregelmatig leven, dat kan ik die hond niet aandoen. Tenzij ik een schoothondje zou nemen, maar daar ben ik ook het type niet voor. Ik zoek een hond met karakter, eentje waarmee ik het bos kan intrekken. En een kind? Dat is op dit moment niet aan de orde."

Verder is ze vol lof over de andere deelnemers. "Clouseau kende ik als tiener al", klinkt het. Met Natalia klikte het ook meteen. "Ze heeft een ­gigantische présence, en het is ­allemaal helder bij haar. What you see is what you get, dat pittige ligt me wel."

10-04-2017 om 16:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Zelfmoord? Niets van. Vogue-model moest dood omdat ze verkeerde kleren droeg"

"Zelfmoord? Niets van. Vogue-model moest dood omdat ze verkeerde kleren droeg"

http://oi67.tinypic.com/16hubsi.jpg

Zelfmoord luidt de officiële versie, maar daar kan de familie van Raudha Athif zich niet mee verzoenen. Volgens hen werd het 20-jarige Vogue-model in Bangladesh vermoord door extremisten omdat ze "de verkeerde kleren droeg".

Enkele medestudentes deden de vreselijke ontdekking op 29 maart. Op het eerste zicht leek Athif zich opgehangen te hebben, maar al snel ontstonden twijfels. "Ze zag er altijd zo opgewekt uit. Ik kan moeilijk geloven dat ze er zelf een einde aan gemaakt heeft", aldus haar kotbaas.

Ook haar vader Mohammed en broer Athif zijn er quasi zeker van dat er meer aan de hand is. "Ze was levenslustig en had een prachtige toekomst voor zich", aldus die laatste. "Niemand kan dit geloven. In Bangladesh zijn de laatste tijd wel vaker moorden gepleegd die achteraf aangekleed werden als zelfmoord. Vermoed wordt dat islamitische extremisten achter die wreedheden zitten."

10-04-2017 om 16:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerbericht Eén krijgt make-over: "Kijker moet het weer veel meer beleven"

Weerbericht Eén krijgt make-over: "Kijker moet het weer veel meer beleven"

http://oi67.tinypic.com/2wojaxg.jpg

De kleuren van de studio aangepast aan het weer van de dag, een filmpje vooraf én zes in plaats van vier dagen voorspeld: er waait een nieuwe wind door Het Weer op Eén. "We willen dat de kijker het weer veel meer beleeft."

Wie zo meteen na het Journaal om 13 uur nog blijft hangen voor het weerbericht met Frank Deboosere, zal het meteen merken: Het Weer onderging een flinke facelift. Niet alleen het decor en de look, maar ook de inhoud. De grootste verandering is misschien wel het aantal dagen dat Frank en Sabine vooruitblikken. Voortaan kunnen zonnige fietstochtjes of winterse filmavonden voor het haardvuur zes in plaats van vier dagen op voorhand gepland worden.

Ook al wagen weermensen zich doorgaans niet graag aan verre voorspellingen, de kijker is koning. "We doen dit echt op vraag van hen", zegt weerman Frank Deboosere. "Al is het wel een groter risico, natuurlijk." Bovendien krijgt de kijker nu ook extra informatie over actuele weerfenomenen of extreme weersomstandigheden elders in de wereld." 

Belichting
Ook nieuw is de belichting. Buiten een staalblauwe hemel met een flinke portie zon? Dan presenteert Sabine in een heldere studio. Op een mistige dag worden de kleuren minder uitgesproken en stemmiger. Vrt heeft daarvoor acht kleurenpaletten voorhanden. "We willen dat de kijker het weer van de dag echt voelt. Dat ze ook meteen merken wat voor dag het is of geweest is", klinkt het.  

De kijker betrekken, daar draait het nieuwe weerpraatje om. De hashtag #vrtweer waarmee kijkers hun eigen foto's kunnen insturen, werd recent al ingevoerd. Nu komen er ook filmpjes bij het begin van het weerbericht. "Die zullen door onze cameraploegen, die sowieso overal in het land aan de slag zijn, aangeleverd worden. Was het een mooie dag zoals gisteren, dan zullen we bijvoorbeeld een shot laten zien van een drukke zeedijk met mensen die genieten van een ijsje."

Dynamischer
Het Weer is voortaan ook een heel pak dynamischer dan vroeger. Geen weerman of -vrouw meer die enkel in de rechter- of linkerhoek van uw televisiescherm naar de landkaart wijst, wél een volledig virtuele ruimte. De studio werd daarvoor volledig in een zogenaamde 'green key' gestopt. Tot nu werden beelden enkel geprojecteerd op één vlak achter de presentator, nu zal dat ook kunnen op de vloer en op de wanden waardoor in- en uitgezoomd kan worden, de weermensen veel meer bewegingsruimte hebben en het geheel een stuk moderner wordt.

"Het is wennen, maar zo krijgen we het weerbericht helemaal zelf in handen", zegt Deboosere. "Wij bedienen alle knopjes. Stappen we een beetje naar links, dan wordt onmiddellijk door de computer opnieuw berekend hoe het perspectief van het beeld achter mij moet zijn."

Wennen
De voorbije weken hebben Frank en Sabine al flink geoefend want ook voor hen verandert er veel. De studio is volledig geautomatiseerd, wat betekent dat ze zelf alles sturen en elke stap die ze zetten ook een impact heeft op het beeld achter hen. "Het is nog een beetje wennen maar het voelt zo goed aan. Het is zeker al tien jaar geleden dat Het weer nog eens een grondige facelift kreeg, dus heel fijn dat we nu voluit deze eeuw binnenstappen."

10-04-2017 om 16:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meteen al tranen: Clouseau ontroert vanavond met 'Ik Wil Je Terug'

Meteen al tranen: Clouseau ontroert vanavond met 'Ik Wil Je Terug'

http://oi63.tinypic.com/qzfx2g.jpg

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek van start op VTM, en het belooft meteen een emotionele reeks te worden. De eerste aflevering staat in het teken van Natalia, en Clouseau weet haar meteen aan het huilen te brengen met een Nederlandstalige versie van 'I Want You Back'.

10-04-2017 om 16:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
09-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wilders werkt aan negen nieuwe islamfilmpjes Vandaag om 18:13 door say | Bron: BELGA

Wilders werkt aan negen nieuwe islamfilmpjes

http://oi67.tinypic.com/v5hoch.jpg

De Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) heeft de komst van negen nieuwe filmpjes aangekondigd waarin hij ‘het gevaar van de islam’ en ‘de noodzaak tot deislamiseren’ uitlegt. De filmpjes hebben vooralsnog de naam Fitna 2 tot en met 10 gekregen, twitterde Wilders zondag.

In 2008 bracht de rechtspopulistische Wilders de korte film ‘Fitna’ over de Koran uit, die internationaal tot veel ophef leidde. Het vervolg daarop, dat over de profeet Mohammed zou gaan, had eigenlijk in 2010 moeten verschijnen maar werd steeds uitgesteld.

09-04-2017 om 21:45 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goffin schenkt Belgen zege in Davis Cup

Goffin schenkt Belgen zege in Davis Cup

http://oi68.tinypic.com/28auloo.jpg

David Goffin (ATP 14) heeft zondag België de overwinning bezorgd in de kwartfinale van de Davis Cup tegen Italië. Goffin klopte de Italiaan Paolo Lorenzi (ATP 38) na één uur en 53 minuten in drie korte sets (6-3, 6-3 en 6-2). De Luikenaar brengt de Belgen zo op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong, waardoor België in de halve finale van de halve finale van de Wereldgroep van de Davis Cup. Nu wacht Australië, dat de Verenigde Staten met 3-2 klopte.

Vrijdag had België al een 2-0 voorsprong genomen na de zeges van Steve Darcis en David Goffin. Darcis klopte Paolo Lorenzi in vier sets (6-7 (3/7), 6-1, 6-1, 7-6 (7/4)), terwijl Goffin in drie sets (6-4, 6-3, 6-3) afrekende met Andreas Seppi. Zaterdag wonnen Simone Bolelli en Andreas Seppi voor Italië het dubbelspel. Zij rekenden in een spannende vijfsetter (4-6, 6-3, 6-4, 3-6 en 7-6 (8/6)) af met Ruben Bemelmans en Joris De Loore.

Goffin en Lorenzi namen het al één keer eerder tegen elkaar op. In 2014 veegde Goffin op het ATP-toernooi in Kitzbühel de vloer aan met Lorenzi. De Luikenaar won in twee korte sets (6-2 en 6-1) en stoomde door naar toernooiwinst.

In de halve finales van de Davis Cup nemen de Belgen het in eigen huis op tegen Australië, dat de Verenigde Staten klopte met 3-2.

David Goffin: “Goed weekend voor mij”

“Tegen Zwitserland was er meer stress mee gemoeid, want het ging om de vijfde wedstrijd”, zei Goffin meteen na de wedstrijd op het court. “Nu was Steve Darcis er nog, waren we nog in de problemen gekomen. We wisten dat Paolo Lorenzi niets zou weggeven, maar ik speelde goed genoeg. Het was een heel goed weekend voor mij. Ik begin ervaring te verwerven, en die heeft me geholpen in de twee wedstrijden.”

In de halve finales ontmoet België medio september Australië. “Dat is fantastisch, we krijgen nog een superduel in België. Na 2015 staan we opnieuw in de halve finales. We hebben nog tijd, maar hebben Australië al als mikpunt. We gaan ons goed voorbereiden.”

Lorenzi: “Goffin was gewoon beter”

Paolo Lorenzi (ATP 38) is er zondag niet in geslaagd Italië op gelijke hoogte te brengen met België in kwartfinale van de Davis Cup. Lorenzi verloor in drie sets (6-3, 6-3 en 6-2) van David Goffin. Daardoor waren de Belgen zeker van de overwinning.

“Het was een heel moeilijke match”, opende de 35-jarige Lorenzi na afloop. “Ik kreeg nooit echt greep op de partij, gewoonweg omdat David beter was. Ik ben daar niet door verbaasd. Om hem vandaag te verslaan, op deze ondergrond, moest ik hopen dat hij zijn beste niveau niet haalde. Maar dat was wel het geval. David is een heel sterke speler, op het niveau van een toptienspeler.”

Lorenzi stond vrijdag al drie en een half uur op het terrein tegen Steve Darcis, maar wilde dat niet als excuus zien. “Ik was niet moe voor de partij”, aldus Lorenzi. “Daar kan ik de nederlaag niet aan wijten. Ik was goed gerecupereerd.”

Italiaanse kapitein vindt dat België kwalificatie verdient

“Paolo heeft alles geprobeerd, maar Goffin presteerde gewoon erg sterk”, analyseerde Barazzutti de match die onze landgenoot in drie sets (6-3, 6-3 en 6-2) won tegen Lorenzi. “België heeft de kwalificatie voor de halve finales niet gestolen. Met Goffin en Steve Darcis hebben de Belgen twee talentvolle spelers in hun rangen, die het bovendien gewoon zijn om op hardcourt te tennissen. We hebben gisteren gezien dat België, ondanks de nederlaag, ook in het dubbelspel sterk voor de dag komt. Ik wil ook benadrukken dat de Belgische ploeg erg veel respect toonde voor zijn tegenstander.”

Italië kon in Charleroi niet rekenen op Fabio Fognini (ATP 28), zijn op papier sterkste speler. “Maar daar wil ik het niet over hebben”, aldus Barazzutti. “Het zou voor ons een goede zaak geweest zijn mocht hij gespeeld hebben, maar dat was nu eenmaal niet het geval.”

09-04-2017 om 21:40 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw en tweeling wachten afscheidnemende Tom Boonen op in Roubaix

Vrouw en tweeling wachten afscheidnemende Tom Boonen op in Roubaix

http://oi63.tinypic.com/140vmut.jpg

Een twintigtal kilometer voor het einde van Parijs-Roubaix kwam Tom Boonens vriendin Lore aan in Roubaix, samen met de tweeling Jacqueline en Valentine. Ze hoopten in Roubaix Tom naar een vijfde kassei te kunnen schreeuwen, maar de koerssituatie zat Boonen helaas niet mee. Hij moest vol in de achtervolging na een aanval van Peter Sagan en kwam niet meer terug.

09-04-2017 om 21:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stroompanne op Antwerpse Linkeroever - normale situatie hersteld

Stroompanne op Antwerpse Linkeroever - normale situatie hersteld

http://oi67.tinypic.com/x285dv.jpg

Door een brand aan een hoogspanningscabine in Zwijndrecht was de stroom zondagavond uitgevallen in Zwijndrecht, Burcht, Linkeroever en een deel van Melsele. Om iets voor 19 uur is de normale situatie weer hersteld, meldt de brandweer.

De Antwerpse brandweer werd om iets voor 17 uur opgeroepen voor een brand in een hoogspanningscabine op de Antwerpsesteenweg in Burcht. De hulpdiensten hadden grote moeite om de brand te blussen en de hulp werd ingeroepen van netbeheerder Eandis. De operationele fase van het rampenplan was ingegaan. Ondertussen is de brand geblust.

Door de stroompanne werden duizenden gezinnen getroffen. Ook de trams van De Lijn stonden stil. De vervoersmaatschappij zette pendelbussen in voor de gestrande reizigers. Het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Berchem ondervond een tijdlang hinder, er hebben voor een half uur geen treinen gereden tussen beide stations. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. De treinen vanuit Gent reden daardoor tijdelijk niet door tot Antwerpen, maar werden beperkt tot Sint-Niklaas. En de treinen vanuit Antwerpen werden omgeleid via Mechelen en Dendermonde”, zegt woordvoerder Thomas Baeken.

Advertentie

Maar rond 17.50 uur is het treinverkeer weer kunnen hernemen. “Er zijn wel nog gevolgvertragingen, die variëren van 15 tot 30 minuten”, zegt Baeken. “We denken dat er nog tot 19 uur zullen zijn.”

“Er is een probleem ontstaan met een kabel aan het transformatorenstation in Burcht”, zegt woordvoerder van Eandis Jean-Pierre Blomme. “Door een kortsluiting is brand ontstaan. Linkeroever, Zwijndrecht, Burcht en een deel van Melsele zaten zonder stroom.”

De brandweer liet om iets voor 19 uur weten dat er op de getroffen plaatsen opnieuw stroom is. “Alle secundaire oproepen zijn afgehandeld, we beëindigen de communicatie over dit incident”, laten de hulpdiensten weten.

09-04-2017 om 21:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Avermaet rijdt België naar zege in Parijs-Roubaix

Van Avermaet rijdt België naar zege in Parijs-Roubaix

http://oi68.tinypic.com/2l75uv.jpg

De 115e editie van Parijs-Roubaix moest en zou het orgelpunt moeten worden voor Tom Boonen. In zijn allerlaatste profkoers startte Boonen als topfavoriet om zijn vijfde kassei te winnen en zo alleen recordhouder te worden. Tot dertig kilometer van de finish leek een vijfde zege van Boonen ook mogelijk maar toen een elitegroep met Greg Van Avermaet aanviel, miste hij de goede vlucht. De olympische kampioen trok met Zdenek Stybar en Sebastian Langeveld naar de Vélodrome en de olympische kampioen maakte het af in de sprint!

Al van voor de start was het al Boonen wat de klok sloeg. Iedereen wilde een glimp opvangen van de ster en een laatste quote opvangen. “Laat de koers nu maar beginnen, er is al genoeg gepraat. Ik hoop dat de mensen zich gaan amuseren, dat is het belangrijkste”, klonk het gretig.

Snelle start, lang wachten op vlucht van de dag

Wegens de rugwind en het stralende zomerweer werd de start met een kwartier verlaat. Terecht, zo bleek toen om 11u22 het startschot werd gegeven in Compiègne: de renners schoten als gekken uit de startblokken. We kregen traditioneel een spervuur aan demarrages, ondermeer Edward Theuns (Trek) Kenneth Vanbilsen (Cofidis) probeerden een vlucht op te zetten, maar het peloton liet niet begaan. Na één uur koers stond meer dan 50 kilometer op de teller. Dan was het de beurt aan Michael Morkov (Astana) en Frederik Backaert (Wanty) maar opnieuw tevergeefs. Pas vlak voor de eerste kasseistrook in Troisvilles - Inchy (***) na een kleine 100 kilometer koers geraakte de vlucht van de dag weg. Met Jelle Wallays (Lotto) zat er ook een Belg bij, hij trok op avontuur met Mickaël Delage (FDJ) en Yannick Martinez (Delko).

Naesen lek en opgave Terpstra

Helaas zijn valpartijen en lekke banden schering en inslag. Oliver Naesen (AG2R) was vertrokken met amper 3,5 bar druk in de banden maar was ook het eerste belangrijkste slachtoffer met een lekke band. Na Vertain - Saint-Martin-sur-Écaillon (***) was het de beurt aan Ian Stannard (Team Sky). Op 118 kilometer van de streep kwam echter ook ex-winnaar Niki Terpstra zwaar ten val en de Nederlander zou later zelfs opgeven, waardoor Quick Step en Tom Boonen al vroeg een belangrijke pion verloren. Boonen zelf reed steeds goed omringd vooraan in het peloton.

Ondertussen had zijn ex-ploegmaat Stijn Vandenbergh (AG2R) de sprong naar de twee overgebleven koplopers Wallays en Delage gemaakt en onder zijn impuls kreeg de vlucht een nieuwe impuls.

Van Avermaet zonder fiets, Boonen schudt aan de boom

In de lange sprint op weg naar het Bos van Wallers, de eerste strook van vijf sterren, stond Greg Van Avermaet (BMC) plots aan de kant met een kapotte fiets. Gelukkig voor de olympische kampioen stond er net iemand langs de kant met een reservefiets maar helaas voor hem schudde Boonen net dan een eerste keer aan de boom.

In het Bos zelf trok Matteo Trentin fors door in dienst van Boonen, die attent volgde in het wiel van wereldkampioen Peter Sagan (Bora) en Jasper Stuyven (Trek). Guillaume Van Keirsbulck (Wanty) en Iljo Keisse (Quick Step) reden lek terwijl Van Avermaet nog steeds moest achtervolgen maar die zou na een moment van wapenstilstand onder de toppers na het Bos én een forse krachtinspanning vooraan toch weer kunnen aansluiten.

Foutje Boonen, Sagan aarzelt niet

Het Bos bezegelde wel het lot van de koplopers. Onder impuls van Sylvain Chavanel (Direct Energie) kon Jelle Wallays echter zijn vlucht nog wat verlengen. De twee profiteerden van een zeldzaam moment van rust in de koers om meteen een halve minuut te pakken.

Op secteur 17 (Hornaing - Wandignies ****) voerde Trek-Segafredo de forcing en Boonen liet zich zowaar verrassen: een man of twaalf reed weg en niemand van Quick Step Floors was mee. Stybar moest vol aan de bak maar net op dat moment trok Peter Sagan fors door. De wereldkampioen twijfelde niet en koos op 77 kilometer van de streep vol voor de aanval, Jasper Stuyven (Trek), Maciej Bodnar (Bora) en Daniel Oss (BMC) haakten hun wagonnetje aan. Toen Sagan echter lek reed, bleven echter enkel Stuyven en Oss alleen over. Twee superknechten plots in het offensief, in dienst van respectievelijk Degenkolb en Van Avermaet, en de twee pakten snel een halve minuut.

Quick Step moest iets rechtzetten maar was plots fel uitgedund en het was Boonen zelf die op de volgende strook de kop pakte. Dat Sagan vooraan werd weggeslagen, kwam hem érg goed uit...

Stybar muilkorft Sagan op Mons-en-Pévèle

Boonen had zijn lesje geleerd en trok zelf fors door op de volgende stroken. Sagan volgde echter telkens gezwind, net als Van Avermaet, Degenkolb en Alexander Kristoff (Katusha). Op de tussenstroken was het Stybar die de boel controleerde. Dimitri Claeys (Cofidis) en Gianni Moscon (Sky) en Jürgen Roelandts (Lotto) anticipeerden door weg te springen uit de groep met favorieten en zo zouden we vijf koplopers krijgen.

Het was echter wachten op de volgende strook van vijf sterren: het Stuyven-Oss begon met driekwart minuut aan de legendarische Mons-en-Pévèle op iets minder dan 50 km van de velodroom in Roubaix.

In de groep met favorieten begon Stybar als eerste maar werd al snel voorbij gestoken door een ontketende Sagan. Boonen zat wat verderop en dat leek de wereldkampioen maar al te goed te beseffen. Een beresterke Stybar beet zich als een ware superknecht echter vast in het wiel, waardoor alles samen bleef. Boonen kreeg zo de schifting waar hij op hoopte.

Sagan met pech, Van Avermaet in een zetel en Boonen plots afwezig

Net nà de gevreesde Mons-en-Pévèle nam Boonen zelf over samen met Jens Keukeleire (Scott) en deze keer moest Sagan na zijn krachtinspanning op de kasseien meteen weer in het defensief. Dat lukte maar door deze versnelling werden de koplopers weer gegrepen en werden mannen als Kristoff, Stannard en Rowe overboord gekieperd.

Oss trok opnieuw in de aanval waardoor Van Avermaet zich kon beperken tot volgen. Stybar had werk genoeg door aanvallen van Roelandst en Sebastian Langeveld (Cannondale) te counteren. Toen ook Sagan achter de Tsjech sprong, was het alle hens aan dek bij Van Avermaet, Degenkolb en Boonen. Maar uitgerekend op de strook van Templeuve, waar het Boonen-fandorp stond aan de Moulin-de-Vertain, reed Sagan lek waardoor de wereldkampioen wegviel...

Boonen was een belangrijke concurrent kwijt maar was zelf niet mee toen Van Avermaet, Moscon en Stuyven wél de sprong naar Stybar-Roelandst-Langeveld maakten. De olympische kampioen reed attent en belandde zo in een zetel achter zijn ploegmaat Oss.

Van Avermaet op Carrefour de l’Arbre, Boonen in achtervolging

Sagan belandde snel weer in het groepje-Boonen, dat even later zou uitgroeien tot een heus peloton dat op een halve minuut volgde achter de groep-Van Avermaet. De veer van de wereldkampioen leek echter gebroken.

Vluchter Oss werd vooraan ingerekend maar perste nog het laatste restje energie uit zijn Italiaanse lijf in dienst van Van Avermaet. Op Camphin-en-Pévèle (****) probeerde Boonen nog wel maar hij geraakt niet weg bij de achtervolgers en op Carrefour de l’Arbre (de laatste vijfsterren-strook) trok Van Avermaet alle registers open. Langeveld en Stybar lieten echter niet begaan. Vooraan nam de Tsjech vol over, terwijl Boonen op een halve minuut achter hem de forcing voerde bij de achtervolgers terwijl Naesen en Degenkolb in zijn wiel plakten.

Boonen zeker niet, wie dan wel?

Met Boonen nog steeds in een kansrijke positie achter hem, werkte Stybar in de laatste vijftien kilometer vooraan niet meer mee. Van Avermaet en Langeveld moesten dus met z’n tweetjes de 45 seconden bonus op de groep-Boonen verdedigen. Dat lukte en op de strook van Hem (***) moest Boonen zijn kansen op een vijfde kassei begraven...

Van Avermaet, Langeveld en Stybar stevenden in een rotvaart af op de Vélodrome en zouden onder elkaar uitmaken wie deze legendarische editie zou winnen. Op vier kilometer van de streep demarreerde Stybar maar Van Avermaet remonteerde de Tsjech op indrukwekkende wijze. Er werd dus gesprint op de legendarische piste.

Van Avermaet dwong Stybar naar de kop en plots kwamen Stuyven en Moscon aansluiten. Stybar begon van ver maar Van Avermaet won.

Uitslag:

1. Greg Van Avermaet (BMC) in 5:41:07

2. Zdenek Štybar (Quick-Step) z.t.

3. Sebastian Langeveld (Cannondale)

4. Jasper Stuyven (Trek)

5. Gianni Moscon (Team Sky)

6. Arnaud Démare (FDJ)

7. André Greipel (Lotto)

8. Edward Theuns (Trek)

9. Adrien Petit (Direct Energie)

10. John Degenkolb (Trek)

...

13. Tom Boonen (Quick-Step)

09-04-2017 om 21:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
08-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen krijgen vroeger rimpels en vrouwen krijgen er meer

Mannen krijgen vroeger rimpels en vrouwen krijgen er meer

http://oi68.tinypic.com/9iy5ps.jpg

Mannen krijgen op jongere leeftijd rimpels dan vrouwen, maar zij krijgen er wel meer na hun menopauze. Dat blijkt uit een onderzoek van het Erasmus MC, een universitair medisch centrum in Rotterdam.

Onderzoekers analyseerden de gezichten van 3.831 Europeanen tussen 51 en 98 jaar. Ze ontdekten dat mannen onder de 65 jaar meer rimpels hebben dan vrouwen, terwijl dat bij de 75-jarigen net omgekeerd is. Bovendien hebben mannen er meer in de bovenste helft van hun gezicht, en vrouwen meer in de onderste helft.

“We kunnen het verschil tussen mannen en vrouwen niet precies verklaren. Er is reden om aan te nemen dat hormonen een rol spelen. Maar we hebben getest of het vrouwelijke hormoon oestrogeen een beschermende factor is, en dat hebben we niet kunnen bevestigen”, vertelt onderzoekster Merel Hamer aan De Standaard.

“We zagen wel dat vrouwen met een hoog testosterongehalte minder rimpels hebben. Dus testosteron lijkt vrouwen te beschermen.” Dat is opmerkelijk, want mannen hebben eerder last van rimpels, terwijl zij veel meer testosteron aanmaken dan vrouwen.

Andere factoren

Verder is er ook een verband tussen rimpels en de huidskleur. Zo zouden mensen met een lichte huid minder snel rimpels krijgen. Dat komt omdat zij sneller verbranden en daarom de zon meer mijden. Verder verouderen mensen met een verschillend huidtype ook anders. De lichtere mensen hebben meer vlekken en de donkere meer rimpels.

Ook het gewicht is een bepalende factor of iemand rimpels krijgt. Iemand met een lager BMI zou meer rimpels hebben, aangezien vet de huid vult. Er is wel een uitzondering op die regel. Zo hebben dikkere vrouwen vaker kraaienpootjes naast hun ogen.

De allerbelangrijkste factis voor rimpels zijn de genen. “De optelsom van factoren zoals leeftijd, roken, blootstelling aan zonlicht, gewicht en huidtype bepaalt voor bijna de helft hoeveel rimpels we hebben, maar al de rest komt op conto van de erfelijkheid”, besluit Hamer.

08-04-2017 om 21:27 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaketoe krijgt vleugeltransplantatie na ontploffing

Kaketoe krijgt vleugeltransplantatie na ontploffing

http://oi65.tinypic.com/35bzh5i.jpg

Een kaketoe was er slecht aan toe nadat een vogel naast hem ontploft was op hoogspanningsdraden. Gelukkig voor het beestje konden dierenartsen van de Australische Perth Zoo hem nieuwe vleugels geven.

De zoo van Perth helpt regelmatig dieren in nood, maar deze kaketoe was er erg aan toe. De dunsnavelraafkaketoe, een bedreigde diersoort, was verbrand en mogelijk geëlektrocuteerd. Zijn vleugels waren zo ernstig beschadigd, dat hij niet meer kon vliegen. Maar zelfs daarvoor hadden de dierenartsen van het park een remedie.

Met behulp van veren van andere vogels, lijm en lucifers reconstrueerden de dierendokters de vleugels van hun patiënt. De kaketoe is nu bezig met het herstellingsproces in een gespecialiseerd centrum. Eenmaal hij er weer bovenop is, zal de vogel opnieuw vrijgelaten worden. De nieuwe vleugels zal hij na verloop van tijd opnieuw verliezen, wanneer de pluimen van nature terug groeien. Maar dankzij de operatie heeft de geluksvogel meer kansen om te overleven.

08-04-2017 om 21:21 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zonnig weekend, bewolkte week

Zonnig weekend, bewolkte week

http://oi65.tinypic.com/33yizgl.jpg

Zondag wordt het zonnig. Het is ook warm voor de tijd van het jaar met maxima van 17 tot 22 graden. Er waait een zwakke of af en toe een matige wind uit zuidelijke richtingen.

Maandag krijgen we eerst veel wolken met soms lichte regen. Later overdag wordt het licht wisselvallig vanaf het noorden met enkele buitjes maar ook een aantal opklaringen. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden.

Dinsdag blijft het meestal droog en is het wisselend tot zwaarbewolkt. De maxima schommelen rond 13 graden. Dinsdagnacht en woensdag verwachten we perioden met regen of buien bij maxima rond 12 graden.

Donderdag en vrijdag wordt het wisselvallig met buien en opklaringen bij frisse maxima rond 11 of 12 graden. Algemene luchtgesteldheid Een hogedrukgebied boven onze streken zorgt voor rustig en droog weer. De aangevoerde lucht wordt geleidelijk droger.

Het KMI signaleert tot slot nog ongunstige voorwaarden voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen. Let daarom op bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.

08-04-2017 om 21:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg is Europees kampioen rechts inhalen

Belg is Europees kampioen rechts inhalen

http://oi65.tinypic.com/2hdwe8w.jpg

Geen enkele bestuurder in Europa haalt vaker rechts in op de snelweg dan de Belg. Dat blijkt uit een enquête van Ipsos bij meer dan 12.000 Europeanen op vraag van het Franse bouwbedrijf Vinci. We gebruiken ook vaker dan gemiddeld onnodig onze toeter.

41 procent van de Belgen haalt wel eens rechts in, tegenover een gemiddelde van 31 procent in Europa. Volgens het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) is dat wellicht te wijten aan de drukte op onze wegen, naast het hoge aantal op- en afritten. Die zouden bestuurders naar de middelste rijstrook jagen om niet te worden gehinderd.

De Belg gebruikt ook vaker nodeloos zijn toeter dan het Europees gemiddelde (53 procent tegenover 46 procent). Dat de Italianen en de Spanjaarden nog slechter doen, is wellicht geen verrassing.

Onze landgenoten zijn er volgens het onderzoek van overtuigd dat onoplettendheid de voornaamste oorzaak is van ongevallen, maar bezondigen zich desondanks vaak aan handelingen die afleiden van het verkeer. Zo bedient 45 procent de gps tijdens het rijden en schrijft 30 procent sms’jes of e-mails. Al die cijfers liggen een eind boven het gemiddelde.

Negentig procent van de Belgen geeft toe de maximumsnelheid wel eens met een paar km/u te overschrijden, hoewel 48 procent vindt dat te snel rijden één van de belangrijkste doodsoorzaken op de weg vormt. 56 procent houdt naar eigen zeggen ook onvoldoende afstand en 65 procent vergeet te vertragen bij wegenwerken. Dat laatste is opnieuw het slechtste resultaat binnen Europa, stelt het BIVV.

08-04-2017 om 21:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. België mist op haar na de beslissing in dubbelspel Davis Cup tegen Italië

België mist op haar na de beslissing in dubbelspel Davis Cup tegen Italië

http://oi66.tinypic.com/2vskymu.jpg

Zondag (vanaf 14u30) valt de beslissing in de twee enkelpartijen. Eerst neemt David Goffin (ATP 14) het op tegen Paolo Lorenzi (ATP 38), waarna Steve Darcis (ATP 53) de Davis Cup-ontmoeting afsluit met de wedstrijd tegen Andreas Seppi (ATP 76). De Belgen hebben voldoende aan één gewonnen partij.

Vrijdag had België al een 2-0 voorsprong genomen na de zeges van Steve Darcis en David Goffin. Darcis klopte Paolo Lorenzi in vier sets (6-7 (3/7), 6-1, 6-1, 7-6 (7/4)), terwijl Goffin in drie sets (6-4, 6-3, 6-3) afrekende met Andreas Seppi.

In de halve finale wacht voor de Belgen de winnaar van de kwartfinale tussen Australië en de Verenigde Staten. Na twee dagen leidt Australië in hun onderlinge strijd met 2-1.

08-04-2017 om 21:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
07-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melanie Griffith (59): "Ik ging te ver met plastische chirurgie"

Melanie Griffith (59): "Ik ging te ver met plastische chirurgie"

http://oi64.tinypic.com/kalncw.jpg

Melanie Griffith heeft voor het eerst gesproken over de talloze ingrepen die ze onderging bij de plastisch chirurg. Naar eigen zeggen zag ze pas dat ze te ver was gegaan, toen anderen haar daar op wezen.

"Ik besefte het niet, tot de mensen begonnen te zeggen: 'Oh mijn god, wat heeft ze nu gedaan?'", aldus de Amerikaanse actrice. "Dat deed zo'n pijn dat ik naar een andere arts ben gegaan. Hij maakte ongedaan wat de eerste dokter allemaal had uitgespookt. Hopelijk zie ik er nu weer normaler uit."

In het interview met het blad 'Porter' is Griffith ook open over haar verslavingen. Ze moest drie keer afkicken van drugs en pijnstillers, maar haar kinderen Alexander (31), Dakota (27) en Stella (20) hebben daar volgens haar niet onder geleden. "Ik functioneerde altijd. Misschien had ik dingen anders moeten doen, maar ik was er bijna altijd voor mijn kinderen. Ze hebben over het algemeen een bevoorrecht zigeunerleven geleefd."

Griffith (59), zelf de dochter van Hollywoodlegende Tippi Hedren, kreeg van elk van haar ex-mannen een kind. Alexanders vader is acteur Steven Bauer, Dakota kreeg ze met Don Johnson en Stella's vader is Antonio Banderas.

07-04-2017 om 12:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse acteur Don Rickles (90) overleden

Amerikaanse acteur Don Rickles (90) overleden

http://oi64.tinypic.com/11w3lly.jpg

De Amerikaanse tv-acteur Don Rickles is overleden. De entertainer is vandaag op 90-jarige leeftijd in zijn woning in Los Angeles aan een leveraandoening gestorven. Dat deelde zijn woordvoerder Paul Shefrin mee.

De Emmy-winnaar was onder andere in de film 'Casino' van Martin Scorsese uit 1995 te zien. Hij vertolkte ook steeds weer kleine rollen in series als 'The Addams Family', 'The Munsters', 'I Dream of Jeannie', 'I Spy' of 'Hunter'. In het Engelstalig gebied was hij ook als de synchroonstem van Meneer Aardappelhoofd in de 'Toy Story'-films bekend.

De in 1926 in New York geboren Rickles studeerde na zijn marinedienst toneel en werkte al vroeg als komiek. Hij had tijdelijk ook zijn eigen tv-show en publiceerde platen en boeken. Rickles was meer dan 50 jaar getrouwd, heeft een dochter en twee kleinkinderen.

07-04-2017 om 12:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het knappe neefje van Hillary Clinton tekent modellencontract

Het knappe neefje van Hillary Clinton tekent modellencontract

http://oi67.tinypic.com/23m38s6.jpg

Toen Tyler Clinton zichzelf kort vertoonde tijdens de inhuldiging van tante Hillary Clinton als democratische presidentskandidaat, had de wereld er acuut een nieuwe boy crush bij. De 22-jarige Amerikaan heeft ondertussen een contract getekend bij het bekende modellenbureau IMG.

Tyler is de zoon van Roger Clinton Jr., de jongere halfbroer van Bill Clinton, voormalig president van de Verenigde Staten en echtgenoot van Hillary. Hij behaalde onlangs een diploma communicatie aan de Loyola Marymount universiteit, maar hij houdt zich tegenwoordig meer bezig met vrijwilligers- én modellenwerk.

Zijn Instagramaccount staat vol met foto's van zichzelf en af en toe poseert hij ook eens met nonkel Bill. Kwestie van dat aantal Instagramvolgers nog wat extra de hoogte in te krijgen? 

07-04-2017 om 12:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xandee mag vandaag ziekenhuis verlaten

Xandee mag vandaag ziekenhuis verlaten

http://oi65.tinypic.com/23jzg7.jpg

Sandy Boets, beter bekend als Xandee van Touch of Joy, mag vandaag het Jessa Ziekenhuis in Hasselt verlaten. Daar verbleef ze sinds half januari na twee zware hartoperaties.

Sandy postte dat heuglijke nieuws op Facebook samen met een foto van haar been, dat nog steeds in een verband ligt. "Bijna klaar om terug gas te geven", postte ze. Begin dit jaar moest de zangeres onder het mes om een lekkende hartklep te herstellen. Maar omdat de schade groter was dan gedacht, werd tijdens een tweede spoedoperatie de volledige klep vervangen. Daarna wachtte Xandee een lange revalidatie van drie maanden in het ziekenhuis. Haar voet raakte wel even verlamd, en ze had lange tijd pijn aan haar been. Nu mag ze eindelijk naar huis, en daar is ze heel blij om.

07-04-2017 om 12:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus, Tine Embrechts en Sven De Leijer in 1ste aflevering van De 3 wijzen

Jeroen Meus, Tine Embrechts en Sven De Leijer in 1ste aflevering van De 3 wijzen

http://oi66.tinypic.com/8zhh1u.jpg

Zondagavond is het zover: dan keert 'De 3 wijzen' terug naar Eén. De eerste aflevering belooft al meteen hilarisch te worden, met grote namen als wijzen: Jeroen Meus, Tine Embrechts, en Sven De Leijer laten zich van hun meest leugenachtige kant zien.

Welke wijze maakt de kandidaten iets wijs en wie vertelt de waarheid? Kandidaten Dirk (38) en Lot (19) proberen dat zo goed mogelijk in te schatten. De kandidaat die dat het beste kan, gaat naar huis met een mooie geldprijs. 

Kobe Ilsen leidt als presentator alles in goede banen. Wie als kijker thuis wil meespelen met De 3 wijzen om zo een gadget uit de aflevering te winnen, kan na elke uitzending terecht op de website van Eén, waar wekelijks een nieuwe quiz op verschijnt.

07-04-2017 om 12:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
04-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Danira nog steeds vrijgezel is

Waarom Danira nog steeds vrijgezel is

http://oi66.tinypic.com/5n9iyt.jpg

Het nieuwe seizoen van 'Over Eten' gaat morgen van start, en dat betekent dat de chemie tussen Danira Boukhriss Terkessidis en Kobe Ilsen weer van het scherm zal spatten. De geruchten over een mogelijke relatie zullen wel weer opduiken, maar zelf blijven ze ontkennen dat er ooit iets zal zijn tussen hen. "Het klikt goed, maar we hebben op nog geen enkel moment amoureuze gevoelens gehad", klinkt het in Dag Allemaal.

Kobe en Danira trokken samen al een paar keer op vakantie, wat de geruchten van een mogelijke relatie alleen maar aansterkt. En toen Kobe dan het nieuwe seizoen van 'Over Eten' aankondigde met een nep-huwelijksaanzoek, was het hek helemaal van de dam. "Een goede mop, vond ik", aldus Danira. "Het gerucht dat wij naast collega's ook een koppel zouden zijn, hebben Kobe en ik niet zélf verspreid en al vaak genoeg tegengesproken. We liggen er niet wakker van. We zijn allebei single, maar zeker niet zo wanhopig dat we dan maar met elkaar gaan aanpappen.  Ik heb trouwens nóg mannelijke vrienden met wie ik op reis ga, hé."

Ze zijn wel nóg betere vrienden geworden. "Het klikt goed tussen ons, maar we hebben nog op geen enkel moment amoureuze gevoelens gehad. Een relatie starten met een collega lijkt me sowieso geen goed idee. De liefde geeft altijd miserie, hé? En ik wil geen miserie op de werkvloer." Zelf is ze niet actief op zoek naar een lief. "Als ik hem morgen tegenkom, is hij zéker welkom. Maar ik mis hem nu niet. Daarbij, veel kansen om een potentiële nieuwe liefde te ontmoeten zijn er niet in mijn leven. Ik werk zo'n tien uur per dag, om daarna in mijn zetel te ploffen om te bekomen. En daar zal ik mijn prins niet vinden, hé?"

04-04-2017 om 21:59 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ish Ait Hamou is op zoek naar deze dame. Ken jij haar?

Ish Ait Hamou is op zoek naar deze dame. Ken jij haar?

http://oi67.tinypic.com/2hn6m9x.jpg

Choreograaf en presentator Ish Ait Hamou heeft onze hulp nodig. Hij wil graag een belofte nakomen, maar moet daarvoor eerst de dame op deze foto vinden. Ken jij haar toevallig?

"Tijdens mijn vlucht van Ukraine naar hier ging ik even door al mijn foto's die ik op mijn telefoon had opgeslagen.. en toen zag ik deze", vertelt Ish op Facebook. "Maanden gelezen, na een lezing, liep deze dame naar me toe. Zeer fijne en verlegen dame. Ze liet me weten dat ze graag samen op de foto wou als herinnering maar ze was haar toestel vergeten. Ik stelde voor dat ik die zelf zou nemen en het haar zou doorsturen.Helaas ben ik dit vergeten en ik zou graag mijn belofte nakomen. Al wat ik heb is deze foto, de kracht van internet en de hoop dat zij of iemand die haar kent facebook heeft."

Intussen is al geweten dat de foto in kwestie in De Gulden Zonne in Hooglede werd genomen, op 26 mei 2016. De dame in kwestie werd echter nog niet teruggevonden.

Tijdens mijn vlucht van Ukraine naar hier ging ik even door al mijn foto's die ik op mijn telefoon had opgeslagen.. en toen zag ik deze. Maanden gelezen, na een lezing, liep deze dame naar me toe. Zeer fijne en verlegen dame.

04-04-2017 om 21:54 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kendall Jenner draagt een zeer onthullende jeansbroek op wandel in Los Angeles

Kendall Jenner draagt een zeer onthullende jeansbroek op wandel in Los Angeles

http://oi63.tinypic.com/a9my3l.jpg

Model en realityster Kendall Jenner is de laatste jaren ontpopt tot een mode-icoon voor veel vrouwen. Ze durft te experimenten met haar kleren, slaat af en toe de bal al eens mis, maar lijkt zich daar niks van aan te trekken. En zo hebben we het graag. Tijdens een opname van Keeping Up With The Kardashians in Beverly Hills, Los Angeles werd ze afgelopen weekend gespot in een bijzondere broek.

Op het eerste zicht leek het alsof de 21-jarige een simpele afgeknipte jeansshort droeg, maar niets is minder waar. Als je goed kijkt zie je dat de naden aan de zijkant nog vastzitten aan de short en ook de enkels van de broek zijn nog aanwezig. Een ripped jeans 2.0. zouden we dit durven noemen. Op de naden staat ook nog eens de tekst 'Spice Wear' te lezen om de look helemaal heftig te maken. Wat vind jij hiervan?

04-04-2017 om 21:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mel B: "Stephen was een monster. Hij sloeg me, wilde seksfilmpjes van mij lekken en perste me af voor triootjes"

Mel B: "Stephen was een monster. Hij sloeg me, wilde seksfilmpjes van mij lekken en perste me af voor triootjes"

http://oi65.tinypic.com/21e4943.jpg

"Stephen Belafonte was een monster. Hij sloeg mij, maakte onze kinderoppas zwanger, dreigde ermee seksfilmpjes van mij te lekken en perste me af voor triootjes met andere vrouwen." De beschuldigingen van Mel B aan het adres van haar ex zijn zeker niet min. Nu alles in de openbaarheid komt, vreest de Spice Girl zelfs voor haar leven en dat van haar drie kinderen. Haar advocaten wisten alvast een contactverbod af te dwingen. Gisteren kwam Belafonte zijn boeltje pakken en verliet hij hun gemeenschappelijke woonst in Hollywood. Zelf ontkent hij alle aantijgingen.

Volgens Mel B begonnen de mishandelingen al in 2007, het eerste jaar van hun huwelijk. "Ik was me aan het klaarmaken voor de finale van 'Dancing with the stars'. Hij legde zijn armen rond mijn nek, begon me te wurgen en sloeg me tegen de grond. Er zat een patroon in: als ik te veel succes kreeg, gaf hij me een stevige rammeling. Kwestie van duidelijk te maken wie thuis de baas was."

In 2012 sloegen de stoppen naar verluidt door toen Mel B in opdracht van 'X Factor' een opname had met Usher. Hij sloeg haar met zijn vuist vol in het gezicht, met een gebarsten lip tot gevolg. "Toen ik vroeg hoe ik zo onder de mensen moest komen, antwoordde hij dat ik daar eerder aan had moeten denken. 'Ik had maar niet moeten flirten en neuken met Usher', klonk het letterlijk uit zijn mond."

04-04-2017 om 21:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guy Van Sande: "Ik ben zó emotioneel en kwetsbaar nu"

Guy Van Sande: "Ik ben zó emotioneel en kwetsbaar nu"

http://oi68.tinypic.com/n2zy4z.jpg

Binnenkort moet Guy Van Sande voor de rechtbank verschijnen in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij een pedofiliezaak. Daarover wil hij niets kwijt, maar nu hij ook beschuldigd wordt van ongepast gedrag tijdens een van zijn fotoshoots, geeft hij toch een reactie. "In mijn ogen liep daar niets verkeerd", vertelt hij in Dag Allemaal.

In de mediawereld mag hij dan in onmin geraakt zijn, als fotograaf heeft Van Sande nog steeds heel wat werk. Voor 300 euro biedt hij een professionele shoot aan. Een heel scherpe prijs, maar niet al zijn klanten zijn tevreden. Een van hen, een zekere Nathalie, doet haar verhaal in Dag Allemaal. Ze vertelt dat Guy tijdens de shoot, die ze met haar vriend deed, ongepaste opmerkingen maakte. "Compleet ongegeneerd zei hij tegen m'n vriend dat ik 'toch zo sexy was', dat soort zaken. We hadden daar allebei een heel ambetant gevoel bij. Als een man dat één keer zegt, is dat misschien een compliment. Maar als hij continu dergelijke commentaar geeft... M'n vriend vond het er ook vér over."

Achteraf vond ze ook dat de foto's die ze kreeg allerminst voldoende waren. "Om te beginnen duurde het al erg lang voordat we onze foto's te zien kregen. Wéken heb ik erop moeten wachten. Altijd was er wel een excuus waarom hij er nog niet aan begonnen was. En uiteindelijk stuurde hij dan een selectie door van 150 foto's. Maar 't zijn er in de praktijk veel minder. Hij heeft dezelfde foto in zwart-wit, sepia en met een effectje afgedrukt. Ik wil trouwens ook zeker zijn dat ik alle foto's krijg van hem. Want wie weet houdt hij een deel voor één of ander privéarchief."

Facebookberichten
Toen ze Guy daarover aansprak, kwam die erg scherp uit de hoek. "Hij zei dat ik nogal zou schrikken als ik de onbewerkte foto's zou zien. Omdat hij heel veel werk had gehad om m'n wallen weg te werken en 't presentabel te maken. Dat is toch niet normaal?"

Guy zelf heeft echter een heel andere visie op de zaak. "We hebben inderdaad een shoot gedaan. Maar daar liep in mijn ogen niets verkeerd. Het klopt dat Nathalie mij heeft laten weten dat er te weinig foto's waren, maar daar ga ik niet mee akkoord. Als je weet dat ik aan elke foto twintig minuten Photoshop-werk had, kan je toch wel begrijpen dat ik al enorm veel tijd heb gestoken in die uiteindelijke selectie van 150 stuks?"

Dat zijn reactie wat overdreven was, geeft hij toe. "Ach ja, weet ge, op den duur word ik zó emotioneel... Ik ben zo kwetsbaar op dit moment. (stil) En als ik dan nog een duidelijke fout had gemaakt... Maar die vrouw ziet er op de foto's beter uit dan ze er ooit heeft uitgezien, geloof me. Echt waar, ik heb al zoveel meegemaakt, en ben niet gespaard gebleven de laatste maanden. Dat dit er nog eens bijkomt, is zó jammer."

04-04-2017 om 21:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
03-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na vriend van dochter in de cel, nu ook ex van moeder voor rechter: "Oplichting? Nooit iets van gemerkt"

Na vriend van dochter in de cel, nu ook ex van moeder voor rechter: "Oplichting? Nooit iets van gemerkt"

http://oi65.tinypic.com/157ozut.jpg

Zo moeder, zo dochter. Nadat de vriend van 'The Sky Is The Limit'-gezicht Melissa Van Hoydonck recent enkele dagen in de cel zat, staat de jarenlange partner van haar moeder Yolande morgen terecht voor de Antwerpse strafrechter. Als vastgoedmakelaar zou hij systematisch voorschotten in eigen zak hebben gestoken. "Nooit iets van gemerkt", zegt Yolande.

Op VIER is te zien hoe Yolande Van Hoydonck haar dochter Melissa helpt haar eigen modemerk te lanceren. Moeder en dochter zijn in 'The Sky Is The Limit' onafscheidelijk, hebben allebei stijl en blijken in het echte leven ook schijnbaar dezelfde voorliefde te hebben voor 'bad boys'. Want recent zat het lief van Melissa al tien dagen in de gevangenis in een internationaal onderzoek naar drugshandel en witwassen.

En morgen staat in de rechtbank van Antwerpen Dirk V.T. terecht wegens oplichting. De vastgoedmakelaar was jarenlang de vaste partner van Yolande. "Intussen heb ik wel gebroken met Dirk", zegt Yolande. "We zijn nu één jaar uit elkaar." Volgens haar heeft ze nooit gemerkt dat haar partner in een lastig parket zat.

03-04-2017 om 18:20 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollywoodlegende Doris Day wordt vandaag 95 en dat is 2 jaar vroeger dan verwacht

Hollywoodlegende Doris Day wordt vandaag 95 en dat is 2 jaar vroeger dan verwacht

http://oi64.tinypic.com/55eywm.jpg

Toen ze vorig jaar haar 92ste verjaardag vierde, liet Doris Day optekenen dat ze niet meer bezig is met haar leeftijd. En hopelijk meende de Hollywoodlegende dat, want dit weekend doken documenten op waaruit blijkt dat ze eigenlijk twee jaar ouder is dan gedacht. En dat wist ze zelf niet.

De ster van 'Calamity Jane' (1953) dacht haar hele leven dat ze geboren was in 1924, maar dat blijkt nu 1922 te zijn. De feiten kwamen aan het licht toen plots haar geboorteakte opdook, die in het 'Office of Vital Statistics' in de Amerikaanse staat Ohio wordt bewaard.

Op het document staan haar oorspronkelijke naam - Doris Mary Ann Kappelhoff - en haar geboortedatum: 3 april 1922. Haar ouders waren inderdaad Alma en William Kappelhoff uit Cincinnati.

Getal
"Ik heb altijd gezegd dat leeftijd maar een getal is", reageerde Doris Day gisteren op het nieuws. "Ik heb er nooit veel aandacht aan besteed, maar het is geweldig om eindelijk te weten hoe oud ik écht ben."

De ster van 'Pillow Talk' (1959) - waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg - 'Midnight Lace' (1960) en 'Do Not Disturb' (1965) is daarmee even oud als andere legendes Betty White en Carl Reiner.

Gespeculeerd
"Er is wel eens gespeculeerd over de leeftijd van Doris", aldus haar woordvoerder Charley Cullen Walters. "Het ziet ernaar uit dat er eindelijk een antwoord is. Het verhaal dat ik zelf het vaakste hoorde, was dat Doris op een bepaald moment auditie deed voor een bepaalde rol en dat haar leeftijd verkeerd werd genoteerd op het formulier. Ik weet niet of dat klopt, maar het is wel mogelijk."

03-04-2017 om 18:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Romeo's hebben een opmerkelijke vraag: "Stuur ons naar het Songfestival"

De Romeo's hebben een opmerkelijke vraag: "Stuur ons naar het Songfestival"

http://oi68.tinypic.com/xb9ytl.jpg

Terwijl overal de Songfestival-koorts stijgt, viel een opvallende sollicitatie in de bus. Volgend jaar willen De Romeo's ons land heel graag vertegenwoordigen op de liedjeswedstrijd. "Wij stellen ons kandidaat en het is ons menens", klinkt het. "Als de mensen ons steunen, zullen we verschillende songs maken. Daaruit mag het publiek dan eentje kiezen."

Anouk deed het hen voor in Nederland en nu lanceert ook Vlaanderens populairste trio een uitgesproken wens. Terwijl de Waalse zangeres Blanche zich volop klaarstoomt voor het Eurovisiesongfestival in Oekraïne, dromen De Romeo's al van de volgende editie. "We willen dit echt heel graag", aldus Chris Van Tongelen na een gesmaakte show op het Schlagerfestival. "Ik denk dat we ons daar echt thuis zouden voelen en we zijn niet bang om een slecht figuur te slaan. Al hebben we wel één voorwaarde. Als we gaan, willen we geen wedstrijd met andere artiesten. We willen het volle vertrouwen krijgen. Mocht dat gebeuren, dan zullen we met plezier wat songs maken waaruit het publiek een keuze mag maken." Ook over de vestimentaire invulling is al nagedacht. "Voor die gelegenheid zullen we met veel plezier nieuwe pakken laten maken die helemaal passen in de sfeer van het Songfestival. Ik denk zelfs dat onze huidige kostuums daarvoor al geknipt zouden zijn."

03-04-2017 om 18:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axel Hirsoux is heel wat kilo's kwijt

Axel Hirsoux is heel wat kilo's kwijt

http://oi63.tinypic.com/oqkc47.jpg

Axel Hirsoux, ons allen bekend van zijn deelname aan Eurosong in 2014, ziet er niet meer zo uit als toen. De zanger is heel wat kilo's kwijt, onthult hij op Instagram.

'Ik in juni 2016... en ik in maart 2017', schrijft hij op Instagram bij een voor- en na-foto van zichzelf. De Waalse zanger ziet er duidelijk een stuk strakker uit. "Het leven is te kort om het te laten ontsnappen", klinkt het nog. "Ik leef mijn leven, ik droom mijn leven en ik leef mijn dromen."

03-04-2017 om 18:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dimitri Vegas & Anouk Matton outen zich als 'Game of Thrones'-fans

Dimitri Vegas & Anouk Matton outen zich als 'Game of Thrones'-fans

http://oi64.tinypic.com/34yv9g7.jpg

Hoogdag voor Dimitri Vegas en Anouk Matton. Het koppel bezocht gisteren de FACTS-beurs in de Gentse Flanders Expo en maakte er een grootse entree.

Als grote fan van 'Game of Thrones' verkleedde de dj zich als Jon Snow, mooie Matton vergezelde hem als Daenerys. De twee werden hartelijk ontvangen door acteur Kristian Nairn, Hodor uit de reeks. De beurs voor 'Fantasy, Animation, Comics, Toys & Sciencefiction' lokte het voorbije weekend 30.000 fans naar Gent.

03-04-2017 om 17:57 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
02-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter ontsnapt aan de dood terwijl ze voor foto poseert

Peuter ontsnapt aan de dood terwijl ze voor foto poseert

http://oi67.tinypic.com/2h8d461.jpg

Terwijl kleine Molly voor een foto poseert, passeert een oosterse bruine slang op slechts enkele centimeters van haar. Enkel de inlandse taipan is in Australië nog giftiger.

Bianca Dickinson was samen met haar dochter Molly op hun oprit op haar drie oudere kinderen aan het wachten, die elk moment zouden aankomen met de schoolbus. Omdat hun oprit één kilometer lang is, ging ze hen met de auto oppikken. Terwijl ze aan het wachten waren, nam de moeder enkele foto’s van haar 2-jarige dochtertje tot ze plots besefte dat een enorme slang vlak bij het been van haar kind stond.

De slang die Bianca zag, was een oosterse bruine slang. Die heeft in Australië de meeste doden op zijn teller. De enige slang die daar nog giftiger is, is de inlandse taipan. “Toen ik opkeek, was de slang al half gepasseerd. Ik zag de staart tussen haar benen, volgens mij heeft dat reptiel zelfs haar schoenen aangeraakt”, zegt Bianca. De vrouw besefte pas bij het bekijken van haar foto’s aan wat ze waren ontsnapt. “Telkens wanneer ik mijn ogen sluit, zie ik die grote slang en stel ik me voor hoe Molly weggevoerd wordt in een ambulance.”

02-04-2017 om 16:29 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ‘Wir schaffen das’, maar wel op het platteland

‘Wir schaffen das’, maar wel op het platteland

http://oi63.tinypic.com/167sdqo.jpg

Vluchtelingen die in Duitsland een leven willen opbouwen, moeten volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel open staan voor een leven in dunner bevolkte gebieden in plaats van grote steden. Ook moeten ze wat nieuwsgierig zijn naar de Duitse cultuur.

‘We verwachten dat zij die hierheen komen, onze wetten volgen, dat ze wat nieuwsgierig zijn naar onze levens’, zei Merkel in een wekelijkse videoboodschap, die zaterdag is verschenen.

Merkel erkende dat vele nieuwkomers de voorkeur hebben om te leven in grote steden. Daar een plekje vinden, kan echter vaak moeilijk zijn. ‘Daarom raad ik aan in de landelijke gebieden te blijven... waar het op het eerste gezicht misschien wat minder aanlokkelijk lijkt’, aldus Merkel. ‘Vaak in die plaatsen kunnen de mensen beter zorgen voor de belangen van de vluchtelingen en hen integreren.’

De bondskanselier zei nog dat nieuwkomers de Duitse waarden moeten omarmen: ‘tolerantie, openheid, religieuze vrijheid en vrijheid van meningsuiting.’

Duitsland heeft sinds 2015 meer dan een miljoen migranten en vluchtelingen opgenomen. Sindsdien kampt het land met politieke en sociale druk, nu de nieuwelingen in het land worden geïntegreerd.

02-04-2017 om 16:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney aast op Beyoncé voor ‘Lion King’

Disney aast op Beyoncé voor ‘Lion King’

http://oi64.tinypic.com/wwnb47.jpg

Disney begint binnenkort met een remake van The Lion King. Voor de stem van leeuwin Nala is voorlopig nog niemand gekozen, maar zangeres Beyoncé (35) staat hoog op het verlanglijstje van regisseur Jon Favreau (50).

Die bracht vorig jaar al een live-actionremake uit van Jungle Book en is van plan om The Lion King op dezelfde manier te maken. Het is trouwens niet de enige remake die op de planning staat bij Disney. Door het succes van Beauty & The Beast staan onder andere een terugkeer van Mulan, Aladdin en Dumbo gepland.

02-04-2017 om 16:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ‘Natuurlijk worden computers slimmer dan wij’

‘Natuurlijk worden computers slimmer dan wij’

http://oi65.tinypic.com/jpju4g.jpg

Bijna twintig jaar voor de iPad had Jan Rabaey een zelfgemaakte tablet. In een interview met De Standaard vertelt Rabaey hoe de technologie er binnen twintig jaar zal uitzien. Met technologie kunnen we onze manieren om informatie naar buiten te brengen, uitbreiden.

Worden we straks verliefd op een besturingssysteem, zoals Joaquin Phoenix in de film ‘Her’?

‘We maken de band tussen de cyberwereld en de echte wereld voortdurend sterker. De overgang vervaagt. Waar dat zal eindigen, weten we niet, maar we moeten niet bang zijn voor een plotse sprong. Zulke ontwikkelingen zie je jaren op voorhand aankomen.’

Wat kunt u nu al voorspellen?

‘Wat mij bijzonder interesseert, is hoe we de komende jaren onszelf zullen aanpassen aan en door het gebruik van technologie. Mensen hebben vijf zintuigen en één manier om informatie naar buiten te brengen. Die manier is motoriek: spreken, schrijven, gebaren maken. Met technologie kunnen we dat uitbreiden. Denk aan een bouwvakkershelm die met radarsensoren in de gaten houdt wat er achter jou gebeurt en met een triller waarschuwt voor gevaar.’

Kan onderzoek naar inventieve technologie ook mislukken?

‘Absoluut. Het mooiste voorbeeld is Google Glass: schitterende technologie, maar te vroeg op de markt gebracht. De mensen vonden het eng. Het idee dat je op elk moment gefilmd kon worden, schrikte af, vreemd genoeg, want we worden overal gefilmd (wijst een camera aan in het plafond).’

Is het mogelijk dat we ooit slaven worden van computers die  slimmer zijn dan wij?

Er wordt veel overdreven. Natuurlijk worden computers slimmer dan wij. Op sommige vlakken zijn ze het nu al, maar dat is geen reden om bang te zijn. Dankzij onze technologie zullen we wellicht zelf slimmer worden, zodat we onze technologie beter de baas kunnen.’

02-04-2017 om 16:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever over omstreden persconferentie: ‘Ik zou vandaag net hetzelfde doen’

De Wever over omstreden persconferentie: ‘Ik zou vandaag net hetzelfde doen’

http://oi66.tinypic.com/212wwsh.jpg

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) heeft geen begrip voor de kritiek op de persconferentie die hij gaf na het incident op de Antwerpse Meir nu tien dagen geleden.

‘Ik zou vandaag net hetzelfde doen’, zei De Wever in het VTM Nieuws. ‘Er is vooral een groot politiek spel en een politiek theater opgevoerd.’

Op donderdag 23 maart reed een wagen met hoge snelheid over de Meir. De wagen kon door het snelleresponsteam van de politie aan de Kaaien worden onderschept. De chauffeur, een 39-jarige Franse Tunesiër, was onder invloed en in de wagen werd een gedemonteerde riot gun zonder munitie, een airsoft pistool, steekwapens en een bus met onbekende inhoud gevonden.

Kort na de arrestatie gaf burgemeester De Wever samen met de korpschef een persverklaring. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zei deze week in de Kamer dat het federaal parket en het Antwerps parket die persconferentie formeel verboden hadden.

‘Het was de allereerste keer dat ik dat hoorde’, aldus De Wever. ‘De boodschap was afgestemd met het parket en de eindversie was doorgemaild aan het parket, maar daarop is nooit een reactie gekomen. Je zou toch denken dat als je de eindversie in je mailbox krijgt van iets wat je formeel verboden hebt, dat je toch een heel boze mail terugstuurt.’

Volgens hem zou elke burgemeester hetzelfde doen. ‘Er was onlangs een bomdreiging in het station van Mechelen en de burgemeester (Bart Somers, nvdr) hield de mensen van minuut tot minuut op de hoogte. Zelfs wanneer Dovo ter plaatse komt.’

De Wever: ‘Het lijkt me bestuurlijk mijn plicht naar de openbare orde toe om, als iedereen ziet dat er iets aan de hand is in de stad, even de basisinformatie te geven en vooral te zeggen: geen zorgen, de man is opgepakt en alles is onder controle’.

02-04-2017 om 16:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
01-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Ze drinken graag een Duveltje": vrienden barricaderen woning trouwers met 333 bierbakken

"Ze drinken graag een Duveltje": vrienden barricaderen woning trouwers met 333 bierbakken

http://oi64.tinypic.com/oh0nt4.jpg

Een koppel uit het Oost-Vlaamse Wichelen wacht deze nacht, na hun trouwfeest, nog een helse klus. Hun huis werd gebarricadeerd met 333 bakken Duvel. "Ze drinken graag een Duveltje", klinkt het lachend bij de vrienden.

"Dit leek ons echt een leuk idee", zeggen bedenkers Davy Roelandt en Jelle Van Wesepoel. Samen met andere vrienden van de oudleidingsploeg van Chiro Wichelen slaagden ze erin om bij een brouwer in Kalken voldoende bakken leeggoed aan de kant te houden, goed voor ruim 1.000 euro. De bruid en bruidegom, Jasmine Van Bever en Willem Dauwe, zullen vanavond, na afloop van het feest, echter geen Duveltje meer kunnen drinken, want alle flesjes zijn intussen gevuld met... water.

Met een kleine heftruck werden alle bakken Duvel naar de wijk gebracht waar de trouwers wonen. Met vereende krachten werd een indrukwekkende Duvelmuur gebouwd, voor de gevel van de woning. Hoogte: liefst 25 bakken. "Momenteel weten ze nog van niks, maar dat zal wellicht niet lang meer duren", vertelden de vrienden vlak voor de start van de huwelijksviering in de Wichelse Sint-Gertrudiskerk, deze middag.

01-04-2017 om 19:32 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieuvriendelijk barbecueën: zo doe je het

Milieuvriendelijk barbecueën: zo doe je het

http://oi63.tinypic.com/2irnds.jpg

De zon is terug van een welverdiende vakantie en dus halen veel Belgen hun barbecue van stal. Helaas zijn deze openluchtetentjes zelden goed voor het milieu, alle gezelligheid ten spijt. Wij geven je enkele tips om de schade te beperken.

1. Overdrijf niet

Dat geldt zowel voor de grootte van je barbecue als voor de brandstof die je gebruikt. Barbecue je in intieme kring, kies dan voor een kleiner toestel. Zo bespaar je plaats en verbruik je minder vervuilende brandstof. Win-win!

2. Kies voor een elektrisch toestel

Tijdens het barbecueën komen er altijd broeikasgassen vrij, ongeacht welk toestel je gebruikt. Toch kan je de uitstoot van die schadelijke stoffen beperken, door bijvoorbeeld te kiezen voor een elektrisch apparaat of een gasbarbecue. Bij die eerste soort zorgt enkel de gebruikte elektriciteit voor schadelijke stoffen en bij een gasbarbecue komen alleen tijdens het gebruik van het toestel broeikasgassen vrij.

3. Maak je menu milieuvriendelijk

Opteer in de mate van het mogelijke voor een milieuvriendelijk menu. Denk aan vleesvervangers en vissoorten die het milieu minder belasten, maar ook aan groenten, brood en sausjes als duurzame aanvulling op de hoofdschotel. Probeer daarnaast ook zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. Koop zeker niet teveel en bewaar alles zo lang mogelijk afgedekt in de koelkast.

01-04-2017 om 19:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ‘Laptopbommen IS kunnen beveiliging luchthaven omzeilen’

‘Laptopbommen IS kunnen beveiliging luchthaven omzeilen’

http://oi64.tinypic.com/33wmph2.jpg

IS en andere terreurorganisaties hebben nieuwe manieren ontwikkeld om explosieven in elektronische toestellen te plaatsen zodat ze de beveiliging op luchthavens kunnen omzeilen. Dat beweren de Amerikaanse inlichtingendiensten op basis van tests van de FBI.

De terroristen hebben ‘gesofisticeerde’ apparaten bemachtigd waarmee ze kunnen testen hoe ze explosieven ongemerkt in elektronische toestellen kunnen plaatsen. Daardoor zouden ze nu explosieven in de batterij van een laptop of tablet kunnen smokkelen. Meer nog: ze zouden ook een manier hebben gevonden om het toestel lang genoeg te laten werken om de dader door de beveiligingscontrole op de luchthaven te krijgen. En dat maakt het bijna onmogelijk om op te sporen.

Deze informatie, die vergaard werd in de voorbije maanden, zou een belangrijke rol gespeeld hebben in de beslissing van de Trump-administratie om reizigers uit acht landen uit het Midden-Oosten te verbieden om nog een laptop of tablet in te checken op een vlucht naar de VS. Die acht landen zijn niet ‘zomaar’ uitgekozen, luidt het bij de Amerikaanse autoriteiten. ‘Uit inlichtingen blijkt dat er in die landen een grotere bedreiging bestaat.’

Volgens de Amerikaanse staatsveiligheid zijn er ook ‘aanwijzingen’ dat de terroristen zich nog altijd focussen op de luchtvaart. ‘We blijven nieuwe informatie vergaren en analyseren’, luidt het. ‘Zo kunnen we de controles op de luchthavens voortdurend aanpassen, zodat de veiligheid van de passagier gegarandeerd blijft.’

01-04-2017 om 19:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan bestempelt KU Leuven als 'terreurunief'

Erdogan bestempelt KU Leuven als 'terreurunief'

http://oi63.tinypic.com/2u3xetd.jpg

De KU Leuven circuleert al een tijdje op een zwarte lijst in Turkije en de diploma’s van de universiteit zijn waardeloos in het land. Dat schrijven Het Laatste Nieuws zaterdag. Rector Rik Torfs trok al naar de ambassade om te bemiddelen.

Een Turkse studente die haar diploma aan de KU Leuven had behaald kwam begin dit jaar te weten dat haar diploma niet erkend zal worden omdat de KU Leuven steun verleent aan de Gülenbeweging, die volgens president Recep Tayyip Erdogan verantwoordelijk wordt gesteld voor de couppoging in Turkije van vorig jaar.

Op hetzelfde moment dat de studente de weigering ontving, verscheen in Turkse media het bericht dat de regering een zwarte lijst heeft opgesteld met ‘terreuruniefs’, waarop ook de KU Leuven staat.

‘We zijn ons bewust van de situatie’, reageert rector Rik Torfs. Hij trok eind januari naar de ambassade voor uitleg. ‘De ambassadeur heeft ons verzekerd dat onze diploma’s erkend zullen worden. We geloven hem op zijn woord.’

Volgens de krant is de lijst het resultaat van informatiegaring door de Diyanetmoskeeën, die rechtstreeks onder het gezag staan van de Turkse overheid. Het bevel tot spionage viel ook in België in de bus en dat leidde eind september tot een rapport van alle instellingen in ons land die gelinkt kunnen worden aan Gülen.

01-04-2017 om 19:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel zijn Ivanka Trump en haar echtgenoot waard

Zoveel zijn Ivanka Trump en haar echtgenoot waard

http://oi63.tinypic.com/dqrr6w.jpg

Het Witte Huis is gestart met het vrijgeven van financiële gegevens van hooggeplaatste functionarissen. Uit de documenten blijkt dat het paar Ivanka Trump en Jared Kushner, beiden naaste adviseurs van (schoon)vader en president Donald Trump, bezittingen hebben met een geschatte waarde van 240 tot 740 miljoen dollar.

Het gaat om de gegevens van zowat 180 mensen die in dienst van Trump zijn gegaan toen hij op 20 januari president werd, of kort daarna. Het Witte Huis zei ook dat het aanvragen zal aanvaarden om financiële gegevens te openbaren.

Ivanka, de dochter van Trump, kondigde enkele dagen geleden aan dat ze een niet-betaalde adviseur van de president zal worden. Zij zal haar aandeel van naar schatting tussen 5 en 25 miljoen dollar in Trump International Hotel behouden, op enkele straten van het Witte Huis. Tussen januari 2016 en maart 2017 bracht dat aandeel haar tussen 1 en 5 miljoen dollar op.

De documenten tonen de inkomens en bezittingen op het ogenblik dat de medewerkers voor de Amerikaanse regering begonnen te werken, dus voor een eigendom is verkocht of van de hand gedaan. Het gaat om een 'snapshot in de tijd', verwoordde een raadgever van Trump het.

De documenten omvatten geen gegevens van president Trump of vicepresident Mike Pence.

De regering van Trump wordt beschouwd als een van de rijkste in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het financieel agentschap Bloomberg schat dat het fortuin van de ministers en hoge functionarissen samen zowat 12 miljard dollar bedraagt.

01-04-2017 om 19:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!