NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

30-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Siamees
De Siamees
De afbeelding “http://img103.imageshack.us/img103/7828/dayou2959565050126gp8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De siamees is een van de eerste duidelijk herkenbare rassen van de Oosterse kat. De exacte oorsprong van het ras is onbekend, maar men denkt dat het uit Zuidoost-Azië komt, en afstamt van de heilige tempelkatten van Siam. Het ras werd in 1884 in Europa geïmporteerd.

De siamees is steeds eleganter van model geworden. Moderne show-siamezen zijn gefokt op lengte, met een dun lichaam, en een elongicephaal hoofd met een lange voorsnuit en grote wijdgeplaatste oren. Beide soorten hebben amandelvormige ogen en zoals alle Oosterse katten zijn ze ontzettend spraakzaam en hebben ze veel aandacht nodig. Ze worden niet voor niets de hond onder de katten genoemd. Siamezen zijn daarnaast erg sociaal vergeleken met andere katten (en wellicht intelligenter), ze reageren sterker dan de meeste kattensoorten op externe prikkels. Ze kunnen allerlei kunstjes leren omdat ze snel conditioneren, zo kan er met een paar beloninkjes een kunstje worden aangeleerd. En als ze eenmaal in de gaten hebben hoe deuren opengaan, zullen ze ook daadwerkelijk elke keer de deur openmaken door aan de klink te gaan hangen. Dit lijkt op het eerste gezicht grappig, maar als de kat het door heeft zal hij het blijven doen. Dus zal hij het ook proberen bij de keukenkastjes. Het resultaat zal kunnen zijn dat alle kasten op slot moeten (vooral die waar het kattenvoer bewaard wordt). Siamezen zijn daarnaast erg nieuwsgierig, en vinden bezoek erg interessant. Ze gaan ook zonder probleem bij vreemden op schoot, soms zelfs bij degenen die het minst van katten moeten hebben.


30-09-2007 om 18:07 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewondering
Bewondering
De afbeelding “http://img233.imageshack.us/img233/945/bewonderingsr6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

30-09-2007 om 14:48 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Birmaan
Heilige Birmaan
De afbeelding “http://img232.imageshack.us/img232/5615/simbawn7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Korte geschiedenis van het ras

Over de herkomst van dit elegante ras gaan de prachtigste en meest fantasierijke verhalen rond. In elk geval is het duidelijk dat er verschillende mensen zijn geweest die omstreeks het jaar 1900 op Heilige Birmanen gelijkende katten uit Birma mee naar huis hebben genomen. Het is met name aan de Franse liefhebber te danken dat het ras in Europa, en later ook in Amerika, geintroduceerd werd.


  Rasbeschrijving

Kop: heeft enigszins ronde wangen en een rond voorhoofd. De neus is gemiddeld van lengte en mag geen stop vertonen, maar een lichte inkeping in de neusrug wordt niet bestraft. De kin behoort stevig te zijn, maar niet al te geprononceerd.

Ogen: niet te rond, eerder ovaal, zo diepblauw mogelijk.

Oren: staan wat schuin in de kop en wijzen enigszins naar voren.

Lichaam: middelgroot, goed geproportioneerd. Hij mag niet te hoog op de poten staan, deze zijn dan ook eerder kort dan lang. De voeten zijn rond en vertonen de rastypische witten sokken.

Staart: gemiddeld van lengte in verhouding tot de rest van het lichaam en behoort een elegante indruk te maken.

Vacht: heeft een bijzondere textuur. Hij voelt zijdezacht aan en valt van nature als een weelderige sluier om de kat heen. Hij heeft weinig ondervacht. Rond de kraag, op de staart en bij de achterpoten is de vacht langer dan op de rest van het lichaam

Kleur: Hij komt alleen voor in het zogenaamde himalayapatroon. De witte voetjes vormen de meest in het oog springende verschil met andere rassen. Dit belangrijkste raskenmerk mag nooit ontbreken. Voor alle kleurslagen geldt dat de kleur op het lichaam zo zuiver mogelijk moet zijn en dat deze behoort te constrateren met de gekleurde points. Hij komt voor in: sealpoint, bleupoint, chocolatepoint, lilacpoint, redpoint, creampoint, tortiepoint, tabbypoint en tortietabbypoint.


  Karakter

Over het algemeen zijn Heilige Birmanen zachtaardig, rustig, bescheiden en verdraagzaam. Ze zijn echter wel op hun rust gesteld en u moet ze hoe dan ook de mogelijkheid bieden zich zo nu en dan terug te trekken. In een drukke omgeving zijn ze dan ook minder op hun plaats, ze zouden uit hun evenwicht kunnen raken. Ze houden van gezelligheid en hebben tamelijk veel aandacht en kontakt met huisgenoten nodig om zich prettig te voelen. Sommigen hebben wel eens de neiging zich tot een eenpersoonskat te ontwikkelen. De omgang met andere katten verloopt meestal zonder problemen. Ze kunnen ook prima samenleven met honden, mits die hem niet najagen. Ze staan erom bekend dat ze soms kieskeurige eters zijn. Ze zijn doorgaans niet luidruchtig. Ondanks hun rustige natuur zullen de meeste op zijn tijd ook graag spelen en ravotten.


  Verzorging

De zachte, halflangharige, maar zeer dichte vacht heeft vrij weinig verzorging nodig. De textuur zorgt ervoor dat de vacht zelden klitten vertoont. Over het algemeen kunt u met een wekelijkse borstelbeurt de vacht in goede conditie houden. Kam hem in geen geval met een metalen kam, aangezien u hiermee de ondervacht kunt beschadigen. Een stevige, haren borstel is de beste keuze.


30-09-2007 om 14:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
29-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen op het strand
het strand
Nog nooit is het strand zo mooi geweest.
De golven deinend op en neer.
De maan die schijnt met volle kracht.
En sterren vallen keer op keer.
Maar al dat moois ontgaat me nou.
Omdat jij bij me bent en ik zie alleen maar jou
De afbeelding “http://img440.imageshack.us/img440/8476/go4louiseredknapp023ks4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

29-09-2007 om 19:39 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mastino
De Mastino
De afbeelding “http://img250.imageshack.us/img250/3817/mastinour3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De Mastino napoletano stamt uit de tijd van Alexander de Grote, hij trok met olifanten en molossers (de verzamelnaam voor grote en zware vechthonden die hun oorsprong vonden in Molossië -Epirus-, de geboortegrond van de moeder van Alexander) op rooftochten en oorlogen. De hond stamt uit Napels vandaar de naam en heeft vele ontwikkelingen doorgemaakt tot wat hij nu is.

Kenmerken

Een reu kan tot 75 cm groot worden en een teef tot 70 cm (schofthoogte). Er worden bij de reuen gewichten genoteerd van meer dan 90 kg. Ze hebben enorm veel huid en die is over het gehele lichaam los van de ondergrond, dit in verband met het oude vechtkarakter dat ze hadden. De tegenstander kon de Mastino wel grijpen maar raakte daarbij nooit het spierweefsel maar alleen maar de huid van de Mastino napoletano. De huid is zelfs zo los dat de Mastino napoletano zich in een gevecht, wanneer hij door de tegenstander gegrepen is, kan omdraaien en terugvechten.

Vroeger een vechthond met militaire achtergrond is hij tegenwoordig een waak- en verdedigingshond bij uitstek en ongeëvenaard in zijn opdracht. Door zijn zeer evenwichtige aard en onverschrokken karakter is het dan ook een bewaker van huis en haard bij uitstek. Een echte familiehond die eenieder die behoort tot het gezin met zijn leven zal verdedigen als het nodig is.

Als een Mastino vecht dan doet hij dit vol overgave en met een immense kracht waar geen andere hond tegen bestand is. Daarom werd de Mastino napoletano in vroeger tijden door de Romeinen ook ingezet om tegen leeuwen en beren te vechten in de bekende Romeinse arena's.

In Nederland stelde minister Laurens Jan Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in 2002 voor een geheel fok- en houdverbod in te stellen voor een viertal hondenrassen, waaronder de Mastino napoletano. Brinkhorst wilde zo ernstige bijtincidenten voorkomen. Beten van een Mastino napoletano zouden volgens hem kunnen leiden tot zware verminking of zelfs de dood. Het verbod kwam er niet, en de opvolger van Brinkhorst, Cees Veerman, zag niets in het verbod. Zelfs vandaag de dag ( 2007 ) is het een toegestaan ras en zijn er inmiddels jaren verstreken zonder dat er een incident met het ras heeft plaatsgevonden. De Mastino napoletano is geen "aanvalshond" zoals bijvoorbeeld pitbullachtigen wel zijn. Een goed gefokte en opgevoede Mastino napoletano zal nooit uit zichzelf aanvallen, wel verdedigen als hij/zij of de zijnen worden aangevallen. Daarom is het van het grootste belang dat alleen mensen met goede achtergrond en een gedegen raskennis dit ras fokken en de eigenaren moeten zich door en door bewust zijn van het gegeven "Mastino napoletano".

De Mastino napoletano kent vele erfelijke fysieke afwijkingen waaronder de heupen / ellebogen / entropion / ectropion en het hart. De gemiddelde leeftijdsverwachting ligt in de regel onder de tien jaren. Het wordt nieuwe eigenaren aanbevolen zeker het eerste levensjaar zeer voorzichtig te doen met de lichamelijke beweging van de jonge en explosief groeiende hond. Met een geboortegewicht van om en nabij de 800 gram gaat de pup in een jaar naar de +/- 50/60 kilogram ( afhankelijk van reu of teef ). Na het eerste levensjaar zijn de botten van de hond sterk genoeg om het lichaam verder uit te laten groeien naar de soms wel 100 kilogram, maar voorzichtigheid bij fysieke inspanningen blijft altijd geboden.

De Mastino napoletano is geen hond om iets mee te gaan doen zoals het trainen op G&G. Een simpele puppy-training is voldoende, maar dan wel op een hondenschool waar de instrukteurs het ras kennen en weten hoe de trainingen te verzorgen, want het karakter van de Mastino napoletano is met geen enkel ander ras te vergelijken en behoeft speciale aandacht. Het gedrag van de Mastino napoletano is dus al net zo bijzonder als alle andere specifieke kenmerken van de Mastino napoletano.

In Italië wordt de Mastino napoletano als gevaarlijk beschouwd. Het dier mag daar slechts aangelijnd en gemuilkorfd met het baasje de openbare weg op. Maar aangezien het zelfs in Italië een uitzonderlijk ras is, voorbehouden aan mensen met enige "honden-achtergrond" en de nodige kennis omtrent dit ras, zul je niet vaak een Mastino napoletano in het openbaar zien. De Mastino napoletano verblijft bij fokkers en eigenaren meestal op het erf als waakhond en beschermer van huis en haard. Het is geen ras om er een eindje mee te gaan wandelen.


29-09-2007 om 15:32 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonn Lee Hooker
John Lee Hooker
De afbeelding “http://img215.imageshack.us/img215/3259/johnleehookerei8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

John Lee Hooker (Clarksdale, Mississippi, 22 augustus 1917 - Los Altos, Californië, 21 juni 2001) was een invloedrijke Amerikaanse blueszanger, gitarist and songwriter die tijdens zijn leven verschillende soorten stijlen hanteerde. Hij geldt als een belangrijke vernieuwer van de blues. Bekende nummers van Hooker zijn onder andere Boom Boom en I'm in the Mood. Hij werd geboren in Clarksdale, Mississippi in een muzikale familie, en als neef van Earl Hooker.

Ook al stotterde hij bij gewone conversaties, wanneer hij zong, viel dat niet op door z'n half-gesproken zangstijl die zijn handelsmerk werd. Zijn muziek was ritmisch vrij, een eigenschap die teruggevonden wordt bij veel van de akoestische Delta Blues muziek.

Aangetrokken door fabriekswerk verhuisde Hooker naar Detroit in 1943, waar hij zou blijven tot in 1969. Hij voelde zich perfect thuis in de nabijheid van de blues saloons in Hastings Straat, dé plaats in Detroits oostkant voor entertainment voor de zwarten.

Hooker begon zijn carrière in 1948 met de hit single "Boogie Chillen" opgenomen in een studio nabij de Wayne State Universiteit. Hij voerde vooral solo liedjes uit, en werd populair bij de blues aficionados, folk fans van de vroege jaren 1960 en bekoorde ook het witte publiek. Ook gaf hij enkele kansen aan de jonge Bob Dylan.

In 1989 groepte hij samen met enkele muzikanten, waaronder Keith Richards en Carlos Santana om The Healer op te nemen, die een Grammy won — een van de vele prijzen. Daarnaast werkte hij onder andere samen met Van Morrison, Miles Davis, Bonnie Raitt en Los Lobos.

Hooker werd ziek vlak voor hij aan een tour door Europa wou beginnen in 2001 en stierf niet lang erna op 84-jarige leeftijd.

John Lee Hooker heeft gedurende heel zijn leven meer dan 100 albums opgenomen. De laatste jaren van zijn leven vertoefde hij in San Francisco, Californië, waar hij een nachtclub de toestemming had gegeven om de naam Boom Boom Boom te gebruiken, naar één van z'n hits.

Hooker's laatste opname vond plaats met de Italiaanse zanger Zucchero in de lente van 2001. Voor diens nummer "Ali D'Oro" (lett. Gouden Vleugels), van het album Shake, zong de bluesman het refrein in.

Hij heeft verscheidene liedjes opgenomen met Van Morrison, zoals Never get out of these blues alive, The healing game en I cover the waterfront. Ook heeft hij verscheidene keren opgetreden met Van Morrison, waarvan sommige optredens op het live album A night in San Francisco te vinden zijn.


29-09-2007 om 14:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna vreest 'nipplegate'
Rihanna vreest 'nipplegate'
De afbeelding “http://img262.imageshack.us/img262/556/rihanna1024x76823569pr2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Rihanna vreest 'nipplegate'

R&B-ster Rihanna kleedt zich graag sexy op het podium, maar vreest dat dit vroeg of laat tot een ongelukje kan leiden. In een interview geeft de zangeres toe dat ze bang is per ongeluk haar borsten aan de wereld te tonen.

Rihanna neemt alvast de nodige maatregelen voor ze het podium opgaat.'Ik draag kledij waar ik zeker van ben dat alles op zijn plaats blijft zitten', aldus de zangeres. 'Ik hou ervan om me mooi te kleden. Wat ik aantrek hangt af van hoe ik me voel op dat moment'.

29-09-2007 om 13:29 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lief spinnend katje
Lief spinnend katje
De afbeelding “http://img233.imageshack.us/img233/1039/katnu1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Lief spinnend katje
Bij het open raam
Ik zie je daar zitten
En blijf stilletjes staan

Lief spinnend katje
Zittend in de zon
Spinnend bij het open raam
Raam van een balkon

Lief spinnend katje
Met je mooie vacht
Rode vacht met witte streepjes
Ook nog in de nacht

Lief spinnend katje
Waar wacht je toch op?
Op een spinnend vriendje
Met een zwarte kop


29-09-2007 om 12:12 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
28-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een koffer vol met leven
Een koffer vol met leven
De afbeelding “http://img516.imageshack.us/img516/2016/go4elizadushku042rx2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

helaas het levenskoffertje slijt
op tijd ingrijpen anders heb je geen tijd
geen tijd meer om te genieten
geen tijd meer voor leven
leef nu, nu dat je het nog kunt
zal veel liefde aan je geven
het is je echt van harte gegund
 
ons koffertje vol met leven
soms puilt het erg uit
dan moet je jezelf veel vergeven
omdat je koffertje anders niet meer sluit
 
mag ik je daar alsjeblieft mee helpen
ik zal je absolute vertrouweling zijn
sluit je koffertje vol verleden
dan doet je toekomst minder pijn

28-09-2007 om 23:15 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Briard
Briard
De afbeelding “http://img208.imageshack.us/img208/6082/geborenbriardyw5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De briard is een hondenras dat afstamt van Franse boerderijhonden en is waarschijnlijk uit een kruising tussen barbet en beauceron voortgekomen. De naam Chien de berger de Brie werd voor het eerst in de Naturelles van M. de Buffon genoemd. Het boek verscheen in 1758. Oorspronkelijk had de briard de opdracht schapen te beschermen en te bewaken. Sinds 1896 is de briard als ras erkend.

Karakter

De briard is een rustige, langharige herder met goede proporties. Hij heeft een alert karakter.

Uiterlijk

De briard bestaat in drie kleurvariëteiten: zwart (Frans: noir'), fauve en grijs. Een bijzonder kenmerk van de briard is dat hij aan zijn achterpoten dubbele wolfsklauwen heeft, die zo dicht mogelijk bij de bodem zijn ingeplant. Teven hebben een schofthoogte van 56-64 cm en reuen van 62-68 cm.

Gebruik

Oorspronkelijk werd de briard gebruikt als herdershond voor schapen. Hij kon deze ook tegen wolven beschermen (waakhond). In de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd hij in het leger gebruikt.

De briard wordt tegenwoordig voor wedstrijden gebruikt. Het is belangrijk dat hij opdrachten krijgt. Briards zijn vaak bij Agility-wedstrijden te vinden.

De briard is geen hond voor beginners.

Verwantschap

Qua uiterlijk vertoont deze Franse herdershond ogenschijnlijk verwantschap met wat zijn kleine Catalaanse broertje lijkt te zijn: de Gos d'Atura Català.


28-09-2007 om 17:35 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzische kat
Perzische kat
De afbeelding “http://img515.imageshack.us/img515/6868/persiancatonawindowdh2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De pers is een van de oudste kattenrassen. Een pers geschikt voor kattententoonstellingen heeft een heel dikke vacht, korte porten, een brede kop met de oren ver uit elkaar, grote ogen en een heel stomp snuitje. Het ras is gefokt uit stompsnuitige katten waarbij de snuit door de eeuwen heen enorm overdreven plat werd. Dit leidde tot een verhoogd gezondheidsrisico voor Perzische katten, met name voor de ademhaling. Tegenwoordig letten fokkers beter op dit probleem, aangezien een gezonde kat toch nog altijd het belangrijkste is.

Kleur en verzorging

Perzische katten kunnen alle kleuren en tekeningen hebben behalve een gevlekte tekening. Geprobeerd werd om de zilverkleurige pers een apart ras te maken (de Sterling kat), maar dat werd niet geaccepteerd. Perzen hebben verzorging nodig, omdat hun vacht te lang en dicht is om zichzelf te verzorgen. Om de vacht in topconditie te houden is een bad, voorzichtig drogen en dagelijks borstelbeurten nodig. Ook moeten hun ogen gecontroleerd worden omdat sommigen moeite hebben met schoonhouden.


28-09-2007 om 14:52 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besmette condoons
Besmette condooms

Nairobi, 27 september - Volgende week hoop ik in Mozambique te zijn. Samen met mijn vrouw. En zonder condooms. Dat laatste, zo heb ik gisteren begrepen, is maar goed ook. Condooms zijn bedoeld om ‘snel een einde te maken aan Afrikaanse mensen’. Ze zijn namelijk opzettelijk geïmpregneerd met hiv, het virus dat tot aids kan leiden.

Niet toevallig is het weer eens een lid van de Kerk van Rome dat met een dergelijke opmerking kwam. Katholieke geestelijken worden geacht niet te neuken, dus wat weten zij eigenlijk over het gebruik van condooms? Een boel, zo menen zij althans zelf. Zoals aartsbisschop Francisco Chimoio van Mozambique.

"Condooms zijn niet veilig", aldus de man met de mijter. "Er zijn twee landen in Europa die opzettelijk condooms met het virus maken." Namen, en dus bewijzen, gaf Chimoio natuurlijk niet. Laat dat maar aan God over. En o ja, ook westerse aidsremmers zouden besmet zijn. Want een goeie Afrikaan is een dooie Afrikaan.

De opmerkingen van de prelaat zouden de moeite van het vermelden niet waard zijn als zij niet pasten in een hardnekkige traditie. Al sinds 1984, toen de wereld voor het eerst van aids op de hoogte kwam, zijn er mensen die roepen dat deze ziekte willens en wetens door het Westen in Afrika is geplant.

De gedachte hierachter zou ongeveer de volgende zijn. Vroeger hielden wij westerlingen die wilden in toom, doordat wij in Afrika de koloniale meesters waren. Maar sinds ons vertrek broeden zij maar door en rukken ze tegenwoordig ook nog eens op naar onze kusten. Dan is het beter hen uit te roeien.

De epidemiologische variant van postkolonialisme derhalve. En hoe onzinnig ook, feit is dat in Afrika lang niet alleen christelijke fanaten in deze theorie geloven. Nog niet zo heel lang geleden weigerden de leiders in de islamitische deelstaten van Nigeria om een vergelijkbare reden poliovaccinaties voor hun kinderen.

Het betreft dus een reëel bestaand sentiment. De vraag is dan niet alleen hoe dit bestreden kan worden, maar tevens of mogelijk ook enig begrip voor dergelijke op het oog volkomen waanzinnige gedachten opgebracht dient te worden. Anders gezegd: of de juiste antwoorden alleen vanuit het perspectief van de vroegere kolonisator, het onze dus, gegeven kunnen worden.

Wie dan 'ja' zegt, wekt waarschijnlijk enkel nog meer wantrouwen bij sommige Afrikanen. Wie 'nee' zegt, ziet zich voor de uiterst moeilijke opgave gesteld om in de huid van de ander te kruipen. Te proberen hem of haar te raken. En niet te besmetten.

28-09-2007 om 12:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdriet
Verdriet
De afbeelding “http://img222.imageshack.us/img222/6673/go4annakournikova030bw3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

28-09-2007 om 11:27 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
27-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shane Warne
Shane Warne
De afbeelding “http://img205.imageshack.us/img205/7863/0533951400ao4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Warne beter met de bal dan met de gsm

'Kom snel af, schat. De achterdeur is open.' Met dit sms'je vanuit zijn huis in London bezegelde de Australische cricketspeler Shane Warne (38) definitief zijn huwelijk. Het berichtje belandde namelijk bij zijn wettige echtgenote. Die op dat moment met de kinderen in Melbourne zat, zo'n 17.000 kilometer verderop.Wat George Best was voor het voetbal, is Shane Warne voor het cricket. Op de pitch is hij een fenomeen - de beste spinbowler ooit, het mag gezegd worden - maar buiten de lijnen leest zijn leven als één grote aaneenschakeling van schandalen, romances en incidenten allerhande. 'Mijn leven heeft iets van een soapopera', verzucht hij wel eens. Vandaar wellicht dat hij al eens gastrolletje speelt in Neighbours , dat bij hem om de hoek in Melbourne wordt opgenomen.

In 1994 zwichtte Warne voor een louche bookmaker die hem 5.000 dollar toestopte in ruil voor informatie over de staat van het veld. De zaak werd door de Australische bond met de mantel der liefde bedekt. Erger verging het hem in 2003, toen Warne net voor de start van het WK op doping werd betrapt. Het ging om een vochtafdrijvend middel. 'Gekregen van mijn moeder, om er wat slanker uit te zien op de persconferentie', verdedigde Warne zich. Want een aanleg voor overgewicht is maar een van zijn vele zwaktes. Roken is een andere. Ooit werd Warne gefotografeerd met een sigaret in de mondhoek terwijl hij enkele dagen eerder een lucratief reclamecontract had ondertekend voor Nicorette-kauwgum.

Blonde verpleegster

Even legendarisch als zijn typische manier van spinbowlen - hij gooit de bal met zo'n onnavolgbaar effect naar de wicket (de stokjes, red.) dat de batsman (de verdediger, red.) er tureluurs van wordt - is zijn omgang met het andere geslacht. 'Cricket legend stripped naked en begged me for sex' ('Cricketlegende stripte voor mij en smeekte me om seks') is maar één van de vele titels die de voorbije jaren de Britse en Australische tabloids sierden. Onlangs nog legde een blonde verpleegster het uitgebreide sms-verkeer tussen hen, euh, bloot in de krant. En het was alweer een sms'je dat voor Warne's laatste schandaal zorgde. Een berichtje dat bij zijn liefje in Londen moest aankomen, belandde per ongeluk bij zijn vrouw Simone in Melbourne. De twee waren al feitelijk gescheiden maar deden de laatste maanden verwoede pogingen om hun huwelijk weer op het rechte spoor te krijgen. Daar is nu geen sprake meer van, aldus mevrouw Warne. 'Ik heb hem meteen een bericht teruggestuurd: loser, je hebt je bericht naar de verkeerde gestuurd.'

Warne stopte in januari met internationaal cricket. Hij had toen 708 wickets geslagen, een absoluut record. Qua vrouwen loopt de teller nog even door. (nvh)

27-09-2007 om 23:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Cruise

Tom Cruise woedend om scheet tijdens minuut stilte

Tijdens een minuut stilte op de set van Valkyrie, de nieuwe film van Tom Cruise, heeft een van de leden van de filmploeg een scheet gelaten. Cruise reageerde woedend en wil de schuldige naar verluidt zelfs opsporen.

Het incident deed zich voor op de set in het voormalige Nazihoofdkwartier Bendlerblock in Berlijn. Daar werden in 1944 plannen gesmeed voor een aanslag op Hitler. Die aanslag mislukte, en de samenzweerders, onder leiding van Claus von Stauffenberg, werden op het binnenplein van het gebouw geëxecuteerd. In Valkyrie speelt Cruise de rol van von Stauffenberg.

‘Regisseur Bryan Singer, scenarist Christopher McQuarrie en Tom Cruise vroegen ons allemaal om een kort moment van stilte te houden voor we met de opnames zouden starten’, vertelde acteur Christian Berkel, die de rol van Albrecht Mertz von Quirbheim speelt. De stilte ter ere van de overleden verzetshelden werd echter op ongelukkige wijze doorbroken toen een lid van de filmploeg plots een wind liet.

De schuldige maakte zich niet bekend, maar volgens de Britse boulevardkrant Daily Star werd de minuut stilte gefilmd. Cruise zou het beeldmateriaal samen met de producers bekijken om hem of haar alsnog te vinden.

De afbeelding “http://img219.imageshack.us/img219/4471/tomcruise3xi2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

27-09-2007 om 18:39 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil naar thuis
Ik wil naar thuis
De afbeelding “http://img402.imageshack.us/img402/5896/go4victoriabeckham031ka9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Ik wil naar thuis.

Ik wil naar thuis,
Waar mn moeder altijd op me wachtte als ik uit school kwam.
Ik wil naar thuis,
Waar ik altijd kleine ruzietjes en lolletjes had met mijn broer.
Ik wil naar thuis,
Waar mn vader verdiept op zn gitaar speelt.
 
Ik wil naar thuis,
Gewoonweg omdat ik het mis, en ik elke dag een beetje meer breek zonder thuis.


27-09-2007 om 15:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was niet Maddie


Meisje op foto is niet Maddie

LONDEN - Het meisje op een in de Britse pers opgedoken recente foto uit Marokko is hoogstwaarschijnlijk niet Madeleine McCann. Op foto's die vandaag genomen werden in Marokko is duidelijk te zien dat het niet gaat om Maddie, maar om een meisje dat er sterk op lijkt. Dat heeft de zender SkyNews woensdag gemeld.

Vandaag doken nieuwe beelden op die werden gemaakt in Zinat, in het noorden van Marokko. Daarop is de vijfjarige Bushra Binhisa te zien, gedragen door haar moeder. Bushra is vermoedelijk het meisje dat op 31 augustus in Zinat werd gefotografeerd door de Spaanse toeriste Clara Torres.

Kate en Gerry McCann, de ouders van Maddie, bezorgden die foto aan deskundigen met het verzoek het beeld zo snel mogelijk te analyseren. Een dubbel van de foto werd ook aan Interpol gegeven. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het dus opnieuw om een dood spoor in de verdwijningszaak.

'Indien deze berichten waar zijn, is dat ontgoochelend nieuws. Het is daarom dat Gerry en Kate (McCann) weigerden individuele waarnemingen te becommentariëren en waarom ik tot voorzichtigheid aanmaande', reageerde de woordvoerder van de ouders, Clarence Mitchell, eraan toevoegend dat de zoektocht naar de peuter voortgaat.

De afbeelding “http://img146.imageshack.us/img146/3080/12426851img2426833qh0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

27-09-2007 om 15:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milaan met franje
Milaan met franje
De afbeelding “http://img220.imageshack.us/img220/8166/diorhome1gy8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Milaan met franje

Korte rokken, felle kleuren en ruches en franjes maken het mooie weer op de catwalk in Milaan. Armani kijkt voor de lente en zomer van 2008 naar het zuiden, terwijl Burberry zich wapent tegen de hardheid van de wereld.

In de modeweek in Milaan zijn er al trends na nauwelijks een dagje catwalk. Tijdens de D&G show, de bislijn van Dolce & Gabbana, krijgen we het beste van de seventies voorgeschoteld. Een eerste trend bevestigd, want die was er ook al tijdens de modeweek van New York. Bij Giorgio Armani duiken franjes en ruches op, aan jurken en ettelijke stola’s. En diezelfde franjes zien we ook bij Burberry.

Bij D&G worden de seventies vertaald in patchwork van goud, wit en beige, die opduiken in rokjes en jasjes, een enkele keer zelfs in jeans. Broeken gaan onderaan lekker breed en komen hoog uit in de taille. Bij een verzameling bloemenjurken stijgt het boho-sfeertje ten top, zeker door de combinatie met een grote lederen hoed. De jurken krijgen ettelijke volants en ruches mee, en spelen met tinten als blauw, rood en wit.

Bij Emporio Armani wordt woensdag niemand minder dan ‘onze’ Justine Henin verwacht, maar gisteren was zij er nog niet bij. Wel op de eerste rij bij Giorgio Armani, de hoofdlijn van het huis: acteur Samuel L. Jackson en regisseur Spike Lee. De show zelf is een ode aan Le Sud. Dat zuiden met zijn minaretten en arabesken, met zijn stola’s en lange jurken. Het basisstuk van de collectie: een loszittende driekwartbroek die opzij geknoopt is. Armani combineert dit met doorkijktops of strakke jasjes, een langwerpig netje of een sjaaltje op het hoofd, een immense stola (met franjes) in de nek. Een mooie collectie en vooral een tedere passage in de immense carrière van Armani.

Ontwerper Christopher Bailey laat bij Burberry zijn luxekrijgers op ons los. ‘Guerrière de luxe’, zo staat het in de persmap en dat mogen we letterlijk nemen. Een trenchcoat die wordt dichtgehouden door een smalle zwarte ceintuur. Op de mantel talloze uniformdetails, van tressen tot grote gouden knopen.


27-09-2007 om 14:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mike Tyson
Mike Tyson
De afbeelding “http://img213.imageshack.us/img213/5121/aptyson070924msph7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Pussycat wordt Mike Tyson fataal

Voormalig wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten Mike Tyson is schuldig bevonden aan drugsbezit op 29 december vorig jaar.

Tyson gaf aan de rechter toe dat hij die avond cocaïne op zak had en onder invloed reed toen de politie hem in Scottsdale staande hield voor roekeloos rijgedrag. Iron Mike had toen net de plaatselijke nachtclub Pussycat Lounge verlaten. De 41-jarige Amerikaan riskeert vier jaar en drie maanden cel als hij op 19 november daadwerkelijk veroordeeld wordt. (ap)

27-09-2007 om 14:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikini record

Bikini-record in Sydney

Liefst 1010 bikinibabes verzamelden zich woensdag op Bondi Beach in de Australische stad Sydney voor een nieuw wereldrecord: de meeste vrouwen in badkleding voor een fotoreportage. Het Guinness Book of Records zal het record gaan vermelden en sprak van een „spectaculaire bijeenkomst”.

Menig mannelijk strandbezoeker toonde zich tegenover Australische media ook verheugd over de opvallende samenscholing. „Ik keek mijn ogen uit”, aldus een toerist.

De afbeelding “http://img231.imageshack.us/img231/3350/seductivebikinigirlag0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

27-09-2007 om 08:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herfst
De herfst
De afbeelding “http://img515.imageshack.us/img515/9030/go4catherinezetajones08op7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

27-09-2007 om 01:39 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
26-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mariah Carey

Mariah Carey heeft assistent voor borsten

Mariah Carey heeft een assistent die er enkel moet voor zorgen dat haar borsten op hun plaats blijven zitten.

De 37-jarige zangeres werd op een gala in New York omringd door maar liefst negen assistenten. En daarbij was dus iemand die de zware taak had om haar boezem onder controle te houden. De borsten van Mariah worden altijd zorgvuldig vastgeplakt met tape zodat ze niet uit haar topje zouden floepen.

Een bron onthulde aan de 'New York Daily News' dat er ook een assistent was om haarlak en borstels te dragen. En een andere gelukkige was verantwoordelijk voor de krulspelden van de zangeres. De medewerkers zouden tien minuten lang de toiletten hebben afgesloten zodat Carey haar make-up kon bijwerken.

Toen Mariah Carey aankwam op het gala werden andere gasten opzij geduwd door de bodyguards, ook John Mayer en Jon Bon Jovi moesten wijken.
De afbeelding “http://img230.imageshack.us/img230/8276/mariahmo5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

26-09-2007 om 15:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perfecte borsten

Chirurg vindt formule voor perfecte borsten
'Grootte en vorm spelen geen rol'

Wat zijn perfecte borsten? De Britse plastisch chirurg Patrick Mallucci zegt dat hij de ultieme formule heeft gevonden. De boezem van Victoria Beckham komt alvast niet in aanmerking.

De perfecte borsten moeten volgens Mallucci aan drie voorwaarden voldoen. Ze moeten eerst en vooral symmetrisch zijn en de tepels moeten op één lijn liggen. Vervolgens moet 55 procent van de borst onder die denkbeeldige lijn liggen. Een derde voorwaarde is dat de tepels lichtjes naar boven wijzen.

Volgens Mallucci spelen de grootte en de vorm van de borsten geen rol, als de verhoudingen maar kloppen.

Om zijn formule te ontwikkelen heeft Mallucci massa's toplessfoto's in mannenbladen bestudeerd. De boezem van het model Caprice Bourret zou het best aan zijn formule beantwoorden. De 'onnatuurlijke rondingen' van Victoria Beckham vindt hij dan weer een ramp. 'Patiënten smeken me om hun borsten niet de vorm te geven van die van Beckham'.
De afbeelding “http://img81.imageshack.us/img81/5871/go4catherinezetajones08za2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

26-09-2007 om 14:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin

Justine Henin telt af

Justine Henin heeft haar programma voor de rest van het seizoen bekend gemaakt. Onze landgenote neemt volgende week deel aan het tornooi van Stuttgart. Nadien treedt ze aan in Zürich en de Masters in Madrid. Dat meldt Sporza.

Momenteel heeft Henin een korte rustpauze ingelast. De nummer 1 van de wereld heeft last van astma, waardoor ze vorige week moest passen voor het tornooi van Peking.

'Jammer genoeg moest ik verstek geven voor het toernooi van Peking wegens ademhalingsproblemen. Maar na enkele dagen rust ben ik op het gemakje weer aan de trainingen begonnen in Monaco', alus Henin.

Henin speelt dit jaar dus nog drie tornooien. Ze rijfde dit jaar al zeven titels binnen, waaronder twee Grand Slams, Roland Garros en de US Open. Op 15 en 16 december kunnen de fans Henin nog eens aan het werk zien in eigen land tijdens het exhibitietornooi 'Women Tennis Trophy' in Charleroi.
De afbeelding “http://img451.imageshack.us/img451/817/justinehenin2pv8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

26-09-2007 om 13:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chow chow
De Chow Chow is een hondenras, behorend tot de Aziatische- en keeshonden van het oertype. De eerst bekende vorm kwam mogelijk al voor in het oude China, lang voor onze jaartelling. Nu zijn ze vooral in gebruik als huis- en waakhond, maar ooit werden ze gebruikt als jachthond, en later zelfs als voedsel voor de mens.

Uiterlijk

De schofthoogte van reuen is ongeveer 48-56 centimeter en van teven ongeveer 46-51 centimeter. Het gewicht varieert van 22 tot 35 kilogram. De dichte vacht kan lang- of kortharig zijn. De vachtkleuren zijn rood, zwart, crème of blauw, maar altijd éénkleurig. De rode langhaar komt het meest voor. Chow Chows zijn goed herkenbaar aan hun blauwe tong en tandvlees.

Aard

Het is een rustige, dominante hond, moedig en waaks. Vereist wel een consequente opvoeding, iets wat eigenlijk voor de meeste honden geldt.

Sociaal

Als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn kunnen ze wel met katten en andere huisdieren samen. Met kinderen kunnen ze meestal goed overweg, maar zijn wel wat dominant tegen andere honden. Ze blijven wel vrij onverschillig tot afwijzend tegen vreemden.

Verzorging

Langharig

De langharige Chow Chow behoeft minstens één maal per week een grondige kam- en borstelbeurt. Tijdens de ruiperiode is zelfs een dagelijke kambeurt nodig.

Kortharig

De kortharige Chow Chow kan met iets minder kambeurten toe, maar aangezien de ondervacht even dicht als bij de langharige, moeten ze tijdens de rui wel vaak gekamd worden

De afbeelding “http://img235.imageshack.us/img235/5845/chowroughtx7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


.


26-09-2007 om 13:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangiftes tegen blootfilmer

Aangiftes tegen blootfilmer

WOERDEN/BLOEMENDAAL - Tegen een man uit Woerden die op het strand topless zonnende vrouwen filmde, zijn drie aangiftes gedaan.
Dat heeft de politie Kennemerland bekendgemaakt.

Half augustus dit jaar werd de 54-jarige Woerdenaar opgepakt na het uit een rugzak filmen van topless zonnende vrouwen en meisjes. Daarbij zoemde uit in op borsten en schaamstreek. Vrouwen viel het vreemde gedrag van de man op en waarschuwden de politie.

Volgens een politiewoordvoerder hebben inmiddels drie jonge vrouwen aangifte gedaan. ,,Volgens de wet heeft de man zich mogelijke schuldig gemaakt aan feitelijke aanranding der eerbaarheid.’’

De beelden worden nog onderzocht door de KLPD. Bij de Woerdenaar thuis is ook filmmateriaal aangetroffen. Dit wordt ook bekeken.

De politie verwacht voor het onderzoek nog twee maanden nodig te hebben. Daarna wordt duidelijk of het dossier wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM). De man mag de beslissing thuis afwachten.

Een woordvoerder van het OM liet eerder weten dat bij aanranding geen sprake hoeft te zijn van fysiek contact. Door eerdere gerechtelijke uitspraken blijkt dat ook aantasting van de eerbaarheid onder aanranding valt.
De afbeelding “http://img215.imageshack.us/img215/8541/strand125846bng3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

26-09-2007 om 12:33 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zee
De Zee

De afbeelding “http://img146.imageshack.us/img146/8796/go4deniserichards069nj9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

26-09-2007 om 12:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
25-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse honden in nood

Spaanse honden in nood
De afbeelding “http://img101.imageshack.us/img101/4743/asimiseriekx9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
We worden hier dagelijks geconfronteerd met de meest gruwelijke dingen.Ik zet ze even voor u op een rijtje.Pointers, Podencos en Galgos worden massaal in een klein hok gestoken, uitgehongerd en dan losgelaten om te jagen.Presteren ze goed, worden de teefjes eerst gebruikt voor massale kweek en daarna opgehangen aan een boom om een snelle dood te sterven.Presteren ze minder goed, worden ze opgehangen met hun pootjes net van de grond zodat het wat langer duurt of gewoonweg levend in brand gestoken tijdens het feest van de jacht.

25-09-2007 om 22:18 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anorexia
Dit is géén model
De afbeelding “http://img182.imageshack.us/img182/2015/anorexianervosasg6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Dit is géén model

Kledingmerk No-l-ita trekt in Italië met een opmerkelijke campagne ten strijde tegen anorexia. In verschillende kranten verschenen gisteren paginagrote advertenties met daarop een naakt, graatmager model. De foto is van Oliviero Toscani, de fotograaf die al flink wat stof deed opwaaien met zijn schokkende campagnes voor Benetton.

De Nolita-advertenties, die gesteund worden door het Italiaanse ministerie voor Volksgezondheid, proberen de superslanke fotomodellen te counteren die nog vaak in de reclame en op catwalks te zien zijn. Dat er in dat opzicht iets beweegt, bleek tijdens de vorige modeweek van Milaan waar modellen met een maatje meer te zien waren. Ook de Londen Fashion Week lijkt zich daarbij aan te sluiten: vanaf volgend jaar zijn modellen verplicht een medisch attest voor te leggen waaruit blijkt dat ze niet aan een eetstoornis lijden.

Inge Vervotte werkte als Vlaams minister voor Welzijn ook aan een charter voor modellenbureaus, maar dat ligt stil nu ze naar het federale niveau verhuist. (jdr)

25-09-2007 om 22:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alexandra Marie Lara
Alexandra Marie Lara
De afbeelding “http://img527.imageshack.us/img527/8311/go4alexandramarialara04wb4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Alexandra Maria Lara

Van Wikipedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Alexandra Maria Lara (Boekarest, Roemenië, 12 november 1978), eigenlijk Alexandra Maria Platareanu, is een Duits actrice.

Alexandra Maria Lara kwam naar Duitsland toen ze vier jaar oud was. Haar vader Valentin Platareanu was in Roemenië een gevraagd acteur en vicedirecteur van het Nationaal Theater Boekarest. Het gezin vluchtte in 1983 voor het regime van Nicolae Ceausescu naar Duitsland. Alexandra Maria Lara groeide op in Freiburg im Breisgau, deed het gymnasium in Berlijn en vervolgens toneelschool. Ze woont samen met Florian Unger.

Toen ze zestien was verkreeg ze de titelrol van de televisieserie Mensch, Pia!. Ondertussen beschikt ze over een indrukwekkend cv. Zo speelde ze onder andere in de televisiefilms Die Bubi-Scholz-Story, Der Tunnel en Napoleon. In Der Untergang speelt ze Traudl Junge, de privésecrataresse van Adolf Hitler. Voor deze rol ontving ze in 2005 de Goldene Kamera voor beste Duitse actrice.


25-09-2007 om 22:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In zwijgen gebroken
In zwijgen gebroken
De afbeelding “http://img229.imageshack.us/img229/936/go4adrianasklenarikova0bg2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

25-09-2007 om 12:53 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas Rollen
Kaasrollen
De afbeelding “http://img229.imageshack.us/img229/1499/cheeserolling3rb1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Het beroemde ´Coopers Hill Cheese Rolling and Wake´ is een historisch, jaarlijks evenement in Gloucestershire (Engeland). Het principe is simpel: je rent achter een kaas aan vanaf een berg, je valt een paar honderd meter naar beneden en gaat vervolgens naar ófwel de pub, dánwel het ziekenhuis.

Want die helling is niet zoiets als de heuveltjes die we in Nederland kennen. Het is een behoorlijk stijl gevaarte en als je eenmaal begint te rennen... dan zie je er ook echt uit als een kaas die naar beneden rolt.

Deelname is eenvoudig: arriveer bovenaan de heuvel, maak je beslissing, schrijf je testament en ga! Lees meer op de
officiële website.25-09-2007 om 11:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiteboarden
Kiteboarden
De afbeelding “http://img182.imageshack.us/img182/8184/kiteboardfly1zm8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Kiteboarden is rond 2000 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. De sport bestond al een tijdje, maar was nog niet zo bekend. Kiteboarden is een combinatie van vliegeren en surfen. Door middel van het insturen van de vlieger ontwikkelt men trekkracht. Deze kracht wordt gebruikt om voort te bewegen op een surfplank over het water. Het kiteboarden is al enkele jaren de snelst groeiende en één van de sensationeelste sporten ter wereld.

25-09-2007 om 11:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen
Wandelen
De afbeelding “http://img256.imageshack.us/img256/2230/go4aliciasilverstone021py1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

25-09-2007 om 03:51 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijkste sport ter wereld

Gevaarlijkste sport ter wereld

De afbeelding “http://img233.imageshack.us/img233/2502/polokd6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Polo – ijshockey te paard – heeft het imago van een ‘elitesport’. Daar willen de spelers zelf van af. ‘Het is juist voor mannen en vrouwen die tegen een stootje kunnen.’

De Argentijnen zijn klein van stuk en gedrongen, en ze hebben gelooide, diepgebruinde gezichten met harde ogen, zoals het hoort bij mannen van het buitenleven. Een aantal staat langs de rand van het immense, zes voetbalvelden grote speelveld de wedstrijd te observeren, terwijl ze reservepaarden bij de teugels vasthouden. Anderen komen aangedraafd uit de richting van de stallen op alweer verse paarden. Ze zitten hoog in het zadel en rijden alsof ze hun leven lang bijna niets anders hebben gedaan, wat vaak ook het geval is.

Argentinië domineert al tientallen jaren de polosport, en als helpers en verzorgers van kampioenen horen deze mannen bij een speciale kaste in dit miniuniversum. Uiteindelijk zijn het de spelers die het balletje tussen de doelpalen slaan, maar de helpers zorgen ervoor dat er altijd een vers paard klaarstaat voor een tussentijdse wissel, dat het zadel goed zit en dat de teugels bevestigd zijn. Het paard maakt de polospeler en daarom is de man die het paard prepareert bijna net zo belangrijk als de man die het paard bestijgt.

Men kan zich misschien een voorstelling maken van het soort publiek dat polowedstrijden bezoekt, maar de Argentijnse verzorgers vallen uit de toon op de Dutch Polo Masters op Polo Club Vreeland. Ze dragen half afgezakte spijkerbroeken en verwassen T-shirts waarop nog net een merknaam te lezen is, of een aankondiging van een ander polotoernooi. De meesten hebben dik, zwart en lang krullend haar, dat ze in een paardenstaart dragen.

De paarden zijn van hetzelfde type als de verzorgers – klein, krachtig gebouwd en trots. Een paard wordt voor een polowedstrijd speciaal geprepareerd. De manen zijn geschoren, zodat de speler goed zich heeft op een bal en de stick niet verstrikt kan raken in de haren. Om dezelfde redenen bindt men de staart op, soms met een zogenaamde ‘Argentijnse knoop’, maar veel vaker gewoon met een stuk tape. Om de benen wikkelen de verzorgers voor de wedstrijd zwachtels, en veel paarden dragen ook nog eens peesbeschermers en zogenaamde springschoenen, die om de hoeven zitten.

De ruiters dragen stevige, hoge laarzen, witte broeken, dikke kniebeschermers, shirts in de kleuren van hun team en een helm met een uitzonderlijk brede klep. De veiligheidsbril is standaard, want polo is bepaald niet ongevaarlijk; de sport is het Formule 1-racen zelfs voorbijgestreefd als de ‘gevaarlijkste sport ter wereld’. Deze dubieuze eer wordt gekoesterd door de spelers zelf, die het beeld van ‘elitesport’ willen bijstellen. Polo, benadrukken ze, is voor mannen en vrouwen die tegen een stootje kunnen.

‘Het is ijshockey te paard,’ zegt Martijn van Scherpenzeel, initiatiefnemer van de Dutch Polo Masters. ‘Er mag veel in het contact tussen tegenstanders, de paarden gaan met een snelheid van 60 kilometer per uur over het veld, en de bal bereikt soms snelheden van 200 kilometer per uur. Dan gebeurt er natuurlijk wel eens een ongelukje. En je kunt je voorstellen dat het niet prettig is om in volle galop te vallen, en dan ook nog eens het risico te lopen dat je een paard van 600 kilo over je heen krijgt.’

Op de zonovergoten zondag in Vreeland gebeuren er geen ongelukken, maar als het spel zich verplaatst naar de zijde waar het publiek zich heeft verzameld, is goed te zien en te horen dat het er stevig aan toegaat. Twee tegenstanders achtervolgen de bal zij aan zij in vliegende galop. Het paard dat zich aan de buitenkant bevindt, wordt steeds meer naar de rand geduwd, en schuurt ten slotte duidelijk hoorbaar met een been langs de twintig centimeter hoge, houten rand die het speelveld begrenst. Het paard dreigt te vallen, een Argentijnse speler vloekt in het Spaans, het publiek langs de kant deinst geschrokken achteruit, maar dan heeft het dier zijn evenwicht alweer hersteld en haalt men langs de kant opgelucht adem..

De ruiters vormen de elite van het polo, als ze hun helmen afzetten is er opeens weinig meer dat ze van de helpers onderscheidt. Ze brommen korte commentaren, onderwijl de paarden en elkaar bekloppend. En als de ruiters zijn afgestegen, blijkt dat ze ook op dezelfde manier lopen als de helpers; een beetje houterig, sommigen trekkebenend vanwege de blauwe plekken en beurse ledematen, en met kromme benen door een leven lang te paard. Paarden zijn van hetzelfde type als de verzorgers: klein, krachtig en trots.


25-09-2007 om 03:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoop dogg
Snoop dogg
De afbeelding “http://img233.imageshack.us/img233/5282/penthousesnoopdog12gc5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Snoop Dogg is voor de zoveelste maal ontsnapt aan een effectieve gevangenisstraf. De Amerikaanse rapper werd veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en een drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Een rechter in Californië vond dit de gepaste straf, nadat de hiphopper zelf schuld had bekend aan illegaal wapenbezit.

De 35-jarige rapper, wiens echte naam Calvin Broadus luidt, werd vorig jaar aangehouden op een vliegveld in Orange County met een opvouwbare wapenstok in zijn handbagage. Maar de rapper bleef beweren dat de stok een filmrekwisiet was. Donald Etra, de advocaat van Snoop Dogg, is zeer tevreden met de uitspraak. "Snoop wil muziek maken, niet voor een rechter verschijnen. Hij wil zich opnieuw concentreren op wat belangrijk is in zijn leven. En dat zijn muziek, filmprojecten en optredens." De hiphopper werd ook gevraagd een schenking van 10.000 dollar te doen aan de liefdadigheidsvereniging Right Trak. De 35-jarige artiest is niet aan zijn proefstuk toe. Als kind kwam Snoop Dogg geregeld in aanraking met justitie vanwege zijn druggebruik. Sinds hij de middelbare school verliet, zat hij drie jaar lang geregeld 'ns in de gevangenis. Maar daarna wist Snoop de cel telkens te ontlopen. Snoop werd in 1990 al eens veroordeeld voor cocaïnehandel en toen besloot de rechter dat hij zijn hele leven lang geen wapen mag dragen. In 1993 werd het voormalige lid van de straatbende "Crips" vrijgesproken voor moord. (LEE

25-09-2007 om 03:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diner
Diner
De afbeelding “http://img220.imageshack.us/img220/3541/dinercq9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Grootste diner onder water

In een zwembad in Londen heeft het grootste dinner onder water plaatsgevonden. In totaal doken 500 hongerige gasten in het water voor de recordpoging.

Op het menu stonden een voorgerecht met gerookte zalm, krab en asperges als hoofdgerecht, en een dessert met munt. Met de recordpoging wilden de organisatoren ook geld inzamelen voor het goede doel.

Ondanks het driegangenmenu gingen de deelnemers niet met een gevulde maag naar huis. Omdat onder water eten niet zo praktisch is, kreeg iedereen slechts één hapje per gang. Elk hapje was bovendien met jelly omwikkeld zodat het niet zou wegdrijven.

25-09-2007 om 02:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
24-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedicht
Gezichten
De afbeelding “http://img209.imageshack.us/img209/5117/gedichtor0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

24-09-2007 om 23:51 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Hamster

De Hamster
De afbeelding “http://img233.imageshack.us/img233/1170/hamstermu7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Hamsters zijn slaapkoppen

Hamsters zijn leuke diertjes om in huis te halen als je geen zin hebt in de rompslomp van een écht huisdier. Een hok plaatsen, hamster erin en klaar is Kees, denken we. Voor alle zekerheid trokken we eens bij dierendokter Rob Lückerath aan de bel om hem te vragen of het wel zo eenvoudig is.
W aar moeten we allemaal op letten wanneer we overwegen een hamster te kopen?

Dierendokter Rob Lückerath: 'De aanschaf van een hamster moet goed worden voorbereid, dat geldt trouwens voor ieder dier. Een dier is in alle opzichten afhankelijk van de mens en dat schept verantwoordelijkheden (verzorging, voedsel, onderhoud kooi...).'

'Als je een beestje gaat kopen moet je er op letten dat het gezond is. Het beste is om aan het einde van de middag naar de winkel te gaan. De hamster is dan tenminste wakker en kan onderzocht worden. Een gezonde hamster heeft glinsterende kraaloogjes en een droge neus. Je moet ook testen of het diertje niet agressief is. Strijk eens met je vinger over de rug, een normale hamster staat dit toe. Wanneer dit allemaal gedaan is, til je haar op en controleer je de 'poep'. Een hamster heeft droge keutels (net als een muizenkeutel). Dit betekent dat het achterste vrij moet zijn van kleverige ontlasting. Als het diertje nog slaapt, maak het dan voorzichtig wakker. Een gezonde hamster zal actief gaan bewegen.'

Kopen we het best een jong of een oud diertje?

'Je moet weten dat een hamster niet zo oud wordt, gemiddeld zo'n 2 tot 3 jaar. Als je een diertje koopt, moet je dat goed beseffen. Als je voor de eerste keer een hamster koopt, is een diertje van zes weken prima. Koop je ze jonger dan zijn ze uiterst speels, gevoeliger aan manipulatie en is het lastiger om ze te tam te maken. Diertjes ouder dan een half jaar wennen moeilijker aan mensen. Ze hebben er dan ook al een kwart van hun leven op zitten.'

Hoe gaat dat in zijn werk, het tam maken van een hamster?

'Het doel is om de hamster te laten wennen aan de mensen in huis. We gaan dat in een paar stappen doen. Zoals bij de meeste dieren kunnen we voedsel als hulpmiddel gebruiken. Je pakt een stukje voer dat ze heel erg lekker vinden. Hou in de gaten wat ze het eerst uit haar bakje neemt en serveer haar dat dan. Hou haar de lekkernij voor en babbel tegen haar. Na verloop van tijd neemt ze het uit je hand. Vervolgens gaan we ze ook zachtjes over de rug strelen. Neem de tijd! Kunnen we de hamster voeren, dan gaan we een stapje verder. We gaan proberen het diertje van op de hand te voeren. Dit vraagt heel veel geduld. Zorg dat het diertje niet uit de handen valt.'

Hoe dienen we ons thuis verder te organiseren?

'In de winkel staan allerlei kooien, van groot tot klein. Bij de keuze van een kooi moet je rekening houden met het feit dat hamster graag wil klimmen, graven en zich verstoppen. Neem dus een kooi met horizontale tralies en vergeet niet dat er een deksel op moet liggen, anders is ze zo haar kooi uit. Het beste is om vooraf een kooi te kopen en die volledig in te richten. Vooral met kinderen is dat voorbereiden een belangrijke eerste stap, om uit te leggen wat het inhoudt om een diertje te hebben.'

'Komen we dan na de aanschaf van onze nieuwe kameraad thuis, laat haar dan rustig de nieuwe woonst verkennen. Meestal verdwijnen ze direct in hun slaaphuis om vanuit deze beveiligde omgeving de boel te overzien. Kinderen moeten goed beseffen dat het diertje nog schuw is en de eerste tijd rust vraagt. Laat ze dus niet met al hun vriendjes om de kooi heen gaan staan en opgewonden staan doen.'

Wat zetten we op het menu?

'In de natuur voeden hamsters zich met zaden en granen. Ook fruit en groenten vinden zij een lekkernij.Een hamster eet keurig met 2 pootjes en werkt dat voedsel keurig naar binnen.'

Het dier heeft ook niet voor niks zijn naam geleend aan het werkwoord hamsteren.

'Een hamster eet niet al het voer op dat ze vindt. Ze stopt een groot gedeelte in haar wangzakken. Iedere wangholte is een soort van opslagplaats. Dat opgeslagen voer neemt ze mee naar haar woning, waar ze alles weer uit de zakken haalt, en in de voorraadkast stopt.'

Wat leg je op de bodem van de kooi?

'Het beste zijn houtkrullen, geen krantenknipsels of fijne gemalen spulletjes, want die kunnen voor een hoop ellende zorgen.'

Nog een laatste tip?

'Hamsters zijn schemerdieren. Zij slapen dus overdag en zijn 's nachts actief. Hou daar bij de aanschaf rekening mee.'

24-09-2007 om 22:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katie Melua
Katie Melua
De afbeelding “http://img128.imageshack.us/img128/466/katiemeluacl0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Katie Melua groeide op in Kutaisi en later in Batoemi, gelegen aan de kust. Op achtjarige leeftijd verhuisde ze met haar ouders naar Belfast, Noord-Ierland en nog later naar Londen. Dit vanwege het beroep van haar vader, hartspecialist.

In Londen ging Katie Melua naar de BRIT School for the Performing Arts & Technology. Deze door de muziekindustrie ondersteunde school staat bekend als leverancier van beroemde artiesten. In 2003 werd Katie Melua ontdekt tijdens een showcase door Mike Batt (zelf ook zanger en tekstschrijver, maar ook arrangeur en producent) die op zoek was naar een zangeres met aanleg voor jazz en blues.

Haar eerste album Call Off The Search werd in 2003 uitgebracht. Hierop staan twee nummers van haarzelf. Haar tweede album Piece By Piece kwam uit op 26 september 2005.

Op 19 maart 2005 kwam haar grootste droom uit door samen met overgebleven leden van de Britse rockband Queen 'Too Much Love Will Kill You' te spelen op een anti-AIDS-concert in Zuid-Afrika. Het concert bracht een recordbedrag in de strijd tegen AIDS/HIV op.

Op haar tweede album staat onder andere de single Nine million bicycles, dat zij zong op het kerkelijk huwelijk van Prins Pieter-Christiaan met Prinses Anita. Dankzij de extra aandacht die Melua door dit optreden kreeg, begon haar populariteit in Nederland toe te nemen.

In 2007 maakte Katie Melua haar opwachting tijdens het openingsgala van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam, maar ook op het festival, waar ze in 2004 voor de eerste keer optrad (toen nog in Den Haag), zal ze een optreden verzorgen. Er werd gelijk gebruik van de gelegenheid gemaakt om een tegel op de Walk of Fame Europe in te wijden.

24-09-2007 om 22:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alessandro Ambrosio
Alessandro Ambrosio

De afbeelding “http://img212.imageshack.us/img212/9462/alessandraambrosioqe1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Alessandra Ambrosio is geboren in Erexim (Brazilië) op 11 april 1981. Ze deed op 15-jarige leeftijd mee aan Elite's Look of the Year en dat leverde haar meteen een contract op. Kledingmerk Guess? zag als eerste het potentieel van Alessandra en maakte de jonge Braziliaanse het gezicht van zijn campagne. Ondertussen was Ambrosio te zien op de covers van de belangrijkste mode-tijdschriften. Ze loopt catwalks voor Laura Biagiotti, Christian Lacroix, Byblos, Fendi, Issey Miyake, Kenzo, Christian Dior, Nicole Miller en Oscar de la Renta. Alessandra sleepte ook een aantal erg lucratieve deals binnen: met Revlon Cosmetics, Gap, Calvin Klein Eyewear en Giorgio Armani.

24-09-2007 om 22:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!