NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

30-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderbaarlijk: opgegeven Bee Gee Robin Gibb mag volgende week naar huis

Wonderbaarlijk: opgegeven Bee Gee Robin Gibb mag volgende week naar huis


http://oi42.tinypic.com/351whw3.jpg


Het gaat de goede kant uit met de zwaar zieke Bee Gee-zanger Robin Gibb. De 62-jarige muzikant is niet alleen uit zijn coma ontwaakt, hij zou volgende week zelfs het ziekenhuis al mogen verlaten. Amper enkele weken geleden hadden de artsen de man opgegeven.

Vorig weekend kwam er al het goede nieuws dat Robin Gibb uit zijn diepe coma ontwaakt was. Intussen kan hij al rechtop zitten en  met zijn familie communiceren. Gibb strijdt tegen darm- en leverkanker en had na complicaties ook nog eens een longontsteking opgelopen, waardoor hij in coma sukkelde. Er was weinig of geen hoop meer voor de Bee Gee.

Maar nu ziet het er dus allemaal veel beter uit, volgens de gespecialiseerde pers. The Sunday Mirror citeert een vriend van de familie: "Robin is nog zwak maar zijn toestand verbetert dagelijks. Zijn herstel is een mirakel. Enkele weken geleden waren zijn vrouw Dwina en de familie op het ergste voorbereid. Nu rekenen ze erop dat hij snel thuis zal zijn." Dat hangt van de behandelende artsten af. Gibb zal alleszins nog veel verzorging nodig hebben.

Robin (62) is de tweelingbroer van Maurice Gibb, die op 53-jarige overleed. Samen met broer Barry (65) vormde de tweeling eind jaren zestig de populaire band The Bee Gees. (br.hln)


30-04-2012 om 11:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
29-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toots Thielemans viert vandaag 90ste verjaardag

Toots Thielemans viert vandaag 90ste verjaardag

Klik op de foto om ' Bluesette ' te beluisteren

Jean 'Toots' Thielemans blaast vandaag 90 kaarsjes uit. De man viert dat met zijn onafscheidelijke mondharmonica tijdens acht speciale concerten in ons land. Er verschijnt ook een boek en boxset, en in Brussel is later dit jaar een tentoonstelling voorzien.

Jean Baptiste Frédéric Isidor "baron" Thielemans werd geboren op 29 april 1922 in de Hoogstraat van de Brusselse Marollenwijk. Thielemans raakte tijdens de Duitse bezetting in de ban van de jazzmuziek. De Belgische jazzgitarist Django Reinhardt was zijn eerste grote voorbeeld. Het was onder zijn invloed dat "de ket" naar de gitaar greep. In dezelfde periode begon Thielemans ook mondharmonica te spelen.

Na de oorlog vertrok hij op Europese tournee met Benny Goodman. Hierdoor kende hij in 1950 een internationale doorbraak. Hij kreeg de bijnaam "Toots", naar jazzmuzikanten Toots Mondello en Toots Camarata.

In 1952 emigreerde hij naar de Verenigde Staten. Daar beleefde hij al snel een van de belangrijkste momenten in zijn carrière: hij werd lid van Charlie Parker's All-Stars en speelde in Philadelphia enkele concerten samen met deze jazzgrootheid. Hij werd ook als gitarist opgenomen in het beroemde George Shearing Quintet.


Thielemans introduceerde een geheel nieuwe klank in de jazzscène, door unisono de melodie te fluiten en gitaar te spelen. Een voorbeeld daarvan is het in 1962 gecomponeerde 'Bluesette'. Het nummer werd een wereldhit en Toots noemde het soms al lachend zijn pensioenfonds.


Toch werd hij vooral bekend door het bespelen van zijn lievelingsinstrument: de mondharmonica of het "mondmuziekske". Hij zorgde ervoor dat dat instrument een vaste plaats kreeg binnen de jazzwereld. Amerikaanse artiesten geloofden uiteindelijk niet meer dat Toots oorspronkelijk uit België kwam, omdat er zoveel soul in zijn muziek zit. "You're not from Brussels, you're from Mississippi", zei Quincy Jones bijvoorbeeld.


Zoals zoveel jazzmuzikanten, genoot hij het meest van zijn optredens. Maar Toots componeerde daarnaast ook heel wat filmmuziek ('Midnight Cowboy', 'The Getaway', 'Sugarland Express', 'Cinderella Liberty', 'Turks Fruit', 'Jean de Florette') en nam een gigantisch aantal platen op. Hij speelde ook de tunes van televisieprogramma's als 'Sesamstraat', 'Baantjer' en 'Witse' en speelde samen en/of nam platen op met Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Bill Evans, Jaco Pastorius, Natalie Cole, Pat Matheny, Dizzy Gillespie, Paul Simon, Billy Joel en vele anderen.


Ondanks zijn hoge leeftijd blijft de "Afro-American Marollien" ook nu nog altijd jazzliefhebbers ontroeren met de klanken van zijn mondharmonica. In de lezerspoll van het Amerikaanse jazzmagazine "Down Beat" is hij nog nagenoeg ieder jaar laureaat in de categorie "diverse instrumenten". De intussen overleden jazztrompetist Clifford Brown zei hem daarover ooit: "Toots, wanneer jij de harmonica bespeelt, verdient die beter dan de benaming 'divers instrument'." Thielemans beschouwde het als het mooiste compliment dat hij ooit heeft gekregen.


Thielemans kreeg talloze muziekprijzen en treedt nog steeds op, zoals vorig jaar in Tokio. Misschien iets breekbaarder en wat minder krachtig op zijn 'broodje', zoals hij de mondharmonica altijd noemt, maar nog even innemend en sfeervol.


29-04-2012 om 15:20 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azealia Banks geeft verstek voor Rock Werchter

Azealia Banks geeft verstek voor Rock Werchter

http://oi45.tinypic.com/2z5lpqh.jpg


Azealia Banks komt niet naar Rock Werchter deze zomer. De Amerikaanse rapartieste moet vanwege opnameverplichtingen een reeks festivaloptredens in Europa cancellen deze zomer. Banks legt de laatste hand aan haar debuutplaat 'Broke With Expensive Taste' en die opnames krijgen dus voorrang. Over een mogelijke vervanger is voorlopig nog niks geweten. Azealia Banks zou op donderdag in de Pyramid Marquee optreden.29-04-2012 om 15:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unesco roept 30 april uit tot Internationale Dag van de Jazz

Unesco roept 30 april uit tot Internationale Dag van de Jazz

Klik op de foto om ' Into my soul' te beluisterenDee Dee Bridgewater


Met een indrukwekkende line-up - bestaande uit onder meer Dee Dee Bridgewater, Herbie Hancock, Antonio Hart, Tânia Maria en Hugh Masekela - viert Unesco maandag voor het eerst de eerste Internationale Dag van de Jazz. De VN-organisatie wil voortaan ieder jaar op 30 april een Internationale Dag van de Jazz organiseren.

Jazz staat voor vrijheid, solidariteit, wederzijdse hulp en de basiswaarden van de mensheid, aldus Unesco.

Naast een openingsconcert vandaag in het hoofdkwartier in Parijs, volgen maandag ook jazzevenementen en workshops in New York en in New Orleans, de bakermat van de jazz. De bedoeling is om de internationale gemeenschap en vooral de jeugd kennis te laten maken met de universele waarden van de muziek.


29-04-2012 om 14:00 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
28-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama Houston werkt aan boek over Whitney

Mama Houston werkt aan boek over Whitney


http://oi50.tinypic.com/1e5s84.jpg


De gospelzangeres Cissy Houston sprak deze week met uitgevers in New York omdat ze een boek over het leven van haar dochter wil maken. Dat meldden verschillende aanwezigen op de vergadering.

Cissy noemde haar dochter vaak 'Nippy', een koosnaampje uit haar jeugd, dit zou ook de titel van de biografie zijn. De moeder leek emotioneel en lichamelijk vermoeid, aldus getuigen. Volgens dezelfde bronnen zijn de onderhandelingen wel nog volop aan de gang.

De 78-jarige moeder wil het echte verhaal van haar dochter schrijven. "Het boek zal de slechte en goede feiten over mijn dochter bevatten", vertelde ze aan een uitgever. Wat Cissy bereid is te onthullen zal bepalen hoeveel geld ze zal krijgen van de uitgever. Het zou over een bedrag van zeven cijfers gaan. Maar de moeder wil niet graag de details over de dood en de drugsverslaving van haar dochter uit de doeken doen.

Volgens Cissy circuleren er heel wat leugens over haar dochter, die wil ze ontkrachten. Ze schreef al haar eigen memoires neer in het boek genaamd 'How Sweet the Sound'. Ze zal beroep doen op een ghostwriter voor dit werk. Dit is niet het eerste boek dat gepland is sinds de dood van Whitney.De gospelzanger BeBe Winans zou werken aan een memoire waarin hij over zijn vriendschap met de overleden zangeres vertelt. Dit zou 'The Whitney I Knew' gedoopt worden en in juli verschijnen. (br.hln)


28-04-2012 om 13:01 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
27-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Wauters nieuwe hoofdredacteur Menzo

Koen Wauters nieuwe hoofdredacteur Menzo

http://desmond.imageshack.us/Himg90/scaled.php?server=90&filename=clouseauwd4.jpg&res=landing


Koen Wauters, frontman van Clouseau, volgt vanaf vandaag Jorn Van Besauw op als hoofdredacteur van het tweemaandelijkse tijdschrift Menzo. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws en meldt uitgeverij Think Media in een persbericht. Wauters is volgens uitgever Think Media de "verpersoonlijking van de combinatie waar het magazine voor staat: sport & lifestyle".

"Ik was altijd al een lezer en grote fan van het magazine Menzo, net omwille van die gezonde mix aan sport en lifestyle. Twee elementen die echt essentieel onderdeel uitmaken van mijn leven of mijn way of life. De hoofdredactie van een bijzonder interessant en zeer stijlvol magazine op mij nemen, lijkt mij een pittige uitdaging. Maar het is wel een leuke opdracht waar ik met enorm veel enthousiasme naar uitkijk", dixit Wauters.

"Het is niet de eerste keer dat we aan Koen dachten als potentiële hoofdredacteur", zegt Jorn Van Besauw, de vorige hoofdredacteur die eerder benoemd werd tot publishing manager bij Think Media. "Is het de vorige keren telkens gestopt bij de gedachte, zijn we deze keer met een concreet voorstel naar Koen getrokken."

Van Besauw verwoordt de functie als "een soort van redactioneel ambassadeurschap". Dat "houdt in dat Koen de mogelijkheid krijgt om op langere termijn zelf te bepalen in hoeverre hij het magazine volledig naar zijn hand kan of wil zetten". "Koen komt in een goed draaiend redactiegeheel terecht, met genoeg ervaring en ondersteuning van mezelf als publishing manager", luidt het.(br.hln)


27-04-2012 om 23:49 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.365 festivalgangers eisen 54.750 euro van Pukkelpop

365 festivalgangers eisen 54.750 euro van Pukkelpop


http://oi48.tinypic.com/eafe3r.jpg


De dagvaarding voor Pukkelpop is klaar: 365 festivalgangers eisen samen voor 54.750 euro terug van de organisatie. Het proces start voor de zomer, schrijven de Coreliokranten.

"Vandaag stuur ik de dagvaarding naar de gerechtsdeurwaarder", citeren de kranten advocaat Alex Wijnant, die de 365 festivalgangers vertegenwoordigt. Gemiddeld eisen ze 150 euro terug van de Pukkelpoporganisatie, wat de som op 54.750 euro brengt.

Concreet vragen de cliënten van Wijnants de terugbetaling van hun festivaltickets en drank- en eetbonnen die ze hadden gekocht op de weide. Voor het eerst sinds de hagelstorm op 18 augustus 2011 de festivalweide trof, zal een rechter zich dus uitspreken in een proces tegen Pukkelpop.

Volgens meester Wijnant kan de zaak tegen eind mei van start gaan, maar Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine is niet van plan toe te geven aan de eisen. "Wij zullen de claim betwisten en elkaar ontmoeten in de rechtbank", reageert Mahassine. In oktober kondigde de organisatie aan dat tickethouders voor de afgelaste editie worden vergoed met drank- en eetbonnen voor de drie volgende festivals. (br.hln)27-04-2012 om 11:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
26-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1.400 agenten voor Paul McCartney in Bogota

1.400 agenten voor Paul McCartney in Bogota

http://oi46.tinypic.com/2dhtxxz.jpg


Tijdens zijn verblijf in de Colombiaanse hoofdstad Bogota, die gebukt gaat onder zware drugscriminaliteit, genoot Paul McCartney de bescherming van 1.400 agenten.

De 69-jarige Beatle en zijn vrouw Nancy Shevell waren twee dagen lang constant omringd door wat omschreven wordt als "een ring van staal". Ze landden en vertrokken vanop de militaire luchthaven.

"Van zodra Pauls vliegtuig landde tot het weer vertrok, stelden de autoriteiten 1.400 agenten aan om de veiligheid te garanderen. Hij is de grootste ster die het land ooit bezocht. Er zijn geen concrete dreigementen geweest, maar niemand wilde risico's nemen", aldus een insider in de Daily Mirror.

Het was evenwel niet McCartney die op dergelijke maatregelen verzocht. "Paul is heel relaxed. Zijn enige bezorgdheid is zijn fans een schitterende show te bezorgen".

Intussen raakte bekend dat McCartneys fortuin vorig jaar met een derde toenam dankzij zijn huwelijk met de zakenvrouw Nancy Shevell. Daarmee belandt hij op de derde plaats in de 'Rich List of Music Millionaires' van de Sunday Times.

Shevell bracht een fortuin van 183 miljoen euro mee toen ze in oktober vorig jaar met McCartney trouwde. Dat bracht het vermogen van de Beatle op een slordige 815 miljoen euro. (br.hln)


26-04-2012 om 13:09 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Brutal Truth, MaYaN én sensuele dans op Graspop

Ook Brutal Truth, MaYaN én sensuele dans op Graspophttp://oi45.tinypic.com/312iibq.jpg
Brutal Truth


De affiche van de Graspop Metal Meeting is bijna compleet. De organisatie houdt nog slechts twee namen achter, en meldt dat MaYaN en Brutal Truth aan de affiche zijn toegevoegd. Er is ook nog een bijzondere, sensuele dansact voorzien in de Metal Dome.

MaYaN is een jonge groep uit Nederland, opgericht door Mark Janssen (Epica, ex-After Forever). Janssen laat zijn gitaar bij MayaN achterwege en concentreert zich op zijn rauwe zang. Nog bruter is Brutal Truth, een Amerikaanse grindcoregroep die na een pauze van zeven jaar in 2006 opnieuw herrie ging maken.

De organisatie van de Metal Meeting laat nog weten dat vrijdag en zondag 25 bands optreden, terwijl er zaterdag maar liefst 27 spelen. Wie graag vroeger begint te feesten, kan donderdag al in de Metal Dome terecht voor een metal-hitparade.

Naast de vier festivalpodia vind je op Graspop ook een Metal Plaza om door te zakken na de optredens. De Metal Dome daar wordt dit jaar overigens ondergebracht in een nieuwe en grotere tent die meer mogelijkheden biedt om te spelen met licht en geluid. Liefhebbers kunnen er zelfs "sensuele danseresjes" vinden, volgens de organisatie "de perfecte mix voor een nachtje doorgaan."


26-04-2012 om 13:00 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albarn ontkent einde van Blur en Gorillaz

Albarn ontkent einde van Blur en Gorillaz


http://oi45.tinypic.com/uocpy.jpg


Damon Albarn, geestesvader van Blur en Gorillaz, heeft ontkend dat hij klaar is met de twee bands. Er werden recent uitspraken van de zanger gepubliceerd waarin hij zei dat het "onwaarschijnlijk" was dat er nog nieuw materiaal van de Gorillaz uitgebracht zou worden en dat het optreden van Blur in Hyde Park deze zomer de bands laatste show zou zijn.

Aan de Britse krant Metro vertelde Albarn echter dat hij nog niet met zijn bandleden heeft gesproken over "het begin of het einde" van Blur.

Op de vraag of het optreden in Hyde Park het laatste werd van Blur, antwoordde de zanger: "Nee, dat komt uit een artikel met een interessante kijk op een zeer lang gesprek. Ik weet niet hoe we ons zullen voelen wanneer we in Hyde Park spelen. Sommige dagen denk ik er op één manier over, op andere dagen voel me er weer anders bij. Wanneer je iets niet ziet als een stuk van je carrière, maar als een deel van je leven, weet je niet hoe je je erbij zal voelen op het moment zelf", zegt Albarn. "We willen gewoon een heel goed optreden brengen, maar er is onder ons niet gesproken over een begin of einde."

Over Golliraz ontkende Albarn eveneens een einde. "Wanneer Jamie Hewlett en ik onze ruzie bijleggen, ben ik er zeker van dat we nog een album zullen maken. We hebben samen teveel meegemaakt om dit niet te overwinnen. We hebben gewoon ruziegemaakt zoals vrienden soms doen", vertelt Damon. "Ik ben niet de enige die wel eens ruziemaakt met vrienden en het dan bijlegt. Iedereen doet dat."

Albarn zegt erg uit te kijken naar de show in het Hyde Park in Londen, waar ze op 7 augustus deze zomer zullen spelen. Hij voegde nog toe: "Ik hou ervan met Blur te spelen, het is een van de beste dingen die ik ooit meegemaakt en gevoeld heb. Maar aan de andere kant wil ik het niet verpesten door te lang verder te doen en mezelf belachelijk te maken. Op 44-jarige leeftijd is heen en weer springen op een podium een beetje schromelijk, maar ik hou er gewoon van."

Wie er in Hyde Park niet kan bij zijn, kan nog steeds naar het Zweedse festival Way Out West in augustus. (br.hln)


26-04-2012 om 11:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clare and The Reasons in Handelsbeurs

Clare and The Reasons in Handelsbeurs

Klik op de foto om ' That's All ' te beluisteren

Clare Muldaur is de dochter van Geoff Muldaur, die met Bob Dylan en Van Dyke Parks speelde. Het was met die geniale maar knotsgekke Parks, componist-muzikant-producer en tevens tekstschrijver van het magnum opus van The Beach Boys 'Smile', dat Clare and The Reasons twee jaar geleden een memorabel concert gaven in de Gentse Handelsbeurs. En ze komen terug, op 12 mei in diezelfde concertzaal.

Clare Muldaur, die het na enkele Belgische bieren met Van Dyke Parks roerend eens was dat Gent - na San Francisco - de mooiste stad ter wereld is, kennen we vooral van haar radiohits 'Pluto' en haar cover van Genesis' 'That's All'.

Met haar betoverende stem zingt ze breekbare en vaak sprookjesactige songs die door haar man, de Franse Olivier Manchon, van wonderbaarlijke arrangementen worden voorzien. Het snijvlak tussen jazz, klassiek en crooners, daar maakten Clare and The Reasons hun habitat van.

Vorig jaar trok de band acht maanden naar Berlijn om er nummers voor hun derde album te schrijven. De stad verkenden ze op een motorfiets, een Schwalbe uit 1968, model KR-51, wat meteen de titel werd van het nieuwe album: 'KR-51', opgenomen in het Duitse stadje Haldern-Rees met Sufjan Stevens op drums. Donkerder dan zijn voorganger 'Arrow', met meer overstuurde gitaren, maar nog steeds met de meticuleuze orchestratie die intussen het waarmerk is van Clare and The Reasons. (br.hln)


25-04-2012 om 12:54 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard Branson verfilmt boek over Stones-album Exile on Main Street

Richard Branson verfilmt boek over Stones-album 'Exile on Main Street'


http://oi45.tinypic.com/20fpc9f.jpg
Jagger en Richards tijdens de opnames van 'Exile On Main Street'.


Nadat er reeds een documentaire was gemaakt over de chaotische ontstaansgeschiedenis van het legendarische album 'Exile on Main Street' van de Rolling Stones, komt er nu ook een langspeelfilm. Dat meldt de Britse krant The Guardian op gezag van Deadline Hollywood.

De film wordt gebaseerd op het boek 'Exile on Main Street: A Season in Hell' dat Robert Greenfield over die tumultueuze periode uit de carrière van de Stones heeft geschreven. De verfilming is het werk van één van de bedrijven van Virgin van Richard Branson, Virgin Produced.

Virgin is al jaren verdeler van de albums van de Rolling Stones. Ten behoeve van filmproductie richtte miljardair Branson Virgin Produced op. Dit scoorde reeds met bijvoorbeeld Gouden Palm-winnaar 'Sex, Lies and Videotape' van Steven Soderbergh.

Het dubbelalbum 'Exile on Main Street' (1972) werd opgenomen in een Zuid-Franse villa, in omstandigheden die, zacht uitgedrukt, weinig van doen hadden met professionele opnamesessies. Het werd niettemin één van de mijlpalen in de loopbaan van de Stones. (br.hln)25-04-2012 om 12:36 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinéad O'Connor zegt tournee af: Ben er heel slecht aan toe

Sinéad O'Connor zegt tournee af: "Ben er heel slecht aan toe"

Klik op de foto om ' How About I Be Me ' te beluisteren


Sinéad O'Connor heeft haar tournee noodgedwongen moeten afzeggen. De zangeres die aan een bipolaire stoornis lijdt, zou er volgens haar dokter zeer slecht aan toe zijn. O'Connor maakte het nieuws zelf bekend op haar website.

Zo schrijft ze dat ze heel erg ziek is en dat haar dokter haar heeft aangeraden om al haar optredens af te zeggen. Verder vertelt O'Connor hoe ze tussen december en maart met een "zeer ernstige inzinking" kampte.

De 45-jarige 'Nothing Compares 2 U'-zangeres had een tournee gepland naar aanleiding van haar nieuwste album, maar geeft nu schoorvoetend toe dat ze dacht dat ze sterker was dan ze eigenlijk is.

Haar laatste album 'How About I Be Me (And You Be You)?' ligt sinds februari in de winkelrekken. O'Connor zou op 12 mei een optreden geven in Milwaukee.

In december kondigde de Ierse haar breuk aan met Barry Herridge, een therapeut met wie ze amper zestien dagen getrouwd was.24-04-2012 om 08:32 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele verslaat Lady Gaga als homo-icoon

Adele verslaat Lady Gaga als homo-icoon


http://img259.imageshack.us/img259/6762/adelet.jpg


Abba, Kylie Minogue, Village People, Diana Ross, Nicole en Hugo en zowat alles wat het songfestival ooit voortbracht: allemaal genieten ze de eer door de homogemeenschap tegen de geschoren borst gedrukt te worden.

Voortaan mag ook Adele zich een 'gay icon' noemen. In een poll onder de luisteraars van de Britse homoradio Gaydar wipt ze immers Lady Gaga van de eerste plaats. Van de vierduizend stemmers kreeg Adele 55 procent van de stemmen achter haar naam, Gaga slechts 19 procent.

Gareth Thomas, de rugbyspeler die geen geheim maakt van zijn seksuele voorkeur, werd uitgeroepen tot celebrity van het jaar.


23-04-2012 om 23:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neil Diamond voor derde keer getrouwd

Neil Diamond voor derde keer getrouwd


http://oi41.tinypic.com/x62bq.jpg


Zaterdag trouwde Neil Diamond (71) in Los Angeles met zijn manager Kate McNeil (42). De ceremonie werd bijgewoond door familie en dichte vrienden, zo laat een woordvoerder van de singer-songwriter weten aan tijdschrift People. Het is zijn derde huwelijk.

"Katie en ik zijn gisteravond getrouwd. Hadden jullie er maar allemaal bij kunnen zijn. Het was magisch. Love, Neil", twitterde Diamond gisteren.

Het was ook op zijn twitterpagina dat Diamond vorig jaar in september bekendmaakte dat hij en McNeil verloofd waren.

Diamond heeft twee dochters uit zijn eerste huwelijk met Jaye Posner. In 1967 scheidde hij van Posner, met tweede vrouw Marcia Murphey kreeg hij twee zonen. Dat huwelijk hield stand van 1969 tot 1994.

Die scheiding was destijds één van de duurste in showbizzland ooit: Diamand betaalde zijn ex toen 130 miljoen euro. (br.hln)23-04-2012 om 19:08 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
22-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie concerten Charles Aznavour in NY afgelast

Drie concerten Charles Aznavour in NY afgelast


http://oi44.tinypic.com/15f2dlk.jpg


De drie concerten die zanger Charles Aznavour (87) volgende week in New York zou geven, zijn geannuleerd. Dat meldde Live Nation."De optredens zijn afgelast en worden niet opnieuw geprogrammeerd", aldus Renee Portoff, een medewerkster van Live Nation, die de reden voor de annulering niet kent.

Aznavour, die volgende maand 88 wordt, zou in het City Center in New York op 26, 27 en 28 april zijn show 'En toute intimité' geven. Op 12 april werd een concert van "de Franse Sinatra" in Québec op het allerlaatste ogenblik al afgelast, omdat hij erge pijn in de keel had.


22-04-2012 om 11:54 geschreven door artist lover


» Reageer (8)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bee Gees-zanger Robin Gibb ontwaakt uit coma

Bee Gees-zanger Robin Gibb ontwaakt uit coma

http://oi42.tinypic.com/351whw3.jpg


Robin Gibb, de zanger van de legendarische Britse popgroep de Bee Gees, is uit zijn coma ontwaakt en kon al communiceren met zijn familie. Dat zegt een woordvoerder.

De zanger, die kanker heeft, raakte vorige week in coma door een longontsteking. Gibb kon een teken geven met zijn hoofd en communiceren met zijn familie, die aan zijn ziekbed in een hospitaal in Londen waken, zei woordvoerder Doug Wright.

Barry Gibb, de broer van de zanger en eveneens lid van de Bee Gees, had gezongen om hem uit zijn coma te krijgen, zei Dwina, de vrouw van de zanger. Ook zijn drie kinderen hadden muziek gespeeld, zei ze.

Gibb werd achttien maanden geleden geopereerd aan de ingewanden. Artsen stelden toen kanker vast.


22-04-2012 om 11:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
21-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock Werchter: enkel nog dagtickets voor donderdag

Rock Werchter: enkel nog dagtickets voor donderdag

http://oi43.tinypic.com/2ni0etc.jpg


Wie dit jaar naar Werchter wil afzakken voor de 38ste editie van Rock Werchter en nog geen ticket heeft, zal vrede moeten nemen met de donderdag. De combitickets zijn al lang de deur uit en ook dagtickets voor vrijdag, zaterdag en zondag zijn intussen niet meer beschikbaar, zo meldt de organisatie vrijdag.

Wie dit jaar naar Werchter wil afzakken voor de 38ste editie van Rock Werchter en nog geen ticket heeft, zal vrede moeten nemen met donderdag 28 juni. De combitickets zijn al lang de deur uit en ook dagtickets voor vrijdag, zaterdag en zondag zijn intussen niet meer beschikbaar, zo meldt de organisatie.

Donderdag staan onder meer The Cure, Elbow, Blink-182, Within Temptation en Cypress Hill geprogrammeerd. Rock Werchter 2012 vindt plaats van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli in Werchter. (br.hln)

Tickets kopen, doet u via deze link.


21-04-2012 om 14:05 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metronomy, Triggerfinger en Milow op de 1e editie Ronquières Festival

Metronomy, Triggerfinger en Milow op de 1e editie Ronquières Festival

Klik op de foto om ' Everything Goes My Way ' te beluisteren

Het Ronquières Festival heeft vandaag nieuwe namen toegevoegd aan zijn affiche. Onder andere de Britse groep Metronomy, de Franse rapper Joeystarr en Julien Doré prijken op de affiche van het nieuwe festival, dat plaatsvindt op 28 en 29 juli op de site van het hellend vlak. Eerder was al bekend dat Milow en Triggerfinger geprogrammeerd staan.

Op zaterdag 28 juli zullen overdag vooral Franse rappers optreden. Zo passeren Joeystarr, Soprano en 1995 de revue. Ook de Engels rockers Metronomy en de Franse raggagroep Raggasonic treden zaterdag op.

Julien Doré, M Pokora, Brigitte en Izia zijn enkele namen voor zondag 29 juli. Die dag zijn er ook enkele Belgische artiesten geprogrammeerd: Triggerfinger, Milow, Joshua en Jali.

De concerten zullen plaatsvinden op twee podia. De festivalgangers kunnen blijven slapen op de camping. Alle informatie is beschikbaar op de website www.ronquieresfestival.be.


21-04-2012 om 13:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse gitaarlegende Bert Weedon overleden

Britse gitaarlegende Bert Weedon overleden


http://oi40.tinypic.com/1zna6bn.jpg


De Britse gitarist Bert Weedon, "de man die de wereld leerde gitaar spelen", is gisteren op 91-jarige leeftijd in zijn woning in Buckinghamshire in het noordwesten van Londen overleden. Dat heeft zijn vriend John Adrian bekendgemaakt.

Weedon werd geboren in Londen in 1920 en was met zijn boeken 'Play In A day' een inspiratie voor lieden als Paul McCartney, Eric Clapton en Brian May om de gitaar ter hand te nemen.

Zelf nam hij op twaalfjarige leeftijd voor het eerst een gitaar vast, om een loopbaan in big bands uit te bouwen. Hij speelde geregeld op hits van sterren als Tommy Steele, Adam Faith en Billy Fury, alsook Frank Sinatra en Nat King Cole.

Weedon was al een ster toen de rock 'n' roll naar Groot-Brittannië overwaaide. Hij geldt als de man die de elektrische gitaar in zijn vaderland populariseerde.


21-04-2012 om 13:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
20-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna huurt lookalike in voor dochter Lourdes

Madonna huurt lookalike in voor dochter Lourdes


http://oi43.tinypic.com/bwylw.jpg


Om de paparazzi tijdens haar aankomende wereldtournee te slim af te zijn, huurde Madonna een lookalike in voor dochter Lourdes. Ook nam de 'Hung Up'-zangeres voor zichzelf vijf dubbelgangers in dienst.

De popster ging op zoek naar een evenbeeld van haar 15-jarige dochter op aanraden van Carlos Leon, de vader van Lourdes. "Carlos stelde haar voor om een lookalike in te huren om de druk op de tiener weg te nemen," liet een bron weten.

Die beslissing komt de relatie van de ster en haar dochter blijkbaar ten goede. Eerder deze week was Madonna niet te spreken over een foto waarop haar dochter al rokend te zien was. "Er waren de laatste tijd heel wat strubbelingen tussen Madge en Lourdes. Madge is erg gespannen en overwerkt door de voorbereidingen voor haar MDNA-wereldtournee. Lourdes op haar beurt, wil almaar zelfstandiger worden. De zoektocht naar een dubbelganger heeft de band tussen moeder en dochter versterkt. Lourdes vindt het 'cool' om een lookalike te hebben, zo voelt ze zich belangrijk," vertelde diezelfde bron aan de krant The Daily Star.

Madonna's tournee gaat op 29 mei van start in Tel Aviv.


20-04-2012 om 17:21 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soulsister en Regi op Marktrock in Leuven

Soulsister en Regi op Marktrock in Leuven

Klik op de foto om ' Last Call ' te beluisterenSoulsister


Soulsister, Regi, Humo's Rock Rallywinnaars Compact Disc Dummies, Kevin Williams en Luna Twist zijn de eerste namen voor de editie 2012 van Marktrock. Dat heeft de organisatie vandaag bevestigd.

Marktrock vindt dit jaar plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus in de Leuvense binnenstad. Al de vermelde groepen zijn geprogrammeerd voor vrijdag en zullen aantreden op de Oude Markt en de Vismarkt.

Net als de voorbije jaren is Marktrock opnieuw helemaal gratis en zullen er op de podia alleen Belgische artiesten te zien zijn. Vorig jaar was Marktrock verspreid over vijf pleinen goed voor 54 optredens, waaronder een aantal dj's.

Ook deze keer zullen er dj's van de partij zijn. Zo wordt de eerste avond op de Oude Markt afgesloten door de dj's Peter Van de Veire en Gerrit Kerremans. Ondanks het allesbehalve zomerse weer daagden vorig jaar volgens de organisatoren 100.000 bezoekers op. De Leuvense politie hield het op 85.000.


20-04-2012 om 14:47 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thin Lizzy toegevoegd aan affiche Graspop

Thin Lizzy toegevoegd aan affiche Graspop


http://oi40.tinypic.com/n7yqf.jpg


Graspop Metal Meeting heeft opnieuw enkele namen toegevoegd aan de affiche. Zonder twijfel de bekendste naam in het rijtje is Thin Lizzy. De Ierse band rond drummer Brian Downey zal op zaterdag 23 april op het Desselse podium staan. Andere nieuwe namen zijn Primal Fear, Aborted, Saille, Heidevolk, Dear Superstar, Rivan Sons, Tracer, Powerwolf en Suicidal Angels!

Met Thin Lizzy staan er nog wat meer oude rockers op de Desselse Graspopwei. De originele bezetting is al lang niet meer samen, maar met drummer Brian Downey maakt nu wel opnieuw een stichtend lid deel uit van de band. Dat kon de vorige jaren alvast niet gezegd worden. John Sykes heeft intussen de zang overgenomen van Phil Lynott, die in 1986 op 36-jarige leeftijd overleed.

Thin Lizzy is vooral bekend geworden met wereldwijde hits als 'Jailbreak', 'The Boys Are Back in Town' en 'Whiskey in the Jar', dat later ook door Metallica werd gecovered. De band ging in 1983 een eerste keer uit elkaar, nadat zanger Phil Lynott besloot om ermee op te houden. Al snel volgden er reüniepogingen, maar het duurde tot 1996 voor Thin Lizzy opnieuw een volwaardige groep was. (br;hln)


20-04-2012 om 14:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna geeft toe: Ik wilde eigenlijk Adele naast mij op Super Bowl

Madonna geeft toe: Ik wilde eigenlijk Adele naast mij op Super Bowl


http://oi44.tinypic.com/dxkra.jpg
Madonna maakt comeback tijdens pauze van Super Bowl met rappster Nicki Minaj aan haar zijde.


Vijf februari 2012, een dag die nog steeds in ons geheugen gegrift staat dankzij de spectaculaire comeback van Madonna tijdens de rustvan de Super Bowl-wedstrijd. Zo brak de 53-jarige Queen of Pop met haar optreden niet alleen het Amerikaanse kijkcijferrecord, maar overtuigde ze de hele wereld dat ze ondanks haar leeftijd nog lang niet afgeschreven is.

Al geeft Madge nu toe dat ze tijdens haar comeback eigenlijk liever naast de dertig (!) jaar jongere Adele had opgetreden. "Ik wilde samen met haar optreden, maar ik denk dat ze nog steeds problemen had met haar stem na haar keeloperatie", aldus de popster.

Toch heeft Madonna de hoop nog niet opgegeven om ooit samen met de 'Someone Like You'-zangeres te werken. "Ik zou het fantastisch vinden om haar te ontmoeten, want ze is geweldig. I love her." (br.hln)20-04-2012 om 12:58 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
19-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwarsfluitspeler Men at Work overleden

Dwarsfluitspeler Men at Work overleden

http://oi41.tinypic.com/znphk6.jpg


In Melbourne is muzikant Greg Ham overleden. Ham was lid van de Australische band Men at Work en verantwoordelijk voor het dwarsfluitdeuntje uit 'Down Under', de wereldbekende hit van de groep. Ham werd dood aangetroffen in zijn huis in Melbourne. Hij was 58 jaar. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht. Vorig jaar nog kwam de band in het nieuws in een plagiaatzaak.

'Down Under', en het album waarop de song stond, 'Business As Usual', stonden in 1983 op nummer 1 in de hitlijsten van onder meer Australië, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In 1985 ging de band uit elkaar.

Vorig jaar verloren de bandleden van Men at Work een rechtszaak waarin ze af wilden van het betalen van royalties voor Hams stukje fluitspel in 'Down Under'. Dat fluitspel bleek "geleend" te zijn van het kinderlied 'Kookaburra Sits in the Old Gum Tree' uit 1934.

Het Hooggerechtshof verwierp de verdediging van de band, die meende het stuk slechts gebruikt te hebben in een tweede versie van het nummer en dit niet deed uit plagiaat, maar als een hommage aan het kinderlied.

Larrikin Music, dat het oude kamplied kocht in 2002, eiste royalties van de band en EMI Music Publishing Australia Pty. Een rechtbank wees hen 5 procent van de royalties toe.

Men at Work verdiende miljoenen dollars aan het nummer 'Down Under', dat onder meer gebruikt werd door vliegtuigmaatschappij Qantas en behoort tot een van de meest bekende Australische nummers ooit. Daarnaast werd het nummer gebruikt bij de slotshow van de Olympische Spelen in Sydney in 2000


19-04-2012 om 15:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dagtickets voor vrijdag op Werchter uitverkocht

Ook dagtickets voor vrijdag op Werchter uitverkocht

http://oi43.tinypic.com/2ni0etc.jpg


De tickets voor Rock Werchter gaan razendsnel de deur uit. Zo zijn de 18.000 dagtickets voor zondag 1 juli en de 67.000 combikaarten al even uitverkocht. En sinds vanochtend zijn ook de 18.000 dagtickets voor vrijdag 29 juni de deur uit. Wie een dagticket voor zaterdag 30 juni wenst te kopen, kan zich beter haasten. Ook daar zijn er nog maar een paar honderd van beschikbaar. Voor donderdag zijn er nog voldoende tickets, al lijkt het ons raadzaam om daar toch ook niet te lang mee te wachten.

Meer info op de website van Rock Werchter


19-04-2012 om 13:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gotye op 1 in Amerikaanse Billboard Hot 100

Gotye op 1 in Amerikaanse Billboard Hot 100

Klik op de foto om ' Somebody That I Used To Know ' te beluisteren

Het kon niet langer uitblijven en nu is het ook een feit: Gotye staat op één in de Amerikaanse Billboard Hot 100 met zijn wereldhit 'Somebody That I Used To Know'. Dat maakte hij gisteren zelf bekend op zijn Facebookpagina. De Australische Belg, of Belgische Australiër zo u wil, is de eerste "landgenoot" die daarin slaagt sinds Soeur Sourire dat deed in 1963 met 'Dominique'.

Dat de in Brugge geboren Wouter De Backer op één staat, is eigenlijk geen verrassing meer. Nadat eerst Australië en ons land plat gingen, volgden al snel Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. In de States klom Gotye de laatste weken op kousenvoeten naar boven en sinds zijn optreden in de razend populaire tv-show 'Saturday Night Live' kon de eerste plaats niet uitblijven.

Een straffe stoot, want buiten Soeur Sourire in 1963 slaagde geen enkele landgenoot daarin. Technotronic kwam er in 1989 nog dicht bij met 'Pump Up The Jam', maar strandde op de tweede plaats.

Ter info: de videoclip van 'Somebody That I Used To Know' is ondertussen al meer dan 167 miljoen keer bekeken op YouTube. (br.hln)


19-04-2012 om 13:50 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra concert Lady Gaga in Sportpaleis

Extra concert Lady Gaga in Sportpaleis

Klik op de foto om ' Judas ' te beluisteren

Goed nieuws voor al wie naast een ticket voor het concert van Lady Gaga in het Sportpaleis greep. De excentrieke zangeres last namelijk een tweede show in, op zondag 30 september.

Op veertig minuten was het eerste concert van Stefani Joanne Angelina Germanotta in het Sportpaleis op 29 september uitverkocht. Maar er komt nu dus een tweede optreden, daags nadien. De ticketverkoop voor dit extra concert start maandag 23 april om 10 uur.

Tijdens 'The Born This Way Ball' stelt Lady Gaga haar jongste album voor en duikt ze terug in het repertoire van 'The Fame' en 'The Fame Monster'. De Britse rockers van The Darkness, gekend van superhits  'I Believe In a Thing Called Love' en 'Get Your Hands Off My Woman', zullen aantreden als support act. Ook Lady Gaga's partner in crime Lady Starlight zal present geven.

Tickets kosten tussen de 45 en 90 euro (zonder servicekosten). Er zijn ook duurdere 'packages' van 205 euro en een 'early entry' kan je bekomen voor 180 euro. Via: proximusgoformusic.be of 0900 2 60 60 (aan 0,5 euro per minuut). (br.hln)


19-04-2012 om 10:26 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roskilde pakt uit met bijzonder knappe affiche

Roskilde pakt uit met bijzonder knappe affiche

http://oi43.tinypic.com/hurdx4.jpg


Bij Roskilde Festival doen ze nogal veel zaken anders dan bij het doorsnee pop- en rockfestival, en het bekendmaken van de affiche is één van die dingen. Gaandeweg wordt wel een beetje losgelaten, maar op Poster Day, bijna een staatszaak in Denemarken, stelt het festival de bulk van de affiche voor. Ineens 93 bands erbij. Een exclusief optreden inclusief visueel spektakel van supergroep Apparatjik (met leden van Coldplay, Mew en A-Ha) en een headline-spot voor Jack White springen direct in het oog, maar vooral: een creatieve, veelzijdige en knap gespotte combinatie van de hedendaagse muziekwereld.

Een aantal headliners waren al bekend. Bruce Springsteen & the E Street Band bijvoorbeeld, die net als twee andere headliners, The Cure en Björk, concerten van tweeënhalf uur zullen spelen op Roskilde. In het geval van The Boss zou dat drie uur kunnen worden blijkbaar. Dat is trouwens één van de zaken waar ze bij Roskilde graag op wijzen: het festival programmeert langere sets en geeft ook meer ruimte tussen de optredens zodat er fatsoenlijk kan worden gesoundcheckt.

In totaal zullen gedurende vier dagen ongeveer 190 acts aantreden. Bon Iver, Mew, The Roots zijn een paar andere hoofdacts. Roskilde is duidelijk ook niet bang om buiten platgetreden paden te zoeken naar (sub)headliners. Het Malinese Amadou & Myriam bijvoorbeeld - wie ze ooit heeft gezien weet waarom dat zo leuk is. Of Ruben Blades, een leevende legende (en miljoenverkoper) van het Middenamerikaanse nueva canción, die ondermeer experimenteerde met Cubaanse nueva trova en zijn eigen, politiek geïnspireerde Nuyoricaanse salsa uitvond. Een hele bijzondere booking hoor.

Een beetje dezelfde filosofie (kwaliteit en pioniers in niet voor de hand liggende genres voor de grootste festivals) past bij deze acts: The Cult, Paul Kalkbrenner, de heerlijke Alison Krauss mét Union Station én Jerry Douglas, Sonic Youth-survivor Lee Ranaldo, Jamaicaanse rootsreggaelegendes The Abyssinians, maar ook metalwaarden zoals Refused, Baroness en Behemoth bijvoorbeeld.

In de categorie 'bands die er moeten staan na of wegens nakende schitterende plaat' vinden we ondermeer Machine Head, Mac Miller, Santigold, Janelle Monae, Wiz Khalifa, Alabama Shakes, Big K.R.I.T., Clock Opera, Mikal Cronin, Django Django, The Low Anthem, The Vaccines, Spector, Oneohtrix Point Never, Dominique Young Unique, ... en veel meer. Het is de beste festivalaffiche (met de mogelijke uitzondering van Outside Lands in San Francisco) van de zomer, de beste Roskilde-affiche in jaren ook.

Heel leuk is ook de aandacht die Roskilde besteedt aan een continent waar tegenwoordig geweldige muziek wordt gemaakt: Afrika. Neem bijvoorbeeld Staf Benda Bilili, de groep die bestaat uit tot de rolstoel veroordeelde polio-overlevers uit Kinshasa. Of de Sahara-blues van het Malinese Terakraft. Of Conjunto Angola 70, met de fabuleuze gitarist Teddy N'Singuis.

Roskilde Festival vindt dit jaar plaats van 5 tot 8 juli (doorgaans valt het samen met Rock Werchter, nu uitzonderlijk niet). Ook dit jaar zal een ploeg van onze site van ter plaatse verslag uitbrengen. (br.hln)19-04-2012 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jacksons lijfwacht: "Zijn zoon is van mij"

Michael Jacksons lijfwacht: "Zijn zoon is van mij"

http://oi42.tinypic.com/a1hah5.jpg


Michael Jacksons voormalige Britse lijfwacht heeft een rechtszaak ingeleid waarmee hij wil bewijzen dat hij de biologische vader is van Jacksons jongste zoon, de nu tienjarige Blanket.

Matt Fiddes, een instructeur oosterse gevechtssporten, was de bodyguard van Jackson toen die van 1998 tot 2003 in Groot-Brittannië verbleef. Fiddes gaat in de VS voor de rechter bezoekrecht opeisen over Blanket, officiële naam Prince Michael Jackson II.

Fiddes beweert dat hij Jackson in een Londens hotel een staal van zijn sperma schonk. Dat gebeurde volgens Fides in op Jacksons verzoek 2001, een jaar voordat Blanket geboren werd.

Jackson zou hem later bevestigd hebben dat Blanket zijn biologische zoon is. In november 2002, vlak na het incident waarbij Jackson de toen negen maanden oude Blanket over het balkon van zijn hotelkamer liet bengelen, vroeg Fiddes het hem vlakaf. "Ik zat daar en vroeg het hem: 'Is Blanket mijn kind?'. Hij zei 'Het is mijn kind, Matt, maar ik gebruikte jouw sperma'".

"Ik ga de Jacksons een DNA-test voorstellen, want ik wil bezoekrecht. Michael is de vader van zijn kinderen, maar ik wil die kinderen een plek in mijn leven geven. Dat kan enkel via de rechter. Ik denk dat Blanket mijn kind is en ik wil dat bewijzen", zegt Fiddes.


18-04-2012 om 20:33 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicole en Hugo krijgen Golden Lifetime Achievement Award

Nicole en Hugo krijgen Golden Lifetime Achievement Award


http://desmond.imageshack.us/Himg401/scaled.php?server=401&filename=nicoledg.jpg&res=landing


De jaarlijkse "Golden Lifetime Achievement Award" voor het Nederlandstalige lied is vandaag in Aarschot uitgereikt aan Nicole en Hugo.

Deze personalityprijs is een initiatief van een aantal figuren uit de showbusiness en werd met de steun van de stad Aarschot voor de achtste keer uitgereikt. Vroegere laureaten zijn Eddy Wally, Jo Vally, Willy Sommers, Will Tura, Dana Winner, Rob De Nijs en Willeke Alberti.

De prijs bekroont niet alleen de muzikale carrière van een Nederlandstalige performer maar ook diens uitstraling op menselijk vlak. Volgens de initiatiefnemers verdienen Nicole en Hugo deze award ten volle "omwille van hun prachtige duo-carrière van meer dan 40 jaar".

Voor het eerst werd er ook een Postume Golden Life Award uitgereikt. Deze werd toegekend aan Bobbejaan Schoepen die in mei 2010 overleed.


18-04-2012 om 20:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen gitaren Tom Petty teruggevonden

Gestolen gitaren Tom Petty teruggevonden


http://oi40.tinypic.com/2h6fyi1.jpg


De vijf gitaren van de Amerikaanse rocker Tom Petty die vorige week gestolen werden zijn teruggevonden. De gitaren werden op enkele dagen voor een tournee in de VS en Europa aan Petty en zijn band ontstolen.

Petty had een beloning uitgeloofd van 7.500 dollar voor informatie die tot het terugvinden van de gitaren kon leiden. De politie meldde dat een persoon opgepakt werd kort nadat de instrumenten vorige week donderdag ontvreemd werden uit een opnamestudio in Culver City nabij Los Angeles.

Het betrof onder andere een opmerkelijke semi-akoestische Rickenbacker uit 1967 en een Gibson SGTV Junior uit 1965, beide van Petty zelf. De andere instrumenten waren van bassist Ron Blair, ritmegitarist Scott Thurston en leadgitarist Mike Campbell.

De zanger loofde via Twitter de politie van Culver City voor het goede werk dat die verrichtte. Petty en zijn Heartbreakers, die onder meer bekendheid verwierven met 'Learning To Fly', starten woensdag een nieuwe tournee in Colorado.


18-04-2012 om 12:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard Cohen geeft vijfde concert in Gent

Leonard Cohen geeft vijfde concert in Gent

Klik op de foto om ' Bird on the Wire ' te beluisteren

Leonard Cohen koos het Sint-Pietersplein in Gent, waar hij twee jaar geleden drie avonden na elkaar schitterende concerten gaf, om zijn nieuwe 'Old Ideas World Tour' af te trappen. 

De vier concerten die hij komende zomer geeft, zijn uitverkocht en daarom wordt er een laatste show toegevoegd op zaterdag 18 augustus. Daarmee is Cohen op weg om 40.000 tickets te verkopen voor zijn wereldpremière in Gent.

De voorverkoop voor dat laatste concert start onmiddellijk. Tickets kosten tussen 58,50 en 98,50 euro, inclusief servicekosten en gebruik van de pendelbussen van en naar parking Flanders Expo. Maximum zes tickets per bestelling via www.sherpa.be, op 070/25 20 20 en in de Fnac-vestigingen. (br.hln)

Meer info vind je hier.


18-04-2012 om 11:37 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
17-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice en Tindersticks op affiche Gent Jazz Festival

Damien Rice en Tindersticks op affiche Gent Jazz Festival

Klik op de foto om ' Hallelujah ' te beluisterenDamien Rice


Zijn laatste Belgische optreden dateert al uit 2007, maar deze zomer zal de Ierse singer-songwriter Damien Rice opnieuw in ons land op het podium staan. Zo vervolledigt de zanger, net zoals met de Britse groep Tindersticks, op 12 juli de affiche van het Gent Jazz Festival. De Belgische groep Amatorski geeft die dag de aftrap.

Het optreden van Damien Rice is redelijk bijzonder, aangezien Rice geen artiest is die aan de lopende band platen uitbrengt. Daarnaast is de Ierse singer-songwriter nogal zuinig met interviews en treedt hij slechts sporadisch op. Wel is Rice een bezielde muzikant die vooral bekend staat om zijn breekbare nummers (waaronder '9 crimes') die hij telkens met een minimale instrumentatie vertolkt.

Naast Rice kondigt het festival ook de komst aan van het Britse Tindersticks. De muziek van de groep, die in twintig jaar een sterke reputatie opbouwde, wordt gekenmerkt door de literaire, vaak mompelend voorgedragen teksten en de melancholische muzikale omlijsting. De groep zal op het Gent Jazz Festival ongetwijfeld enkele livenummers brengen uit hun jongste plaat 'The Something Rain.
   
Eerder maakte het festival al namen bekend als Paco de Lucia, D'Angelo, Rodrigo y Gabriela and C.U.B.A., Melody Gardot, Brad Mehldau, Antony and the Johnsons and Metrolopole Orchestra, Wayne Shorter Quartet,... (br.hln)

Het Gent Jazz Festival gaat door van 5 tot 14 juli. Meer info op www.gentjazz.com.


17-04-2012 om 21:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne Hathaway stelt huwelijk uit tot ze weer lang haar heeft

Anne Hathaway stelt huwelijk uit tot ze weer lang haar heeft


http://oi41.tinypic.com/1zxxjxe.jpg


Anne Hathaway heeft haar trouwpartij naar verluidt uitgesteld tot ze weer lange lokken heeft. De 29-jarige actrice moest voor haar rol van de prostituee Fantine in de verfilming van 'Les Misérables' immers niet alleen vermageren, ze moest ook haar haar kort knippen. Verloofde Adam Schulman moet nog wat geduld oefenen.

Daarnaast moet Hathaway de komende maanden ook de film 'Batman' promoten. De trouw komt er, volgens een bron in de Daily Mail, later dit jaar of zelfs pas volgend jaar.

Hathaway en Schulman begonnen in 2008 te daten, nadat zij brak met Raffaello Follieri, die werd veroordeeld wegens fraude en witwaspraktijken.

In november vorig jaar maakten Hathaway en Schulman hun verloving bekend. "Ik ben dolverliefd op Adam. Ik keer er naar uit een tijdje single te blijven, maar toen werd ik plots stapelverliefd", verklaarde ze toen.


17-04-2012 om 19:17 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saxofonist Andrew Love van Memphis Horns overleden

Saxofonist Andrew Love van Memphis Horns overleden


http://oi39.tinypic.com/27xpf6g.jpg


Saxofonist Andrew Love, die de helft vormde van het befaamde blazersduo Memphis Horns, is op 70-jarige leeftijd in de Amerikaanse staat Tennessee overleden. Dat heeft de BBC gemeld.

Love en trompettist Wayne Jackson speelden als de Memphis Horns mee op 52 nummer 1-hits. In februari kregen zij een grammy voor hun hele carrière. Het was pas de tweede keer dat een instrumentale groep die bekroning kreeg.

Love en zijn medemuzikant speelden onder meer met Elvis Presley ('Suspicious Minds'), Aretha Franklin, Otis Redding, Neil Diamond ('Sweet Caroline'), Sam & Dave ('Soul Man'), Al Green ('Let's Stay Together'), Isaac Hayes, de Doobie Brothers, U2, Jack White en Alicia Keys.

Volgens zijn weduwe Willie is Love donderdag thuis overleden. Hij leed aan Alzheimer.


17-04-2012 om 16:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gitarist verlaat Editors, band speelt wel op Rock Werchter

Gitarist verlaat Editors, band speelt wel op Rock Werchter


http://oi41.tinypic.com/54x5km.jpg


Gitarist Chris Urbanowicz verlaat Editors, maar de band laat wel meteen weten dat de optredens op Rock Werchter en Arras daardoor niet in gevaar komen. De band uit Birmingham is momenteel met producer Flood bezig in de studio aan z'n vierde langspeler.


Het gaat volgens Editors om een artistiek conflict en het scheiden met Urbanowicz "gebeurt in alle vriendschap".

"In a decision entirely based upon future musical direction, and with huge sadness, Editors and Chris Urbanowicz have parted ways. In 10 years we've gone from playing tiny clubs in Birmingham to selling out massive shows across the globe as four friends together so this was a massively painful decision for all of us to make" aldus de band in een persrelease. "We wish Chris the best of luck in his future endeavours, and expect you all to do the same. The parting is amicable, and however sad things are right now we all hope we'll continue to be friends for many years to come."

De resterende bandleden, Tom Smith, Russell Leetch en Edward Lay, zeggen ook nog "super excited" te zijn over wat hun vierde plaat gaat worden.(br.hln)17-04-2012 om 13:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
16-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Earring brengt na 9 jaar nieuw album uit

Golden Earring brengt na 9 jaar nieuw album uit

http://oi42.tinypic.com/33uwvas.jpg


De Nederlandse rockband Golden Earring brengt na negen jaar nog eens een album uit. En wel eentje met de zeer welluidende titel: 'Tits 'n Ass'. Op 11 mei laten George Kooymans, Barry Hay, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk een collectie nieuwe rocksongs en ballads op ons los. Golden Earring staat inmiddels al vijftig jaar aan de top van de Nederpop.

De release van het album wordt voorafgegaan door de single 'Still Got The Keys to My First Cadillac'.
(br.hln)


16-04-2012 om 17:58 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Petty looft vette beloning uit voor vinder gestolen gitaren

Tom Petty looft vette beloning uit voor vinder gestolen gitaren

http://oi40.tinypic.com/2h6fyi1.jpg


De Amerikaanse rocker Tom Petty heeft een viercijferige beloning zonder vraagstelling uitgeloofd in verband met vijf speciale gitaren die hem en zijn band aan de vooravond van een tournee in de VS en Europa zijn ontstolen.

De band oefent in Culver City nabij Los Angeles voor de concertreis die normaal volgende week begint. Maar een en ander loopt in de war want wellicht donderdag zijn in de repetitieruimte vijf gitaren gestolen.

Het betreft onder andere een opmerkelijke semi-akoestische Rickenbacker uit 1967 en een Gibson SGTV Junior uit 1965, beide van Petty zelf. De andere instrumenten zijn van bassist Ron Blair, ritmegitarist Scott Thurston en leadgitarist Mike Campbell. Detectives onderzoeken de diefstal.

Petty en co hebben een beloning van 7.500 dollar in het vooruitzicht gesteld voor wie informatie kan geven die tot het terugvinden van de gitaren leidt. De band zal daarbij geen vragen stellen en wacht de info op op StolenGuitars@TomPetty.com.


16-04-2012 om 12:54 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney was depri omdat ze niet meer kon zingen

Whitney was depri omdat ze niet meer kon zingen

Klik op de foto om ' One Moment In Time ' te beluisteren

"Ze was er het hart van in. Als je op zo'n niveau zingt, vormt je stem een groot deel van je persoon en hoe je jezelf ziet. Whitney identificeerde zich met haar stem. Op het einde kon ze haast niet meer zingen, en dat heeft haar psychologisch en emotioneel diep geraakt", verklaart Catona in de Sunday Times.

Catona, één van 's werelds meest vooraanstaande stemspecialisten, ontmoette Whitney in 2005. Ze kon toen amper praten. Hij stelt dat hij erin slaagde ongeveer driekwart van haar stem terug te brengen. Maar volledig herstellen deed ze nooit, en haar aanhoudend drugmisbruik beschadigde haar stembanden nog verder.

"Van zodra haar stem terugkwam, beetje bij beetje, begon haar persoonlijkheid ook te veranderen. Net zoals ik had voorspeld. Ze kreeg meer zelfvertrouwen en werd opnieuw wie ze echt was: grappig, charmant, intelligent. Haar gevoel van eigenwaarde vaarde er wel bij. Maar dan wilde ze koste wat het kost links en rechts optreden, nog voor haar stem volledig terug was. Al gauw herviel ze weer in haar slechte gewoontes, waar haar stem weer onder leed".

Twee maanden geleden overleed Whitney Houston in het bad van haar hotelsuite. De officiële doodsoorzaak is verdrinking met drugmisbruik en een hartafwijking als mogelijke oorzaken. (br.hln)


16-04-2012 om 12:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guns N' Roses en Red Hot Chili Peppers in Hall of Fame

Guns N' Roses en Red Hot Chili Peppers in Hall of Fame

http://oi42.tinypic.com/2j121p4.jpg
Guns N' Roses


Het geldt als de grootste eer in de rockmuziek: Guns N' Roses, de Red Hot Chili Peppers en de Schotse band Donovan zijn in de nacht van gisteren op vandaag tijdens een feestelijke ceremonie opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Zanger, mede-oprichter en enfant terrible Axl Rose van hardrockband Guns N' Roses had vooraf al voor opschudding gezorgd. In een brief die woensdag door de Los Angeles Times gepubliceerd werd, had hij zijn boycott van het evenement aangekondigd.

De nominatie van de band, die in 1985 gesticht werd, had in de muziekwereld voor spanning gezorgd want de vraag was of de oorspronkelijke leden voor het eerst weer samen zouden optreden. Dat was tijdens de ceremonie dus verre van waar.

Nog opgenomen in de Rock 'n Roll Hall of Fame in Cleveland zijn de Newyorkse hiphopband Beastie Boys, de legendarische Britse rockband Small Faces en - 35 jaar na zijn dood - bluesgitarist Freddie King.


16-04-2012 om 10:24 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
15-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vtm zoekt kandidaten voor 'Belgium's Got Talent'

Vtm zoekt kandidaten voor 'Belgium's Got Talent'

Klik op de foto om I Dreamed A Dream  van Susan Boyle nog eens te beluisteren

'Britain's Got Talent' verwierf wereldbekendheid dankzij Susan Boyle, of was het omgekeerd? In elk geval komt het succesformat ook naar ons land. Tussen twee edities van 'The Voice van Vlaanderen' in gaat vtm namelijk op zoek naar grote talenten in onze kleine gemeenschap.

'Belgium's Got Talent' gaat voor alle duidelijkheid verder dan enkel zangtalent. Ook andere unieke capaciteiten van landgenoten zullen aan bod komen. "Een goocheltruc, operastuk, sportprestatie, buikdansperformance of ingewikkeld staaltje acrobatie, uitgevoerd door jong, oud, solo of in groep? In 'Belgium's Got Talent' kan het allemaal", aldus de perstekst.

Een jury moet tussen alle kandidaten de beste acts uitkiezen. Wie de juryleden zullen zijn, is nog niet bekend.

Ben jij ervan overtuigd dat je iets kan wat een ander NIET kan en wil je die buitengewone gave delen met de vtm-kijker? Dan kan je je hier inschrijven.


15-04-2012 om 12:23 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
14-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steunfonds Pukkelpop haalt 630.000 euro op

Steunfonds Pukkelpop haalt 630.000 euro op

http://oi42.tinypic.com/2ryooyf.jpg


Het steunfonds voor de slachtoffers van het Pukkelpopdrama heeft 630.000 euro opgehaald. Een derde komt van particulieren, de rest is gestort door bedrijven en artiesten. Het geld zal de komende weken verdeeld worden onder de families van de vijf overleden slachtoffers en 35 zwaargewonde festivalgangers. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Op 18 augustus vorig jaar trok een zeer zware storm over het festivalterein in Kiewit. Het noodweer eiste vijf levens. Twee weken na het drama werd de private stichting 'Steunfonds Pukkelpop Slachtoffers' opgericht. Tot eind maart konden aanvragen tot financiële tussenkomst ingediend worden bij het fonds. Uiteindelijk werden dus 40 dossiers ingediend.

Het fonds werd ook gespijsd door verschillende artiesten. "Grootschenkers waren Eminem en Foo Fighters, die vorig jaar allebei op de Pukkelpopaffiche stonden", zegt zanger Stijn Meuris, die in het fonds zetelt. (br.hln)


14-04-2012 om 15:01 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bee Gee Robin Gibb ligt in coma

Bee Gee Robin Gibb ligt in coma


http://oi42.tinypic.com/351whw3.jpg


Robin Gibb van de legendarische Bee Gees vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. De 62-jarige muzikant ligt in coma en de dokters vrezen dat hij nog hoogstens enkele dagen te leven heeft. Zijn familie is bij hem.

De Bee Gee leek nochtans te recupereren van lever- en darmkanker, maar zijn artsen denken nu aan een tweede tumor. Bovendien liep Gibb ook een longontsteking op, wat nefast is voor iemand in zijn toestand.

Zijn vrouw Dwina, broer Barry (65), dochter Melissa (37) en zonen Spencer (39) en Robin-John (29) waken bij zijn ziekbed in een privéhospitaal in het Londense Chelsea.

In oktober 2010 liet Robin Gibb weten dat hij vocht tegen kanker. Hij onderging enkele operaties maar de kanker was al uitgezaaid.

In 2003 stierf zijn tweelingbroer Maurice op 53-jarige leeftijd na complicaties met een darmoperatie. Hun jongere broer, Andy, stierf in 1988 aan een verwaarloosde hartkwaal. Hij was amper 30.

De Bee Gees zijn een van de meest succesvolle popgroepen aller tijden. (br.hln)


14-04-2012 om 12:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
13-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw zoekt man die haar bezwangerde tijdens optreden Motörhead

Vrouw zoekt man die haar bezwangerde tijdens optreden Motörhead

Klik op de foto om ' God was never on your side ' te beluisteren

Ben je op zoek naar een nieuwe sofa, een antieke Chinese vaas of een lift naar je schoonmoeder? In Amerika vind je het allemaal op Craigslist.com. Daar verscheen eerder deze week een wel heel bijzondere oproep: een dame uit Chicago is op zoek naar de man die haar zwanger maakte tijdens een concert van Motörhead.

Heel moeilijk kan het niet zijn om de verwekker van haar kind op te sporen. De dame in kwestie omschrijft de aanstaande vader als volgt: "Een rode hanenkam, zwarte van pentagrammen voorziene oorpluggen en een dubbele tongpiercing".

Zelf was ze naar eigen zeggen uitgedost met "blauw haar, een zilveren topje en kniehoge motorlaarzen".

We mogen ook weten hoe het zo ver kwam: "Ik schuurde tegen je aan tijdens het concert, dan zijn we naar het toilet gegaan en hadden we seks. Je was echt goed, je bent goed geschapen en je moest een hand voor mijn mond houden omdat ik anders te veel herrie had gemaakt".

Ze sluit haar bericht af met de hartenkreet: "Hoe dan ook, ik ben zwanger. Van jou. Neem contact met me op als je deel wil uitmaken van het leven van je kind".


13-04-2012 om 22:10 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie geeft toe: "Ik heb Brad bedrogen"

Angelina Jolie geeft toe: "Ik heb Brad bedrogen"


http://oi40.tinypic.com/2ilxxmo.jpg


De Amerikaanse actrice Angelina Jolie heeft toegegeven dat ze haar vriend, de felbegeerde acteur Brad Pitt, bedrogen heeft. Volgens het Amerikaanse celebritymagazine 'In Touch' dateren de feiten al uit 2005, wanneer Pitt op reis was in Frankrijk.

De Amerikaanse schone zou haar affaire onlangs hebben opgebiecht  wanneer Brad terugkeerde van een van zijn Europese reisjes. Na al die jaren van stilzwijgen zou de actrice immers spijt hebben gekregen van haar ontrouw.

De basis van haar ontrouw zou eenzaamheid zijn. Zo zou Jolie zich tijdens het tripje van haar man zo alleen gevoeld hebben, dat ze besloot opnieuw contact op te nemen met een van haar ex-vriendjes. Ze zou met de man "een diepe emotionele band gehad hebben die eindigde in een seksuele relatie."

Wanneer Pitt de ontrouw van zijn vrouw vernam, voelde hij zich "zeer bedrogen" en "was hij enorm verbaasd."

Betekent Jolie's bekentenis het einde van Hollywoods machtigste showbizzkoppel?


13-04-2012 om 14:47 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga in Sportpaleis op 40 minuten uitverkocht

Lady Gaga in Sportpaleis op 40 minuten uitverkocht

Klik op de foto om ' Marry The Night ' te beluisteren
Op 29 september geeft Lady Gaga een concert in het Antwerpse Sportpaleis. De ticketverkoop begon vrijdagochtend om 10 uur en na 40 minuten waren alle beschikbare tickets de deur uit, zo meldt organisator Live Nation.

Op zaterdag 29 september komt de Amerikaanse zangeres Lady Gaga tijdens haar nieuwe tour 'The Born This Way Ball' naar het Sportpaleis. De tickets voor dit concert waren op korte tijd allemaal verkocht.

Wie geen ticket heeft kunnen bemachtigen, kan zich registreren op een wachtlijst op www.proximusgoformusic.be. Wanneer er tickets zouden vrijkomen, worden deze toegekend aan wie op de wachtlijst staat. Ook wanneer er een tweede concert zou komen, krijgen de mensen op de wachtlijst voorrang om hun reservatie te bevestigen.

De organisatoren vragen om zeker geen tickets te kopen via veiligsites of de secundaire markt. Deze tickets zijn mogelijk ongeldig. (br.hln)


13-04-2012 om 13:07 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manu Chao strijkt in juli neer in de Marollen

Manu Chao strijkt in juli neer in de Marollen


http://oi42.tinypic.com/atold1.jpg


Manu Chao geeft op 11 en 12 juli twee concerten op het Vossenplein, in de Brusselse Marollen. De optredens zijn exclusief voor de Benelux. Het is de eerste keer dat het Brussels Summer Festival een concert organiseert dat los staat van het festival zelf. Dat vindt in augustus plaats.

Manu Chao, die met zijn nieuwe groep La Ventura aantreedt, vroeg zelf om het Vossenplein als locatie. Hij is naar eigen zeggen verliefd geworden op het plein.

Manu Chao, die met de groep Mano Negra een stevige livereputatie vergaarde, is solo vooral bekend van nummers als 'Me Gustas Tu', 'Clandestino' en 'Bongo Bong'. Tickets kosten 30 euro en zijn verkrijgbaar via www.fnac.be of www.sherpa.be.  (br.hln)


13-04-2012 om 13:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
12-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele is rijkste Britse muzikant onder de dertig

Adele is rijkste Britse muzikant onder de dertig

http://desmond.imageshack.us/Himg252/scaled.php?server=252&filename=adeless.jpg&res=medium


Het voorbije jaar mocht Adele 17 miljoen euro naar de bank slepen, waarmee ze meteen de rijkste jonge Britse muzikant werd. De 23-jarige zangeres staat bovenaan de Sunday Times Rich List dankzij het waanzinnige succes van haar album '21', waarvan wereldwijd al meer dan 20 miljoen exemplaren werden verkocht.

Cheryl Cole, Leona Lewis en Katie Melua delen de tweede plaats met 14,5 miljoen inkomsten in het voorbije jaar. Jessie J debuteert in de lijst met 7 miljoen euro.

Bij de jonge acteurs en actrices wordt de lijst opnieuw aangevoerd door Daniel Radcliffe. De 'Harry Potter'-ster is op zijn 22ste 65,5 miljoen euro waard, het voorbije jaar verdiende hij aan zijn jongste film 'The Woman in Black' 7,3 miljoen. Tweede is Robert Pattinson (25), die het voorbije jaar zijn fortuin met 9,7 miljoen aandikte tot 48,5 milljoen euro. Op de derde plaats staat Keira Knightley, met een totaal vermogen van 36,4 miljoen euro. (br.hln)


12-04-2012 om 13:25 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nukkige Axl Rose weigert plaats in Hall of Fame

Nukkige Axl Rose weigert plaats in Hall of Fame

Klik op de foto om ' We will rock you ' te beluisteren

Guns n' Roses-zanger Axl Rose heeft bedankt voor een plaats in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame. In een open brief heeft hij de organisatie laten weten de inhuldigingsceremonie, die zaterdag wordt gehouden, niet te zullen bijwonen.

In februari leek het er nog op dat deze bijeenkomst in Cleveland, Ohio, het toneel zou vormen voor een reünie van de band die in 1987 doorbrak met het album 'Appetite for Destruction'. In de jaren negentig viel de groep uit elkaar. Axl Rose treedt sindsdien nog wel op onder de naam Guns n' Roses, maar dat is meer een veredelde covergroep.

Rose schrijft dat hij niet wil dat hij zaterdag, ondanks zijn afwezigheid, toch in de Hall of Fame wordt opgenomen. Rose kan al jaren niet meer door een deur met onder anderen gitarist Slash, en wil dan ook niet dat andere (ex-)bandleden, zoals Slash of toetsenist Dizzy Reed, daar mede namens hem het woord voeren. Volgens Rose heeft hij de afgelopen maanden geregeld overlegd met de organisatie van de Hall of Fame, maar krijgt hij de indruk niet welkom te zijn op het evenement. Misschien het gevolg van al dat overleg, Axl? Of enige onredelijke eisen?

Wie zaterdag alleszins wél blij zullen zijn met een plaatsje in de befaamde Hall of Fame zijn onder meer de Beastie Boys en de Red Hot Chili Peppers.


12-04-2012 om 11:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stubru's Select brengt vinylplaat uit

Stubru's Select brengt vinylplaat uit


http://oi39.tinypic.com/2w7fm7a.jpg


Op zaterdag 21 april brengt het Studio Brussel-programma Select haar allereerste plaat uit. Op 'Selected Live Sessions', dat naar aanleiding van het internationale concept Record Store Day in de rekken van een aantal vinylwinkels verschijnt, zal exclusief materiaal te vinden zijn uit haar radiosessies.

De exclusieve plaat zal zo'n vijfhonderd keer geperst worden en wordt gratis weggegeven door Studio Brussel. Luisteraars hebben enkel een wachtwoord nodig om de plaat te bemachtigen. Dat wachtwoord maakt Select-presentatrice Kirsten Lemaire tijdens de week voor Record Store Day bekend.

"Het concept van de vinylplaat is speciaal bedacht voor Record Store Day, de internationale feestdag voor de kleine, onafhankelijke platenwinkels. Daar zijn we bij Select enorme fan van", aldus Lemaire. "We staan heel hard achter die kleine platenwinkeltjes."

De platenwinkels zijn onder andere Bilbo in Leuven, Giga Swing in Hasselt, Musicmania en Vynilla in Gent, Fatkat en Tune Up in Antwerpen en The Vinyl Touch in Mechelen. Ook Nederlandse platenwinkel Sounds in Tilburg biedt een beperkt aantal Selectplaten aan.

Voor het ontwerp ging het team van Select op zoek bij zijn eigen luisteraars. Uiteindelijk was het Gert De Clercq die met de eer ging lopen. Hij werd gekozen door presentatrice Lemaire, samensteller Philippe Cortens en Stephen Dewaele van Soulwax en 2 Many DJ's. (br.hln)


12-04-2012 om 11:15 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
11-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seal eist co-ouderschap over kinderen met Klum

Seal eist co-ouderschap over kinderen met Klum


http://oi42.tinypic.com/1zxa5hl.jpg


Eergisteren diende zanger Seal, nadat Heidi Klum dat vorige week deed, zijn scheidingsaanvraag in. Daarin eist hij de gedeelde voogdij over zijn vier kinderen met het topmodel. Klum had in haar aanvraag bezoekrecht voor Seal gevraagd.

Het koppel, dat enkele maanden geleden aankondigde uit elkaar te gaan, heeft vier kinderen: Leni (7), Henry (6), Johan (5) en Lou (2). Leni is het kind van Formule 1-baas Flavio Briatore maar Klum was nog zwanger van haar toen ze een relatie met Seal begon en erkende hem ook als vader van Leni.

Vrienden van Seal en Klum verwachten echter geen vechtsscheiding met de kinderen als inzet.

Seal (49) en Klum (38) beroepen zich allebei op "onverzoenbare verschillen" voor het stuklopen van hun huwelijk, dat zeven jaar standhield.


11-04-2012 om 16:28 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Sex Pistols weigerden optreden tijdens Olympische Spelen

The Sex Pistols weigerden optreden tijdens Olympische Spelen


http://oi42.tinypic.com/14iofnn.jpg


Toen de Sex Pistols werden gevraagd een reünieconcert te geven tijdens de Olympische Spelen, weigerde zanger John Lydon omdat de organisatie hun 'Pretty Vacant' wilde censureren.

Lydon in NME: "Ze probeerden ons in te lijven voor de Spelen. Ze willen een vracht celebrities in het stadium rondrijden in open trucks. Je zal dus Naomi Campbell zien in een jurk van Vivienne Westwood, en Madness die 'Baggy Trousers' spelen. En dan wij die 'Pretty Vacant' doen? Maar zonder 'vay-cunt', want dat woord wilden ze censureren. Nee, dankjewel. Ik heb dat niet nodig, ik wil dat niet".

In 2006 weigerden Sex Pistols ook op te dagen toen ze werden bijgezet in de Rock and Roll Hall of Fame omdat ze vonden dat ze niet in musea thuishoren. "Voor geen geld ter wereld ging ik toelaten dat de Pistols een museumstuk werden. Daarna kan je enkel nog in je graf kruipen, vreselijk is dat".

Sex Pistols speelden voor het laatst samen in 2008, tijdens hun Europese Combine Harvester Tour.11-04-2012 om 16:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolling Stones studio in

Rolling Stones studio in


http://desmond.imageshack.us/Himg607/scaled.php?server=607&filename=rollingstonesv.jpg&res=landing


De Rolling Stones gaan later deze maand de studio in "om met wat ideeën te spelen", meldt gitarist Ronnie Wood. Hij zegt dat de bandleden "het gevoel weer willen krijgen".

De legendarische rockband bestaat vijftig jaar, en vorige maand liet gitarist Keith Richards nog weten dat daar voorlopig nog geen jubileumtournee aan zou worden vastgeknoopt. Wel gaf ook Richards te kennen dat de Stones binnenkort weer bij elkaar zouden komen.

Ronnie Wood zegt nu dat de band speciaal gaat oefenen voor het vijftigjarig bestaan. "Het is net als conditie opbouwen voor de Olympische Spelen of zoiets. Je moet trainen. Dus gaan we trainen." Wood deed zijn uitspraken in New York na de opening van een expositie met schilderijen van zijn hand, 'Faces, Time and Places'.

Eind vorig jaar speelden de Stones ook nog met elkaar tijdens een vrijblijvende sessie in een Londense studio. Ook voormalig bassist Bill Wyman deed mee. Keith Richards liet weten dat het ging om 'een soort back-to-basics-sessie'.  (br.hln - foto reuters)


11-04-2012 om 09:48 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
10-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga op 29 september in Sportpaleis

Lady Gaga op 29 september in Sportpaleis


http://img137.imageshack.us/img137/8523/ladygaganp.jpg


De populaire Amerikaanse zangeres Lady Gaga start binnenkort met haar nieuwste tournee 'The Born This Way Ball'. Op 27 april geeft ze de aftrap in Zuid-Korea. Vanaf 14 augustus trekt de excentrieke zangeres ook door Europa. Op zaterdag 29 september staat ze in het Antwerpse Sportpaleis. Dat liet de zangeres weten op haar Twitter-pagina en het nieuws werd inmiddels bevestigd door concertorganisator Live Nation.

Tijdens 'The Born This Way Ball' stelt de vijfvoudige Grammy-winnares haar jongste album voor en duikt ze terug in het repertoire van 'The Fame' en 'The Fame Monster'.

Lady Gaga komt voor de tweede maal richting ons landje uit. In 2010 gaf de zangeres vier concerten in het Sportpaleis. Samen met de Britse rockers The Darkness en Lady Starlight als special guests trekt Lady Gaga met haar 'The Born This Way Ball' naar het Antwerpse Sportpaleis op zaterdag 29 september.

Tickets kosten tussen 45 en 90 euro (exclusief servicekosten) en zijn beschikbaar vanaf vrijdag 13 april om 10 uur.


10-04-2012 om 23:06 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dolverliefde Evy Gruyaert verwacht eerste kindje

Dolverliefde Evy Gruyaert verwacht eerste kindje

http://oi42.tinypic.com/eg7q6q.jpg


Tv-presentatrice Evy Gruyaert (32) is zwanger. Dat bevestigt haar manager Rick Tubbax. Evy ontdekte naar eigen zeggen recent ook de Grote Liefde in haar leven. Het geluk kan dus niet op voor de knappe Vlaamse tv-babe.

Ze schreeuwde het dit weekend van de daken in de geschreven pers: Evy is dolverliefd! Maar aan die interviews komt nu nog een verrassend en heuglijk staartje: de omroepster blijkt namelijk ook zwanger. "Evy en haar vriend zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje", bevestigt manager Rick Tubbax aan onze collega's van Corelio. "Aangezien het om een prille zwangerschap gaat, is het voorbarig om verdere mededelingen te doen. We vragen iedereen nadrukkelijk de privacy van het koppel te respecteren zodat ze samen van deze mooie stap in hun leven kunnen genieten".

Evy is sinds eind vorig jaar samen met haar nieuwe vriend. Zaterdag ging haar nieuwe programma 'Zoo of Love' van start, waarin ze onder meer al grappend een zwangerschaptest van een bonobo aankondigde... Ze was dit weekend ook te gast bij 'Vrienden Van de Veire' omdat ze tien jaar in dienst is als omroepster bij Eén. Van gastheer Peter kreeg ze haar hoofd in chocola cadeau. Maar de klokken van Rome hadden blijkbaar dus nog een andere verrassing in petto...  (br.hln)


10-04-2012 om 16:36 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Regi wordt live op Jim uitgezonden

Huwelijk Regi wordt live op Jim uitgezonden

http://oi39.tinypic.com/sp8bnm.jpg


Het huwelijk van Milk Inc.-frontman Regi Penxten wordt live uitgezonden op de jongerenzender JIM. Dat meldt 'Voor De Show', het showbizzmagazine van vtm, vandaag. De muzikant trouwt op 2 juni met Elke Vanelderen.

De trouwpartij wordt een langgerekte aflevering van 'Regi's World', de docusoap rond de Limburger op JIM. Presentator Sean Dhondt ontvangt de genodigden op de rode loper, waarna de hele plechtigheid integraal wordt uitgezonden. Een week later volgt nog een special met beelden van het avondfeest.

De live uitzending van een huwelijk is een eer die normaal enkel prinsen en prinsessen te beurt valt, aldus vtm. (br.hln)


10-04-2012 om 15:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
09-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toestand Robin Gibb zeer kritiek

Toestand Robin Gibb zeer kritiek

Klik op de foto om ' I've Got To Get A Message To You ' te beluisteren

Bee Gee Robin Gibb (62) is met een longontsteking in het ziekenhuis opgenomen. Amper een maand geleden werd hij genezen verklaard van darm- en leverkanker. Zijn toestand is heel kritiek, zijn broer Barry (65) is uit Tennessee naar Londen overgevlogen.

"De vrees groeit dat het de laatste keer zal zijn dat ze Robin levend zien. Zijn herstel en zijn vastberadenheid waren opmerkelijk, maar het noodlot is weer toegeslagen. De dokters vrezen voor het ergste, maar Robin wil verder strijden", aldus een bron in The Sun.

Bij Robin Gibb, geheelonthouder en veganist, werd in april vorig jaar kanker vastgesteld. Vorige maand liet zijn zoon Robin-John nog weten dat de chemotherapie elk spoor van de ziekte had weggewist. (br.hln)


09-04-2012 om 15:41 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney Houstons lichaam vol met littekens, snijwonden en gat in neus

Whitney Houstons lichaam vol met littekens, snijwonden en gat in neus


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/whitney-houston-5.jpg


Het lichaam van zangeres Whitney Houston was zwaar getekend door het leven dat ze leidde en het te hete bad dat ze de avond van haar overlijden nam. Zo had ze veel littekens, snij- en brandwonden, miste ze elf tanden, had ze een gat in haar neustussenschot en ook een beschadigd hart en lever. Dat blijkt uit een autopsierapport waarvan de details vandaag naar buiten kwamen.

Whitney Houston had een gaatje van een naald in haar arm en was high door een cocktail van drugs en medicamenten toen ze stierf. Zes uur nadat de dood was ingetreden, had het water in het bad waar ze in werd gevonden nog een temperatuur van 32 graden. Het moment dat Houston in het water stapte, was dat ongeveer 65 graden, dat meldt The Sun op basis van het autopsierapport.

Haar huid zou op verschillende plaatsen al los hebben gehangen vanwege het hete water waar ze zo lang in lag. Vanwege de drugs zou ze mogelijk niet door hebben gehad hoe heet het water was. Het lichaam van de zangeres was aangetast door jarenlang druggebruik, valpartijen onder invloed van alcohol en mogelijke zelfmoordpogingen.

Houston zou ook meerdere cosmetische ingrepen hebben ondergaan: littekens werden teruggevonden op haar buik, heup en borsten, wat kan wijzen op de aanwezigheid van borstimplantaten. De officiële doodsoorzaak is verdrinking, met een slecht hart en cocaïne-gebruik als belangrijke medeoorzaken.


09-04-2012 om 15:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
08-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Marco Borsato maakt zich grote zorgen over gezondheid


http://oi43.tinypic.com/j137k6.jpg


Marco Borsato (45) maakt zich grote zorgen over zijn gezondheid. Hij kampt al maanden met griepachtige verschijnselen. "Medicijnen slaan niet aan. Ik kuch maar door, waardoor praten lastig en zingen onmogelijk is. Soms hoest ik zó hard dat er bloed meekomt", klinkt het in het Algemeen Dagblad.

Borsato tast vooralsnog volledig in het duister over de oorzaak van de ziekteverschijnselen. In vier maanden tijd werd de zanger al twee keer getroffen door een hardnekkige griep. Momenteel zit hij in de herstelfase van griep nummer twee, als het tenminste om die ziekte gaat. Het herstel duurt volgens de zanger echter veel te lang.

"Misschien dat ik mijn keel kapot heb gekucht", aldus Borsato. "Maar het kan zomaar iets anders zijn. Ook merkwaardig: op de gekste momenten breekt het zweet me aan alle kanten uit. Het ene moment heb ik koorts, en later weer opeens niet."

Volgens zijn zaakwaarnemer slikt Borsato momenteel antibiotica en houden dokters een oogje in het zeil. Een opname in het ziekenhuis is vooralsnog niet aan de orde. "Maar ik sluit een bezoek binnenkort aan een NKO-arts, longarts of medisch specialist niet uit. Want misschien is er wel meer aan de hand."

Marco zei gisteren -hoestend en proestend door de telefoon- dat hij op korte termijn een grote medische check-up zou laten doen. "Want dit is echt geen gewone griep meer. Bronchitis of een verwaarloosde longontsteking zijn inmiddels door de artsen uitgesloten."

Borsato steekt momenteel al zijn energie in een spoedige genezing. "Veel liever zou ik mijn kracht echter gebruiken voor de naderende concerten en een nieuw album. Door die ziekte kom ik daar helaas onvoldoende aan toe. De zin is er wel, maar door dat belabberd gevoel mis ik de energie."

Grote concerten heeft Borsato de komende tijd niet. Wel moet hij over een week voor Warchild naar Oeganda. Zoals hij zich nu voelt, zal dat misschien niet doorgaan. Ook plannen voor een nieuw album staan in de ijskast. "Als mijn gezondheid aangeeft dat het moet, zal ik een langere rustpauze inlassen",  aldus Borsato in het AD. (br.hln)08-04-2012 om 12:16 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste stichtend lid van The Dubliners overleden

Laatste stichtend lid van The Dubliners overleden

Klik op de foto om ' 7 Drunken Nights ' te beluisteren

Het laatste stichtend lid van de legendarische Ierse folkgroep The Dubliners is overleden, zo heeft de band op zijn website bericht. Banjospeler Barney McKenna stierf vandaag op 72-jarige leeftijd vredig in Dublin.

McKenna, met als bijnaam Banjo Barney, speelde begin dit jaar nog tijdens de 50 jaar jubileumtournee van The Dubliners. "Het was zijn leven om te reizen door de wereld en Ierse muziek te maken", luidde het in een verklaring van de familie, verspreid door de Ierse zender RTE.

De groep, gesticht in 1962, heeft toonaangevend bijgedragen aan de wereldwijde verspreiding van de Ierse muziek. De band is nog steeds actief en succesrijk, zij het met steeds nieuwe muzikanten.

Hun humorrijke song "Seven Drunken Nights" werd in 1967 hun grootste hit en belandde zelfs op plaats zeven van de Britse hitparade.


08-04-2012 om 00:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
07-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomorrowland verkoopt laatste 100.000 tickets

Tomorrowland verkoopt laatste 100.000 tickets

http://desmond.imageshack.us/Himg209/scaled.php?server=209&filename=tomorrowlandt.jpg&res=medium


De verkoop van de laatste partij tickets voor Tomorrowland is om 11 uur van start gegaan. Het gaat om 100.000 kaartjes voor fans uit de ganse wereld. De eerste 70.000 tickets waren voorbehouden voor België.

Het dancefestival uit Boom heeft nog vlug een andere ticketpartner gezocht omdat het eerste luik van de verkoop moeilijk verliep. Belgische fans die op 24 maart achter het net visten, krijgen nu dus een nieuwe kans.

Tomorrowland heeft dit jaar plaats op 27, 28 en 29 juli en voegde deze week ook nog Swedish House Maffia toe aan de affiche.


07-04-2012 om 11:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
06-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rimpelrock strikt Tom Jones, Will Tura en Marco Borsato

Rimpelrock strikt Tom Jones, Will Tura en Marco Borsato

Klik op de foto om ' It's Not Unusual ' te beluisteren
Tom Jones, Marco Borsato, Will Tura en Christoff en Vrienden zijn de eerste namen op de affiche van het festival Rimpelrock. Dat kondigde de organistie vandaag aan. De elfde editie vindt zaterdag 11 augustus plaats op het festivalterrein van Kiewit in Hasselt.

Organisator Chokri Mahassine is alvast tevreden met de namen. "Sir Tom Jones, daar azen we al op sinds het begin van Rimpelrock en met Marco Borsato haal je sowieso pure ambiance en klasse binnen", luidt het in een persbericht.

"Will Tura komt al voor de zesde keer naar het festival. Christoff brengt onder meer Dana Winner, Jo Vally, The Sunsets en zijn zus Lindsay mee. Luc Appermont is als presentator van de partij", meldt Mahassine.

In de komende weken worden nog meer namen bekendgemaakt. Vanaf juni kunnen de festivalgangers ook terecht bij de gebruikelijke voorverkooppunten. De tickets kosten 30 euro (exclusief reservatiekosten). De online voorverkoop op www.rimpelrock.be start woensdag 18 april om 10.00 uur.


06-04-2012 om 12:42 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getalenteerde muzikant is DJ hoewel hij doof is

Getalenteerde muzikant is DJ hoewel hij doof is

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Robbie Wilde is zo goed als volledig doof. En toch is hij in staat muziek te mixen door het tellen van beats en aanvoelen van geluidstrillingen. De 26-jarige man nam voor het eerst plaats achter de draaitafels in het restaurant van zijn vader toen hij nog een kind was. Sindsdien heeft hij de smaak te pakken.

"De reactie van iedereen gaf me koude rillingen. Ik kreeg er veel voldoening van en ik besloot ermee verder te gaan", vertelt hij. "Ik heb leren luisteren zonder iets te horen. Ik heb geleerd hoe ik kan inspelen op de reacties van mijn publiek zonder dat iemand merkt dat ik doof ben." Ondanks zijn handicap speelt de getalenteerde man nu regelmatig in nachtclubs en op evenementen in de VS. (br.hln)


06-04-2012 om 12:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
05-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scarlett Johansson laat ons alle hoeken van de kamer zien

Scarlett Johansson laat ons alle hoeken van de kamer zien

Klik op de foto om de clip te bekijken

Onderschat ze niet, ons Scarlett Johansson. In een nieuwe clip van 'The Avengers' zien we hoe de actrice, die in de huid kruipt van Black Widow, zich in de nesten heeft gewerkt. Ze zit vastgebonden op een stoel terwijl ze ondervraagd wordt. En toch, haar personage maakt zich allesbehalve zorgen...

Al snel zien we waarom: Black Widow bevrijdt zichzelf en dat doet ze door een paar keiharde trappen te verkopen. En een kopstoot of twee, drie. Met de roodharige vamp - die op het einde nog snel een salto placeert - valt niet te sollen, dat mochten de drie heren in het promofilmpje aan den lijve ondervinden.

'The Avengers', waarin Marvel-superhelden 'Iron Man', de 'Incredible Hulk', 'Thor', 'Captain America' en 'Hawkeye' de revue passeren, draait vanaf 24 april in de Belgische bioscoopzalen.

Hou deze website zeker in de gaten want onze Hollywoodredactrice versierde naar aanleiding van de release interviews met de cast van de nieuwste actiefilm.


05-04-2012 om 19:52 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse filmmaker Claude Miller (70) overleden

Franse filmmaker Claude Miller (70) overleden

http://oi44.tinypic.com/2z54va0.jpg


De Franse cineast Claude Miller is gisteravond op 70-jarige leeftijd in Parijs overleden. Dat meldt zijn productiehuis.

Miller stierf na een lang ziekbed. Hij was regisseur van onder meer 'La Classe de neige', waarvoor hij de juryprijs kreeg op het filmfestival van Cannes in 1998. Andere films zijn 'La meilleure façon de marcher' (1976), 'Garde à vue' (1981) en 'L'Effrontée' (1985). Charlotte Gainsbourg speelde één van haar eerste grote rollen in die laatste film.

Volgens Franse media heeft Miller een onuitwisbare indruk achtergelaten op de Franse filmindustrie en verliest Frankrijk met zijn dood een van zijn grootste talenten. (br.hln)


05-04-2012 om 13:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna met nieuwe plaat weer op nummer 1 in VS

Madonna met nieuwe plaat weer op nummer 1 in VS

Klik op de foto om ' Give Me All Your Luvin ' te beluisteren

De Amerikaanse zangeres Madonna (53) is in de VS met haar nieuw album op de eerste plaats in de hitlijsten beland. Het muziekmagazine Billboard zag "MDNA" doorstoten tot aan de top van zijn Billboard 200.

De Amerikaanse zangeres stond in totaal al met acht albums vooraan in de Amerikaanse hitlijsten. Enkel Barbra Streisand deed het beter, met negen stuks.

Madonna verkocht in de eerste week 359.000 exemplaren van "MDNA", schreef Billboard, dat sinds 1945 instaat voor de hitlijsten. Dat zijn 80.000 exemplaren of 28 procent meer dan van haar vorige album "Hard Candy", dat uitkwam in 2008. Van haar succesalbum "Music" uit 2000 werden wel nog 60.000 exemplaren meer verkocht. (br.hln)


05-04-2012 om 13:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney Houston verdronk in 30 cm "erg heet water"

Whitney Houston verdronk in 30 cm "erg heet water"

http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Whitney-Houston-7.jpg


Zangeres Whitney Houston overleed in februari door te verdrinken in amper 30 cm "extreem heet water". Dat staat in het definitieve rapport van de lijkschouwer. De Amerikaanse artieste stierf op 48-jarige leeftijd in een hotel in Beverly Hills.

Volgens het autopsierapport was Houstons dood een ongeluk. De zangeres verdronk, met de "effecten van aderverkalking en cocaïnegebruik als contribuerende factoren". In de hotelkamer werd wit poeder aangetroffen, naast een opgerold papiertje, een kleine lepel en een spiegel, voorwerpen die doorgaans dienst doen als hulpmiddel van cocaïnegebruikers. Het is nog niet bevestigd of het poeder inderdaad cocaïne was.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Houston aan hartproblemen leed en jarenlang cocaïne had gebruikt. De lijkschouwer concludeerde dat laatste op basis van haar geperforeerde neus. Beide factoren zouden dus hebben bijgedragen aan haar verdrinking.

Een assistent vond de levenloze zangeres op 11 februari met haar gezicht naar beneden in de badkuip, in wat volgens de lijkschouwer "extreem heet water" was. Op het gezicht van de zangeres zaten immers kleine brandwonden van het type die worden veroorzaakt door heet gas of een vloeistof.

Toeval
CNN liet het autopsierapport onderzoeken door Drew Pinsky, een specialist in verslavende medicatie. De 60 procent vernauwing van de aders die vermeld wordt in het rapport is een "erg milde hartziekte", zegt Pinksky, iets wat geen probleem veroorzaakt zou mogen hebben. De 0,58 microgram cocaïne per milliliter bloed die werd gevonden, is volgens Pinksy een middelmatige concentratie. Het cocaïnegebruik vond blijkbaar plaats "net voor ze instortte in het bad in het hotel", zei de lijkschouwer eerder al bij de voorstelling van het voorlopige autopsierapport.

Pinksky vermoedt dat Houston een toeval heeft gekregen door het gebruik van cocaïne, mogelijk in combinatie met de onthouding van een voorgeschreven pijnstiller en alcohol. Er werden immers geen sporen van alcohol aangetroffen in het bloed van de zangeres, en hoewel er een leeg potje van het medicijn Xanax in haar kamer lag, was ook de concentratie van het middel in haar lichaam laag.

"Voor mij is een combinatie van cocaïne met een plotse daling van het Xanaxniveau en een daling in de alcoholconsumptie een recept voor een toeval," zegt Pinky. "Iemand die dan met het gezicht naar beneden in een badkuip ligt, kan dan gemakkelijk een aanval krijgen en verdrinken", luidt het.


05-04-2012 om 13:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Lady Gaga op 29 september in Sportpaleis Antwerpen"

"Lady Gaga op 29 september in Sportpaleis Antwerpen"


http://desmond.imageshack.us/Himg201/scaled.php?server=201&filename=ladygagas.jpg&res=medium


De uitermate excentrieke en steeds verrassende Amerikaanse zangeres Lady Gaga komt op 29 september naar ons land met haar 'Born This Way Tour'. Dat beweert althans de krant La Dernière Heure. Haar wereldtournée zou op 10 april officieel worden voorgesteld, op 13 april zou de ticketverkoop van start gaan.

Ook deze keer zullen de tickets wellicht de deur uitvliegen. Bij haar vorige passage langs het Sportpaleis in 2010 moest een tweede concert ingelast worden om tegemoet te komen aan de massale vraag naar tickets.


05-04-2012 om 12:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
04-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neil Young patenteert nieuw revolutionair audioformaat

Neil Young patenteert nieuw revolutionair audioformaat


http://oi44.tinypic.com/35bcl69.jpg


Muzikant Neil Young, bekend van nummers als 'Like a Hurricane' en 'Heart of Gold', heeft een nieuw audioformaat ontwikkeld. Het formaat moet de hoge resolutie van de originele opname behouden, en toch niet (veel) groter zijn dan het huidige mp3-formaat.

Het vakblad Rolling Stone heeft documenten kunnen inkijken waarin Young zes handelsmerken aanvraagt. Daartoe behoren: "Online en fysieke winkeldiensten voor muziek en artistieke optredens; downloadbare muziek in hoge resolutie; optische media met muziek en film in hoge resolutie." Het adres dat op de aanvraag staat, komt overeen met het muzieklabel van Young, Vapor Records.

De ontdekking van Rolling Stone komt niet geheel onverwacht. In januari gaf Young in een interview al toe dat hij aan een nieuw muziekformaat werkte met Steve Jobs, de overleden topman van technologiereus Apple. In september vorig jaar zou uitgever Penguin Group wel eens de naam van het nieuwe formaat kunnen hebben gelekt.

In een persbericht over de autobiografie van Young stond het volgende: "Young staat ook persoonlijk in voor de ontwikkeling van Pono, een revolutionair nieuw muziekformaat dat de hoogste digitale resolutie mogelijk zal hebben: de geluidskwaliteit van studiokwaliteit die artiesten en producers hoorden toen ze de muziek opnamen.". (br.hln)04-04-2012 om 14:41 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevestigd: Morrissey op Les Ardentes

Bevestigd: Morrissey op Les Ardentes

Klik op de foto om ' First Of The Gang To Die ' te beluisteren

Deze week nog een gerucht, maar vandaag formeel bevestigd: Morrissey doet voor de tweede keer in evenveel jaar ons land aan. Op donderdag 5 juli sluit hij de eerste dag van Les Ardentes af. Zijn optreden is meteen het enige in België en Nederland voor dit jaar. Vorig jaar stond Morrissey nog op de Lokerse Feesten.

De organisatie heeft verder nog een aantal namen aan de affiche toegevoegd. De folk revelatie van dit jaar, de New-Yorkse Sharon Van Etten, maar ook Maverick Sabre, de nu-soul sensatie uit Groot-Brittannië. Verder ook Here We Go Magic, Morning Parade, Dub FX, Blake Worrel, Sallie Ford & The Sound Outside en uit eigen land Romano Nervoso. Die laatste groep komt uit La Louvière en omschrijft haar muziek als 'spaghettirock'. Beslist een bezoekje waard, al was het maar voor de prettig gestoorde frontman Giacomo Panarisi.

04-04-2012 om 14:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ancienne Belgique denkt aan Amerikaans Theater als mogelijke uitbreiding

Ancienne Belgique denkt aan Amerikaans Theater als mogelijke uitbreiding

http://oi40.tinypic.com/35kirna.jpg

De Ancienne Belgique (AB), die op zoek is naar een derde concertzaal, ziet het Amerikaans Theater als een van de uitbreidingsmogelijkheden. Het gebouw wordt nu nog door de VRT gehuurd, maar komt vanaf juni vrij te staan. Dat meldt Brussel Deze Week en wordt bevestigd door de AB.

De grote zaal van de AB op de Anspachlaan is bijna elke dag in gebruik en daarom is de concertorganisator op zoek naar een extra zaal.

"We zijn verschillende pistes aan het bekijken en het Amerikaans Theater is er één van. Op dit moment is het wel nog een prematuur verhaal dat handenvol geld zal kosten. Intussen hebben we al het Amerikaans Theater bezocht. Daarnaast bekijken we ook andere locaties in Brussel", aldus Kevin McMullan van de AB.

Naast de AB lonkt ook de stad Brussel naar het Amerikaans Theater, vanwege de toekomstige heraanleg van de Heizelvlakte. Het gebouw in het Ossegempark, dat na de wereldtentoonstelling van 1958 geschonken werd aan de Belgische staat, biedt nog even onderdak aan Radio 2 Vlaams-Brabant, het documentatiearchief, de decoropslag en het Omroepmuseum.


04-04-2012 om 14:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
03-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonen van Beatles plannen nieuwe band

Zonen van Beatles plannen nieuwe band

http://oi41.tinypic.com/eijkhs.jpg
Van links naar rechts James McCartney, Sean Lennon, Dhani Harrison en Zak Starkey.


James McCartney, zoon van Beatle Paul, heeft onthuld dat hij samen met zonen van de andere Beatles op een plan broedt om samen een band op te richten. James wil de nieuwe Fab Four oprichten met Sean Lennon, Dhani Harrisson en Zak Starkey.

Hij voegt er meteen aan toe dat Zak, zoon van Ringo Starr, het te druk heeft maar dat zijn broer Jason interesse heeft om achter de drumkit te gaan zitten.

"Ik zie het helemaal zitten, Sean en Dhani ook. Ik zou het reuze vinden", stelt James in een BBC-interview. "Nu afwachten of de goden ons gunstig gezind zijn".

James (34) bracht drie EP's uit en werkte met zijn pa in de studio. Dhani Harrison is net als zijn pa George gitarist en werkte zijn pa's laatste album 'Brainwashed' af nadat die in 2001 was overleden. In 2006 vormde hij de band thenewno2.

Sean Lennon, zoon van John en Yoko Ono, bracht al tal van albums uit, solo en met band. Hij werkte tevens samen met zijn moeder. Zak is met zijn 46 de oudste en de best bekende. Hij drumde bij Oasis en The Who. ( br.hln)03-04-2012 om 20:08 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Ardentes strikken Morrissey

Les Ardentes strikken Morrissey

Klik op de foto om ' Let Me Kiss You ' te beluisteren

Fijn nieuws voor de fans van de betere Britse muziek: Morrissey zal op 5 juli op het Les Ardentes-festival in Luik spelen. Dat meldt althans Morrissey-fansite True To You.

Het is de tweede keer op evenveel jaar tijd dat de voormalige The Smiths-frontman ons land aandoet. Vorig jaar speelde Morrissey al op de Lokerse Feesten.

Hoewel de affiche van Les Ardentes nog niet volledig is, staan er al een aantal stevige kleppers op het programma. Onder meer Marilyn Manson, 50 Cent, The Ting Tings en Rodrigo Y Gabriela hebben al bevestig voor het programma. Met onder meer Milow, The Hickey Underworld, School Is Cool en The Bony King of Nowhere is er in Luik ook een ruime binnenlandse delegatie van de partij.

Les Ardentes, van 5 tot en met 8 juli in Luik. Meer info vind je hier.
.

03-04-2012 om 19:56 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendz haalt Moby, Tiesto, Afrojack, Axwell en Bob Sinclar naar België

Legendz haalt Moby, Tiesto, Afrojack, Axwell en Bob Sinclar naar België


http://oi43.tinypic.com/34r6e52.jpg

Legendz, een Luikse evenementenorganisatie, heeft zijn tussentijdse kalender samengesteld voor 2012. Momenteel staan er negen events gepland op verschillende locaties in Luik, Wallonië en zelfs Antwerpen. Onder andere Moby, Tiesto, Hardwell, Afrojack, Axwell en Bob Sinclar zullen zeker van de partij zijn in 2012 in La Cité Ardente, waar Legendz de reputatie van De Vurige Stede alle eer wil aan doen

Speciaal voor de liefhebbers van elektronische muziek riep de organisatie drie verschillende concepten in het leven; The Legendz, LGNDZ Unlimited en Lektroklash. Elk van deze concepten heeft een duidelijke muzikale stijl en doelgroep. De evenementen onder de naam The Legendz zijn grootste producties met de meest bekende en populaire dj's van het moment. Er worden steeds locaties voorzien met een capaciteit van 5.000 tot 15.000 personen. Op deze evenementen wordt er ook steeds een imposant VIP-platform voorzien met exclusieve loges. Met het concept LGNDZ Unlimited keert de organisatie terug naar zijn roots met kleinere feestjes tussen de 1.000 tot 3.000 gasten en de grootste namen uit het Techno & Tech House genre. Met de Lektroclash evenementen ten slotte worden de fans van de genres Elektro en New Disco op hun wenken bediend en dit in locaties met een capaciteit van 1.000 tot 3.000 gasten.

Daarnaast mag Legendz ook de pré-F1 party's van Tiesto organiseren en dit in aanloop van vijf verschillende F1-races, waaronder de GP F1 van België. Legendz verzorgt er de gehele productie. Legendz werd vorig jaar gevraagd de organisatie van de eerste editie van het Summerlakes festival op zich te nemen. Dit festival heeft plaats op een locatie aan de oevers van les Lacs de l'Eau d'Heure in Henegouwen. Met dj's als Joachim Garraud, Mark Knight en Arno Cost was de eerste editie een succes en wordt er zeker een vervolg gebreid aan dit concept.

Agenda
Hoewel er nog volop aan de agenda wordt gesleuteld kan Legendz alvast de eerste namen en data voor 2012 doorgeven. 

Legendz
5 mei - Hardwell & Afrojack - Hall des Foires Luik
28 augustus - Tiesto/Official F1 party - Hall des Foires Luik
29 augustus - Moby - Hall des Foires Luik
08 september - Summerlakes festival
28 september  - Bob Sinclar - TBC

Legendz Unlimited 2012:
2 maart - Fritz Kalkbrenner - Palais des Congrès Luik
4 mei - Josh Wink - Palais des Congrès Luik

Legendz Lektroklash 2012:
8 april - Etienne de Crecy - Palais des Congrès Luik
28 april - Axwell - Legendz Night @ Noxx Antwerp

De organisatie verwacht dat heel wat van de evenementen snel zullen zijn uitverkocht. Tickets zijn hier of hier verkrijgbaar. (br.hln)


03-04-2012 om 11:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iggy & The Stooges, Stranglers en John Cale op Brussels Summer Festival

Iggy & The Stooges, Stranglers en John Cale op Brussels Summer Festival

Klik op de foto om ' The passenger ' te beluisteren

De eerste namen van het Brussels Summer Festival (BSF) zijn bekendgemaakt. Naast enkele lokale artiesten staan er ook weer grote internationale namen op de affiche: onder meer Iggy Pop & The Stooges, The Stranglers, John Cale & Band, Stefan Eicher en Alborosie.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen dan weer naar de klassieke tegenhanger Classissimo in het Beursgebouw. Daar opent het festival op 9 augustus met een concert van Olga en Pasichnyk.

Het Brussels Summer Festival is dit jaar aan zijn elfde editie toe. Het festival gaat door van 10 augustus tot 19 augustus op het Museumplein, het Paleizenplein en de Kunstberg. De verschillende festivalsites worden verbonden door een 'Urban Village' met bars, terrasjes en kraampjes. Naast muziek biedt BSF ook film, theater, musea, straattheater en tal van andere dingen.

De voorverkoop is gestart. Meer informatie en prijzen vind je op de website van Brussels Summer Festival.03-04-2012 om 11:21 geschreven door artist lover


» Reageer (3)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!