Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

22-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie concerten Charles Aznavour in NY afgelast

Drie concerten Charles Aznavour in NY afgelast


http://oi44.tinypic.com/15f2dlk.jpg


De drie concerten die zanger Charles Aznavour (87) volgende week in New York zou geven, zijn geannuleerd. Dat meldde Live Nation."De optredens zijn afgelast en worden niet opnieuw geprogrammeerd", aldus Renee Portoff, een medewerkster van Live Nation, die de reden voor de annulering niet kent.

Aznavour, die volgende maand 88 wordt, zou in het City Center in New York op 26, 27 en 28 april zijn show 'En toute intimité' geven. Op 12 april werd een concert van "de Franse Sinatra" in Québec op het allerlaatste ogenblik al afgelast, omdat hij erge pijn in de keel had.


22-04-2012 om 11:54 geschreven door artist lover


» Reageer (8)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bee Gees-zanger Robin Gibb ontwaakt uit coma

Bee Gees-zanger Robin Gibb ontwaakt uit coma

http://oi42.tinypic.com/351whw3.jpg


Robin Gibb, de zanger van de legendarische Britse popgroep de Bee Gees, is uit zijn coma ontwaakt en kon al communiceren met zijn familie. Dat zegt een woordvoerder.

De zanger, die kanker heeft, raakte vorige week in coma door een longontsteking. Gibb kon een teken geven met zijn hoofd en communiceren met zijn familie, die aan zijn ziekbed in een hospitaal in Londen waken, zei woordvoerder Doug Wright.

Barry Gibb, de broer van de zanger en eveneens lid van de Bee Gees, had gezongen om hem uit zijn coma te krijgen, zei Dwina, de vrouw van de zanger. Ook zijn drie kinderen hadden muziek gespeeld, zei ze.

Gibb werd achttien maanden geleden geopereerd aan de ingewanden. Artsen stelden toen kanker vast.


22-04-2012 om 11:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
21-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock Werchter: enkel nog dagtickets voor donderdag

Rock Werchter: enkel nog dagtickets voor donderdag

http://oi43.tinypic.com/2ni0etc.jpg


Wie dit jaar naar Werchter wil afzakken voor de 38ste editie van Rock Werchter en nog geen ticket heeft, zal vrede moeten nemen met de donderdag. De combitickets zijn al lang de deur uit en ook dagtickets voor vrijdag, zaterdag en zondag zijn intussen niet meer beschikbaar, zo meldt de organisatie vrijdag.

Wie dit jaar naar Werchter wil afzakken voor de 38ste editie van Rock Werchter en nog geen ticket heeft, zal vrede moeten nemen met donderdag 28 juni. De combitickets zijn al lang de deur uit en ook dagtickets voor vrijdag, zaterdag en zondag zijn intussen niet meer beschikbaar, zo meldt de organisatie.

Donderdag staan onder meer The Cure, Elbow, Blink-182, Within Temptation en Cypress Hill geprogrammeerd. Rock Werchter 2012 vindt plaats van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli in Werchter. (br.hln)

Tickets kopen, doet u via deze link.


21-04-2012 om 14:05 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metronomy, Triggerfinger en Milow op de 1e editie Ronquières Festival

Metronomy, Triggerfinger en Milow op de 1e editie Ronquières Festival

Klik op de foto om ' Everything Goes My Way ' te beluisteren





Het Ronquières Festival heeft vandaag nieuwe namen toegevoegd aan zijn affiche. Onder andere de Britse groep Metronomy, de Franse rapper Joeystarr en Julien Doré prijken op de affiche van het nieuwe festival, dat plaatsvindt op 28 en 29 juli op de site van het hellend vlak. Eerder was al bekend dat Milow en Triggerfinger geprogrammeerd staan.

Op zaterdag 28 juli zullen overdag vooral Franse rappers optreden. Zo passeren Joeystarr, Soprano en 1995 de revue. Ook de Engels rockers Metronomy en de Franse raggagroep Raggasonic treden zaterdag op.

Julien Doré, M Pokora, Brigitte en Izia zijn enkele namen voor zondag 29 juli. Die dag zijn er ook enkele Belgische artiesten geprogrammeerd: Triggerfinger, Milow, Joshua en Jali.

De concerten zullen plaatsvinden op twee podia. De festivalgangers kunnen blijven slapen op de camping. Alle informatie is beschikbaar op de website www.ronquieresfestival.be.


21-04-2012 om 13:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse gitaarlegende Bert Weedon overleden

Britse gitaarlegende Bert Weedon overleden


http://oi40.tinypic.com/1zna6bn.jpg


De Britse gitarist Bert Weedon, "de man die de wereld leerde gitaar spelen", is gisteren op 91-jarige leeftijd in zijn woning in Buckinghamshire in het noordwesten van Londen overleden. Dat heeft zijn vriend John Adrian bekendgemaakt.

Weedon werd geboren in Londen in 1920 en was met zijn boeken 'Play In A day' een inspiratie voor lieden als Paul McCartney, Eric Clapton en Brian May om de gitaar ter hand te nemen.

Zelf nam hij op twaalfjarige leeftijd voor het eerst een gitaar vast, om een loopbaan in big bands uit te bouwen. Hij speelde geregeld op hits van sterren als Tommy Steele, Adam Faith en Billy Fury, alsook Frank Sinatra en Nat King Cole.

Weedon was al een ster toen de rock 'n' roll naar Groot-Brittannië overwaaide. Hij geldt als de man die de elektrische gitaar in zijn vaderland populariseerde.


21-04-2012 om 13:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
20-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna huurt lookalike in voor dochter Lourdes

Madonna huurt lookalike in voor dochter Lourdes


http://oi43.tinypic.com/bwylw.jpg


Om de paparazzi tijdens haar aankomende wereldtournee te slim af te zijn, huurde Madonna een lookalike in voor dochter Lourdes. Ook nam de 'Hung Up'-zangeres voor zichzelf vijf dubbelgangers in dienst.

De popster ging op zoek naar een evenbeeld van haar 15-jarige dochter op aanraden van Carlos Leon, de vader van Lourdes. "Carlos stelde haar voor om een lookalike in te huren om de druk op de tiener weg te nemen," liet een bron weten.

Die beslissing komt de relatie van de ster en haar dochter blijkbaar ten goede. Eerder deze week was Madonna niet te spreken over een foto waarop haar dochter al rokend te zien was. "Er waren de laatste tijd heel wat strubbelingen tussen Madge en Lourdes. Madge is erg gespannen en overwerkt door de voorbereidingen voor haar MDNA-wereldtournee. Lourdes op haar beurt, wil almaar zelfstandiger worden. De zoektocht naar een dubbelganger heeft de band tussen moeder en dochter versterkt. Lourdes vindt het 'cool' om een lookalike te hebben, zo voelt ze zich belangrijk," vertelde diezelfde bron aan de krant The Daily Star.

Madonna's tournee gaat op 29 mei van start in Tel Aviv.


20-04-2012 om 17:21 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soulsister en Regi op Marktrock in Leuven

Soulsister en Regi op Marktrock in Leuven

Klik op de foto om ' Last Call ' te beluisteren



Soulsister


Soulsister, Regi, Humo's Rock Rallywinnaars Compact Disc Dummies, Kevin Williams en Luna Twist zijn de eerste namen voor de editie 2012 van Marktrock. Dat heeft de organisatie vandaag bevestigd.

Marktrock vindt dit jaar plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus in de Leuvense binnenstad. Al de vermelde groepen zijn geprogrammeerd voor vrijdag en zullen aantreden op de Oude Markt en de Vismarkt.

Net als de voorbije jaren is Marktrock opnieuw helemaal gratis en zullen er op de podia alleen Belgische artiesten te zien zijn. Vorig jaar was Marktrock verspreid over vijf pleinen goed voor 54 optredens, waaronder een aantal dj's.

Ook deze keer zullen er dj's van de partij zijn. Zo wordt de eerste avond op de Oude Markt afgesloten door de dj's Peter Van de Veire en Gerrit Kerremans. Ondanks het allesbehalve zomerse weer daagden vorig jaar volgens de organisatoren 100.000 bezoekers op. De Leuvense politie hield het op 85.000.


20-04-2012 om 14:47 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thin Lizzy toegevoegd aan affiche Graspop

Thin Lizzy toegevoegd aan affiche Graspop


http://oi40.tinypic.com/n7yqf.jpg


Graspop Metal Meeting heeft opnieuw enkele namen toegevoegd aan de affiche. Zonder twijfel de bekendste naam in het rijtje is Thin Lizzy. De Ierse band rond drummer Brian Downey zal op zaterdag 23 april op het Desselse podium staan. Andere nieuwe namen zijn Primal Fear, Aborted, Saille, Heidevolk, Dear Superstar, Rivan Sons, Tracer, Powerwolf en Suicidal Angels!

Met Thin Lizzy staan er nog wat meer oude rockers op de Desselse Graspopwei. De originele bezetting is al lang niet meer samen, maar met drummer Brian Downey maakt nu wel opnieuw een stichtend lid deel uit van de band. Dat kon de vorige jaren alvast niet gezegd worden. John Sykes heeft intussen de zang overgenomen van Phil Lynott, die in 1986 op 36-jarige leeftijd overleed.

Thin Lizzy is vooral bekend geworden met wereldwijde hits als 'Jailbreak', 'The Boys Are Back in Town' en 'Whiskey in the Jar', dat later ook door Metallica werd gecovered. De band ging in 1983 een eerste keer uit elkaar, nadat zanger Phil Lynott besloot om ermee op te houden. Al snel volgden er reüniepogingen, maar het duurde tot 1996 voor Thin Lizzy opnieuw een volwaardige groep was. (br;hln)


20-04-2012 om 14:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna geeft toe: Ik wilde eigenlijk Adele naast mij op Super Bowl

Madonna geeft toe: Ik wilde eigenlijk Adele naast mij op Super Bowl


http://oi44.tinypic.com/dxkra.jpg
Madonna maakt comeback tijdens pauze van Super Bowl met rappster Nicki Minaj aan haar zijde.


Vijf februari 2012, een dag die nog steeds in ons geheugen gegrift staat dankzij de spectaculaire comeback van Madonna tijdens de rustvan de Super Bowl-wedstrijd. Zo brak de 53-jarige Queen of Pop met haar optreden niet alleen het Amerikaanse kijkcijferrecord, maar overtuigde ze de hele wereld dat ze ondanks haar leeftijd nog lang niet afgeschreven is.

Al geeft Madge nu toe dat ze tijdens haar comeback eigenlijk liever naast de dertig (!) jaar jongere Adele had opgetreden. "Ik wilde samen met haar optreden, maar ik denk dat ze nog steeds problemen had met haar stem na haar keeloperatie", aldus de popster.

Toch heeft Madonna de hoop nog niet opgegeven om ooit samen met de 'Someone Like You'-zangeres te werken. "Ik zou het fantastisch vinden om haar te ontmoeten, want ze is geweldig. I love her." (br.hln)



20-04-2012 om 12:58 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
19-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwarsfluitspeler Men at Work overleden

Dwarsfluitspeler Men at Work overleden

http://oi41.tinypic.com/znphk6.jpg


In Melbourne is muzikant Greg Ham overleden. Ham was lid van de Australische band Men at Work en verantwoordelijk voor het dwarsfluitdeuntje uit 'Down Under', de wereldbekende hit van de groep. Ham werd dood aangetroffen in zijn huis in Melbourne. Hij was 58 jaar. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht. Vorig jaar nog kwam de band in het nieuws in een plagiaatzaak.

'Down Under', en het album waarop de song stond, 'Business As Usual', stonden in 1983 op nummer 1 in de hitlijsten van onder meer Australië, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In 1985 ging de band uit elkaar.

Vorig jaar verloren de bandleden van Men at Work een rechtszaak waarin ze af wilden van het betalen van royalties voor Hams stukje fluitspel in 'Down Under'. Dat fluitspel bleek "geleend" te zijn van het kinderlied 'Kookaburra Sits in the Old Gum Tree' uit 1934.

Het Hooggerechtshof verwierp de verdediging van de band, die meende het stuk slechts gebruikt te hebben in een tweede versie van het nummer en dit niet deed uit plagiaat, maar als een hommage aan het kinderlied.

Larrikin Music, dat het oude kamplied kocht in 2002, eiste royalties van de band en EMI Music Publishing Australia Pty. Een rechtbank wees hen 5 procent van de royalties toe.

Men at Work verdiende miljoenen dollars aan het nummer 'Down Under', dat onder meer gebruikt werd door vliegtuigmaatschappij Qantas en behoort tot een van de meest bekende Australische nummers ooit. Daarnaast werd het nummer gebruikt bij de slotshow van de Olympische Spelen in Sydney in 2000


19-04-2012 om 15:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dagtickets voor vrijdag op Werchter uitverkocht

Ook dagtickets voor vrijdag op Werchter uitverkocht

http://oi43.tinypic.com/2ni0etc.jpg


De tickets voor Rock Werchter gaan razendsnel de deur uit. Zo zijn de 18.000 dagtickets voor zondag 1 juli en de 67.000 combikaarten al even uitverkocht. En sinds vanochtend zijn ook de 18.000 dagtickets voor vrijdag 29 juni de deur uit. Wie een dagticket voor zaterdag 30 juni wenst te kopen, kan zich beter haasten. Ook daar zijn er nog maar een paar honderd van beschikbaar. Voor donderdag zijn er nog voldoende tickets, al lijkt het ons raadzaam om daar toch ook niet te lang mee te wachten.

Meer info op de website van Rock Werchter


19-04-2012 om 13:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gotye op 1 in Amerikaanse Billboard Hot 100

Gotye op 1 in Amerikaanse Billboard Hot 100

Klik op de foto om ' Somebody That I Used To Know ' te beluisteren





Het kon niet langer uitblijven en nu is het ook een feit: Gotye staat op één in de Amerikaanse Billboard Hot 100 met zijn wereldhit 'Somebody That I Used To Know'. Dat maakte hij gisteren zelf bekend op zijn Facebookpagina. De Australische Belg, of Belgische Australiër zo u wil, is de eerste "landgenoot" die daarin slaagt sinds Soeur Sourire dat deed in 1963 met 'Dominique'.

Dat de in Brugge geboren Wouter De Backer op één staat, is eigenlijk geen verrassing meer. Nadat eerst Australië en ons land plat gingen, volgden al snel Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. In de States klom Gotye de laatste weken op kousenvoeten naar boven en sinds zijn optreden in de razend populaire tv-show 'Saturday Night Live' kon de eerste plaats niet uitblijven.

Een straffe stoot, want buiten Soeur Sourire in 1963 slaagde geen enkele landgenoot daarin. Technotronic kwam er in 1989 nog dicht bij met 'Pump Up The Jam', maar strandde op de tweede plaats.

Ter info: de videoclip van 'Somebody That I Used To Know' is ondertussen al meer dan 167 miljoen keer bekeken op YouTube. (br.hln)


19-04-2012 om 13:50 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra concert Lady Gaga in Sportpaleis

Extra concert Lady Gaga in Sportpaleis

Klik op de foto om ' Judas ' te beluisteren





Goed nieuws voor al wie naast een ticket voor het concert van Lady Gaga in het Sportpaleis greep. De excentrieke zangeres last namelijk een tweede show in, op zondag 30 september.

Op veertig minuten was het eerste concert van Stefani Joanne Angelina Germanotta in het Sportpaleis op 29 september uitverkocht. Maar er komt nu dus een tweede optreden, daags nadien. De ticketverkoop voor dit extra concert start maandag 23 april om 10 uur.

Tijdens 'The Born This Way Ball' stelt Lady Gaga haar jongste album voor en duikt ze terug in het repertoire van 'The Fame' en 'The Fame Monster'. De Britse rockers van The Darkness, gekend van superhits  'I Believe In a Thing Called Love' en 'Get Your Hands Off My Woman', zullen aantreden als support act. Ook Lady Gaga's partner in crime Lady Starlight zal present geven.

Tickets kosten tussen de 45 en 90 euro (zonder servicekosten). Er zijn ook duurdere 'packages' van 205 euro en een 'early entry' kan je bekomen voor 180 euro. Via: proximusgoformusic.be of 0900 2 60 60 (aan 0,5 euro per minuut). (br.hln)


19-04-2012 om 10:26 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roskilde pakt uit met bijzonder knappe affiche

Roskilde pakt uit met bijzonder knappe affiche

http://oi43.tinypic.com/hurdx4.jpg


Bij Roskilde Festival doen ze nogal veel zaken anders dan bij het doorsnee pop- en rockfestival, en het bekendmaken van de affiche is één van die dingen. Gaandeweg wordt wel een beetje losgelaten, maar op Poster Day, bijna een staatszaak in Denemarken, stelt het festival de bulk van de affiche voor. Ineens 93 bands erbij. Een exclusief optreden inclusief visueel spektakel van supergroep Apparatjik (met leden van Coldplay, Mew en A-Ha) en een headline-spot voor Jack White springen direct in het oog, maar vooral: een creatieve, veelzijdige en knap gespotte combinatie van de hedendaagse muziekwereld.

Een aantal headliners waren al bekend. Bruce Springsteen & the E Street Band bijvoorbeeld, die net als twee andere headliners, The Cure en Björk, concerten van tweeënhalf uur zullen spelen op Roskilde. In het geval van The Boss zou dat drie uur kunnen worden blijkbaar. Dat is trouwens één van de zaken waar ze bij Roskilde graag op wijzen: het festival programmeert langere sets en geeft ook meer ruimte tussen de optredens zodat er fatsoenlijk kan worden gesoundcheckt.

In totaal zullen gedurende vier dagen ongeveer 190 acts aantreden. Bon Iver, Mew, The Roots zijn een paar andere hoofdacts. Roskilde is duidelijk ook niet bang om buiten platgetreden paden te zoeken naar (sub)headliners. Het Malinese Amadou & Myriam bijvoorbeeld - wie ze ooit heeft gezien weet waarom dat zo leuk is. Of Ruben Blades, een leevende legende (en miljoenverkoper) van het Middenamerikaanse nueva canción, die ondermeer experimenteerde met Cubaanse nueva trova en zijn eigen, politiek geïnspireerde Nuyoricaanse salsa uitvond. Een hele bijzondere booking hoor.

Een beetje dezelfde filosofie (kwaliteit en pioniers in niet voor de hand liggende genres voor de grootste festivals) past bij deze acts: The Cult, Paul Kalkbrenner, de heerlijke Alison Krauss mét Union Station én Jerry Douglas, Sonic Youth-survivor Lee Ranaldo, Jamaicaanse rootsreggaelegendes The Abyssinians, maar ook metalwaarden zoals Refused, Baroness en Behemoth bijvoorbeeld.

In de categorie 'bands die er moeten staan na of wegens nakende schitterende plaat' vinden we ondermeer Machine Head, Mac Miller, Santigold, Janelle Monae, Wiz Khalifa, Alabama Shakes, Big K.R.I.T., Clock Opera, Mikal Cronin, Django Django, The Low Anthem, The Vaccines, Spector, Oneohtrix Point Never, Dominique Young Unique, ... en veel meer. Het is de beste festivalaffiche (met de mogelijke uitzondering van Outside Lands in San Francisco) van de zomer, de beste Roskilde-affiche in jaren ook.

Heel leuk is ook de aandacht die Roskilde besteedt aan een continent waar tegenwoordig geweldige muziek wordt gemaakt: Afrika. Neem bijvoorbeeld Staf Benda Bilili, de groep die bestaat uit tot de rolstoel veroordeelde polio-overlevers uit Kinshasa. Of de Sahara-blues van het Malinese Terakraft. Of Conjunto Angola 70, met de fabuleuze gitarist Teddy N'Singuis.

Roskilde Festival vindt dit jaar plaats van 5 tot 8 juli (doorgaans valt het samen met Rock Werchter, nu uitzonderlijk niet). Ook dit jaar zal een ploeg van onze site van ter plaatse verslag uitbrengen. (br.hln)



19-04-2012 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jacksons lijfwacht: "Zijn zoon is van mij"

Michael Jacksons lijfwacht: "Zijn zoon is van mij"

http://oi42.tinypic.com/a1hah5.jpg


Michael Jacksons voormalige Britse lijfwacht heeft een rechtszaak ingeleid waarmee hij wil bewijzen dat hij de biologische vader is van Jacksons jongste zoon, de nu tienjarige Blanket.

Matt Fiddes, een instructeur oosterse gevechtssporten, was de bodyguard van Jackson toen die van 1998 tot 2003 in Groot-Brittannië verbleef. Fiddes gaat in de VS voor de rechter bezoekrecht opeisen over Blanket, officiële naam Prince Michael Jackson II.

Fiddes beweert dat hij Jackson in een Londens hotel een staal van zijn sperma schonk. Dat gebeurde volgens Fides in op Jacksons verzoek 2001, een jaar voordat Blanket geboren werd.

Jackson zou hem later bevestigd hebben dat Blanket zijn biologische zoon is. In november 2002, vlak na het incident waarbij Jackson de toen negen maanden oude Blanket over het balkon van zijn hotelkamer liet bengelen, vroeg Fiddes het hem vlakaf. "Ik zat daar en vroeg het hem: 'Is Blanket mijn kind?'. Hij zei 'Het is mijn kind, Matt, maar ik gebruikte jouw sperma'".

"Ik ga de Jacksons een DNA-test voorstellen, want ik wil bezoekrecht. Michael is de vader van zijn kinderen, maar ik wil die kinderen een plek in mijn leven geven. Dat kan enkel via de rechter. Ik denk dat Blanket mijn kind is en ik wil dat bewijzen", zegt Fiddes.


18-04-2012 om 20:33 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicole en Hugo krijgen Golden Lifetime Achievement Award

Nicole en Hugo krijgen Golden Lifetime Achievement Award


http://desmond.imageshack.us/Himg401/scaled.php?server=401&filename=nicoledg.jpg&res=landing


De jaarlijkse "Golden Lifetime Achievement Award" voor het Nederlandstalige lied is vandaag in Aarschot uitgereikt aan Nicole en Hugo.

Deze personalityprijs is een initiatief van een aantal figuren uit de showbusiness en werd met de steun van de stad Aarschot voor de achtste keer uitgereikt. Vroegere laureaten zijn Eddy Wally, Jo Vally, Willy Sommers, Will Tura, Dana Winner, Rob De Nijs en Willeke Alberti.

De prijs bekroont niet alleen de muzikale carrière van een Nederlandstalige performer maar ook diens uitstraling op menselijk vlak. Volgens de initiatiefnemers verdienen Nicole en Hugo deze award ten volle "omwille van hun prachtige duo-carrière van meer dan 40 jaar".

Voor het eerst werd er ook een Postume Golden Life Award uitgereikt. Deze werd toegekend aan Bobbejaan Schoepen die in mei 2010 overleed.


18-04-2012 om 20:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen gitaren Tom Petty teruggevonden

Gestolen gitaren Tom Petty teruggevonden


http://oi40.tinypic.com/2h6fyi1.jpg


De vijf gitaren van de Amerikaanse rocker Tom Petty die vorige week gestolen werden zijn teruggevonden. De gitaren werden op enkele dagen voor een tournee in de VS en Europa aan Petty en zijn band ontstolen.

Petty had een beloning uitgeloofd van 7.500 dollar voor informatie die tot het terugvinden van de gitaren kon leiden. De politie meldde dat een persoon opgepakt werd kort nadat de instrumenten vorige week donderdag ontvreemd werden uit een opnamestudio in Culver City nabij Los Angeles.

Het betrof onder andere een opmerkelijke semi-akoestische Rickenbacker uit 1967 en een Gibson SGTV Junior uit 1965, beide van Petty zelf. De andere instrumenten waren van bassist Ron Blair, ritmegitarist Scott Thurston en leadgitarist Mike Campbell.

De zanger loofde via Twitter de politie van Culver City voor het goede werk dat die verrichtte. Petty en zijn Heartbreakers, die onder meer bekendheid verwierven met 'Learning To Fly', starten woensdag een nieuwe tournee in Colorado.


18-04-2012 om 12:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard Cohen geeft vijfde concert in Gent

Leonard Cohen geeft vijfde concert in Gent

Klik op de foto om ' Bird on the Wire ' te beluisteren





Leonard Cohen koos het Sint-Pietersplein in Gent, waar hij twee jaar geleden drie avonden na elkaar schitterende concerten gaf, om zijn nieuwe 'Old Ideas World Tour' af te trappen. 

De vier concerten die hij komende zomer geeft, zijn uitverkocht en daarom wordt er een laatste show toegevoegd op zaterdag 18 augustus. Daarmee is Cohen op weg om 40.000 tickets te verkopen voor zijn wereldpremière in Gent.

De voorverkoop voor dat laatste concert start onmiddellijk. Tickets kosten tussen 58,50 en 98,50 euro, inclusief servicekosten en gebruik van de pendelbussen van en naar parking Flanders Expo. Maximum zes tickets per bestelling via www.sherpa.be, op 070/25 20 20 en in de Fnac-vestigingen. (br.hln)

Meer info vind je hier.


18-04-2012 om 11:37 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
17-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice en Tindersticks op affiche Gent Jazz Festival

Damien Rice en Tindersticks op affiche Gent Jazz Festival

Klik op de foto om ' Hallelujah ' te beluisteren



Damien Rice


Zijn laatste Belgische optreden dateert al uit 2007, maar deze zomer zal de Ierse singer-songwriter Damien Rice opnieuw in ons land op het podium staan. Zo vervolledigt de zanger, net zoals met de Britse groep Tindersticks, op 12 juli de affiche van het Gent Jazz Festival. De Belgische groep Amatorski geeft die dag de aftrap.

Het optreden van Damien Rice is redelijk bijzonder, aangezien Rice geen artiest is die aan de lopende band platen uitbrengt. Daarnaast is de Ierse singer-songwriter nogal zuinig met interviews en treedt hij slechts sporadisch op. Wel is Rice een bezielde muzikant die vooral bekend staat om zijn breekbare nummers (waaronder '9 crimes') die hij telkens met een minimale instrumentatie vertolkt.

Naast Rice kondigt het festival ook de komst aan van het Britse Tindersticks. De muziek van de groep, die in twintig jaar een sterke reputatie opbouwde, wordt gekenmerkt door de literaire, vaak mompelend voorgedragen teksten en de melancholische muzikale omlijsting. De groep zal op het Gent Jazz Festival ongetwijfeld enkele livenummers brengen uit hun jongste plaat 'The Something Rain.
   
Eerder maakte het festival al namen bekend als Paco de Lucia, D'Angelo, Rodrigo y Gabriela and C.U.B.A., Melody Gardot, Brad Mehldau, Antony and the Johnsons and Metrolopole Orchestra, Wayne Shorter Quartet,... (br.hln)

Het Gent Jazz Festival gaat door van 5 tot 14 juli. Meer info op www.gentjazz.com.


17-04-2012 om 21:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne Hathaway stelt huwelijk uit tot ze weer lang haar heeft

Anne Hathaway stelt huwelijk uit tot ze weer lang haar heeft


http://oi41.tinypic.com/1zxxjxe.jpg


Anne Hathaway heeft haar trouwpartij naar verluidt uitgesteld tot ze weer lange lokken heeft. De 29-jarige actrice moest voor haar rol van de prostituee Fantine in de verfilming van 'Les Misérables' immers niet alleen vermageren, ze moest ook haar haar kort knippen. Verloofde Adam Schulman moet nog wat geduld oefenen.

Daarnaast moet Hathaway de komende maanden ook de film 'Batman' promoten. De trouw komt er, volgens een bron in de Daily Mail, later dit jaar of zelfs pas volgend jaar.

Hathaway en Schulman begonnen in 2008 te daten, nadat zij brak met Raffaello Follieri, die werd veroordeeld wegens fraude en witwaspraktijken.

In november vorig jaar maakten Hathaway en Schulman hun verloving bekend. "Ik ben dolverliefd op Adam. Ik keer er naar uit een tijdje single te blijven, maar toen werd ik plots stapelverliefd", verklaarde ze toen.


17-04-2012 om 19:17 geschreven door artist lover


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!