Culinaire oppergoeroe Peter Goossens is (eenmalig) back
Spanning en sensatie vanavond en volgende week in 'Mijn pop-up restaurant!'. Culinaire oppergoeroe Peter Goossens komt hoogstpersoonlijk de vijf restaurants recenseren. Rechtvaardig, maar onverbiddelijk vervult de bijna 50-jarige driesterrenchef zijn eenmalige opdracht in het programma dat hij mee groot maakte.
Hij mag zijn titel van societyfiguur netjes opgeborgen hebben en al maanden onder de publieke radar vertoeven, zijn naam klinkt nog steeds als een klok. En zorgt overal meteen voor spanning, stress en onzekerheid. Als de meesterchef passeert, moet alles wijken.
Goossens is helemaal herboren, na dat vreselijke jaar 2012. Zijn annus horribilis. "Ik heb toen mijn krak gekregen", zei hij afgelopen weekend in 'De Tijd'. "Hoe het zover kon komen? Ik kan niet 'neen' zeggen en ik ben een perfectionist. Ik moet toegeven dat het ook mijn ijdelheid streelde dat ik zo veelgevraagd was. Maar op het einde was ik op, uitgeblust, ik leefde op automatische piloot. Mijn passie voor het koken heeft me toen gered", aldus Goossens.
En gepassioneerd is Goossens nog steeds. Samen met Bartel Dewulf, gedelegeerd bestuurder van Belgocatering, begint hij vanavond zijn tocht in Gent, bij Wolf, waar Maël en Stefanie, zich stiekem het Goossens-concept hebben toegeëigend: Vlaamse klassiekers oppimpen tot strakke gerechten. Goossens legt de lat meteen torenhoog: "Als ik ergens ga eten wil ik dat het gewoon top is. Anders hoeft het niet voor mij en ben je gebuisd."
|