Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

28-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katy Satyn wint eerste voorronde Eurosong

Katy Satyn wint eerste voorronde Eurosong

De afbeelding “http://img212.imageshack.us/img212/4475/large269238lq0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Katy Satyn heeft de eerste voorronde van Eurosong 2008 gewonnen. Haar nummer 'Magical Sensation' kon de Eén-kijkers het meest bekoren, en is samen met 'What I like about you' van oudgediende Brahim al zeker van een plaats in één van de twee halve finales. Femme Fatale en Raeven kunnen nog een wildcard krijgen, Eva Darche ligt uit de wedstrijd.

Wedstrijd
Twee jaar na de deelname van Kate Ryan, mocht Vlaanderen de Belgische Songfestivalvertegenwoordiger nog eens kiezen. Na de magere oogst van de jongste edities, vond een meerderheid van de HLN.BE-bezoekers dat België beter niet meer deelnam aan de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. De wedstrijd zou immers doorgestoken kaart zijn, daar buurlanden te veel op elkaar zouden stemmen.

Tijd heelt echter alle wonden, dus het circus mocht opnieuw van start gaan. Uit honderden inzendingen selecteerde de VRT in opperste discretie twintig kandidaten, die naar de gunst van de kijker mogen dingen in vier voorrondes, twee halve finales en een finale.

Een wedstrijd op televisie kan niet zonder een jury. Marcel Vanthilt was weer van de partij, Eurosongkenner André Vermeulen vreemd genoeg niet. Kris Wauters nam zijn plaats in, terwijl Katrina 'and the Waves' Leskanich als voormalig Songfestivalwinnares de plaats van Johnny Logan als 'lieve, zalvende stem' leek in te nemen. Leek, want de zangeres is zeker niet op haar mondje gevallen.

Katy Satyn
Star Academy-deelneemster Katy Satyn kreeg de moeilijke opdracht de eerste voorronde af te trappen. "Toen ik vier jaar was, ben ik eens naar school gegaan zonder onderbroek", was het eerste dat we over haar vernamen in het promofilmpje. Ach ja, tegenwoordig komen wel meer zangeressen zonder ondergoed op straat.

Haar nummer 'Magical Sensation' heeft als basis een dwarsfluitriedeltje met een vette beat eronder, een beetje Milk Inc. meets Riverdance. De verschillende invloeden en het pakkende refrein maken het nummer 'helemaal Eurosong', en dat is een goede reden om het te sturen. Of net niet natuurlijk, als de andere landen ook 'typische' Eurosongnummers sturen.

Vier acrobatische dansers huppelden rond Katy, die goed zong en er natuurlijk ook goed uitziet. "Een lekkere brok", zei Marcel Vanthilt daarover, terwijl Kris Wauters niet verder kwam dan "de mooiste artieste na La Esterella". Kris werd wel niet heel koud of warm van de song, maar vond hem goed gemaakt. Wauters vroeg zich ook terecht af hoe de koortjes en de vele backingvocals zouden worden opgevangen, mocht Satyn ooit op het uiteindelijke festival in Belgrado geraken. Daar moet alles immers live gezongen worden. Misschien kan Katy de hulp inroepen van de twee Zweedse vrouwen die Kate Ryan twee jaar geleden vocaal bijstonden.

Raeven
Iets steviger ging het eraan toe bij Raeven, een tweeling uit Houthalen die als 'Twin Girls' vijf jaar geleden al eens deelnam aan Eurosong for Kids. De meisjes gingen meteen pakkend van start met een 'para pararaah'-zangstukje dat zich meteen tussen je oren nestelt. De dames deden het zonder huppelende dansers, maar met een heuse groep. Rechttoe rechtaan, met een degelijk nummer zonder een uitgekiende choreografie, dat mag ook wel eens. De groepsleden liepen er echter wel héél gewoontjes bij, wat wel afstak tegen het flashy roodzwart van de zangeressen. We zagen dus bijzonder weinig showelementen bij de meisjes van Raeven, die bij het einde van het nummer dan toch een poging tot gimmick bovenhaalden door het shirt van de gitarist zijn lijf te trekken. De gitarist heeft namelijk een grote tatoeage op zijn rug, wat dan bijzonder stoer mag zijn aan het zwembad, bij de preselecties van Eurosong is het gewoon verschrikkelijk lullig.

De meisjes oogstten wel sympathie bij de jury. Kris Wauters geloofde het nummer, en ook Katrina vond het een prima popsong, ondanks de boodschap over de opwarming van de aarde die erin verpakt zit. "Jullie hebben nog maar kleine ballen," vond ze. "Jullie moeten echt grote, harige ballen krijgen", ging ze verder. Johnny Logan had zoiets ongetwijfeld nooit over zijn lippen gekregen. Katrina blijkt dan, ondanks het feit dat ze het Songfestival ooit won voor Groot-Brittannië, gewoon een Amerikaanse te zijn. Ze zal blij zijn dat ze op de Belgische televisie het woord 'ballen' niet wegbliepen, denken we dan maar.

Marcel Vanthilt herinnerde zich dat rocknummers het niet zo goed doen op het Songfestival, en nam daar Sergio met 'Sister' als voorbeeld van. Vanthilt vond ook het trucje met de tatoeage nogal flauw. Hij had liever "een vlam die uit zijn reet komt" gezien, misschien iets voor in de halve finale. Raeven heeft al wel een flinke radiohit te pakken, besloot Marcel.

Brahim
Idool 2003-finalist Brahim is tegenwoordig blijkbaar een soulzanger, en is dat naar eigen zeggen eigenlijk altijd al geweest. "Waarom maak je dan al jaren hiphop?", is dan de eerste vraag die bij ons opkomt, maar Bart Peeters wou liever weten hoe het zat met het liefdesleven van de sympathieke Torhoutenaar. Goed nieuws voor de dames: het is blijkbaar vrij triestig. Slecht nieuws: Brahim heeft geen tijd voor een vriendin, die trouwens "een dikke kont moet hebben". Dat herinnert ons er trouwens aan dat Ella en Dorien Leyers niet meer in de uitzending zitten als sidekicks van Bart Peeters. Brahim en Dorien waren na die uitzendingen namelijk even een koppel.

Geen hiphop meer dus bij Brahim, wiens hoedje nu alleszins toch minder onnozel staat dan toen hij nog rapte. Het bestaan als soulzanger gaat hem trouwens bijzonder goed af. Marcel was zwaar onder de indruk, en hoorde onder andere wat Simply Red en Marvin Gaye. Hij vond het nummer wel eerder geschikt voor het feestje nà het eigenlijke festival. "Is het misschien zelfs niet té goed voor het Songfestival", vroeg hij zich hardop af. Ja inderdaad Marcel, laten we een slechter nummer sturen.

Katrina werd dan weer gelijk warm van de act, en vond het nummer in naam van alle vrouwen meteen ook heel sexy. Ze zei er in één adem ook bij dat ze zelf een dik gat heeft, maar achtte het nummer misschien toch ook niet het meest geschikt voor Eurosong.

Kris Wauters loofde vooral de persoonlijkheid van Brahim, "een Belg met multiculturele klasse". Wauters zag Brahim "zeker een hit" scoren met 'What I like about you', en terecht.

Eva Darche
Iets helemaal anders liet Eva Darche dan weer op ons los. Vier danseresjes, die op het eerste zicht gekleed leken in een grote witte onderbroek en een donker topje, zwaaiden zweverig met witte stofjes. De muziek leek dan weer een flauwe rip-off van een Within Tempation zonder zware gitaren. Het nummer bevat veel langgerekte zangstukken, en om die geloofwaardig en toonvast te brengen moet je zangtechnisch al heel straf zijn. En daar wringt het schoentje.

Kris Wauters sloeg de nagel op de kop, toen hij zei er een Vanessa Chinitor-achtig gevoel bij te krijgen. Herinner u haar Eurosong-inzending 'Like the wiiiiiiiiiiiiiind', en vergeet die dan ook maar weer snel. Hij noemde het nummer uiteindelijk "toch een beetje 'boring'", en Marcel Vanthilt dacht er hetzelfde over. Als Marcel een dergelijk nummer op tv ziet, "gaat hij zijn boodschappenlijstje opstellen, zijn vuilnis sorteren of nootjes halen".

Femme Fatale
De laatste kandidate was Betty Owczarek, wereldberoemd in Vlaanderen door haar borsten te ontbloten in de eerste Vlaamse editie van 'Big Brother'. Bart Peeters werd, in tegenstelling tot haar vorige deelname als 'Biba Binoche', niet afgeleid door Betty's "Nicole en Hugo". Je kon er anders moeilijk naast kijken.

"Het nummer is speciaal voor mijn stem geschreven. Vals zingen kan dus niet," zei ze eerder over haar nummer 'Decadence'. Toch wel hoor, Betty. Het nummer zou over SM moeten gaan, wat dus inhield dat er een paar gespierde donkere medemensen het podium moesten opkruipen, slechts gekleed in een broek en een halsband mét ketting. Danser zijn bij Betty is dus wel degelijk een hondenleven. Enfin, we hebben weer goed gelachen.

Kris Wauters had een groot probleem met haar act. "Goede electropop, zeer tof refrein", vond hij. Hij achtte de act zelfs gek genoeg om het songfestival te winnen. "Maar jij bent geen goeie zangeres, en het is onmogelijk om dat weg te stoppen", was zijn oordeel. Marcel Vanthilt is altijd wel te vinden voor iets apart, en herinnerde zich de 'discojeanet' die vorig jaar tweede werd op het Songfestival. Ook Katrina was positief, hoewel ook zij met een probleem bleek te zitten. "Het nummer gaat de hele avond door mijn hoofd spoken", dacht ze. De zangeres loofde ook de "aparte klasse" van de dansers, en bekende verder het ook warm te krijgen van venten 'on all fours'.

Eindoordeel
De jury heeft, in tegenstelling tot de vorige edities, geen beslissende stem meer in de wedstrijd. De juryleden mogen niet stemmen, enkel commentaar geven. Kris Wauters besloot de uitzending met "die zever van 'dat is niet goed genoeg voor Eurosong', vind ik dikke zever". Hij vond Brahim het beste, daarin bijgestaan door Marcel Vanthilt. Katrina loofde het hoge niveau van de inzendingen, maar koos niet voor Brahim, omdat hij toch een carrière zou uitbouwen zonder deze wedstrijd. Marcel Vanthilt zou zeker Eva Darche niet sturen, Katrina dan net weer wel.

De kijkers gaven Marcel (en Kris) uiteindelijk gelijk, en gaven Eva Darche het minste punten. Zij kan dus geen wildcard voor de halve finales in de wacht slepen. Femme Fatale en Raeven kunnen dat nog wel.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!