Sergio Herman weer Chef van het Jaar
Sergio Herman (40) is door de gereputeerde restaurantgids GaultMillau
opnieuw uitgeroepen tot de Beste Chef van Nederland. De jury van
GaultMillau gaf Sergio 20 op 20, net zoals vorig jaar.
Sergio
Herman is de onklopbare chef-kok van Nederland. De man blijft de
onderscheidingen aan elkaar rijgen. Vorig jaar kreeg hij van de
restaurantgids GaultMillau als eerste in de Benelux de maximumscore van
20 op 20. Dat doet hij nu opnieuw, en bovendien mag hij zich Beste Chef
2011 van Nederland noemen.
Het is niet de eerste keer dat de
Zeeuws-Vlaming tot Chef van het Jaar wordt uitgeroepen; ook in 2004 en
2009 viel die eer hem te beurt. Zijn restaurant 'Oud Sluis' in Sluis
werd bekroond met drie Michelinsterren, de hoogst haalbare score van die
restaurantgids. Bij onze noorderburen is Oud Sluis het enige eethuis
met drie sterren.
Sinds kort liggen er ook bij Delhaize twee klaargemaakte gerechten van de chef-kok.
De
begeleider en jurylid van het succesvolle VTM-programma 'De beste
hobbykok van Vlaanderen' maakt ook een erg goede beurt met zijn nieuwe
restaurant 'PureC' in het Nederlandse Cadzand. In zijn eerste jaar
krijgt het restaurant meteen 16 punten op 20 van GaultMillau.
|