5 November 1940. Hoe maak ik kastanjesoep. Wist ge dat ge van kastanjes soep kunt maken? We laten hieronder het recept volgen!Mischien kan het van nut zijn voor sommige mensen,die met hun aardappel rantsoen niet toekomen.,alhoewel de kastanjes nu juist niet bezonder goedkoop zijn. De benodigheden voor 4 personen. 1 liter water,1/2kg kastanjes,30 gr.bloem,35gr.boter of margarine,zout,peper,nootmuskaat. De bereiding. Was de kastanjes,maak er aan de platte kant een kruisvormige inkerving in en giet er zoveel kokend water op,dat ze juist onderstaan. Laat ze ,nadat ze aan de kook gebracht zijn,ongeveer een kwartier koken en giet het water er af. Pel de kastanjes,vervolgens en breng ze opnieuw in kokend water en zout aan de kook.Laat ze een 1/2 uur koken en wrijf ze daarna door een fijne zeef. Breng de boter of margarine met de bloem roerende aan de kook,voeg er de kastanje pureé en het kookvocht bij, roer alles te samen tot een gladde massa, en laat de soep roerende enige minuten koken.Maak ten slotte met de kruiden op smaak en giet er des verkiezend, even voorhet opdienen een scheutje melk bij. smakelijk. _____________________________
|