WERKMAN OF
BANKIER IEDEREEN
IS WELKOM HIER



Klik op de dame
om  blog Love Boy
te bekijken











bestblogs cowboyke

Klik en stem
DANK U


 
Foto
Foto
Een vriend is iemand
Eerlijk en oprecht
Die als het erop aankomt
Voor je bidt en voor je vecht
Pas als je iemand hebt
Die met je lacht en met je grient
Dan pas kun je zeggen...
''Ik heb een vriend''



Foto
Foto



Foto
Foto
Foto



.
Foto
Foto
Foto
Foto



.
Foto
Foto
Foto



Foto
Foto
Foto



Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • In deze kroeg betaal je per minuut, niet per consumptie
  • Cafeïneverslaving officieel erkend als mentale stoornis
  • De waterketel die op Hitler lijkt
  • Eerste editie 'Harry Potter' verkocht voor 150.000 pond
  • Praagse metro krijgt 'flirtwagons'
    Foto



    Foto
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto
    Foto



    .
    Foto
    Foto
    Foto


    .
    Foto



    .
    Al de bezoekers op deze site zijn welkom en tot de volgende keer.BEDANKT



    .



    .
    Foto
    Foto

    Foto





    Vrolijk Paasfeest


    <aImage and video hosting by TinyPic

    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipnugget die lijkt op George Washington verkocht voor 6.100 euro

    Kipnugget die lijkt op George Washington verkocht voor 6.100 euro


    Het silhouet van de nugget lijkt 'sprekend' op George Washington, vindt de vrouw.  

    Op de veilingsite eBay is een kipnugget verkocht die lijkt op de eerste Amerikaanse president, George Washington. Een onbekende koper had er 8.100 dollar voor over, omgerekend meer dan 6.100 euro. Dat melden Amerikaanse media.
     
    Een vrouw uit de Amerikaanse staat Nebraska vond de nugget in 2009 in een maaltijd van haar kinderen. Ze vroor het stukje kip in en besloot vorige maand het te verkopen.



    George Washington.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse prins veilt diamant uit geldnood

    Duitse prins veilt diamant uit geldnood

    De 'Beau Sancy'-diamant moet 1,5 tot 3 miljoen euro opbrengen

    De Pruisische prins Georg Friedrich laat een dure diamant veilen die al eeuwenlang in familiebezit is. De prins van het voormalige vorstenhuis kampt met geldgebrek, aldus de woordvoerster van de familie Hohenzollern. De diamant 'Beau Sancy' van bijna 35 karaat moet 1,5 tot 3 miljoen euro opbrengen bij een veiling op 15 mei in het Zwitserse Genève.

    Veilinghuis Sotheby's spreekt over een belangrijke historische edelsteen. "De steen is overgeleverd door de koninklijke families van Frankrijk, Engeland, Pruisen en het huis Oranje. De 'Beau Sancy' heeft de eer om getuige te mogen zijn van vele eeuwen Europese geschiedenis.''

    De steen werd eind 1500 gekocht door de Lord van Sancy. Hij verkocht hem in 1604 aan de Franse koning Henri IV. Toen die werd vermoord, verkocht zijn vrouw Maria de Medici de steen aan de Oranjes. De diamant belandde zo later in Engeland en Pruisen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.600 kilo brons voor beeld van Kai-Mook gestolen

    600 kilo brons voor beeld van Kai-Mook gestolen


    Inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag zeshonderd kilo brons gestolen uit een kunstatelier in Aalter. Het brons was bedoeld om in de Zoo van Antwerpen een standbeeld van het olifantje Kai-Mook te gieten en was zo'n 4.800 euro waard. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    Het was niet de eerste keer dat kunstenaar Bart Dujardin bronsdieven over de vloer kreeg. Twee weken geleden nog gingen dieven er al met 150 kilo vandoor.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laboratoriumhamburger kost 250.000 euro

    Laboratoriumhamburger kost 250.000 euro


    laboratoriumhamburger kost 250 000 euro

    Een hamburger van echt vlees, dat niet van een geslacht dier afkomstig is. Dat is het nieuwe kweekconcept van de Nederlandse professor Mark Post. Hij slaagde erin 'in vitro-vlees' te produceren.

    Het concept is min of meer simpel. Post nam cellen uit slachtafval van runderen. Liet die cellen uitgroeien tot dunne lapjes spierweefsel. Vermengde ze vervolgens met vet- en bloedcellen. Joeg er elektrische shocks door om het vlees 'malser' te maken en de juiste structuur te geen en liet daarna zo'n 3.000 lapjes opeen stapelen. Het eindresultaat? Een laboratoriumhamburger ter waarde van zo'n 250.000 euro.

    Topchef Heston Blumenthal van het Britse driesterrenrestaurant The Fat Duck zou de eer krijgen het stukje vlees te mogen klaarmaken. Volgens Post zal het in het begin nogal flets smaken en zal de structuur nog verbeterd moeten worden. Toch ziet hij in dergelijk gekweekt voedsel de toekomst. "Massaproductie zal de prijs van dergelijk gekweekt vlees danig doen dalen. Doordat de vraag naar vlees zo stijgt, zal het goedje anders een delicatesse worden, die enkel de allerrijksten kunnen betalen", aldus Post in een krant van Corelio.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie heeft 10 miljoen veil voor zeldzaamste diamant Australië?

    Wie heeft 10 miljoen veil voor zeldzaamste diamant Australië?


    De bekende Engels Australische mijnbouwgroep Rio Tinto heeft vandaag de 'Argyle Pink Jubilee' voorgesteld, een roze diamant van bijna 13 karaat. Volgens Rio Tinto is deze steen de meest zeldzame ooit gevonden in Australië. De waarde ervan wordt op minstens 10 miljoen dollar geschat.


    Het juweel van 12,76 karaat werd aangetroffen in een diamantmijn in Kimberley, in het westen van Australië. "Dit is de belangrijkste vondst ooit in Australië. 26 jaar hebben we gezocht naar een dergelijk exemplaar. Dit was mogelijk het eerste en het laatste", luidde het in een verklaring.

    De 'Argyle Pink Jubilee' lijkt op de 'Williamson Pink', een steen van 24 karaat die de Britse Queen Elizabeth, het staatshoofd van Australië, in 1947 als huwelijkscadeau kreeg. Of de pas opgegraven diamant naar een veilighuis gaat of naar een belangrijk staatshoofd, is nog niet duidelijk. De komende weken wordt het peperdure kleinood gepolijst in Perth. (hlnsydney/dea)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrische sigaret ontploft in mond van man die wilde stoppen met roken

    Elektrische sigaret ontploft in mond van man die wilde stoppen met roken



    In Florida is een man zwaargewond geraakt nadat een elektrische sigaret in zijn mond is ontploft. Het slachtoffer liep ernstige brandwonden op in zijn aangezicht en mist enkele tanden. Bij de explosie werd ook een deel van zijn tong weggerukt.

    Brandweercommandant Joseph Parker van het korps van Pensacola vermoedt dat het batterijtje van de sigaret is ontploft. De man was overgeschakeld op elektrische sigaretten omdat hij wilde stoppen met roken. De brandweerchef weet niet over welk merk van sigaret het gaat. Het slachtoffer wordt verzorgd in een brandwondencentrum in Alabama. (eb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander betaalt 2.100 euro voor eerste druk Suske & Wiske

    Nederlander betaalt 2.100 euro voor eerste druk Suske & Wiske

    nederlander betaalt 2 100 euro voor eerste druk suske wiske

    Een Nederlandse stripverzamelaar heeft via de veilingwebsite Catawiki 2.100 euro uitgegeven aan het eerste album van 'Rikki en Wiske'.

    'De avonturen van Rikki en Wiske' was in 1946 te koop voor 36 Belgische frank. In het verhaal treden tante Sidonia, Wiske, en haar oudere broer Rikki op.

    Rikki moest in het volgende album (Op het eiland Amoras) plaats ruimen voor Suske. Het personage van Rikki leek volgens bedenker Willy Vandersteen te veel op Kuifje.

    Er werden 7.000 exemplaren van de eerste uitgave van het album gedrukt, maar daarvan zijn er nog weinig in goede staat.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 miljoen euro voor schilderij van Van Gogh

    16 miljoen euro voor schilderij van Van Gogh

    16 miljoen euro voor schilderij van van gogh

    Niet minder dan 16 miljoen euro (10,1 miljoen pond) bracht een schilderij van Vincent van Gogh gisteravond op bij een veilig van Christie's in Londen. Dat maakte het veilinghuis zelf bekend.

    Het werk, met de titel Vue de l'Asile de la Chapelle de Saint-Rémy, maakte deel uit van de collectie van actrice Elizabeth Taylor.

    Het werk uit 1889 is één van de laatste doeken die Van Gogh schilderde. Taylor kreeg het in haar bezit in 1963, toen haar vader het schilderij voor 92.000 pond kocht. Vue de l'Asile hing tot haar dood in maart 2011 in de huiskamer van Liz Taylor in Bel Air.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijde zoektocht naar zanger die laagste noot haalt

    Wereldwijde zoektocht naar zanger die laagste noot haalt

    Een platenmaatschappij is een wereldwijde zoektocht gestart naar de zanger die de laagste noot kan zingen, een noot waarvan nooit gedacht werd dat die met de stem gehaald kon worden. Dat meldt de Britse zender BBC.

    Componist Paul Mealor heeft een stuk geschreven -De Profundis- waarin een lage mi staat beschreven. Die noot ligt zes halve tonen lager dan de laagste noot ooit beschreven in een koorwerk: een si mol van Rachmaninovs 'Vespers'.
     
    De zoektocht naar de basstem zal gebeuren via magazines en het internet. " 'De Profundis' vereist een rijke en krachtige stem, een stem die niet alleen beroert door zijn waarachtigheid, maar die ook elke vezel in het menselijke lichaam doet weergalmen doordat ze de laagste regionen van het vocale spectrum bespeelt", verwoordde Mealor de unieke prestatie.
     
    De laagste noot die tot nu toe gehaald werd met de stem, was een extreem lage fa kruis. De prestatie werd in 2010 uitgevoerd door een Amerikaanse buschauffeur en staat in het Guinness Book of Records.
    Componist Mealor schreef eerder al de Britse kersthit 'Wherever You Are', uitgevoerd door de Military Wives Choir. 'De Profundis (Out of the depths I cry to you, O Lord)' zou nog deze lente worden opgenomen. (belga/svm)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chileen steelt vijf ton gletsjerijs om ijsblokjes te maken

    Chileen steelt vijf ton gletsjerijs om ijsblokjes te maken

    In Chili is een man gearresteerd die vijf ton ijs heeft gestolen van de gletsjer Jorge Montt in Patagonië, een van de snelst krimpende gletsjers ter wereld. Dat meldt The Guardian. De dief maakte er ijsblokjes van en verkocht die vervolgens aan bars en restaurants in de Chileense hoofdstad Santiago.

    De zaak ging vorige vrijdag aan het rollen toen de Chileense politie in Santiago een koelwagen kon onderscheppen met aan boord een lading gletsjerijs ter waarde van 3.900 dollar (bijna 3.000 euro). De ijskoude vracht was bedoeld voor verschillende bars en restaurants in de hoofdstad.

    De chauffeur van de truck wordt beschuldigd van diefstal. Er volgt eventueel nog een klacht voor het beschadigen van nationaal erfgoed.

    De gletsjer Jorge Montt krimpt jaarlijks ongeveer 800 meter, zo stellen wetenschappers. Het is daarmee een van de snelst smeltende gletsjers ter wereld. Klimaatwijziging is de grote boosdoener, aldus wetenschappers. Maar ook andere oorzaken worden onderzocht. Met diefstal hielden zij echter geen rekening... (adha)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102-jarige mag naar kleuterklas

    102-jarige mag naar kleuterklas



    Een man van 102 jaar oud uit Retie heeft deze week een brief in de bus gekregen van vier kleuterschooltjes om te starten in de eerste klas. Een administratieve fout ligt aan de basis van het misverstand.
     
    In Retie krijgen kleuters geboren in 2009 een brief van de kleuterscholen in de bus. Bij het zoeken zijn wellicht alleen de twee laatste cijfers van het geboortejaar, 09, ingegeven. Op die manier kreeg ook de 102-jarige, geboren in 1909, de brief in de bus, schrijven de Concentrakranten. (belga/vsv)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigantische 'garnaal' zwemt in diepste delen van oceaan

    Gigantische 'garnaal' zwemt in diepste delen van oceaan

    Het leven in de diepste delen van de oceaan is nog altijd een mysterie. Nabij Nieuw-Zeeland is op zeven kilometer diepte een gigantisch schaaldier ontdekt.

    Dit vreemde wezen is een soort vlokreeft, maar dan een overmaatse versie ervan. Normaal worden de dieren ongeveer 2 tot 3 centimeter lang. Deze soort is tien keer groter. "Het is alsof we een kakkerlak van 30 centimeter zouden ontdekken", zegt Alan Jamieson, van de universiteit van Aberdeen. "Ik stopte en dacht: 'Wat voor iets is dat?' Deze vlokreeft is veel groter dan ik ooit mogelijk achtte."

    Een metalen val werd met een camera in het water gelaten in de 'Kermadec Trench'. Zeven exemplaren van deze vreemde dieren werden gevangen. Het grootste gevangen dier was 28 centimeter lang, maar de camera filmde een exemplaar van liefst 34 centimeter. Vlokreeften komen vaak voor in de diepste kloven van de oceaan, die tot 11 kilometer diep kunnen gaan.

    Deze soort werd al omgedoopt tot 'supergiants' toen enkele grote exemplaren in de jaren 80 nabij Hawaï gevangen werden. Voor Antarctica werden nadien nog vlokreeften van 10 centimeter gezien, maar deze ontdekking slaat wetenschappers met verstomming. "Het is niet te geloven dat zo'n groot dier al die tijd onopgemerkt is gebleven. Het zegt veel over onze kennis van het leven in de diepste habitat van Nieuw-Zeeland", zegt Dr. Ashley Rowden, van Niwa. (gb)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste hotdog ter wereld komt uit Vancouver

    Duurste hotdog ter wereld komt uit Vancouver

    Honderd dollar of zo'n 75 euro. Zoveel kost de duurste hotdog ter wereld. Die kan je verkrijgen in het restaurant DougieDog in het Canadese Vancouver. Niet zomaar een worstje tussen een broodje, die 'Dragon Dog', of wat had u gedacht?

    Neen, voor die somme gelds zit er zelfs Louis XIII-cognac in de braadworst. Dat is cognac van honderd jaar oud die zo'n 1.500 euro per fles kost. De Dragon Dog wordt verder met allemaal verse ingrediënten bereid. Zo vers, dat hij minstens twaalf uren op voorhand moet besteld worden. Het vlees is afkomstig van het Japanse runderras Wagye en wordt gebraden in olijfolie met truffel. Er komt ook verse kreeft en een pikante saus aan te pas.

    Restauranteigenaar Dougie Luv verpulvert het record van de huidige titelhouder in het Guinness-boek: de 'Haute Dog' (naar: Haute Cuisine) van het New Yorkse restaurant Serendipity 3. Daarvoor moet je 'slechts' een goede vijftig euro voor neertellen. (jv)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikanen vinden schat van 3 miljard op oceaanbodem

    Amerikanen vinden schat van 3 miljard op oceaanbodem

    Amerikaanse schattenjagers hebben in een Britse cargo een lading platina gevonden ter waarde van drie miljard dollar. De cargo werd tijdens de Tweede Wereldoorlog tot zinken gebracht, schrijft de Boston Globe.

    Het bedrijf Sub Sea Research heeft de SS Port Nicholson teruggevonden op de bodem van de oceaan op ongeveer 50 kilometer van de stad Provincetown (Massachusetts). Het vrachtschip voer van het Canadese Halifax naar New York toen het in 1942 getorpedeerd werd. Er kwamen vier opvarenden om, 87 werden gered.
     
    Sub Sea Research lokaliseerde de schat in 2009 dankzij een onderwaterrobot. Er zouden verspreid in het wrak zeker dertig kisten met platinastaven steken. Sinds het begin van het eerste decennium van deze eeuw zijn de prijzen van dit edelmetaal exponentieel gestegen.
     
    Mogelijk liggen op de zeebodem ook zowat 10 ton goud en enkele industriële diamanten, aldus Greg Brooks van Sub Sea Research. (belga/vsv)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingzus' van de 'Mona Lisa' ontdekt in Madrid

    Tweelingzus' van de 'Mona Lisa' ontdekt in Madrid

    In het Madrileense Museo del Prado is een "tweelingzus" van de beroemde "Mona Lisa" ontdekt. Volgens het Spaanse persbureau efe gaat het om een kopie van het wereldberoemde doek, dat gelijktijdig met het origineel in het atelier van Leonardo da Vinci werd geschilderd.

    Het doek heeft jaren in het Madrileense museum gehangen, zijn waarde is voorlopig nog niet geschat. Pas bij restauratiewerken werd vastgesteld dat het werk parallel met het origineel is ontstaan. De schilder is waarschijnlijk Andrea Salai of Francesco Melzi, twee van de beste leerlingen van da Vinci.
     
    Bij het restaureren werd vastgesteld dat de zwarte achtergrond van de kopie pas later werd aangebracht. Daaronder ontdekten de experten van het Prado de afbeelding van een Italiaans landschap, dat ook op het origineel is te zien. De kopie heeft bijna dezelfde maten als het origineel van de "Mona Lisa" en is eveneens in de zestiende eeuw ontstaan.

    Met de hulp van infraroodstralen werd vastgesteld dat de schilder bij zijn werk aan het doek dezelfde veranderingen heeft uitgevoerd als da Vinci bij het origineel. Dat toont aan dat beide werken simultaan zijn ontstaan. Zowel het Prado alsook het Louvre, waar zich het origineel bevindt, hebben de oorsprong van de kopie bevestigd, aldus efe onder aanhaling van de Madrileense pinakotheek. De kopie zal op 21 februari officieel voorgesteld worden. (belga/jv)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viool van muzikant die bleef spelen op zinkende Titanic mogelijk terecht

    Viool van muzikant die bleef spelen op zinkende Titanic mogelijk terecht

    Het kleine groepje muzikanten dat bleef spelen tot de Titanic naar de zeebodem zonk - het is één van de meest legendarische verhalen over het rampschip. De viool van de orkestleider zou echter nog steeds bestaan. Het nieuws wordt onder voorbehoud onthaald, maar het instrument zou één van de meest waardevolle ontdekkingen van de Titanic kunnen worden.

    Experts moeten nagaan of het instrument daadwerkelijk van orkestleider Wallace Hartley was. Samen met zijn collega's bleef de man op 15 april 1912 tot het bittere eind muziek spelen aan boord van het zinkende schip. Het lichaam van Hartley zou nadien uit het water gehaald zijn met de viool rond zich gebonden. Destijds werden de bezittingen teruggezonden naar Engeland waar ze tot op heden een mysterie bleven.

    Daarom besloot het veilinghuis Henry Aldridge & Son, bekend om voorwerpen uit de Titanic, de viool aan een onderzoek te onderwerpen. De huidige eigenaar is geen familie van Hartley en verklaart dat de viool naar de weduwe en verloofde van Hartley, Maria Robertson, gezonden werd. De kist van de viool droeg de initialen WHH en het instrument zelf zou een inscriptie gehad hebben die verwees naar de verloving van het koppel.

    De eigenaar weet nog niet of hij het instrument wil verkopen, maar volgens het veilinghuis zal die beslissing een stuk gemakkelijker zijn als bekend wordt of de viool zich echt aan boord van de Titanic bevond. In dat geval zal het instrument een fortuin waard zijn. (gb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze cape is gemaakt door 1 miljoen spinnen

    Deze cape is gemaakt door 1 miljoen spinnen

    Hoewel spinnen velen onder ons schrik aanjagen, kunnen we niet anders dan bewondering hebben voor hun prachtige weefsels. Een Engelse textielexpert vond het dan ook hoog tijd om daar op modegebied iets mee te doen. Met de spinsels van meer dan één miljoen gouden zijdespinnen liet Simon Peers deze prachtige, goudgele cape vervaardigen.

    Voor het ontwerp kreeg hij de hulp van designer Nicholas Godley, maar voor de uitwerking moesten ze een beroep doen op vele vrijwilligers.

    Met de hand
    Zij verzamelden elke dag duizenden 'Golden Silk Orbs'-spinnen, van wie ze de zijden spinsels onttrokken. Daarna werden de dieren, die in de bergen van Madagascar leven, terug in het wild vrijgelaten.

    De volledig natuurlijke goudkleurige zijdespinsels werden vervolgens met de hand geweven, volgens een eeuwenoud proces. Uiteindelijk duurde duurde het vier jaar voor de cape van bijna vier meter volledig af was.

    Uniek
    Versierd met afbeeldingen van de spin van vijf centimeter, gaat het om een uniek kledingstuk. Er werden namelijk nog maar weinig experimenten uitgevoerd met spinnenzijde en zelfs geen recente pogingen om er ook echt mee te weven.

    In 1709 probeerde de Franse Francois-Xavier Bon de Saint Hilaire dat als eerste. Hij maakte stof uit spinnenzijde door eerst de spinnencocon te koken, waarna hij de draden er met kammen uithaalde. Zo maakte hij sokken, handschoenen en wellicht een volledig kostuum voor Koning Louis XIV.

    Inspiratie
    Sinds 1900 werden er echter geen pogingen meer gedaan om het materiaal echt te weven. Toen werd enkele kledingstukken vervaardigd voor de Exposition Universelle in Parijs, maar die gingen helaas verloren.

    "Wij hopen dat onze cape een inspiratiebron kan zijn voor anderen", vertelde Peers bij de voorstelling van zijn unieke ontwerp. De cape wordt vanaf vandaag tentoongesteld in het Victoria & Albert Museum in Londen. Daar is ze te bezichtigen tot 5 juni. (lbs)

    Textielexpert Simon Peers, model Bianca Gavrilas en mode-ontwerper Nicholas Godley



    De cape is versierd met afbeeldingen van de spinnen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw trouwt met gebouw

    Vrouw trouwt met gebouw



    Babylonia rukte al uit met haar trouwjurk om te verhinderen dat haar bruidegom zou gesloopt worden. Foto Facebook

    Morgen wordt een bijzondere dag voor de Amerikaanse Babylonia Aivaz. Dan treedt zij namelijk in het huwelijk met een gebouw in haar woonplaats Seattle. Dat melden Amerikaanse media.

    Babylonia trouwt met een 107 jaar oud pakhuis om zo te voorkomen dat het zou gesloopt worden. Eerder protesteerde Aivaz al met zestien andere mensen voor behoud van het pand, maar dat mocht niet baten en dus gaat ze een stapje verder. "Als bedrijven dezelfde rechten kunnen hebben als mensen, dan geldt dat ook voor gebouwen'', aldus de aanstaande bruid.

    Honderden genodigden
    Eerder deze week werd al begonnen met de sloop van het pakhuis. Dit was het sein voor mevrouw Aivaz om in haar witte jurk naar het oude pand te stappen om te eisen dat het werk stil werd gelegd. Ze verzekerde dat het huwelijk door zou gaan. Op haar Facebook-pagina heeft Aivaz honderden mensen uitgenodigd. (eb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ier bouwt huis van miljard euro

    Ier bouwt huis van miljard euro



    De Ierse kunstenaar Frank Buckley in zijn eurobiljettenhuis.

    Een werkloze Ier bouwt een appartement van 1,4 miljard euro. Kunstenaar Frank Buckleyheeft versnipperde bankbiljetten gekregen van de Ierse drukkerij van eurobiljetten en verwerkte ze tot papieren bouwstenen. Die stenen vormen de basis voor zijn woning. "Je kunt veel zeggen over de euro, maar het is goed isolatiemateriaal", aldus de Ier.

    Versnipperde bankbiljetten werden verwerkt tot bouwstenen.

    Versnipperde bankbiljetten werden verwerkt tot bouwstenen. 

    Buckley noemt zijn woning een "monument voor de ,waanzin'' die in de afgelopen 10 jaar na de introductie van de gemeenschappelijke munteenheid in zijn land heerste. Het appartement is gebouwd in de lobby van een kantoorgebouw in Dublin dat vier jaar geleden werd opgeleverd, op het hoogtepunt van de vastgoedluchtbel, en sindsdien leegstond. "Mensen hebben miljarden uitgegeven aan gebouwen die nu niets meer waard zijn'', stelt Buckley. "Ik wilde iets creëren uit niets.''

    Goed isolatiemateriaal
    De kunstenaar betrok zijn appartement in december en is nog druk bezig met het plaatsen van een keuken. De muren en de vloeren zijn bedekt met bankbiljetten en het is binnen zo warm, dat Buckley slaapt zonder dekens. Aan de muren hangen foto's van munten en bankbiljetten.

    Ierland kampt sinds 2007 met een economische crisis. De 'Keltische Tijger' moest zelfs worden gered met financiële injecties van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.

    Ervaringsdeskundige
    Buckley ondervond de problemen aan den lijve. Hij kreeg op het hoogtepunt van de economische hoogtijdagen een hypotheek van 365.000 euro voor een huis in een buitenwijk van Dublin, terwijl hij geen stabiel inkomen had. Hij scheidde van zijn vrouw, die nog altijd in het pand woont dat nu nog maar zo'n 240.000 euro waard is. (rtr/eb)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contactlens voor olifant in dierentuin Amsterdam

    Contactlens voor olifant in dierentuin Amsterdam



    In de dierentuin van Amsterdam heeft de olifant Win-Thida gisteren een contactlens in haar linkeroog gekregen. Zij is daarmee de eerste olifant met dit optisch hulpmiddel in Europa, zo maakt dierentuin Artis vandaag bekend.
     
    De 44-jarige Aziatische olifant kampte met een beschadigd hoornvlies, vermoedelijk opgelopen door een tak in haar oog. Met behulp van een speciale oogarts voor dieren werd tijdens een ingreep van een uur de lens ingebracht. De ingreep is goed geslaagd en de wond op het hoornvlies kan nu goed genezen, aldus Artis. (anp/eb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)













    bloguez.com


     






    Lidmaatschapslogo van









    Gastenboek
  • Een fijne Zaterdag vriend
  • Lieve midweekgroetjes blogmaatje
  • Lieve groetjes Nikki
  • Fijne nieuwe week gewenst maatje
  • Wens je een fijne Zondag blogmaatje

    Klik op de muis voor berichtje toe te voegen. ( Je vind mij ook op nr.051 bij de Vrolijke bloggers )








    Klik op 
    Artist_ Lover om blog

    te bekijken.


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. Antwoordje verzekerd








    Foto

    Foto

    Foto





    Foto

    Foto

    Foto





    Foto





    Foto

    Foto

    Foto





    Welkom op mijn blog! en bedankt voor u bezoek
    Foto

    Foto





    .

    Foto

    Foto

    Foto





    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per dag
  • 02-06-2013
  • 30-05-2013
  • 28-05-2013
  • 22-05-2013
  • 18-05-2013
  • 16-05-2013
  • 15-05-2013
  • 13-05-2013
  • 09-05-2013
  • 02-05-2013
  • 26-04-2013
  • 21-04-2013
  • 17-04-2013
  • 15-04-2013
  • 14-04-2013
  • 13-04-2013
  • 12-04-2013
  • 11-04-2013
  • 20-03-2013
  • 16-03-2013
  • 12-03-2013
  • 10-03-2013
  • 07-03-2013
  • 04-03-2013
  • 01-03-2013
  • 28-02-2013
  • 27-02-2013
  • 21-02-2013
  • 19-02-2013
  • 13-02-2013
  • 12-02-2013
  • 06-02-2013
  • 01-02-2013
  • 27-01-2013
  • 20-01-2013
  • 19-01-2013
  • 10-01-2013
  • 09-01-2013
  • 08-01-2013
  • 07-01-2013
  • 04-01-2013
  • 20-12-2012
  • 19-12-2012
  • 18-12-2012
  • 13-12-2012
  • 11-12-2012
  • 10-12-2012
  • 04-12-2012
  • 26-11-2012
  • 23-11-2012
  • 19-11-2012
  • 14-11-2012
  • 13-11-2012
  • 12-11-2012
  • 26-10-2012
  • 22-10-2012
  • 19-10-2012
  • 18-10-2012
  • 15-10-2012
  • 08-10-2012
  • 01-10-2012
  • 27-09-2012
  • 26-09-2012
  • 13-09-2012
  • 27-08-2012
  • 23-08-2012
  • 22-08-2012
  • 21-08-2012
  • 20-08-2012
  • 13-08-2012
  • 08-08-2012
  • 20-07-2012
  • 18-07-2012
  • 17-07-2012
  • 14-07-2012
  • 13-07-2012
  • 11-07-2012
  • 26-06-2012
  • 25-06-2012
  • 12-06-2012
  • 09-06-2012
  • 06-06-2012
  • 05-06-2012
  • 04-06-2012
  • 31-05-2012
  • 24-05-2012
  • 18-05-2012
  • 16-05-2012
  • 12-05-2012
  • 09-05-2012
  • 06-05-2012
  • 02-05-2012
  • 25-04-2012
  • 21-04-2012
  • 15-04-2012
  • 12-04-2012
  • 08-04-2012
  • 07-04-2012
  • 06-04-2012
  • 05-04-2012
  • 03-04-2012
  • 01-04-2012
  • 29-03-2012
  • 28-03-2012
  • 23-03-2012
  • 17-03-2012
  • 14-03-2012
  • 12-03-2012
  • 08-03-2012
  • 07-03-2012
  • 06-03-2012
  • 05-03-2012
  • 03-03-2012
  • 22-02-2012
  • 16-02-2012
  • 09-02-2012
  • 08-02-2012
  • 05-02-2012
  • 04-02-2012
  • 03-02-2012
  • 02-02-2012
  • 01-02-2012
  • 28-01-2012
  • 25-01-2012
  • 22-01-2012
  • 19-01-2012
  • 17-01-2012
  • 16-01-2012
  • 14-01-2012
  • 12-01-2012
  • 11-01-2012
  • 10-01-2012
  • 06-01-2012
  • 05-01-2012
  • 03-01-2012
  • 30-12-2011
  • 28-12-2011
  • 26-12-2011
  • 24-12-2011
  • 20-12-2011
  • 16-12-2011
  • 15-12-2011
  • 14-12-2011
  • 11-12-2011
  • 06-12-2011
  • 02-12-2011
  • 30-11-2011
  • 28-11-2011
  • 27-11-2011
  • 24-11-2011
  • 21-11-2011
  • 20-11-2011
  • 18-11-2011
  • 16-11-2011
  • 15-11-2011
  • 14-11-2011
  • 07-11-2011
  • 04-11-2011
  • 03-11-2011
  • 02-11-2011
  • 31-10-2011
  • 28-10-2011
  • 21-10-2011
  • 18-10-2011
  • 16-10-2011
  • 13-10-2011
  • 12-10-2011
  • 11-10-2011
  • 09-10-2011
  • 08-10-2011
  • 06-10-2011
  • 05-10-2011
  • 04-10-2011
  • 01-10-2011
  • 30-09-2011
  • 29-09-2011
  • 28-09-2011
  • 27-09-2011
  • 26-09-2011
  • 25-09-2011
  • 23-09-2011
  • 19-09-2011
  • 17-09-2011
  • 13-09-2011
  • 10-09-2011
  • 09-09-2011
  • 08-09-2011
  • 07-09-2011
  • 06-09-2011
  • 04-09-2011
  • 02-09-2011
  • 01-09-2011
  • 31-08-2011
  • 30-08-2011
  • 27-08-2011
  • 21-08-2011
  • 20-08-2011
  • 19-08-2011
  • 17-08-2011
  • 16-08-2011
  • 14-08-2011
  • 12-08-2011
  • 11-08-2011
  • 08-08-2011
  • 05-08-2011
  • 04-08-2011
  • 31-07-2011
  • 29-07-2011
  • 28-07-2011
  • 27-07-2011
  • 26-07-2011
  • 24-07-2011
  • 22-07-2011
  • 20-07-2011
  • 18-07-2011
  • 17-07-2011
  • 16-07-2011
  • 14-07-2011
  • 13-07-2011
  • 12-07-2011
  • 11-07-2011
  • 10-07-2011
  • 08-07-2011
  • 07-07-2011
  • 06-07-2011
  • 05-07-2011
  • 04-07-2011
  • 02-07-2011
  • 01-07-2011
  • 29-06-2011
  • 28-06-2011
  • 27-06-2011
  • 25-06-2011
  • 24-06-2011
  • 23-06-2011
  • 22-06-2011
  • 21-06-2011
  • 20-06-2011
  • 18-06-2011
  • 17-06-2011
  • 16-06-2011
  • 15-06-2011
  • 14-06-2011
  • 13-06-2011
  • 06-06-2011
  • 05-06-2011
  • 04-06-2011
  • 03-06-2011
  • 02-06-2011
  • 01-06-2011
  • 31-05-2011
  • 30-05-2011
  • 29-05-2011
  • 28-05-2011
  • 27-05-2011
  • 25-05-2011
  • 24-05-2011
  • 23-05-2011
  • 20-05-2011
  • 19-05-2011
  • 18-05-2011
  • 17-05-2011
  • 16-05-2011
  • 15-05-2011
  • 14-05-2011
  • 13-05-2011
  • 12-05-2011
  • 11-05-2011
  • 10-05-2011
  • 09-05-2011
  • 07-05-2011
  • 06-05-2011
  • 05-05-2011
  • 04-05-2011
  • 03-05-2011
  • 01-05-2011
  • 29-04-2011
  • 28-04-2011
  • 27-04-2011
  • 26-04-2011
  • 25-04-2011
  • 24-04-2011
  • 23-04-2011
  • 22-04-2011
  • 15-04-2011
  • 14-04-2011
  • 13-04-2011
  • 12-04-2011
  • 11-04-2011
  • 10-04-2011
  • 09-04-2011
  • 07-04-2011
  • 05-04-2011
  • 04-04-2011
  • 01-04-2011
  • 31-03-2011
  • 30-03-2011
  • 28-03-2011
  • 26-03-2011
  • 25-03-2011
  • 24-03-2011
  • 23-03-2011
  • 21-03-2011
  • 18-03-2011
  • 17-03-2011
  • 14-03-2011
  • 11-03-2011
  • 10-03-2011
  • 09-03-2011
  • 08-03-2011
  • 07-03-2011
  • 06-03-2011
  • 05-03-2011
  • 04-03-2011
  • 03-03-2011
  • 02-03-2011
  • 01-03-2011
  • 28-02-2011
  • 26-02-2011
  • 25-02-2011
  • 24-02-2011
  • 23-02-2011
  • 22-02-2011
  • 21-02-2011
  • 19-02-2011
  • 18-02-2011
  • 17-02-2011
  • 16-02-2011
  • 15-02-2011
  • 14-02-2011
  • 13-02-2011
  • 12-02-2011
  • 11-02-2011
  • 10-02-2011
  • 09-02-2011
  • 08-02-2011
  • 07-02-2011
  • 06-02-2011
  • 05-02-2011
  • 04-02-2011
  • 03-02-2011
  • 02-02-2011
  • 01-02-2011
  • 31-01-2011
  • 30-01-2011
  • 29-01-2011
  • 27-01-2011
  • 26-01-2011
  • 25-01-2011
  • 24-01-2011
  • 23-01-2011
  • 21-01-2011
  • 20-01-2011
  • 19-01-2011
  • 18-01-2011
  • 17-01-2011
  • 15-01-2011
  • 14-01-2011
  • 13-01-2011
  • 12-01-2011
  • 11-01-2011
  • 10-01-2011
  • 08-01-2011
  • 07-01-2011
  • 06-01-2011
  • 05-01-2011
  • 04-01-2011
  • 03-01-2011
  • 02-01-2011
  • 31-12-2010
  • 30-12-2010
  • 29-12-2010
  • 28-12-2010
  • 27-12-2010
  • 25-12-2010
  • 24-12-2010
  • 23-12-2010
  • 22-12-2010
  • 21-12-2010
  • 20-12-2010
  • 18-12-2010
  • 17-12-2010
  • 16-12-2010
  • 15-12-2010
  • 14-12-2010
  • 13-12-2010
  • 12-12-2010
  • 11-12-2010
  • 10-12-2010
  • 09-12-2010
  • 08-12-2010
  • 07-12-2010
  • 06-12-2010
  • 05-12-2010
  • 04-12-2010
  • 03-12-2010
  • 02-12-2010
  • 01-12-2010
  • 30-11-2010
  • 29-11-2010
  • 28-11-2010
  • 27-11-2010
  • 26-11-2010
  • 25-11-2010
  • 24-11-2010
  • 23-11-2010
  • 22-11-2010
  • 21-11-2010
  • 20-11-2010
  • 19-11-2010
  • 18-11-2010
  • 17-11-2010
  • 16-11-2010
  • 15-11-2010
  • 14-11-2010
  • 13-11-2010
  • 12-11-2010
  • 11-11-2010
  • 10-11-2010
  • 09-11-2010
  • 08-11-2010
  • 07-11-2010
  • 06-11-2010
  • 05-11-2010
  • 04-11-2010
  • 03-11-2010
  • 02-11-2010
  • 01-11-2010
  • 31-10-2010
  • 30-10-2010
  • 29-10-2010
  • 28-10-2010
  • 27-10-2010
  • 26-10-2010
  • 25-10-2010
  • 24-10-2010
  • 23-10-2010
  • 22-10-2010
  • 21-10-2010
  • 20-10-2010
  • 19-10-2010
  • 18-10-2010
  • 17-10-2010
  • 16-10-2010
  • 15-10-2010
  • 14-10-2010
  • 13-10-2010
  • 12-10-2010
  • 11-10-2010
  • 10-10-2010
  • 09-10-2010
  • 08-10-2010
  • 07-10-2010
  • 06-10-2010
  • 05-10-2010
  • 04-10-2010
  • 03-10-2010
  • 02-10-2010
  • 01-10-2010
  • 30-09-2010
  • 29-09-2010
  • 28-09-2010
  • 27-09-2010
  • 26-09-2010
  • 25-09-2010
  • 24-09-2010
  • 23-09-2010
  • 22-09-2010
  • 21-09-2010
  • 20-09-2010
  • 19-09-2010
  • 18-09-2010
  • 17-09-2010
  • 16-09-2010
  • 15-09-2010
  • 14-09-2010
  • 13-09-2010
  • 12-09-2010
  • 11-09-2010
  • 10-09-2010
  • 09-09-2010
  • 08-09-2010
  • 07-09-2010
  • 06-09-2010
  • 05-09-2010
  • 04-09-2010
  • 03-09-2010
  • 02-09-2010
  • 01-09-2010
  • 31-08-2010
  • 30-08-2010
  • 29-08-2010
  • 28-08-2010
  • 27-08-2010
  • 26-08-2010
  • 25-08-2010
  • 24-08-2010
  • 23-08-2010
  • 22-08-2010
  • 21-08-2010
  • 20-08-2010
  • 19-08-2010
  • 18-08-2010
  • 17-08-2010
  • 16-08-2010
  • 15-08-2010
  • 14-08-2010
  • 13-08-2010
  • 12-08-2010
  • 11-08-2010
  • 10-08-2010
  • 09-08-2010
  • 08-08-2010
  • 07-08-2010
  • 06-08-2010
  • 05-08-2010
  • 04-08-2010
  • 03-08-2010
  • 02-08-2010
  • 01-08-2010
  • 31-07-2010
  • 30-07-2010
  • 29-07-2010
  • 28-07-2010
  • 27-07-2010
  • 26-07-2010
  • 25-07-2010
  • 24-07-2010
  • 23-07-2010
  • 22-07-2010
  • 21-07-2010
  • 20-07-2010
  • 19-07-2010
  • 18-07-2010
  • 17-07-2010
  • 16-07-2010
  • 15-07-2010
  • 14-07-2010
  • 13-07-2010
  • 12-07-2010
  • 11-07-2010
  • 10-07-2010
  • 09-07-2010
  • 08-07-2010
  • 07-07-2010
  • 06-07-2010
  • 05-07-2010
  • 04-07-2010
  • 03-07-2010
  • 02-07-2010
  • 01-07-2010
  • 30-06-2010
  • 29-06-2010
  • 28-06-2010
  • 27-06-2010
  • 26-06-2010
  • 25-06-2010
  • 24-06-2010
  • 23-06-2010
  • 22-06-2010
  • 21-06-2010
  • 20-06-2010
  • 19-06-2010
  • 18-06-2010
  • 17-06-2010
  • 16-06-2010
  • 15-06-2010
  • 14-06-2010
  • 13-06-2010
  • 12-06-2010
  • 11-06-2010
  • 10-06-2010
  • 09-06-2010
  • 08-06-2010
  • 07-06-2010
  • 06-06-2010
  • 05-06-2010
  • 04-06-2010
  • 03-06-2010
  • 02-06-2010
  • 01-06-2010
  • 31-05-2010
  • 30-05-2010
  • 29-05-2010
  • 28-05-2010
  • 27-05-2010
  • 26-05-2010
  • 25-05-2010
  • 24-05-2010
  • 23-05-2010
  • 22-05-2010
  • 21-05-2010
  • 20-05-2010
  • 19-05-2010
  • 18-05-2010
  • 17-05-2010
  • 16-05-2010
  • 15-05-2010
  • 14-05-2010
  • 13-05-2010
  • 12-05-2010
  • 11-05-2010
  • 10-05-2010
  • 09-05-2010
  • 08-05-2010
  • 07-05-2010
  • 06-05-2010
  • 05-05-2010
  • 04-05-2010
  • 03-05-2010
  • 02-05-2010
  • 01-05-2010
  • 30-04-2010
  • 29-04-2010
  • 28-04-2010
  • 27-04-2010
  • 26-04-2010
  • 25-04-2010
  • 24-04-2010
  • 23-04-2010
  • 22-04-2010
  • 21-04-2010
  • 20-04-2010
  • 19-04-2010
  • 18-04-2010
  • 17-04-2010
  • 16-04-2010
  • 15-04-2010
  • 14-04-2010
  • 13-04-2010
  • 12-04-2010
  • 11-04-2010
  • 10-04-2010
  • 09-04-2010
  • 08-04-2010
  • 07-04-2010
  • 06-04-2010
  • 05-04-2010
  • 04-04-2010
  • 03-04-2010
  • 02-04-2010
  • 01-04-2010
  • 31-03-2010
  • 30-03-2010
  • 29-03-2010
  • 28-03-2010
  • 27-03-2010
  • 26-03-2010
  • 25-03-2010
  • 24-03-2010
  • 23-03-2010
  • 22-03-2010
  • 21-03-2010
  • 20-03-2010
  • 19-03-2010
  • 18-03-2010
  • 17-03-2010
  • 16-03-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 13-03-2010
  • 12-03-2010
  • 11-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 07-03-2010
  • 06-03-2010
  • 05-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 28-02-2010
  • 27-02-2010
  • 26-02-2010
  • 25-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 21-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 15-02-2010
  • 14-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 10-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 28-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 25-01-2010
  • 24-01-2010
  • 23-01-2010
  • 22-01-2010
  • 21-01-2010
  • 20-01-2010
  • 19-01-2010




    .

    Foto

    Foto




    .

    Foto

    Foto

    Foto




    .

    Foto

    Foto

    Foto




    .

    Foto

    Foto

    Foto




    .




    .



    bloguez.com








    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!