als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
09-12-2011
Vandaag staat er stoofvlees met westmalle-bier
Op het menu....
Gisteren al een grote pak boeuf-bourgion-vlees uit de diepvries geplukt en op het gemakske laten ontdooien, deze morgen om een uur of 9 begonnen met de mooie stukken vlees aan te braden, ui te snijden en een grote fles west-malle trapist open te trekken... aangebraden vlees, glazig gebakken ajuin, laurier, peper,zout, een paar goeie sneden brood ruim besmeerd met mosterd.... en laurierblaadjes in zo een gietijzeren kastrol gekieperd, deksel erop en huppekee, op de houtstoof, laten stoven tot vanavond...met frietjes..... Theo kijkt er al naar uit... want voor onze boerderijperikelen, gingen we regelmatig naar de paterkes in westmalle stoofvlees smullen, ( wel niet met frietjes, omdat ze dat daar niet serveren,ze vallen dan in een ander btw-stelsel vallen)met brood...... Mijn grootmoeders versie was met bruin tafelbier..... maar de iets ofwat zoete toets... hebben wij niet zo graag... met westmalle of desnoods Leffe geeft dit een iets bitterdere smaak, waar wij zo gek op zijn......ik heb in elk geval een dubbele portie klaargemaakt..... meschien vries ik het in om binnen een paar dagen lekker met een boterham op te smiekelen,
Reacties op bericht (1)
18-01-2012
stoofvlees
Wat ook lekker is: i.p.v. bruin brood met mosterd: ontbijtkoek en eventueel dun gesneden winterpeen en een paar zilveruitjes toevoegen.
Krijg er water van in mijn mond!
18-01-2012 om 19:23
geschreven door Liesbeth Oosterom