Toen onze opa onze camionette ging instappen, was hij maar stillekes, en bleekskes.... ik had er eigenlijk geen goed oog in... ( ik dacht, hij ziet het waarschijnlijk niet zitten om bij ons in frankrijk te logeren) ... Gisteren heeft hij lekker lang geslapen, en daarna hebben we hem vertroetelt met koffie en tegen dat het bijna noen was heb ik eitjes met spek gebakken, een eeuwen-oud gerecht, dat toch nog altijd overheerlijk smaakt, door de smaak van toen en het simpele van het gerecht.... Hij wou dus meehelpen... maar eigenlijk wou ik dat hij eerst tot rust kwam.... en terug wat kleur krijgt.... Opa is nu toch al een hele tijd op zijn eentje , omdat oma overleden is, en als je op je eentje door het leven moet... en je zit in je zetel te tobben, is dat voor niets goed....
Omdat de deur tussen de keuken en de gang in de weg stond heeft Theo die buiten gelegd op schragen... en zou ik die dus verder onder handen nemen, zodra ik klaar was met mijn pruts-karwei aan de ramen... maar opa heeft hiervan gebruikt gemaakt en is samen met theo dus begonnen met het beslag eraf te halen... en zoals ik al eerder schreef, theo zag er een geweldige beest op zitten, omdat dit niet van de poes is... alles zat echt vast geklonken en omdat de deur eeuwen oud is toch wel fragile....
Dan lekker gebbqt... natuurlijk met de nodige natjes... Opa flapte deruit " mensen hier wordt je 1000 jaar, het is hier zalig"en dan om een uur of elf douchen en gaan slapen... het mannevolk is nog eventjes bij mekaar gaan zitten in de nieuwe kamer... en onder mekaar nog wat aan het babbelen geweest... over de methode die wij, en ik ( verven) gebruiken om de zaak te renoveren, restaureren.....Op verzoek van Theo ga ik onze pa vandaag trakteren op een verse brioche... ( is niet zo gekend in Nederland, naar het schijnt, en bij ons noemen ze het koekebrood)
Mijn mannevolk ligt nog op 1 oor en ik heb het rijk voor mezelf.....
vandaag staat er planken schaven op het programma omdat Opa en Theo luiken gaan maken voor het gelijkvloers
Op mijn menu.... gehakt uit de diepvries tevoorschijn toveren, (want vandaag is het chili-con-carne) dan de ramen verder afwerken.... en de deur verder restaureren
Het is al een hele aangename temperatuur en ze zouden er vandaag nog een schepke bovenop doen, volgens de meteo die Theo altijd raadpleegd
|