|
Een goeie pennevriendin... vele jonger dan mezelf.... maar echt goeie maatjes, omdat we eigenlijk, feitelijk bijna identieke gedachten hebben.... ( ik wou dat ze mijn dochter was)
Mama zijnde van 5 kindjes ( en het zesde onderweg) is het een hele kunst om alles reilend en zeilend te maken en te houden.... Ik denk in alle bescheidenheid, dat je dan de titel van TOP-manager verdient.... Thuis blijven, en alles beredderen .De bewuste keuze om zelf thuis les te geven (dit wordt natuurlijk door officiële zijde gecontroleerd, je moet het maar doen !!!!!) ook de financiële kant... en er een punt van maken dat alles vers moet zijn( zelf brood bakken, groenten uit eigen tuin enzovoort ).. chapeau!!!!.....
Van haar heb ik ook een lekker recept gekregen om appeljam te maken.... door tijdsdruk heb ik het nog niet vertaald, maar het is echt heerlijk op vers gebakken brood, en ook om je zelfgebakken appeltaarten af te glazuren.....
Hier komt he recept ...
4 cups of apples, peeled and diced
1 1/2 Tbsp of lemon juice
1 tsp cinnamon
1/4 tsp nutmeg
1/4 tsp ginger
4 cups white sugar
1 cup brown sugar
1 box of dry pectin
1 tsp butter
6 or 7 250ml canning jars and 6 or 7 two-piece snap lids
You will also need a hot water canner with rack. If you don't have one and don't pl
|