En omdat we toch gans de dag hout stoken in de winter ( het is eigenlijk geen kookvuur/cuisiniére) Maar een vuur waar wel een kookpot of twee kan opstaan... plus nog wel een waterketel op zijn vlaams een moor....
ga ik er deze winter toch weer duchtig gebruik van maken, ondertussen leren we natuurlijk bij hoe je zuinig je kan stoken met hout, hoe je de kachel zachtjes laat doorbranden s'nachts... en ze daarna door ev
entjes op te porren en wat lichte houtsoorten op te gooien de zaak terug duchtig aan de praat kan krijgen.... jaja ... we leren het, het boeren leven.
Om verder te gaan, je kan lekker stoofvlees maken in zo een loeizware gietijzeren kookpot, en soep....smaakt echt héél anders dan dat je gewoon gekookt op gas/electriciteit... ( echt waar !!)
Ook de bolognesesaus zo klaar gemaakt , is vele intenser... enfin... dat zijn de voordelen, na al de verschrikkelijke nadelen die ik momenteel nog moet ondergaan...En mijn heuse echte cuisiniére op hout staat in de andere boerderij , waar we nu ook officiëel eigenaar van zijn .... dat was nodig voor parking en voor een groententuin, wij hadden eigenlijk gedacht om de ruïne aan de overkant te kopen, maar omdat de eigenaar wist dat we eigenlijk wanhopig op zoek waren naar een beetje grond voor parking, wou die er zware munt uitslaan.... en wij zijn lief!!!, goed voor iedereen!!!! maar niet achterlijk of gek!!!!... dus dat feest ging niet door!!!!, de nu ex-buurman heeft mij zijn hoevetje aangeboden voor een hele schappelijke prijs.... omdat hij de jaloezie van zijn dorpsgenoten en inwijkelingen voor bekeken hield.... en weg wou... alles is zonder malafide rotzooi gebeurt... wij waren vragende partij, hij biedende we hebben er beiden een goeie deal mee gemaakt .Wat er ook gebeurt we hebben parking, super-veilig want de auto's kunnen overdekt staan... achter slot en grendel !!! Dit geeft natuurlijk een grote meerwaarde aan onze toch al grote hoeve.... (Dit even als kanttekening, want daar gaat het eigenlijk niet om )
Ik heb nu een recept in handen gekregen om kip op zijn indiaans klaar te maken....
Mij zoektocht ... naar lekkere sudderreceptjes.... begint vruchten af te werpen.... oorspronkelijk is het recept met rijst, maar ik denk van er ebly bij te geven ....
Slow Cooker Indian Chicken Stew ingredients
Nonstick cooking spray
2
pounds skinless, boneless chicken thighs, cut into 1-inch pieces
1/2
cup onion, chopped (1 medium)
3
cloves garlic, minced
5
teaspoons curry powder
2
teaspoons ground ginger
1/2
teaspoon salt
1/4
teaspoon ground black pepper and/or cayenne pepper
2
15 ounce can garbanzo beans (chickpeas), rinsed and drained
2
14 1/2 ounce can diced tomatoes, undrained
1
cup chicken broth
1
bay leaf
2
tablespoons lime juice
1
9 ounce package fresh spinach (optional)
4
cups hot cooked rice (optional)
|