Deze avond is het lasagne... en als bijgerecht heb ik witloof... maar dan met een experiment van mijne kant... fijngesneden gezouten spekjes lekker krokant uitbakken, en daar dan een grote fijngesneden ajuin( ringen) bijgooien en laten glazig bakken met een bruin randje... lekker op smaak brengen met sambal of harissa laten afkoelen tot het lauw is, ondertussen heb je de stronkjes witloof al in redelijke grove stukjes gesneden en in een grote kom gedaan, als het ui/spekmengsel niet meer gloeiend heet is, ze onder het witloof mengen... en daar dan een goeie klad mayonaise bij scheppen goed omhusselen, en koel wegzetten zodat alles lekker ingetrokken is, ik gebruik uiteraard zelf gemaakte mayonaise, zonder suiker of zoetstof, omdat ik niet echt verkikkerd ben op al dat zoet gedoe op mijn friet, of bv een vishapje.... maar voor 1 keertje zou het kunnen dat de hollandse mayonaise hier ook bij past....
Ik denk dat het groenten gerechtje het ook prima zou doen op een bbq... of gewoon zo.... met een gepocheerd eitje en aardappelpuree, ebly of gebakken aardappeltjes .
Ik ben nieuwsgierig of Theo het zal lusten... ik vind het in elk geval geslaagd van smaak
|