als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
17-02-2013
druivenconfituur
Ingrediënten
1,5 kg druiven
1 kleine citroen
1,25 kg suiker
Benodigdheden
Wijde pan
Fruitpers
Zeef
Lege confituurpotjes
Bereiding Pel de druiven en ontpit ze. Vang het sap dat daarbij vrijkomt op. Doe de druiven, zonder toevoeging van water, in een wijde pan. Breng ze onder voortdurend roeren aan de kook. Temper daarna de warmtebron en laat alles inkoken tot er niet meer dan twee derde van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven. Pers intussen de citroen uit en zeef het sap. Voeg 2 eetlepels citroensap en de suiker aan de ingekookte massa toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de confituur daarna nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Vul de zorgvuldig schoongemaakte potjes met de confituur. Plaats ze tijdens het vullen op een natgemaakte en dubbelgevouwen doek of zet ze op een houten plank. Sluit de potjes luchtdicht af.
Winifred zegt: Deze druivenconfituur is 6 tot 8 maanden houdbaar, mits bewaard op een koele, droge en donkere plaats. Kies uitsluitend zoete tafeldruiven, het liefst Belgische want die zijn niet behandeld. Druiven waarvan wijn gemaakt wordt lenen zich minder goed voor het maken van confituur. Wanneer je dat toch wilt doen, moet je per kilogram druiven ook 1 kilogram suiker gebruiken. In dat geval kun je het toevoegen van citroensap achterwege laten.
Onze tip: Indien je het ontpitten van druiven een lastig en overbodig werkje vindt kan je voor pitloze druiven kiezen.
Uit het boek van Winiefred: Confituur van Winiefred buitengewoon lekker
Uitgever: Davidsfonds Leuven. Boek bestellen? Klik hier
Reacties op bericht (1)
18-02-2013
oef
dag Myriam, ik kreeg al schrik...wou vanmorgen, na enige tijd afwezigheid en verlof komen lezen op je blogje, maar...ik kreeg alleen een wit blad...2x opnieuw geprobeerd en telkens wit blad...Gelukkig is nu alles in orde, want het zou zonde zijn van je vele werk dat je blogje zo maar weg zou zijn he.
Dat recept van druivenkonfituur zal zeker en vast lekker zijn als het van deze dame komt. Zij is met de natuur geboren en kent heel wat kneepjes over planten en kruiden voor de gezondheid. Ik heb de eer gehad nog samen met haar te mogen werken...
Ik neem de tijd om al wat je hier neergepend hebt uitvoerig te komen lezen en dan hoor je nog van mij. dikke knuff en lieve groet. Cécile