Ik heb dus nog een tweede patison geoogst en tegelijkertijd gekookt met de anderen want hoe kan ik nu in godsnaam te weten komen hoe een patison zich gedraagt na ingevrozen te zijn, en terug ontdooit ... dus ik heb een vrucht en patisonsaus op geofferd om mijn nieussgierigheid te beantwoorden, ik ga die een week of wat ingevrozen laten en dan ontdooien....
Om te zien of ik dit later nog kan gebruiken !!! ..... ( het zou natuurlijk een hele uitkomst zijn.... om de vele vruchten toch op een sierlijke manier te gebruiken , in de plaats van in stukken gesneden voor de soep !!! Ik heb voor verschillende malen een vlees/groenten-ragout gemaakt... zodat ik gemakkelijk een maaltijd op tafel kan toveren bij een onverwachtse drukke dag !!
en toen die saus in portie's stond af te koelen .... naar de winkel om stopverf !
Wij zijn zo bezeten om alles zov authentiek mogelijk te restaureren dat we dus stopverf gebruiken... om kleine foutjes in het houtwerk te herstellen, ( de mannen van vroeger waren belange nog zo dom niet )
Zo .. nu eerst de afgekoelde portie's in de vriezer steken ( we hebben trouwens deze morgen alles verstouwd naar de tweede zodat de eerste kist lekker kan ontdooien en uitgewassen kan worden !
en dan petouters schellen, want het is frietjestijd... ik heb rundsvet meegebracht zodat we eindelijk ouderwetse lekkere vlaamse frietjes kunnen smullen... ( dat was het enige goeie dat we nog in antwerpen hadden en hier niet !!) Blanc de boeuf.... dat vind je hier niet ... en ze weten niet wat ze missen !!!! Theo laat er het vissen voor hahahaha.... alhoewel ik zijn liefhebberij niet wil afpakken want hij heeft het dubbel en dik verdient !
|