Daar wil ik mee zeggen, dat diegene die zelf geen aardappelen telen thuis, om wat voor reden dan ook !!
diep in de portemonai zullen moeten tasten voor onze petatjes dit jaar, alles is veel te laat gestart... en ondanks dat ik gelijk kreeg over de overvloed van groenten en fruit, zijn de aardappelen veel te laat de grond in gegaan, door de hele lange winter... en die hebben echt wel hun tijd nodig om te groeien !!
dus zal ikzelf daar een mouw aanpassen en dikwijls graan, macaroni,spagheti of spätsele op tafel zetten, ik heb het al zien liggen in de winkels maar wist begot niet wat of het was, laat staan wat je daarbij moet eten, ondertussen ben ik als crieuzeneus, toch al wat slimmer geworden en ga ik die 1 van deze dagen zelf maken, en dan bedoel ik de spätsele zelf hoor ... samen met een varkensmignonette en een verse champignonnesaus moet dat verduveld lekker zijn !!!
De oude duitse methode is met een soort plankjes maar tegenwoordig hebben ze ook een spätsele pers !!en ik heb zoiets, ik gebruik dat als ik verse kroketjes maak... om de aardappelen tot puree te knijpen !!
De deuren zijn eigenlijk zo goed als klaar om in de grondverf te worden gezet , maar het is onnoemelijk warm.... Dat zal een zaak voor s'morgens zijn als het nog niet loeiend heet is....
Veel van de tomaten beginnen in de plaats van groen geel uit te slaan, dus dan zitten we op de goeie weg, mijn boterbonen zijn enorm mooi hoog goeie dikke struiken met massaal veel bloemmekes, gho ik brand van ongeduld !!!Ik denk dat ik blij mag zijn dat ik een tweede kistdiepvries heb aangeschaft !!
|