Lekker gegeten .. De Eend, gewoon klaargemaakt in de oven, de spruitjes met spekskes en kastanjes...erwtjes en worteltjes , de schorseneren en de rozemarijn aardappeltjes gebakken in ganzevet.... Het was allemaal om ter lekkerder...
Het desert was licht en luchtig en we hebben zonder blikken of blozen er elk twee soldaat gemaakt....
Vandaag gaan we dus de kliekskes oppeuzelen, van de eend schiet echt niet veel over, maar ik had nog wat van het gebraad over van eergisteren, samen met de kleine kliekjes van de groenten zal dit ook weer héél lekker zijn, Theo stond verstomd van de hele lekkere smaak van het aardappelgerecht... (ik wijd dit aan de lekkere vlaamse petatten en uteraard de smaken van de andere ingredïenten die ik hiervoor gebruikt heb) koken is niet moeilijk je moet het alléén niet als werken beschouwen, maar als hobby beoefenen, al hetgeen je der in steekt komt er ook uit, sta je wat in je kookpot tegen je goesting te stampen en te smossen, dan komt er ook een indermaats prakje op tafel.... maar als je kookt met veel plezier en toewijding, kan je van de goedkoopste prul een feestmaal bereiden, en dat zal niet langer duren, dan het hetgeen ervoor werd aangehaalt....
Vandaag lekker op ons gemakske !! gezellig met mekaar de dag doorbrengen..... ( dat was verleden jaar en twee jaar geleden wel anders, dus je kan wel begrijpen , dat we nu dubbel genieten,) we hebben daar echt niemand anders voor nodig
We hebben ondertussen met de buurtjes onze lekkere klaargemaakte menuutjes verwisseld !! Dat is toch héél fijn, dat je zo met mekaar kan opschieten !!
|