en na een half uurtje terug aan de slag!! we gaan de trap in mekaar steken !! .. maar eerst ons eten laten zakken...
Ik heb de lekkere maaltijd bereid ... van de overschotten, de gekookte aardappelen ( van 2Xoverschotjes ) lekker gebakken met een speciale kruidenmengeling, heerlijk tesamen met de lookolie en het ganzevet... zijn het geen gewone gebakken petatjes, het is echt dat ietsje meer !! ... ook de geur is echt verleidelijk !!en dan de het pruttelpotje van runds met erwtjes en worteltjes !! Het was echt weer fantastisch!!
Dat zulke eenvoudige ingredïenten zo hemels kunnen smaken is soms een raadsel !!
Doordat ik de nog licht vervrozen erwtjes pas een goed half uurtje bij het reeds uren staan pruttelen rundsvlees wordt gevoegd ( eigenlijk soepvlees met een been ) is de zaak helemaal niet platgekookt zoals in blik !! en na dat half uur is ook al het vocht in de erwtjes in getrokken zodat je echt niets van de pure smaak verloren gaat !! In elk geval die rundsvlees combinatie zal nog dikwijls op het programma staan, maar ook het varkensgebraadje met de woksaus !! Pfff het is allemaal zo lekker dat je eigenlijk niet kan kiezen !! je moet al een grote domoor zijn om iets uit de pruttelpot te laten mislukken !!
En het is echt voor mij een groot raadsel waarom in de vlaanders deze methode nog zo onbekend is !! als bourgondische genieters !! gekend zijnde !!
Het is dus echt ook nog eens tijdsbesparend, energiebesparend ( er is ook geen filet mignon, of chateau -Briand nodig om heerlijke vleesgerechten op tafel te zetten, integendeel )
|