Gelukkig alle planten hebben dus hun voorraadje vitamientjes gekregen zodat ze vollop aan de lentegroei kunnen beginnen, in huis zijn de zaailingen dus ook vollop hun best aan het doen,
Al de zaadjes van de spaghetti-courgette staan boven de grond... en dat maakt dat ik dus weer goesting krijg in het receptje van de spaghetti -vegetal.. met een romige blauwe kaas saus en cantharellekes !! om duimen en vingers af te likken !!
Ik ben blij dat deze groente wat meer in de belangstelling geraakt zodat we aan meer recepten zullen geraken, want dat was voor mij toch wel uitzoeken geblazen !!
Het enige nadeel is dat het een uurtje duurt eer je de courgette kan omtoveren in dus spaghetti .. je snijd de courgette overlangs in twee helften, wil je de zaadjes gebruiken om te zaaien moet je dat op deze manier doen uiteraard, want ik denk niet dat de gebakken of gekookte zaadjes nog veel kiemkracht zullen hebben !!
die zaadjes en de draderige substantie uit het centrum van de groente lepelen en dan met het snijvlak in de ovenslede voor een driekwartuur tot een uur in de oven laten braden!
je kan de groente uiteraard ook in een grote kookpot met water koken voor een uur ( maar dan gaat er veel smaak en vitamines verloren)
en je kan als het allemaal nogal haastig moet in de microgolfoven koken, per pond een dikke vijf minuten op volle kracht !
( niet vergeten van de schil in te prikken op verschillende plaatsen, anders kan het zijn dat de groente in de oven ontploft !!
de groente na de kooktijd eventjes laten rusten ( zeker uit de microgolf) zo een 10 a15 minuten en dan uiteraard eerst de pulp verwijderen ( de zaadjes kan je niet zaaien maar wel roosteren in een pan als snoepje, of uiteraard als kippevoer ) daarna met de tanden van een vork lange halen trekken in het vlees van de groente en je zal zien dat er sliertjes ontstaan, net spaghetti vandaar de naam van de groente !!
|