Zoals een goeie boullion trekken... en die laten inkoken ( zoveel lekkerder dan van een blokje dat wel gemakkelijk is , maar goed !! heu die boullion is dus voor meerdere keertjes !!
dan een hele grote pot mayonaise gemaakt, met natuurlijk eitjes van ons kippen
en dan niet onbelangrijk het lievelings boterhammensmeersel van Theo kip-curry, maar deze keer met een goeie dikke kalkoenebil!! die ik van de boerin heb gekregen !! De smaak vind ik zelf iets fijner !! het enigste dat mij tegen houd om dat dikwijls in de oven te braden zijn die pezen die in die billen zitten, maar als je die toch in stukjes trekt voor de salade op een broodje, kom je die tegen met je vork ( door het uit mekaar te trekken) en heb je geen gewriemel in je mond om dat er tussen uit te plukken !! .
Een goeie poulier , doet dat uiteraard voor jou als je die gaat kopen, maar dan heb je zogezegd fabrieksvoer !! met meel vetgevoerd om zo vlug mogelijk big money te verdienen, kalkoen is overigens een magerder gevogelte dan kip !! ... en de billen lenen zich uitstekend voor salade's !!
Nu nog een paar eitjes koken om de salade af te werken.. want ik vind dat het zonder gekookte ( en uiteraard koude) brokjes ei, het niet compleet... Het zou kunnen dat men daar mee begonnen is om comercïeel , of huishoudelijk wat meer salade te hebben voor een gunstigere prijs !! Maar ja sé !! zonder ei , omdat je dus genoeg kippevlees of in ons geval kalkoenevlees zoals ik in dit geval is het toch niet dezelfde smaak, ik mis dan iets !! vandaar ... eitjes horen erbij !!
De zelfgemaakte curry-mayonaise , moet dus ook een nachtje minimum trekken, want anders zijn de kruiden, niet met de mayonaise gemengd en krijg je een korrelig iets , dat helemaal niet smakelijk is, ( door scha en schande wordt je wijs , in dit geval een piepjong ikke !)
|