De confituur is nu verzegeld met parafine en een extra kunstof deksel bovenop gekregen !!
Terwijl Theo de laatste lagen aan de schouw aan heeft gebracht, ben ik na de badkamer netjes te maken (afwassen en schuren van de vloer) naar boven getrokken met een half fleske wijn, om de sfeer een beetje feestelijker te maken .
En daarna dus aan het eten begonnen, voor ieder van ons tweetjes een koppel ferme hammesneetjes, en niet van die kleine mager 1e komuniekanten-vleesjes, maar lekkere sappige sneden vlees , die je 1 voor 1 moet bakken omdat de normale braadpan te klein is voor de twee tesamen klaar te maken !!
Omdat er al sluimererwtjes (manger-tout)aan de struiken hangen ( ik heb verschillende varïeteiten geplant) is het dus tijd dat we dit godenvoedsel uit de vriezer te halen, want het zou zonde zijn om dit aan de kippen te voeren !!... tesamen met worteltjes en een confituurglas vol erwtjes tesamen klaar gemaakt , met aardappelbollekes... tussen ons gezegd en gezwegen we hebben niet gegeten , maar gevreten !! tot we barsten het was echt heel lekker !!... zeker als het een paar dagen geleden is dat je nog gekookt voedsel hebt gegeten, want onder de baan, eten we eigenlijk nergens meer (of het moet een hele goeie chinees zijn, daar doen we dan nog wel eens een afwijkend manoeuvere , en eten we daar, tot nu toe weet ik er eentje die de moeite waard is en meer dan betaalbaar ) ...Ik betaal niet graag een klein fortuin , voor afgekookte groenten uit blik, slappe friet of een samenraapsel van wat weet ik !... blijkbaar zijn er geen mensen meer die de liefde voor het vak beoefenen, en is het enkel en alléén nog geldgewin !!... en voor dozenvoeier betaal ik mezelf niet blauw, en dat geld voor alle landen die wij in onze tochten aandoen, duitsland, belgie, nederland en frankrijk !!...
Het laatste ( buiten die chinees die ik daarnet heb aangehaald) dat ik echt nog lekker heb gegeten, was bij de paterkes in westmalle. De mensen die regio het antwerpse wonen, weten allemaal waarover het gaat!! Want daar is dat grote ( super gemodernizeerde) restaurant wereldberoemd, westmalle, oostmalle zoersel ,etc.
Het gaat om echte paters, ( de eigenlijke abdij en brouwerij liggen juist tegenover het restaurant en is eigenlijk niet toegankelijk voor het publiek) Maar daar kan je dus echt lekker eten voor een redelijke prijs, en uiteraard kan je daar jezelf tegoed doen aan de lekkere trapisten, verser en beter kan niet!!..
blonde, amberkleurig ( van het vat uiteraard) en dan heb je nog dubbel en trippel enzovoort... Je wordt uiteraard niet bediend door paters in een kleed, maar door echte obers en een echte kok zwaait de scepter in de grote mooie hyper-moderne keuken !! de gerechten zijn echt fraai afgewerkt opgedient !!...en dat mis ik !! Het is nu wel zo, dat ik liever direct terug keer naar onze boerderij, omdat dit voor ons de hemel op aarde is !! wij genieten hier echt, wij zijn hier ziels gelukkig !! en ik heb het al eerder gezegd, ik kijk er uiteraard naar uit, dat alles afgerwerkt en klaar zal zijn, maar wij doen het echt heel graag !! Het is dat onze vrienden, kennissen en aanverwanten ongedurig zijn, want uiteraard iedereen wil komen genieten van onze boerderij met al zijn heerlijkheden, waar je echt een opgeladen gevoel krijgt, wij kunnen het werken zolang volhouden omdat we dus hier echt een boost krijgen, (eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen, wij hebben natuurlijk ook wel rugpijn, enzovoort, ik zou graag met de persoon kennis maken die nadat hij 102 grote platen heeft verleurd op een paar uur en nog altijd even vrolijk en monter bij loopt, hetgeen die mens in zijn kaske speelt wil ik dan ook op ons menu zetten?
Zo het ging iets klein en pittig worden (mijn schrijfselke) maar het is verdorie weer een heel epistel geworden, ik ben echt onverbeterlijk , bloos, bloos
|