Want haast en spoed is ook hier uit den boze!!... ik ergens gelezen , dat grillen dus bbqen slech is voor de lijn, uiteraard als je aardappelsla etc..... gaat serveren en allerlei vettige sausjes !! soms doe ik zelfgemaakte tartare-of ravignottesaus... maar meestal staat er gewoon een klein beetje eigengemaakte mayo op tafel, ( men neemt naar believen, of tomatensla met uitjes en een vinigrettesaus.... maar mijn super sauske is dus pickles !!.... Het heeft ook nog een beetje nostalgie ( voor mij en waarschijnlijk voor nog wel mensen van wie de ouders een veldje petatten hadden staan.... was dat bij jullie ook niet!! als de aardappels gerooit werden ( meestal op een zondag .... ( want toen moesten we zaterdagsmorgens nog naar school) en dan mochten we helpen, gans de bende kameraadjes !! uit de straat( of de buurt) kwamen mij opa helpen oprapen, daarna werd het loof verbrand op een stapel .... en hadden we elk een stokje dat als pies werd gebruikt om er aardappeltjes op te steken en in het vuur te houden tot ze gaar waren... ( en uiteraard lekker zwart geblakkerd )...dan op de schooi voor wat kwartjes ( je weet wel die hele grote geldstukken met een gat erin) om in het winkeltje.. een potje pickels te gaan kopen.... en dan njam... niets was zo lekker dan die zelf gebraden petatjes met pickels die we eerlijk verdient bij mekaar hadden geschooit !! ....
De hele grote muur is af... ... het ziet er weer fantastisch uit !!
zo ik ga het vlees nog eens keren en het vuur in de gaten houden dat het niet uitgaat, want dat is het gevaar bij zo een zacht vuurtje
|