Maar het beloofd weer een fantastische dag te worden, goed genoeg om onze honden allemaal eens onder de kraan te houden... en schannulleke haar coifurke wat te fatsoeneren !!....( daar is gemiddeld toch een uurke of twee mee gemoeid)
De ham die gisteren op de bbq is gegrilt heeft dus verduveld lekker gesmaakt, en ik heb ook nog aan bepaalde mensen het super lekkere receptje doorgespeeld voor de echt lekkere satésaus !!......
Het piepkleine beetje gegrilde ham, ga ik vandaag omtoveren tot choarma... met uiteraard zelfgemaakte sausjes en niet vergeten te vermelden de zelfgemaakte pittabroodjes... het duurt juistgeteld een half uurtje om van scratch... tot het broodje vullen een half uurtje !! om het te maken... en die kan je absoluut niet vergelijken met die kleine ronde schoenzooltjes die je in de comerce kan kopen... daar komt dan nog eens bij dat ze eigenlijk niets kosten dan een klein beetje ellebogenvet !! ( het kneden , maar met een mixer /keukenmachine is het helemaal een fluitje van een cent ) als ik er aan denk zal ik foto's maken van de verschillende stadia in het maken van die lekkere broodjes , die je niet alléén kan gebruiken voor choarma maar ook als pick-nick broodje, of gewoon om mee te nemen naar school of je werk !!....
We hebben daar dus al een hele week goesting in, en hebben dus met voorbedachte rade de ham gebbq't.. het heeft echter zo danig goed gesmaakt , dat de overschot van het vlees net niet moet gerantsoeneerd worden !!..... en we toch goed gevulde broodjes zullen kunnen oppeuzelen....
Het vlees heb ik gisteren nadat we van tafel zijn weg gegaan al helemaal in stukjes gesneden en afgekruid met de lekkere choarmakruiden, zodat het vlees goed doordrongen is van die speciale smaken en geuren !!... deze avond moet ik niets anders doen dan het vlees eventjes in de grilpan opbakken.... en de broodjes eventjes opwarmen, ik maak meestal voor verschillende keren die broodjes want die kan je dus gemakkelijk invriezen !!
|