In antwerpen heb je op elke hoek wel een pitta-zaak.. pizzatent of een frietkot !!.... den 1nen noemt zichzelf een griek, een andere noemt zichzelf antalia.. alania, kies maar uit, en het gaat steeds over hetzelfde, een vertikaal spit met al dan niet goeie marchandise en met een groot verschil van service !! en tevens prijzen !!.
Gyros is dus eigenlijk de griekse variant van de choarma, en ik heb eigenlijk denk ik het verschil gelezen dat gyros meer stukjes vlees zijn, en choarma meer plukjes of echt flinterdunne afsnijseltjes !!....
bij de 1ne is het echt van een spit dat volgepropt zit met lapjes vlees, en bij de andere is het een soort van vleesbrood dat rond een vertikaal spit is geboetseerd !! ( de smaak is ook helemaal anders , persoonlijk vind ik dit zelf rommel , maar zoals altijd goesting is koop en smaken verschillen )
We weten wel een paar hele goeie chinezen zitten waar je voor een super klein bedrag lekker en veel kan eten ! ( athans als je niet op het nippertje binnenvalt, want dan wordt de spoeling natuurlijk dun... het is een lopend buffet, waar je aanschuift zoveel je wilt en wat je ook maar lekker vind !)
Ik had dus al een paar weken goesting in echte gyros, niet die waterige prut die in een schaal bij de beenhouwers ligt uitgestald (in antwerpen) maar echt lekker kleine brokjes vlees heerlijk gemarineerd !! en zonder waterige substantie van het ontdooien )..
Begin maar eens te zoeken naar goeie gyros-kruiden!! zowel hier als in de thuislanden niet echt evident !!...
Maar niet getreurd.. ik heb qua werken de teugels iets gevierd, en maak nu al iets meer tijd voor 1 van mijn lievelingshobby's namelijk koken... niet de grande sjiek , maar lekker, en eerlijke kost, lekker gekruid, ( voor onszelf lekker hot) met echte kruiden zonder toevoegsels !! van bewaarmiddelen en smaakmakers die stinken naar chemic !!....
en zowaar , mijn grijze massa heeft weer maar eens in de roos geschoten .... ik heb hele lekkere gyroskruiden ontworpen !!.... allemaal justekes afgemeten qua smaken, om een uur of drie het varkensvleesje in kleine dobbelsteentjes en repeltjes gesneden .. royaal gekruid met mijne zelfgemaakte kruidenmix, een paar teentjes verse gesnipperde look, alles in een diepvrieszakje gedaan en overgoten met een goeie geut , goeie olijfolie !! een knoop in de zak , het vlees nog eens goed gemasseerd en dan in de ijskast gedeponeerd tot het tijd werd om de zaak al bakkend om te scheppen, tesamen met de zelfgebakken pittabroodjes, vers gesnipperde witte kool en een dikke wortel .... super lekker.... ook de zelfgemaakte looksaus was dus echt het puntje op de i
al de zware potten verf staan al boven, morgen gaan we gyproc versleuren !! aleloeja !!
|