Ja,ja !!... Ik weet het, ik moet op dit moment niet schrijven over eten ( zeker en vast niet bij onze fijnproevers belgen, die met deze dag hun uiterste best hebben gedaan om de tafelgenoten te verwennen met de heerlijkste spijzen en drank, veel is nog niet genoeg !!)
Maar goed, zoals ik ons volkske ken, zal er wel het 1 en ander over zijn !!... en voor diegene die een gebraadje op tafel hadden staan, heb ik dus een tip , om het toch héél lekker te maken als jullie maag terug op zijn plooi is geraakt ![](http://blog.seniorennet.be/Richtext2.3/tinymce/plugins/emoticons/img/smiley-tongue-out.gif)
Varkensgebraad, een overschot van een rosbief, een entrecote.... of zelfs kip of kalkoen is dus mogelijk !!
Men koopt ( of maakt dus zelf pittabroodjes, indien niet mogelijk met een stokbroodje of pistolet gaat het natuurlijk ook wel )
gyroskruiden , heb je die niet in huis, zelf een beetje prutsen met droge kruidjes, coriander, look, rozemarijn en oregano..
een brokske fetakaas verbrokkeld, het sap van een verse citroen, een potje vette yoghurt, ( liefst griekse)
wat chilipepers, ( mag ook gedroogd zijn) wat versnipperde sla, romeinse of ijsbergsla !! komkommer, witte of rode kool, worteltjes gerapst en wat olijven .... wat pittige pepermayonaise ( of samurai )
en dus het vlees dat overgeschoten is !! ,
dat snij je in reepjes en marineer je met wat olijfolie, de kruidjes peper en zout voor een uurtje ofzo, daarna bakje dat in een pan !zodat alles goed heet is ( niet laten uitdrogen )
de verkruimelde feta, griekse yoghurt, hete saus wat van de kruidjes en citroensap in een blender mixen !! ( kan ook gewoon met staafmixer ) en dat is dus de saus voor je gyros !
broodje opwarmen opensnijden wat van de groenten in het broodje doen, het vlees en dan de lekkere saus !!...... goe geweten ... dat het zal smaken !
|