Nu nog iets van mijn verlanglijstje .... de noodles voor bami te maken....
en daar ben ik dus al een half uurtje mee aan de slag !! je zou denken een fluitje van een cent, awel vergeet het maar, wat dat is een heel andere werkwijze dan voor bvb het deeg dat je nodig hebt voor tagliatelle , of lasagna bladeren !!... yep, of je het gelooft of niet !!.....
Het eerste stuk daar heb ik dus een robotje voor gebruikt om een betere mengeling te krijgen , van het spaarzame water dat er gebruikt moet/mag worden..... het meel moet nog droog zijn, maar door de rotatie van de messen wordt het meel met het ietsie-pietsie water korreltjes.... als het goed is moet je dus met je hand een soort van balleke kunnen knijpen, het is zoals zanddeeg maar dan zonder boter !!... echt maar druppels water en dan aan de slag met ellebogenvet !!... knijpen en trekken en duwen ( dat moet je eens proberen met iets dat op droog zand gelijkt)tot je een ons weegt !! echt waar je moet geduld hebben als je dit gedaan hebt moet je dus deze materie ( want het is eigenlijk nog geen deegbal) in een plastieke zak steken en laten rusten.... je moet deze handelingen dus het met de hand kneden toch wel een keer of drie herhalen!... en dan het deeg uitrollen en daar een soort lintjes van snijden..... goed bebloemen tegen het aan mekaar kleven, ik ga daar mijn pastamakertje voor gebruiken .... Ik hoop dat het lukt want we hebben goesting in echte bami .... met kip en een gedeelte met lekker andere vleesjes !
De chineeskes die dat thuis maken gebruiken wel HET 000-meel dus vele harder dan het gewone huishoudmeel, maar ik zou begot niet weten waar ik dat zou moeten gaan kopen hier .... in antwerpen jazeker !! maar den tijd ontbreekt, en ik hoop dat deze noodles ook lekker smaken !!
Straks komt gans de zwik aan foto's eraan, maar ik ga dus gans de zaak fotograferen, zodat een ander er ook nog wat aan heeft.... het kost dus echt niets enkel je moet enkel graag kokkerellen en dan vind ik het een echt bravoerestukske !! ....
|