Ik ben dus voor twee keer tegelijk aan het kokkerellen, dat wil dus zeggen deze avond eten we de overschot van de bloemkool met bechamelsaus en een lekkere kortelet ( filet) met petatjes... ( dubbele portie geschilt en gekookt want die worden morgen lekker opgebakken)...
en dan zit er in de pruttelpot een redelijk groot stuk rundsvlees, a la type rosbief.... maar ik denk dat dit eigenlijk moet gestoofd worden... in stukken, ik wil lekker speciaal doen... en heb het op zijn geheel gelaten...ik vond in al mijn kookboeken ( en het zijn er echt héééél veel ) geen afdoend recept voor hetgeen ik in gedachte heb, en dus heb ik dan maar mijne plan getrokken, met eerst het vlees langs alle kanten een mooi korstje te geven.... en dan maar geimproviseerd !!..... morgen breng ik verslag uit... dat spel ga ik toch zo een acht uur laten stoven !!...
Een zware tegenvalle , de delerium was echt niet meer te consumeren.... en we hebben hem weggegoten !!.... dus nu lekker genieten van ons avondmaaltje.. om te vieren dat de kast er al formidabel mooi uitziet !! en dat de taart super lekker is.... Theo zegt dat hij elke keer nog beter smaakt, ( d'as natuurlijk mouwvegerij, de snoeper ...)
|