|
...Ik heb zelf zo een kleine zestigtal tomatenplanten staan achter aan en vooraan nog een zwik kerstomaten !
het middag-eten bestond dus uit een koude schotel met stukjes kippeborst ( overschot van eergisteren )met ijsberg, tomaat, erwtjes en worteltjes uit de vriezer en dito princesseboontjes.... meer moest dat echt niet zijn... de worteltjes waren nog al dente... en het was super lekker... het smaakt toch heel anders als je het zelf allemaal kookt , al dan niet uit de vriezer ( dus vers als het mogelijk is, maar de vrieskisten moeten ook leeg gemaakt worden tegen de volgende oogst !)
Deze avond gebakken bloemkool met vlaamse sausieskes !!.... en dan ga ik de laatste kerstomaten nog in een bak zetten, de plantjes schoten over, ook na het uitdelen en ik vind het zonde om die weg te gooien....wij vinden die lekker als knabbeltje maar ook om bij een boeren omelet te voegen... zijn die super lekker !!. .... .. zo de bloemkool is dus gestoomd en staat af te koelen om dan straks eventjes door de koekepan te worden gehaald , zodat ze een lekker korstje hebben, en ik weet nu al dat er straks iemand heel veel gaat smiekelen !! Straks de laatste hoek van de eerste ronde wit.... het wordt super groot dus super zwaar ( en warm) als je aan het breien bent, maar oooo zo mooi .... en eigenlijk feitelijk poepgemakkelijk.... enkel opletten bij de hoeken ( dat zijn dus de verkorte toeren )
|