toen lag ik al op bed met mijn 10 steken handwerk en een film,....
Den hof heeft er veel deugd van gehad, en omdat ik dus overal wat schepjes mestkorrels had gestrooid zal dit mooi geschenk onze bomen, planten, struiken en bloemen ten goede komen...
Vandaag gaan we de oude keuken opruimen....daar komen we enkel nog om te wassen !!... en hetgeen er in de loop van de tijd.. er is binnen gezet en soms gesmeten wegens tijdsgebrek wordt nu netjes opgeruimd en een plaatsje gegeven.....
Ik ben ook zeer blij met de goeie raad die mijne advocaat indertijd heeft gegeven, veel foto's maken hoe meer hoe liever met datum en als het kan zelfs de tijd..... en zodoende heb ik een hele goeie voorraad van alle soorten toestanden Een groot voordeel is natuurlijk ook dat onze veiligheidscamera's aangesloten zijn op een pc... en dan nog eens op een apart circuit !!... ge kunt niet geloven wat je dan allemaal te weten komt!!..... in elk geval wij zijn zo veel wijzer geworden wat er zoal in onze buurt speelt... en door wie !!!
Vandaag ga ik dus de grote pot tomatensaus gebruiken bij pasta, ik ga daar verse paddestoelen bijvoegen en wat stukjes paprika...... en het zal dus weer super zijn.....
Ik hoop als we nog eens naar de makro gaan ( meestal is dat Deurne) dat ik daar aan snaren geraak.. iemand die thuis slacht, weet wel wat ik bedoel.... dat is dus de dunnen darm van varkens die na super schoonmaken gepekeld worden en daarna gebruikt worden om worst mee te draaien.... niets meer,niets minder !...
Het gehakt dat we zelf draaien is dus echt vele lekkerder... en zelfs half om half is vele magerder dan dat je dat gelijk waar koopt, zelfs bij de beste beenhouwer ( keurslager, meester-keurslager) kan niet tippen aan het zelfgedraaide ... waarom?, omdat het dan commerce is, en die moeten natuurlijk winst maken !!... als je zelf je gehakt draait... dan doe je dat in eer en geweten.... en doe je het omdat je wil weten wat je eet... en natuurlijk voor de goeie smaak !
Je kan je gehakt natuurlijk zodanig kruiden, peper,zout, en foeli, of nootmuskaat... dan is het natuur !! maar wij hebben graag iets dat meer afsmaakt en doen er nog allerlei soorten van groenten en kruiden bij..... en zolang het alléén voor onszelf is doen wij er ook nog een goeie kwak sambal, of harissa bij.... wij houden van pittig !!... en zoals altijd.... we hadden weeral spijt, dat het gehakt in de vorm van hamburgers en de dag erna de vleesballen dus de boulettekes.... op waren... het smaakt naar meer... het enigste nadeel is dus de vleesmolen goed schoonmaken... want het wormwiel en aanverwanten is redelijk kies om af te wassen !... maar !! dat nemen we der met plezier bij !!
|