Onder avond na het sproeien... nog eens gaan kijken en ja hoor weer een zwik frambozen die rijp waren, dus plukken geblazen, na het schoonmaken en spoelen gewogen en weer een halve kilo... bio frambozen....
Om ze zo te eten vind ik het niets speciaals, als confituur darentegen een super de luxe lekkernij .... er hangen denk ik als alles goed blijft gaan zal ik nog een kleine kilo framboosjes rijker worden... en daarna van al die pakjes en tuperware dozen.... hun inhoud.... lekker confituur brouwen in de koperen marmite !!
binnen een dikke week zullen de miralbellekes al een gedeelte kunnen geplukt worden, de echte kleine pruimkes een kers groot !!... miljoenen hangen er aan de bomen.... heb ik geen tijd om ze direkt als confituur te verwerken , ontpitten we ze ( na het goed spoelen uiteraard) en vriezen we die in !!.....
Daarna nog siroop maken van vlierbessen, appelmoes peertje op sap trekken enzovoort... bovenop de ravage in Antwerpen...
|