Gisteren kalkoenbillen gekocht...eigenlijk, feitelijk bakken de meeste mensen die, maar wij zijn eigenlijk niet zo gek op het beetje vlees dat tussen het vel en de grove beentjes zit.... het is wel vele magerder vlees dan kip.... maar toch, je hebt dan veel afval.... ik kon het aanbod niet laten liggen en heb in mijn kookrepertoire wel altijd iets , dat oplossingen bied... voor gelijk wat... dus... heb ik van de eerste pak billen stoofvlees gemaakt ( ontdaan van vel, vliezen en in mooie stukjes gesneden)..... de tweede pak hebben we verandert in gehakt ... lekker gekruid !!...en nu gaat er niets verloren, de beenderen die overschieten met nog wat vlees aan , gaan de vriezer in ( in portie's) en daar maak ik een lekkere boullion van !...het gehakt staat op te stijven in de ijskast en daar draai ik straks bollekes van !...het vlees schroei ik aan en van de twee soorten , maak ik dan een lekkere kalkoenstoof ik denk deze keer eens met currysaus en champignons..... ik zou het graag klaar maken met cocosmelk maar theo is daar niet echt gek op... nogthans ik heb het bij onze nederlandse vrienden gegeten en het was super lekker.... het smaakte naar nog !...
Dus als dus dat stoofpotje klaar is kook ik farfallé.... meng dat erdoor en huppekee in den oven super lekker !!....
Gisteren was het een echte triomftocht... goeie zaken gedaan... en aan de verf geraakt voor een super kleine prijs waar ik dus alang eens mee wil verven ( zeker en vast de plavonds ) het is witte verf...maar als je ze open strijkt wordt die roze... zodat je goed ziet waar je al met je rol geweest bent !!Jammer genoeg hadden ze maar drie potten meer !!.... en heb ik voor de muren dus andere gekocht !
Deze namiddag mag ik eindelijk om de koopakte van nummer 17 t'is de moeite...; ik heb een betalingsbewijs dat ik de notaris betaald heb op 28 december 2012... de notaris van Fayl-Billot is een pak serieuzer in zijn beroep !!.... maar goed.... de vorige eigenaar had het zo geregeld !...
Spijtig dat ik wat weinig tijd heb, ik heb ook goesting om zelf lasagne bladen te maken ( en uiteraard gans het recept af te werken)maar de tijd ontbreekt, het is nog thans een gerechtje... dat met deze zomerse temperaturen smaakt !
|