en de reuze grote afwas!!... maar het was het waard... ( ik heb trouwens nog voor ruimschoots 2 keer met extra gasten bijgerekend ).... eerst en vooral... dus zoals al eerder vermeld het kalkoenvlees ontbeent, en versneden, gescheiden van het vel..... de tweede helft met vel.... en daarna dus door de vleesmolen gedraait, en lekker gekruid.... daarna laten opstijven in de koelkast om beter te verwerken... een paar telefoontjes gepleegd... een lakse notaris ( oftewel zijn secretaresse) achter de vodde gezeten.... uiteindelijk na drie jaar smeken heb ik mijn koopakte vast... wat een geklungel... maar met een plezierig kaartje van 357 eurootjes rijker te zijn geworden !...die cheque direct gaan inleveren..... en dan verder gedaan aan hetgeen ik voor ogen had... een soort van vol au vent... maar dan met kalkoenvlees... het smaakt uiteraard helemaal anders... diegene die dat niet proeft, die moet zijn smaakpapillen laten reviseren... (of stoppen met roken is ook een optie)...het gedraaide gehakt... dat heerlijk afgekruid was op bollekes gedraaid, de mooie stukskes kalkoenvlees op hapklare brokjes versneden en dan met dit geheel aan de zwier geweest... het resultaat een heerlijke grote marmiet half vol met heerlijke kalkoenstoverij.... het ziet eruit als kippepastei.... maar is het dus absoluut niet... het smaakt overheerlijk... ik heb er een nieuwigheidje bij bedacht en rijst gemaakt van pure (verse) bloemkool, die ik gewokt heb.... het resultaat is super speciaal en lekker... als je der een prakje van maakt vind ik het persoonlijk nog lekkerder , maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak !!.....
de gedraaide bollekes zijn dus echt de max.... en echt ondanks het vele prutswerk de moeite waard.... ik ben bij dat ik kook !....
Ik heb geen foto's... maar diegene die geintereseerd zijn krijgen natuurlijk uitleg !
|