Maar het was het wachten waard.... we hebben den overschot van het deeg voor de lasagne ... opgewerkt tot tagliatelle... dus de deeglappen in lange platte brede repen gesneden , uiteraard met mijn bijoeke van een machientje, wat ben ik daar ook blij mee !!.....
Ik had nog een pot kippepastei in de vriezer zitten ontworpen in mijn eigen kastrol... met een goe boerenkieken... dat op pensioen was... nee niet van de eier industrie maar gewoon van een frans boeren erf !!.....
en of dat het gesmaakt heeft ... ge kunt dat niet geloven... veel mensen gaan werken en doen dikwijls geen moeite om zelf te koken, gaan liever naar een buurtrestauke... of de lunch garden.... alhoewel zelf ( gezond) koken terug in is.... en menig keukenprins(s) gewaar wordt dat zelf koken.... interersant is in de portemonai, maar ook qua smaak, akkoord.. je steekt er wat tijd in ...maar het verschil is groot , qua smaak, kwaliteit, en qua prijs....
eenpansgerechtjes die kan je gemakkelijk in zo een pruttelpot klaarmaken, s'morgens alles erin doen en s'avonds uitscheppen, een simpel geval van een paar eurootjes doet de job, wil je iets dat minder lang op moet staan kan je een goedkope tijdsstopcontakt gebruiken, je zet de tijd wanneer er stroom moet worden geleverd en zet natuurlijk op voorhand je crockpot, mijoteuse... aan... en tegen dat je thuis komt moet je enkel nog uitscheppen en eten... de simpelste gebruiken ook super weinig stroom.... stoofvlees, vol-au-vent, bourgignon.... konijn... chili-con-carne, bolognese saus.... enzovoort allemaal om ter meer njam !!.....
|