Ik ben weeral gesteld.... alhoewel natuurlijk vraagt dit een beetje handwerk..... maar een mooie grote zalm voor een klein prijsje... en 12 kilo verse abricoosjes kunnen overnemen aan de sappige prijs van een 1,5 eur de kilo !... ik ga die wassen en ontpitten ( en in de helft snijden.... daarna invriezen... ik zou er ook confituur van kunnen maken, maar ik ga deze winter lekker veel abricozentaarten bakken... a la methode van de zussen tatin !!... heerlijk... daar ben ik zeker van !.... maar dat is dus voor morgen.... ze zijn goed rijp , maar nog niet rot.. dus ze kunnen zeker nog een nachtje rusten...
De zalm was natuurlijk andere koek, en ondanks dat ons kletsen iets te lang heeft geduurd.... moest dat toch nog voor ons eten gearangeerd worden, want een grote zalm in 1 keertje voor mezelf klaarmaken dat zie ik niet zitten, en zo een schoon aparaat ... verpieter je niet... en laat je ook niet in de ijskast uitdrogen of zuur worden... dus.... in stukken gesneden en in de vriezer gepropt !
|