want het heeft nog eens geonweerd met de nodige druppels nattigheid.....was aan de kant gedaan.... en dan nagedacht wat we zouden eten, want met deze warmte sorry .... is het niet altijd even evident om honger te kweken... laat staan om dan ook nog eens achter het fornuis te staan en daar een formidabel romantisch dineetje voor twee te bereiden, ( want meestal is dat bij ons wel zo , lekker gezellig, geen zottigheden van hartjes en blommekes of kaarsjes.... maar wel al hetgeen mijnen allerliefsten zijn hartje begeert en meer, dus romantisch.... ik ben van oordeel, dat je de mensen die je graag mag... waar je een familie mee vormt ...graag moet zien tijdens het leven ( van hen en van jou) en geen tranen met tuiten blijten op hun begrafenis... en blommen op hunnen buik gaan zetten, dat zijn vijgen na pasen.... wees goed voor mekander tijdens het leven..... in de plaats van hier voor mekaar een hel te maken, maak een hemel, het leven zal er nogal wat rooskleurig uitzien, zonder al die jaloezie, hebzucht, getreiter .... enzovoort..... maar goed... hier in de nabije regio, is dat boter aan de galg !!... en wij hebben geleerd van hetgeen ik hierboven heb geschreven het voor mekaar in de praktijk te brengen... en ons deurke ( lees poort) dicht te houden zelfs blikdicht, gene jaloezie, geen gezaag en geen gedoe meer... want een merci dat is met mondjesmaat, maar meestal wordt je daarna serieus bestraft... voor je goedheid... ( niet dat dit erg bijzonder is, hetgeen ons overkomt, want er zijn nog meer van die sukkelaars die hetzelfde lot beschoren zijn...(geweest) maar met schade en schande wordt je zeer wijs( voor de ongeletterden wil dat zeggen slim)... en is het nadien ieder voor zich en god voor ons allen......
deze avond was het ( diepvries)friet... belange niet zo sappig als de zelf gesneden lekkernijtjes, eerder aan de droge kant ( wel knapperig )..... voor Theo met twee fricadellenworsten , die hij dan op zijn manier prepareerd.... met ajuin, ketchup etc.... en voor mij het laatste stuk verse tonijn... heerlijk gebakken ... met wat sla ... Theo heeft voor den eerste keer een halve vierkante cm geproefd en vond het lekker... maar zegde er al op voorhand bij ik lust het wel , maar geen groot stuk... zoal voor jou !... deze middag dus zoals vooropgesteld.. schuchimi.... de japanse sojasaus.. die ik hier heb gekocht is niet de goeie, veel te zout... bijna pekel !!.... maar het was lekker... het aangename aan deze tonijn is dat de prijs, doorgaans 10 euro per kilo goedkoper is dan in Bels.... ( niet in promotie)
de grijze garnalen darentegen... ( ongepeld) daar zwingt de prijs de pan uit... we gaan deze zomer toch zeker nog eens naar de oostendse vismijn... om daar dan garnalen enzo in te slaan, Fons zal me wel uitleggen hoe ik die gevallekes terug lekker knapperig kan krijgen als ik ze ontdooid heb !( want dat is dus een echte super kok)
|